Oblíbená scéna

upraveno 27. října 2012 v Seriál Hra o trůny
Jak už napovídá nadpis, ráda bych se zeptala na vaši oblíbenou seriálovou scénu. Mě se osobně uchvátil asi celý osmý díl druhé série, rozhovor Cersei Tyrion byl opravdu boží, přesně takový jaký měl být. Taky se mi dost líbil začátek šestého dílu, kdy Theon sťal sera Rodrika. Tohle odbočení od knížky mi přišlo vhodné a kluk, co hraje Brana ukázal, že je fakt dobrej. Předtím jsem si myslela, že bych si mohla zajít k nám do primy a naprosto náhodně si tam vybrat kluka, kterej ukáže stejnej výkon, ale ukázalo se, že opak je pravdou. Taky se mi v první sérii hodně líbily scény s Viserysem a ta poslední byla hodně dobrá.

Třeba brácha se blbě tlemí pokaždé, když se objeví Arya a ač mi tvrdí, že ho scény z nevěstince obtěžují, myslím, že se rád na ty dokonalé ženské tvary podívá. Kamarádka Bára byla okouzlená z poslední scény první série - Dany a draci, protože v Daenerys vidí královnu a má ji hrozně ráda. A kamarádka Jája byla odvařená z Nedovy popravy, která se mi osobně taky moc líbila.

Protipólem těchto scén jsou pro mě scény s Růžičkou, ale věřím, že jsou tu i tací, kteří sympatizují s mým bratrem a rádi se podívají. Jediná taková nahatá scéna se mi líbila s Robbem a Jeyne, kde šlo taky o lásku. A řekla bych, že Ygritte a Jon mají ještě spoustu času a podle mého názoru v knížce ještě Ygritte do Jona na konci střetu zdaleka zamilovaná nebyla.

Tak neváhejte a pište vaše oblíbené a neoblíbené scény.
«13

Komentáře

• MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 25. května 2012
    Tak mě se nejvíce líbí:
    E01: Začátek, příjezd krále, hostina.
    E02: Asi celá první půlka epizody, Král řeší dětskou potyčku.
    E03: Rozhovor Ned a Arya, Tyrionovi scény na Zdi. První taneční lekce.
    E04: Alliser Thorne vypráví o zimě.
    E05: Turnaj, Varys vs Malíček
    E06: Odsouzení Gregora
    E07: Rozhovor Jaime a Tywin, finále epizody.
    E08: "Not today", Souboj Khala Droga, Umber si krájí maso, degradování Barristana, Sansa před králem.
    E09: Varys a Ned, Lord Frey, poprava.
    E10: Jaime a Cat, Tywin a Tyrion, bratři vyjíždí za Zeď, Zrození draků.
    E11: Příchod Tyriona do KL, Joffrey a Cersei
    E12: Sam a Fialka, přivítání Theona na Štítu
    E13: Theon a Balon, večeře u královny, Tyrionova léčka, Renly a Margaery, Yoren
    E14: Joffrey Sansa Tyrion, setkání bratrů Baratheonů, přivítání před branami Qarthu, Tywin na Harrenově.
    E15: Všechny scény s Dany v Qarthu
    E16: Theon obsazuje Zimohrad, Ygritte, povstání v KL
    E17: Tyrion a Cersei
    E18: odhalení Brana a Rickona (hlavně hudebně)
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 25. května 2012
    Mé 3 nejoblíbenější scény: loučení Jona s Aryou (Jehla), kápnutí božskou Mistra Aemona (rozhovor s Jonem) a pohled Theona na spálená tělíčka.
  • upraveno 25. května 2012
    Já z první série miluju scénu Neda a Malíčka před tím nevěstincem....Jak ho Ned čapne pod krkem a mrskne s ním o zeď....To si vždycky říkám, proč jen to nedodělal... :)
    mně se líbila scéna na Pěsti prvních lidí, jak Jon na otázku "jací byli" odpověděl, "myslím, že byli vystrašení, myslím, že chtěli před něčím utéct, neřekl bych, že se to povedlo..." A všichni koukali do zmrzlé dálky, odkud to něco přišlo...

