"Jediný, kdo tady fabuluje o mne a objektivitě si ty. Aha takže přeměna v draka není božská moc? Nebo to, že porazil Dracona? A milion jeho dalších výkonů za celých deset knih?"
Ne, přeměněna na draka není božská moc. Jsem rád, že sis sám odpověděl. Porazil Dracona? Ty už jsi snad četl "Walk in Shadow"? Popravdě to ještě nevyšlo. Nevím, jestli to víš? To, že Draconus skončil v Dragnipurů neznamená, že ho porazil. Uvidíme. Anomander je zatím popisován slabší než Draconus, což je milenec Matky noci a Azathanai(opravdová, božská entita narozdíl od Anomandera). Tady zase doplácíš na to, že nemáš znalosti.
" U Kallora to ignoruji, protože Kallor nemá výkony na úrovni Anomandera. Faktem zůstává, že Kallor potřeboval Chromáka pro úder na Stříbrnou lišku. Dalším faktem je, že Chmur o něm vysoké mínění neměl. Toť vše. A co se týče Anomandera ano on měl tu schopnost přeměnit se v draka, což ano může být také důvod jeho nadměrné síly. "
A pak ignoruješ fakt, že Kallor zabil Orfantala v dračí podobě. Jaj. Tohle ti moc nevychází. Už si hodně protiřečíš.
@Tyrion Lannister Jak říkám, ty jsi Charkanas nečetl, tak nechápu, proč máš potřebu dál o tom diskutovat. Já jsem Vzpomínky ledu četl xkrát, jsem rád, že sis to kvůli mě musel dohledat, ale je to irelevantní. Bohužel to nemění nic na tom, že proti Draconovi intrikují úplně všichni a oslabují jeho moc, aby mohl být odstraněn Anomanderem. Draconus= Azathanai(Bůh), Anomander=šlechtic. Uvidíme, jak to bude. Nikde není psáno, že se Anomander díval na souboj ze všech úhlů. Takže Erikson si může napsat, co chce a podle toho, jak to napíše, budeme soudit, jo? Zatím víme jen jeden úhel pohledu. Nejdůležitější kniha možná pro celý Malaz, není napsaná! Ty jsi nečetl ani ty dvě předcházející, tak prosím, přestaň diskutovat o něčem, o čem nic nevíš.
"To ignoruji proto, že Orfantal má nulové výkony a nikdy nikoho působivého neporazil."
Aha. Když troubelín tak pořádný. Před chvíli jsi psal, že proměna na draka je boží moc a teď Orfantala ignoruješ kvůli nulovým výkonům. Uvědomuješ si svoji zabedněnost alespoň? Tak naložím ti ještě více. Kallor celou dobu byl lepší než Spinnock Durav(nejlepší meč Anomandera), bojovali celou noc! Následně Kallor porazil v dračí podobě(ty tomu říkáš boží podoba) Orfantala. Už toho nech!
"Faktem zůstává," že to není napsané. Vše ostatní je zbytečné.
@Tyrion Lannister: Co víme? Není to Azathanai! Není to opravdový Syn noci! Je to člen vysokého rodu šlechticů. Je to velemág, je to převtělenec, mistr meče. Pokud jsi to chtěl napsat takhle, tak jsi to tak měl napsat. Napsal jsi, že dračí moc je boží moc, tak laskavě neber svá slova zpět, takhle si protiřečíš.
Je to žabař, protože to bez argumentů řekl Tyrion. Ale prosím tě, brepto. :)
@Edem Jsem ráda, že se to líbilo. Já se přiznám, že kritéria YA neznám, ale zatím se mi snad všechno YA líbilo, i když jistí rýpalové by o mém Y pochybovali :-) . Jsem asi v pětině druhého dílu a na závěr jsem taky dost zvědavá.
@Nevada Moje máma svého času od Vondrušky četla detektivky s Oldřichem z Chlumu a na Přemyslovce byla natěšená jako dítě, protože miluje zejména Přemysla II. Otakara. Nevím, zda to bylo autorem nebo jejími očekáváními, ale epopej se jí nelíbila. Já od něj četla jen Intimní historii, což je kompilát, takže soudit nemohu :-).
Sama teď čtu literaturu pro děti a mládež, vybírala jsem z knih uvedených v katalogu Nejlepší knihy dětem, kde jsou tituly nominované či oceněné Zlatou stuhou nebo Magnesií literou. Aktuálně mám rozečtený Transport za věčnost a atmosféra houstne už od začátku.
@Aviv V určitých pasážích popisuje dost těžkopádně, často se opakuje, styl vyprávění hodně prostý. Hrozně trapné občasné vsuvky jakože "autora" kroniky, který furt zdůrazňuje, že píše kroniku, ačkoliv to kronika není ani omylem, ale zato blekotá jak jsou Přemyslovci skvělí a naši předci jsou skvělí a jak jsme to od nich mohli dopracovat k Habsburkovi na trůnu, ó hrůzo, konec světa se blíží.
