Hra o trůny 2x05 - Duch Harrenova

upraveno 29. dubna 2012 v 2. řada

Vyústění rivality Baratheonů zažene Catelyn na útěk a Malíčka donutí jednat. V Králově přístavišti upozorní Tyriona jeho zdroj na...

Číst celý článek zde
1246711

Komentáře

• upraveno 30. dubna 2012
    Amaroun napsal(a):

Krisa napsal(a):

Norsko či Kanada by byl asi lepší výběr, něco kde Tajga přechází do Tundry :-)

Kanada je daleko a v Norsku je draho. To by pak nezbylo na draky :D
    Tento díl se mi vcelku líbil. Renlyho smrt jsem si představovala skoro přesně takhle (teda.. až na to, že ho stín podřízl, ne zapíchl). Briennino truchlení a útěk s Cat byl super (i Lorasovo truchlení). Pěst prvních lidí jsou vskutku Himaláje, ale moc krásné. Ten výhled za to stál (i když jsem si ji taky představovala, jako nějaký pahorek uprostřed lesa). Jaqen úžasný a nahatej Gendry potěšil. Scéna Tywina a Aryi neměla chybu (jasný, může se bát, že ho otráví, ale nesloužili tam náhodou všichni ti zajatci? Každý z nich se může o něco pokusit). A Reedové mi až tak chybět nebudou, to už by mi víc chyběl Smraďoch. Jojena si můžou nechat na 3. sérii.
    Co se Dany a její příběhové linie týče - hádka s Jorahem byla super, hádku Irri s Doreah jsem nepochopila, ale dráčci jsou rozkošní. Xara jsem si představovala přesně takto a Pyata taky. Pokud je ale v knížce Xaro běloch, tak je to tam tak nenápadně, že to nepřišlo ani tvůrcům ani mně. Tyrion jako vždy úžasný a Bronn.. tohle byla jeho epizoda. Všichni milujeme Bronna :D.
    Kromec: jééé, to je ona :)
    Jak jste pochopili rozmluvu Malíčka s Margaery? Já tápu, co Margaery myslela tím „the queen“ - jako že chtěla být Renlyho královnou? Nebo prostě chce být skutečnou, jedinou královnou Západozemí?
    brbr:

A je to ve Skotsku(mám pocit) že na sever od Hadrianova valu, takže myslím že ideální místo co nejvěrnější knižce.
    Amaroun napsal(a):

Krisa napsal(a):

U mně má tenhle díl palec nahoru! A navíc žádné zbytečné prasárničky, další palec nahoru. Půlruký se jim povedl, tomu pánovi z fleku věřím, že přežil za Zdí po celou zimu, Jhaqen taky stoupá a Brienne je perfektní. Musím se přiznat, že Pěst jsem si tak obří nepředstavovala (ve srovnání s tozhle spíš jako malilinkatý kopeček:) ).

Hlavně pěst byla někde u lesa... a byl to asi doopravdy spíše kopeček... Tady to vypadá jako kdyby přistáli v Himalájích :-D Island podle mne nebyl dobrý výběr.... Norsko či Kanada by byl asi lepší výběr, něco kde Tajga přechází do Tundry :-)
    Ja si představuji pěst nějak takto:

pest

A stou zimou to též přehnali, v knize není o tolika sněhu žadná zmínka, větší množství sněhu napadlo až před útokem Jiných.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 30. dubna 2012
    Alek: Pochopil jsem to tím druhým způsobem.
    Kromec: jo, o tom jsem jednou viděl dokument, ve kterým přemejšleli, jak se jim povedlo spéct kámen k sobě.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 30. dubna 2012
    Nevada napsal(a):

Tak 300 lidí (v knize) se asi neutáboří na nějakém malém kopečku.

Zas tak malej kopeček jsem si nepředstavovala, ale proti tomu v seriálu to bylo prostě dáááleko menší.
    Alek: Podle mne myslela jedinou královnu
    Skvělý díl, je vidět, že i bez Ross nebo 15 souložících scén to jde. Ale předpokládám, že to je na dlouhou dobu poslední takový :D
    Každopádně se mi díl moc líbil, Jaqen je parádní! Super výkon od Vlaschichy (je možné, že jsem to jméno zkomolil, za což se mu omlouvám :D )
    Změna u Brana, kdy má Jojenův sen, se mi líbí. Ačkoliv knihy miluju tak drtivá většina kapitol kolem brana a Reedů mě dost nudila a neseděla mi, takže pokud by zrovna chtěli nějakým způsobem "krátit" tuto linku, absolutně mi to nebude vadit.
    Celkově vzato asi k tomuto dílu nemám nějakou výtku. Konečně dostal Davos malinko více prostoru a v tomto díle jsem opravdu "cítil", že jde o Davose. Všechny scény v Quarthu taky na jedničku. Pyat Pree je dle mého názoru geniální trefa, kdybych měl sestavit top 3 postav, které podle mě perfektně vystihnuli, Pyat Pree by tam byl určitě.
    Ta scenérie za zdí naprosto dechberoucí, ten nápad točit na Islandu kvituju, protože to je podívaná, která stojí za to.
    Jediná malá výtka možná za tu scénu s Renlym. Nebyla špatná, ale něco tomu scházelo a netuším co :D
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 30. dubna 2012
    Pěst prvních lidí je přeci Říp.
    říp
    Akorát s invertním zalesněním.
    A na špičce místo rotundy nějaký kromlech.
    Scéna na Pěsti prvních lidí byla správně strašidelná. Co na ně asi přišlo z té neznámé divočiny (baf).

