Hra o trůny 2x05 - Duch Harrenova
Vyústění rivality Baratheonů zažene Catelyn na útěk a Malíčka donutí jednat. V Králově přístavišti upozorní Tyriona jeho zdroj na...
Číst celý článek zde
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.
Komentáře
Co se Dany a její příběhové linie týče - hádka s Jorahem byla super, hádku Irri s Doreah jsem nepochopila, ale dráčci jsou rozkošní. Xara jsem si představovala přesně takto a Pyata taky. Pokud je ale v knížce Xaro běloch, tak je to tam tak nenápadně, že to nepřišlo ani tvůrcům ani mně. Tyrion jako vždy úžasný a Bronn.. tohle byla jeho epizoda. Všichni milujeme Bronna :D.
A je to ve Skotsku(mám pocit) že na sever od Hadrianova valu, takže myslím že ideální místo co nejvěrnější knižce.
A stou zimou to též přehnali, v knize není o tolika sněhu žadná zmínka, větší množství sněhu napadlo až před útokem Jiných.
Kromec: jo, o tom jsem jednou viděl dokument, ve kterým přemejšleli, jak se jim povedlo spéct kámen k sobě.
Alek: Podle mne myslela jedinou královnu
Každopádně se mi díl moc líbil, Jaqen je parádní! Super výkon od Vlaschichy (je možné, že jsem to jméno zkomolil, za což se mu omlouvám :D )
Změna u Brana, kdy má Jojenův sen, se mi líbí. Ačkoliv knihy miluju tak drtivá většina kapitol kolem brana a Reedů mě dost nudila a neseděla mi, takže pokud by zrovna chtěli nějakým způsobem "krátit" tuto linku, absolutně mi to nebude vadit.
Celkově vzato asi k tomuto dílu nemám nějakou výtku. Konečně dostal Davos malinko více prostoru a v tomto díle jsem opravdu "cítil", že jde o Davose. Všechny scény v Quarthu taky na jedničku. Pyat Pree je dle mého názoru geniální trefa, kdybych měl sestavit top 3 postav, které podle mě perfektně vystihnuli, Pyat Pree by tam byl určitě.
Ta scenérie za zdí naprosto dechberoucí, ten nápad točit na Islandu kvituju, protože to je podívaná, která stojí za to.
Jediná malá výtka možná za tu scénu s Renlym. Nebyla špatná, ale něco tomu scházelo a netuším co :D
Akorát s invertním zalesněním.
A na špičce místo rotundy nějaký kromlech.
Greyjojové mi oba nesedí. Theon je šeredný, Aša taky a navíc je to osina v zadku, ne ta správná vtipná holka z knížek.
Konečně jsem viděla moji oblíbenkyni Quithe, Pyat je přesný, těším se na vize v Domě Neumírajících.
To Lorasovo truchlení mi přišlo nepovedené (nějak mu to nevěřím) a rozhodně by tam nikdy nenechal mrtvolu svého milovaného.
Osobně si myslím, že Margaery chtěla říct, že chce být jedinou královnou, ne jednou z mnoha.
- nejvtipnější díl ? Tyrion "dábělská opice", Bronn (kdekoli), Bolestýnskej Ed se Samem...
- Theon je k politování, furt a furt si z něj dělají prdel :) jenže trochu se mi nelíbí, že TEN nápad mu vnukl (od slova počátek) někdo další - posun charakteru - že by příprava na to, abychom jej litovali?
- Tywin prostě jen po svém urážel své velitele, podobně jako po bitvě v S01 - ale konec scény velmi velmi velmi mocný: Každý může být zabit.
- Jaqen je fajn, lechtač nevadí, to byl snad jedinej "bezvýznamnej" jmenovanej voják v Harrenhalu, ne? - ale kdo bude ten druhej? máme tam ještě někoho jmenovaného?
- Pěst jsem si představoval jinak, ale boha jak se těším na troubení! Zajímavé, že Jon zabil "Bílého" hmm - že by v tom měli i NH zmatek?
- brienne moc fajn porcovačka! přísahy s Cat slušná atmosféra.
- Margaery - imho tam šlo o to "jediná", začínám se bát, aby nevyškrtli Královnu Trnů, přece jenom dávají Marg docela dost ctizádosti a manipulačních schopností
Nej:
- Tywin + Arya
- Arya + Jaqen
- Tyrion + Bronn (+Lancel +Hallyne)
- Jorah + Quaithe
Na co se vymluví v seriálu???
Jorah je sympaťák to rozhodně, ale to je tak všechno co můžu o něm říct...