Khadgar: Náznaky v knihách jsou o tom, co si jiné postavy myslí o Renlym a Lorasovi. Něco jako teď je moderní drbat o hercích a zpěvácích. Stejně mi připadá divné, že by se trousily jenom nevinné poznámky a nikdo neřekl natvrdo: "Ti buzeranti se mi hnusí." Předpokládám, že homosexualita není v Západozemí tolerována. Nebo nechtěl GRRM, aby si čtenáři spojovali názory postav s jeho názory? Že by byl označován jako homofob?
@Khadgar: Nevím, proč by mělo kohokoliv "ztrapňovat" to, jak si vyložil tu či onu pasáž knihy. Krom toho Renlyho namyšlenost je narozdíl od jeho osobních preferencí pro další děj podstatná.
@Ben Nevis: Aspirující král rozhodně nebude podobné povídačky přikrmovat, ba ani je nečinně ignorovat. Cersei také nechává nahánět všechny, kdo "lžou" o původu jejích dětí.
Osobně si myslím, že Martin se jen chechtá. "Ale já to přece v knihách naznačoval - jak to, že jste si toho nevšimli?" A taky: "Já to vážně tak napsal? A to jste tomu jako fakt věřili?" A mele si palci mlýnek na břiše.
Hezká holka, ale na moji Melisandru moc mladá. Odpovídala by tak Melisandře, kterou jsem si představovala před deseti lety. A i tehdy by byla asi moc mladá.
Komentáře
Náznaky v knihách jsou o tom, co si jiné postavy myslí o Renlym a Lorasovi. Něco jako teď je moderní drbat o hercích a zpěvácích.
Stejně mi připadá divné, že by se trousily jenom nevinné poznámky a nikdo neřekl natvrdo: "Ti buzeranti se mi hnusí."
Předpokládám, že homosexualita není v Západozemí tolerována. Nebo nechtěl GRRM, aby si čtenáři spojovali názory postav s jeho názory? Že by byl označován jako homofob?
@Ben Nevis: Aspirující král rozhodně nebude podobné povídačky přikrmovat, ba ani je nečinně ignorovat. Cersei také nechává nahánět všechny, kdo "lžou" o původu jejích dětí.
"Ale já to přece v knihách naznačoval - jak to, že jste si toho nevšimli?"
A taky: "Já to vážně tak napsal? A to jste tomu jako fakt věřili?"
A mele si palci mlýnek na břiše.