Co zrovna čtete?
Ahoj, všichni! Už jsem Vám na sebe prozradila, že jsem hrozný knihomol (či knihofil :D ), který když si nepřečte aspoň pár stránek, nepovažuje den za ukončený. Ráda bych věděla, co zrovna čtete vy, jaké máte svoje oblíbené knížky (kromě GRRM samozřejmě), co byste doporučili ostatním. Nebo třeba zkuste odpovědět na otázku, jakou knížku byste si s sebou vzali na opuštěný ostrov, čili jestli existuje taková, kterou jste četli už několikrát dokola a budete ji určitě číst znovu. Díky. :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
To znáš jak se sejdou tři feministky, Američanka, Francouzska a Češka. Američanka povídá:
"To jsem jednou takhle doma přestala prát, dva dny nic a třetí den manžel vypral."
"To nic neni," povídá Francouzska, "to já jsem jednou takhle přestala prát a vařit, dva dny nic a třetí den manžel vypral a uvařil."
A Češka na to: "To já jsem takhle jednou přestala prát, vařit a uklízet, dva dny nic a třetí den už jsem na to voko začala vidět."
@Lady Sansa: půjč si Barvu kouzel, a když tě neosloví, jdi od toho. První díly jsou skutečně postavené na hláškách a nevážou se na žádné konkrétní reálie.
Umím si představit, že by mohli něco zfilmovat. Něco ve stylu "V dávnýc dobách, kdy ještě bohové chodili po zemi, a existovala nejenom alergie na pyly, ale i na magii, se zrodil..."
Zeměplocha Už dávno jsem nic nečetla, ale starší kousky mám přečtené. Líbí se mi, jak to začne jako parodie na fantasy (nebo jiný element) a skončí to velkých chaosem.
Mrakoplaš mě ale jako hlavní postava nezaujal.
Jo Pratchett při druhém čtení je ještě zajímavější....třeba Těžké melodično mi musela místy vysvětlit máma, o jaké to hitovky se to jednalo a co je provázelo....něco jako když jednou budete vysvětlovat dětem, co to byl sakra Lunetik a nebo Horňák :-D
A ta krásná scénka na Neviditelné universitě, kdy si kterýsi z mágů pořídil černého koženého křiváka pobitého cvočky...ale mágové nenosí nic nad kotníky, takže to měl spíš křivák jak Eva Braunová :-D A arcikancléř si ho předvolal a vyzvídal, co že se to děje a proč a dostalo se mu odpovědi : "Nemůžete rozumět lidem mého věku" "Myslíte lidem o sedm měsíců starším než já?"
A vůbec - ta hudba s kameny....:-D
Serven - už jsem vyřešila to s divanem - bezvadné by bylo na čtení masérské lehátko, kde člověk ležín na bříše a má tam díru pro obličej, takže kdyby bylo ve vhodné výšce, tak se na tom bezvadně čte a ještě si člověk může dovolit usnout a neupadne mu krční páteř :-D
Jarla: Četla jsem Darwinovy hodinky a prostě jsem usoudila, že na Vědu na Zeměploše jsem moc hloupá (anebo stará, možná před 15-20 lety by mě to bavilo víc). Z mého oboru tam na stránku byly shrnuty informace, kterým jsme věnovali celý semestr, takže předpokládám, že jiné obory na tom byly podobně. Prostě jsem tomu nerozuměla, protože to potřebuji vysvětlit víc polopatě. :-(
Jinak české vydání se jmenuje taky Hunger Games, jen jednotlivé podtituly jsou přeložené (Aréna smrti, Vražedná pomsta, Síla vzdoru). Teď to vyšlo jako komplet všech tří dílů v jednom.