Brrr, super. Připomnělo mi to, že bude dlouhááááá noc (už blízko se blýská a něco ti říká vstań a choď .... :-)))))
    Takže, takhle vidím já seznam nejlepších scén. A TAKHLE EXTRASUPERNEJTOP. ;)

první série:
    1.) příjezd krále (Stark, Stark, Stark, Stark, Stark, Stark, Stark, Hodor! :) ; škemrající Sansa; Aryino odstřelování Sansy
    2.) Tyrionův veselý začátek dne; předání Jehly (tady ještě Jon vypadá nadějně :); záchvat Starkových děvčat, když Cersei s Robertem nařídí zabít Lady
    3.) Matka roku; Robert × Jaime × Barristan; Viserysovo ponížení v trávě; Syriovo vyučování
    4.) turnaj (krom Ohařova příběhu- tahle část je o hodně slabší tím, že to vypráví Malíček)
    5.) turnaj (Gregor × Loras až po vyhlášení Ohaře vítězem); Malíček × Varys; rozhovor Roberta a Cersei
    6.) Viserysova „krádež“ vajec a Jorahovo „Here I stand.“; Mord × Tyrion až po Tyrionovo „přiznání“; Bronn × ser Vardis; Viserysova korunovace
    7.) TYWIN KUCHAJÍCÍ JELENA; Malíček vyprávějící svůj příběh
    8.) Syriovo doučování lannisterských; Tyrion s Bronnem procházející Údolím a verbující horské kmeny; propuštění lannisterského zvěda; Barristanovo „vyhození“ z Bílé gardy
    9.) celá pasáž s Walderem Freyem; hra Tyrion × Bronn × Šae; torzo Šeptajícího lesa
    10.) Rickon s Shaggym v kryptách; SANSIN POKUS ZABÍT JOFFA; VYHLÁŠENÍ KRÁLE SEVERU; „Žádní muži jako já...“; Varys × Malíček; závěr s Daenerys

druhá série:
    1.) „záchrana“ Dontose a Tyrionův příjezd do KL; vlčí sen; Stannis diktující dopis lordům; Jaime × Rob&Grey Wind; vraždění Robertových bastardů
    2.) Theonův příjezd na Štít a jeho „oškubávání“ Balonem; jednání Davose se Sallou
    3.) Theonovo vyčítání Balonovi; královská večeře „v rodinném kruhu“; Loras × Renly
    4.) TRESTÁNÍ SANSY; „My husband is my king...“
    5.) Jaqen × Arya; Dothrakové rozebírající Xarův palác
    6.) Luwin posílající zprávu po krkavci; záchrana Sansy (až na ty střeva...); hledání Jaqena a likvidace Amory Lorcha; Osha likvidující stráže a útěk ze Zimohradu
    7.) Cerseino poučování Sansy; část s proslovem Muže bez cti
    8.) Arya × Jaqen; Davos × Stannis

Počet dobrých scén nutně neurčuje „kvalitu“ dílu. Na hodnocení se podílí i herecké výkony v nejmenovaných scénách (např. dialog, kde jeden „září“ a druhý nezaujme), hudba, různé detaily...
  • upraveno 30. května 2012
    U mne vedou scény s Tyrionem. Mrzí mě, že v 2.sérii je ho tak málo (i když na Černovodě to trochu vylepšili), v knížce je to úplně jinak.
    Fascinující prolog 1.série, jak v seriálu tak v knize.
    Tanečník Syrio.
    Neskutečně debilně upřímně spravedlivej Ned varující Cersei, kruci jak to mohl bejt válečník, když to byl totální anti-taktik?!? Se divím, že žil tak dlouho. Ano, Ned Stark mě děsně namíchnul svojí blbostí.
    A pak ta jeho poprava ... můj komentář "Voni mi ho zabili!!!" hovořil za vše.
    Anglachel napsal(a):

Keď Ygritte umrela. Ten krásny pocit, že You know nothing už nikdy nebude. A potom to povedala ešte raz. Zabil bych ju, keby práve neumrela.

