Recenze Hry o trůny v Respektu

upraveno 7. května 2012 v Novinky
V týdeníku Respekt vyšla recenze Hry o trůny z pera Pavla Kroulíka nazvaná Když vše dávalo svůj krvavý smysl.

Není časté, aby se mezi nejoslavovanější seriály dostal žánr fantasy. Sága Hra o trůny z produkce HBO ostatně připomíná spíš kroniku z fiktivního drsného středověku či alternativní historii Evropy než klasický příběh s nadpřirozenými bytostmi. Rozvětvený...

Číst celý článek zde
24

Komentáře

• upraveno 9. května 2012
    Ben Nevis napsal(a):

... Miss U:

Já. Už jenom proto, abych zjistila JAK se povedlo všechny povraždit a všechno zničit... :D
    Už je nuda číst, JAK se povedlo všechny zachránit a znovusprovoznit. Chce to něco neotřelého. :-)
    Přesně to mám na mysli. ;D
    No jo, taky si občas říkám, jestli ten Martinův svět vůbec stojí za záchranu. Už slyším to jeho charakteristický hihňání, jak po sedmý knížce vysvětluje, že to přece celou dobu říkal :D
    Z téhle recenze (? chybí hodnocení)
    Respekt nemá žádné stupnice, palce apod., to je moc zjednodušující :-)

Jo a díky za reakce na Respekt obecně, některé potěšily, jiné méně, ale jsem rád, že komunita zde aspoň rozlišuje mezi Respekt a Reflex :-)
    Miss Utahraptor napsal(a):

svoa00 napsal(a):

... (kdo by chtěl číst ságu, o který se předem doslechne, že na konci jsou všichni mrtví a všechno zničený?).

Já. Už jenom proto, abych zjistila JAK se povedlo všechny povraždit a všechno zničit... :D
    Súhlas, viete aké je to umenie, povraždiť každého tak, aby to ešte vyzeralo dobre? :D
    Mimochodom, hlavná myšlienka Búrky mečov je jasná: Chlapi, nežeňte sa, nedopadne to dobre :D
    No však královna trnů trefně poznamenala, že tohle je pohroma pro svatební tradici Západozemí :-)
    A ešte k tomu aj dopomohla, ohava vráskavá :) Miloval som ju za to, že s Malíčkom súhlasila a podujala sa na to(a Malíčka za to, že to vymyslel):D
    Takže se zkáze Západozemí dojde během mega svatby? Sakra, Martinova exmanželka musela bejt nějaká kudlanka nábožná... :D
    lidi, myslete i tady na spoilery, dík. Slibuju že pro třetí sérii to tu vyřeším nějak líp, snad :-)
    svoa00 napsal(a):

Takže se zkáze Západozemí dojde během mega svatby? Sakra, Martinova exmanželka musela bejt nějaká kudlanka nábožná... :D

Mám tip: Stannis donúti Daenerys vziať si ju, ale príde Xaro+Jorah+Drogov duch, ktorí to budú chcieť prerušiť. Euron Greyjoy bude chceť zatrúbiť na Dračí roh, aby donútil Drogona, Viseriona a Rhaegala, aby zabili Daenerys, no zmýli si ho s Rohom zimy, zrúti Múr, Iní prejdú do Nočnej pevnosti(kde sa to bude odohrávať). Draci pôjdu do boja, avšak stretnutie mágie Iných a drakov spôsoboí otovrenie dier vo vesmíre, ktoré vcucnú všetky postavy a vypľujú ich v Nočnej pevnosti. A bude masaker. A na konci na kopu mŕtvych vystúpi kostra s pridrátovanou hlavou a povie: A je to. Ako som sľúbil, Lyanna.
    a zatmiíevačka a koniec :D

Bol by som dobrý autor, však?
    Anglachel: Byl bys skvělý HOLLYWOODSKÝ scénárista. Doufám, že tam bude sousta výbuchů, zpomalovaček, tklivá hudba, nenositelné kostýmy a stupidní dialogy... ;D
    chybí je automobilová honička, ale třeba bude honička na dracích :-p A místo z pistolí po sobě budou metat kouzla a někteří i šípy...
    Euron: Do boja, draci!
    zatrúbi na Roh zimy
    Stannis: Vy proste tie blbé rozhodnutia máte v rodine, však?
    Jarla napsal(a):

... A místo z pistolí po sobě budou metat kouzla a někteří i šípy...