Greyjojové mi oba nesedí. Theon je šeredný, Aša taky a navíc je to osina v zadku, ne ta správná vtipná holka z knížek.

Konečně jsem viděla moji oblíbenkyni Quithe, Pyat je přesný, těším se na vize v Domě Neumírajících.

To Lorasovo truchlení mi přišlo nepovedené (nějak mu to nevěřím) a rozhodně by tam nikdy nenechal mrtvolu svého milovaného.

Osobně si myslím, že Margaery chtěla říct, že chce být jedinou královnou, ne jednou z mnoha.
    Ano, bohužel, je to tak. Krakatice jsou ostudou Západozemí. Mám prostě pořád smůlu.
    Taky myslím, že myslela jedinou královnou ... a ten Malíčkův pohled - no, v hlavě se mu už zrodil plán :D Jinak kdy myslíte, že Jorah poprvé políbí Dany? Už vypadá, že k tomu spěje :D A že by si ona konečně uvědomila jeho city? :)
    A pobavili mě dva snědí týpci snažící se obrat hostitele o kov. Možná je někde blízko sběrna :-)
    upraveno 30. dubna 2012
    Takhle ten rasismus z našich médií nevykořeníme :)
    Nevada napsal(a):

Tak 300 lidí (v knize) se asi neutáboří na nějakém malém kopečku.

Neber to doslovně... Myslel jsem spíš sklonem :-)

Budeme si stěžovat? :-)
    Tak jsem viděl podruhé a největší dojem zůstal ze scény Dany a Joraha - už jsem se začínal obávat nudnosti této dějové linky. Ale tohle bylo dokonalý. Pyat, Xaro a vrcholem kompliment Joraha - démské osazenstvo se tu rozplývá nad hrudí Gendryho a tenhle ušlechtilý džentlman se srdcem na dlani je opomíjen :-(
    upraveno 30. dubna 2012
    Tyna napsal(a):

Budeme si stěžovat? :-)
    Jasně, k radě pro národnostní menšiny :)
    dobrej díl:

- nejvtipnější díl ? Tyrion "dábělská opice", Bronn (kdekoli), Bolestýnskej Ed se Samem...
    - Theon je k politování, furt a furt si z něj dělají prdel :) jenže trochu se mi nelíbí, že TEN nápad mu vnukl (od slova počátek) někdo další - posun charakteru - že by příprava na to, abychom jej litovali?
    - Tywin prostě jen po svém urážel své velitele, podobně jako po bitvě v S01 - ale konec scény velmi velmi velmi mocný: Každý může být zabit.
    - Jaqen je fajn, lechtač nevadí, to byl snad jedinej "bezvýznamnej" jmenovanej voják v Harrenhalu, ne? - ale kdo bude ten druhej? máme tam ještě někoho jmenovaného?
    - Pěst jsem si představoval jinak, ale boha jak se těším na troubení! Zajímavé, že Jon zabil "Bílého" hmm - že by v tom měli i NH zmatek?
    - brienne moc fajn porcovačka! přísahy s Cat slušná atmosféra.
    - Margaery - imho tam šlo o to "jediná", začínám se bát, aby nevyškrtli Královnu Trnů, přece jenom dávají Marg docela dost ctizádosti a manipulačních schopností

Nej:
    - Tywin + Arya
    - Arya + Jaqen
    - Tyrion + Bronn (+Lancel +Hallyne)
    - Jorah + Quaithe
    Nee, já mám pro seriálového Joraha slabost :) Jakto, že s ním ta holka nechce být? :D
    a docela se těším na své Souvislosti, je co "vysvětlovat"
    upraveno 30. dubna 2012
    Divný bylo, že to vypadalo, jako kdyby Cat a Brienne jely úplně samy
    Ygritte napsal(a):

Nee, já mám pro seriálového Joraha slabost :) Jakto, že s ním ta holka nechce být? :D

Je to světská mrcha :-D
    flanker.27 napsal(a):

Bohužel si nějak nevšímám, že by to lidem vadilo... Ale nejsem na to takový odborník jako Kocáb ;-)
    Seriálový Jorah je Skot jak poleno. Kdykoliv se objeví v záběru, má drahá představivost dokreslí pěkný kilt a ty já ráda. Přičtu-li k tomu fakt, že i knižní Jorah je má oblíbená postava, dokážu díky jediné osobě snést i ukrutně nudnou Dannyinu linku.
    No, prostě je divná, Jorah je k sežrání :)
    Ygritte napsal(a):

Seriálový určitě. V knížce se dalo říct- je mladá, povrchní, chce mladého a pohledného, ne vypelichaného medvěda.
    Na co se vymluví v seriálu???
    Ygritte napsal(a):

Mně tam přijdou všichni divný až Strakoše a Hodora... To jsou snad jediný dva lidi co si dokážou užít všechno :-D

Jorah je sympaťák to rozhodně, ale to je tak všechno co můžu o něm říct...
    No, to by mě taky zajímalo :D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.