Od Vondrušky toho mám přečteného dost. U přemyslovské epopeje jsem teda nezvládl poslední díl. Ale Husitskou epopej, která se mi líbila víc mám přečtenou celou. A detektivky s Oldřichem z Chlumu mám přečtené skoro všechny.
Přemyslovská epopej má hodně sestupnou tendenci. První díl mě bavil, první část druhého už méně, pak to šlo. Třetí už je zase o něco horší. PO II. vyráží na svou první křížovou výpravu a do čtení se skoro nutím a občas se přistihnu, že čtu už poněkolikáté stejný odstavec.
Já jsem kdysi četla pár knížek od Ludmily Vaňkové a zkusila jsem o Vondrušku a nemohla jsem se teda ubránit srovnání. Jakkoliv je zkrátka Vaňková historicky nepřesná a jako spousta jiných si do rozhodování mocných často dosazuje emoce (a díky tomu poetického stylu se nedivím, že napsala i fantasy), tak je Vondruška oproti jejímu stylu prostě takový suchý. Vím, že jsem v tom v menšině. Nicméně u skoro každého historického filmu poznamenávám buď kriticky nebo pochvalně, že tohle není dokument a že jestli tvůrci měli něco podobného v úmyslu, tak ten dokument natočit měli. Rozhodli se natočit film, takže na prvním místě jsou zábavné postavy, zvraty, timing, krásná kamera a prostředí... až na druhém místě historická věrnost.
Komentáře
"Jediný, kdo tady fabuluje o mne a objektivitě si ty. Aha takže přeměna v draka není božská moc? Nebo to, že porazil Dracona? A milion jeho dalších výkonů za celých deset knih?"
Ne, přeměněna na draka není božská moc. Jsem rád, že sis sám odpověděl. Porazil Dracona? Ty už jsi snad četl "Walk in Shadow"? Popravdě to ještě nevyšlo. Nevím, jestli to víš? To, že Draconus skončil v Dragnipurů neznamená, že ho porazil. Uvidíme. Anomander je zatím popisován slabší než Draconus, což je milenec Matky noci a Azathanai(opravdová, božská entita narozdíl od Anomandera). Tady zase doplácíš na to, že nemáš znalosti.
"
U Kallora to ignoruji, protože Kallor nemá výkony na úrovni Anomandera. Faktem zůstává, že Kallor potřeboval Chromáka pro úder na Stříbrnou lišku. Dalším faktem je, že Chmur o něm vysoké mínění neměl. Toť vše. A co se týče Anomandera ano on měl tu schopnost přeměnit se v draka, což ano může být také důvod jeho nadměrné síly. "
A pak ignoruješ fakt, že Kallor zabil Orfantala v dračí podobě. Jaj. Tohle ti moc nevychází. Už si hodně protiřečíš.
Ukončuj si, co chceš, já tu bludy nevykládám.
Doporučuji ti přečíst Charkanas, z naší diskuze je jasně patrné, že se tak nestalo.
"To ignoruji proto, že Orfantal má nulové výkony a nikdy nikoho působivého neporazil."
Aha. Když troubelín tak pořádný. Před chvíli jsi psal, že proměna na draka je boží moc a teď Orfantala ignoruješ kvůli nulovým výkonům. Uvědomuješ si svoji zabedněnost alespoň? Tak naložím ti ještě více. Kallor celou dobu byl lepší než Spinnock Durav(nejlepší meč Anomandera), bojovali celou noc! Následně Kallor porazil v dračí podobě(ty tomu říkáš boží podoba) Orfantala. Už toho nech!
@Tyrion Lannister: Co víme? Není to Azathanai! Není to opravdový Syn noci! Je to člen vysokého rodu šlechticů. Je to velemág, je to převtělenec, mistr meče. Pokud jsi to chtěl napsat takhle, tak jsi to tak měl napsat. Napsal jsi, že dračí moc je boží moc, tak laskavě neber svá slova zpět, takhle si protiřečíš.
Je to žabař, protože to bez argumentů řekl Tyrion. Ale prosím tě, brepto. :)
Dobrou. Zítra do vidění.
Jsem asi v pětině druhého dílu a na závěr jsem taky dost zvědavá.
Sama teď čtu literaturu pro děti a mládež, vybírala jsem z knih uvedených v katalogu Nejlepší knihy dětem, kde jsou tituly nominované či oceněné Zlatou stuhou nebo Magnesií literou. Aktuálně mám rozečtený Transport za věčnost a atmosféra houstne už od začátku.
V určitých pasážích popisuje dost těžkopádně, často se opakuje, styl vyprávění hodně prostý. Hrozně trapné občasné vsuvky jakože "autora" kroniky, který furt zdůrazňuje, že píše kroniku, ačkoliv to kronika není ani omylem, ale zato blekotá jak jsou Přemyslovci skvělí a naši předci jsou skvělí a jak jsme to od nich mohli dopracovat k Habsburkovi na trůnu, ó hrůzo, konec světa se blíží.
Mimo to mám rozečtenou sérii První zákon od Joea Abercrombieho.