Ti neozbrojení alespoň nadávky...
    Jarla napsal(a):

chybí je automobilová honička, ale třeba bude honička na dracích :-p A místo z pistolí po sobě budou metat kouzla a někteří i šípy...

A načo myslíš, že máme nosítka?
    Honička v rikšách a palankýnech - prima :-) a Arya bude skákat ze střechy jednoho na druhý a hledat Cersei....
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 9. května 2012
    Něco takovýho?:
    Ano a nebo jako Muž z Honkongu :-D
    Jarla napsal(a):

Honička v rikšách a palankýnech - prima :-) a Arya bude skákat ze střechy jednoho na druhý a hledat Cersei....

" 'm sorry, you're not the Queen."
    "I am! I am Daenerys Stormborn of House Targaryen, Mother of Dragons and ..."

:D
    A ešte jedno ukončenie:
    Iní vyhrali, prízraky vstávajú. Každá postava je teraz otrokom ich moci. A na malý kopček vyjde Ygritte v zbroji iných a celá armáda sa pred ňou skloní.
    Ygritte sa otočí do kamery a povie: Hovorila som, že nič nevieš :D
    Septon: Dany, berieš si Stannisa?
    Dany: Nie som Dany, som Daenerys za búrky zrodená z rodu Targaryenov, Matka drakov a...
    Septon: Áno by úplne stačilo
    Anglachel napsal(a):

A ešte k tomu aj dopomohla, ohava vráskavá :) Miloval som ju za to, že s Malíčkom súhlasila a podujala sa na to(a Malíčka za to, že to vymyslel):D

ved ona nevedela, ze to spiskal Malicek
    Jarla napsal(a):

No zda sa, ze teraz tu mame honicku po dracich...
    No jako začátek dobré, ne :-)
    http://aktualne.centrum.cz/kultura/televize/clanek.phtml?id=744112

Myslím, že o dost povedenější článek než ten v Respektu...
  • upraveno 10. května 2012
    Alek napsal(a):

Z téhle recenze (? chybí hodnocení)
    Respekt nemá žádné stupnice, palce apod., to je moc zjednodušující :-)
    Jo a díky za reakce na Respekt obecně, některé potěšily, jiné méně, ale jsem rád, že komunita zde aspoň rozlišuje mezi Respekt a Reflex :-)
    Spíš mi přišlo, že v článku chybí hodnocení úplně, že je to jenom úvaha nad seriálem. Ale nečetla jsem pozorně a prd tomu rozumím, jak by řekla Ygritte. :-)
    Každpodádně obdivuji tvoji věrnost zaměstnavateli, Aleku (bez ironie). Davos by mohl závidět. Jsi ztělesněním přísloví "Koho chleba jíš, toho píseň zpívej."
    Někdy mi připadá, že se cítíš zodpovědný za celý časopis. :-)
    Za celý ne, ale svým způsobem jsem zodpovědný za tvář časopisu na internetu :-)

Jinak to přesně sedí, spíše než recenze (ostatně to tak v časáku ani neoznačujeme) úvaha.
    AshaG napsal(a):

Témata jsou sem tam zajímavá, jenže se to musí umět napsat - poutavě a vtipně se dá psát i o relativně závažných věcech a to prostě v tomhle časopise neumí. Proto mě nudí.

Vnímání stylistiky je dost subjektivní záležitost.
    Já kupuju někdy Respekt hlavně kvůli těm bezva obrázkům na obálce, obsah mě až tak nezajímá. :-)
    U nas Respekt dostat, ale tie temy idu niekedy mimo mna, kedze byvam v BA. Ja kupujem .tyzden
    AshaG napsal(a):

Témata jsou sem tam zajímavá, jenže se to musí umět napsat - poutavě a vtipně se dá psát i o relativně závažných věcech a to prostě v tomhle časopise neumí. Proto mě nudí.

A v ktorom casopise to umi?
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.