Co zrovna čtete?
Ahoj, všichni! Už jsem Vám na sebe prozradila, že jsem hrozný knihomol (či knihofil :D ), který když si nepřečte aspoň pár stránek, nepovažuje den za ukončený. Ráda bych věděla, co zrovna čtete vy, jaké máte svoje oblíbené knížky (kromě GRRM samozřejmě), co byste doporučili ostatním. Nebo třeba zkuste odpovědět na otázku, jakou knížku byste si s sebou vzali na opuštěný ostrov, čili jestli existuje taková, kterou jste četli už několikrát dokola a budete ji určitě číst znovu. Díky. :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
"Jediný, kdo tady fabuluje o mne a objektivitě si ty. Aha takže přeměna v draka není božská moc? Nebo to, že porazil Dracona? A milion jeho dalších výkonů za celých deset knih?"
Ne, přeměněna na draka není božská moc. Jsem rád, že sis sám odpověděl. Porazil Dracona? Ty už jsi snad četl "Walk in Shadow"? Popravdě to ještě nevyšlo. Nevím, jestli to víš? To, že Draconus skončil v Dragnipurů neznamená, že ho porazil. Uvidíme. Anomander je zatím popisován slabší než Draconus, což je milenec Matky noci a Azathanai(opravdová, božská entita narozdíl od Anomandera). Tady zase doplácíš na to, že nemáš znalosti.
"
U Kallora to ignoruji, protože Kallor nemá výkony na úrovni Anomandera. Faktem zůstává, že Kallor potřeboval Chromáka pro úder na Stříbrnou lišku. Dalším faktem je, že Chmur o něm vysoké mínění neměl. Toť vše. A co se týče Anomandera ano on měl tu schopnost přeměnit se v draka, což ano může být také důvod jeho nadměrné síly. "
A pak ignoruješ fakt, že Kallor zabil Orfantala v dračí podobě. Jaj. Tohle ti moc nevychází. Už si hodně protiřečíš.
Ukončuj si, co chceš, já tu bludy nevykládám.
Doporučuji ti přečíst Charkanas, z naší diskuze je jasně patrné, že se tak nestalo.
Mizela na oba zírala s otevřenou pusou.
„Nevzpomínám si, že bys toho tenkrát moc udělala,“ poznamenal Anomander Dlouhý Vlas. „Stála jsi tam a dívala se na „!SOUBOJ!“
-Vzpomínky ledu
Anomander Dracona porazil a tady je to jasně zmíněno. Jestli se Erikson tohle rozhodne retkonovat v prequelové trilogii stylem George Lucase tak to nemá nic společného s tím, že já nemám znalosti ale s tím, že Erikson neumí napsat prequel bez toho aniž by si protiřečil s původními deseti knihami. Což jenom potvrzuje to, co tady od začátku říkám. Ale aspoň se teď ukázalo, kdo tady doopravdy nic neví! :P To ignoruji proto, že Orfantal má nulové výkony a nikdy nikoho působivého neporazil.
"To ignoruji proto, že Orfantal má nulové výkony a nikdy nikoho působivého neporazil."
Aha. Když troubelín tak pořádný. Před chvíli jsi psal, že proměna na draka je boží moc a teď Orfantala ignoruješ kvůli nulovým výkonům. Uvědomuješ si svoji zabedněnost alespoň? Tak naložím ti ještě více. Kallor celou dobu byl lepší než Spinnock Durav(nejlepší meč Anomandera), bojovali celou noc! Následně Kallor porazil v dračí podobě(ty tomu říkáš boží podoba) Orfantala. Už toho nech!
@Tyrion Lannister: Co víme? Není to Azathanai! Není to opravdový Syn noci! Je to člen vysokého rodu šlechticů. Je to velemág, je to převtělenec, mistr meče. Pokud jsi to chtěl napsat takhle, tak jsi to tak měl napsat. Napsal jsi, že dračí moc je boží moc, tak laskavě neber svá slova zpět, takhle si protiřečíš.
Je to žabař, protože to bez argumentů řekl Tyrion. Ale prosím tě, brepto. :)
Dobrou. Zítra do vidění.
Co na to říct, já taky říkám argumentační fauly, protože to řekl Kalam Mekhar :P :twisted:
Jsem asi v pětině druhého dílu a na závěr jsem taky dost zvědavá.
Sama teď čtu literaturu pro děti a mládež, vybírala jsem z knih uvedených v katalogu Nejlepší knihy dětem, kde jsou tituly nominované či oceněné Zlatou stuhou nebo Magnesií literou. Aktuálně mám rozečtený Transport za věčnost a atmosféra houstne už od začátku.
V určitých pasážích popisuje dost těžkopádně, často se opakuje, styl vyprávění hodně prostý. Hrozně trapné občasné vsuvky jakože "autora" kroniky, který furt zdůrazňuje, že píše kroniku, ačkoliv to kronika není ani omylem, ale zato blekotá jak jsou Přemyslovci skvělí a naši předci jsou skvělí a jak jsme to od nich mohli dopracovat k Habsburkovi na trůnu, ó hrůzo, konec světa se blíží.
Vondruška je pro mne literální rest od kterého jsem přečetl jenom kdysi Mezi Tiárou a Orlicí. A to mne celkem bavilo, ale k jeho dalším dílům jsem se nějak nedostal byť matka je zbožňuje.
Mimo to mám rozečtenou sérii První zákon od Joea Abercrombieho.