Co zrovna čtete?

upraveno 6. listopadu 2010 v Literatura

Ahoj, všichni! Už jsem Vám na sebe prozradila, že jsem hrozný knihomol (či knihofil :D ), který když si nepřečte aspoň pár stránek, nepovažuje den za ukončený. Ráda bych věděla, co zrovna čtete vy, jaké máte svoje oblíbené knížky (kromě GRRM samozřejmě), co byste doporučili ostatním. Nebo třeba zkuste odpovědět na otázku, jakou knížku byste si s sebou vzali na opuštěný ostrov, čili jestli existuje taková, kterou jste četli už několikrát dokola a budete ji určitě číst znovu. Díky. :)

1138139140141142144»

Komentáře

• Ja mám. Páčila. Táto mi prišla menej o vyšetrovateľoch a viac o pomeroch v meste, kde je nakvartírovaná žoldnierska armáda a stúpa napätie medzi protestantskými miestnymi a katolíckymi vyslancami Habsburgovcov. V druhej polovici sa pritvrdí a je tam báječne podaný stiesňujúci stav stanného práva a ohrozenie jednotlivca vo vrcholne nepriateľskom prostredí. Do toho nejakí zbojníci, láska ku knihám a Metallica.
  • Pěkné :-) dík. Metallica? Myslíš jako zapracovaný kus text nebo jenom Tvoje kulisa při čtení?
  • V textu. :D
  • upraveno 28. října 2024
    čejka Nie, ešte nemám prečítanú knihu, ale čítam. A páči sa mi. :-) A keď si prečítam Prekliatu knihu, určite sa vrhnem na knihu "SAS: Rogue heroes" od Bena Macintyrea, ktorá je z úplne iného súdka s pušným prachom. :-) Apropo, príbeh Rogue heroes bol urobený aj ako seriál. :-)
  • Stein a Barbarič je skvělá série, ostatně jako všechno ostatní od Ďura. Poslední dvě knihy ze série jsem ještě nečetl, ale Lovce čertů už mám objednaného a u poslední knihy budu doufat v brzký překlad.

Každopádně mě mrzí, že Ďuro nechce pokračovat v sérii Bohatýr, ta mě hodně bavila. Původně měl prý v hlavě i druhou trilogii, ale nakonec se k tomu nedostal.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Nemohla jsem se tak dlouho do ničeho pořádně začíst, až jsem začala číst Hru o trůny.
  • A ako to ide?
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Dobře :)
    Na to, že moc času na čtení nemám, jsem podezřele rychle v pětině knihy. Pocity mám stejné jako při prvním čtení. Jen je mi trochu víc smutno u určitých scén (modří už vědí). A kapitoly Daenerys (a samotná Daenerys) mě nebaví taky úplně stejně. Taky víc vnímám ty drobnosti, které zůstaly z Martinových původních plánů, než změnil směr děje.

K opakování mě přivedlo vlastně místní fórum. Před pár týdny jsem si vzpomněla na něco, co padlo v místní diskuzi. Tak jsem si to zkusila dohledat a přitom jsem zůstala ve vlákně s teoriemi. U příspěvků někdy z roku 2012. A tak namátkou bleskově tu diskuzi pročítala dál a dál. A zjistila jsem, že mi celý ten svět vlastně chybí. Pořád doufám, že se aspoň jednoho dílu ještě dočkáme.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Nevada napsal(a):

Nemohla jsem se tak dlouho do ničeho pořádně začíst, až jsem začala číst Hru o trůny.

Hej to znám, to jsem kdysi taky četl. Docela fajn, jen to teda ještě není dopsané, tak bacha. =D
  • Zrovna onehdá mě kamarádka opět lámala k seriálu GoT a já tvrdošíjně stále odmítala s tím, že dokud dýchá, doufám, že to dopíše.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.