V seriálu?!
    Ups, takto to dopadne, keď človek nečíta celý popis :D Ešte že tam je ten spoiler. Potom to bude treba vymazať, žiaľ, ja to nemôžem ako normálny používateľ.
    toto tu bola scéna z knihy, moja chyba, tak aby ste neboli prekvapení, radšej som to upravil, bude to asi treba zmazať. pardon :)
    Anglachel: Jen ať to zůstane. Třeba z toho bude nejemocionálnější scéna čtvrté série... ;D
    Myslím, že najemocionálnejšia bude s istým koláčom. Oslavy budú konkurovať tým na Nový rok :D
    V seriálu je skvělých hned prvních dvacet minut prvního dílu. Prolog, starkovská rodinná chvilka (nevinná a navždycky ztracená), poprava zběha, králův příjezd. Obecně řečeno mám ráda většinu scén, kde perlí Arya nebo Tyrion a taky interakce Robb/Catelyn (maj v seriálu IMHO skvělou chemii).
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 30. května 2012
    MU: Myslím že v podání HBO to dopadne takto:
    Ygerytte: Ty nic nevíš Jone Sněhu. Já zemřu.
    Jon *rozepínajíc si kalhoty*: No nevadí ještě jednou to stihneme.
    upraveno 30. května 2012
    Miluju všechny scény s Maisie Williams :)
    Everett Young napsal(a):

MU: Myslím že v podání HBO to dopadne takto:
    Ygerytte: Ty nic nevíš Jone Sněhu. Já zemřu.
    Jon *rozepínajíc si kalhoty*: No nevadí ještě jednou to stihneme.

Hmm... No, zas až takhle snad ne. >8-O
    upraveno 30. května 2012
    MU: Co je to za smajlík?
    Zděšený a pobouřený současně (Mračí se, tlamu překvapením dokořán a oči i doširoka otevřené vidí stále to samé!).
    MirkaP napsal(a):

Neskutečně debilně upřímně spravedlivej Ned varující Cersei, kruci jak to mohl bejt válečník, když to byl totální anti-taktik?!? Se divím, že žil tak dlouho. Ano, Ned Stark mě děsně namíchnul svojí blbostí.

To myslíš, že netušil do čeho jde? Podle mě hledal jakoukoliv cestu, aby ke zúčtování Roberta s Cersei nikdy nedošlo. I smrt mu přišla přijatelnější, než kdyby mu musel říct pravdu. Proti Cersei vystoupil až ve chvíli, kdy už byl Robert po smrti. Předtím stála čest proti přátelství k Robertovi (a podruhé neobstála), pak už "jen" proti vlastnímu životu. Připomínám tu scénu, kdy se vysmál Varysovi do ksichtu (než byl jemně upozorněn, že je ve hře ještě Sansa).
  • upraveno 31. května 2012
    já bych řekla, že Nedovi šlo o to a) zachránit děti, či spíše nemít je na svědomí,b) zabránit válce, kterou by smrt cersei a dětí nutně vyvolala (lord Tywin by si to asi nenechal líbit), protože nedovi bylo jasné, že Robert by všechny čtyři zabil, což cersei i řekl

ostatně i varysovi jako odpověď na otázku jaké šílenství ho přimělo říct cersei, že ví o původu dětí, odpověděl, že "šílenství soucitu"
    Hm Tywin - to je otázka, jestli by s ním nejdřív nešlahlo, kdyby mu došlo, že jsou to jen a jen jeho vnoučátka.....mám tušení, že toho se Cersei osobně bála více....
    Myslíš, že mu to nedošlo?
    Já se obávám, že nikolivěk....přišlo mi moc líto, že mu to Tyrion neřekl...mohl ušetřit šipku v kuši :-))
    Jarla: Vynikající konec Hry (i hry)- Robert vlastníma rukama zabije Cersei (nejspíš by ji utloukl), v trůnní síni shlédne krvavé hrudky v hadrech, jež ještě nedávno považoval za své potomky, Jaime udělá něco zbrklého a hloupého kvůli své sestře a zahyne rukou Barristana jakožto královské gardy a Tywina klepne z faktu, že jeho vnoučata byla- ehm- POUZE jeho vnoučata.
    Casterlyovu skálu by konečně získal Tyrion, Tyrellové podstrčí pomocí Renlyho Margaery s laníma očima zuřícímu Robertovi do postele a získají královnu a moc po které prahli. Martellové si v Dorne mnou ruce a pořádají oslavy, protože se Tywin i se svým zářivým potomstvem zničili sami a Ned spáchá sebevraždu, protože trpí depresemi, že všechny ty hrůzy způsobil on. Lordem Severu se stane Robb, jeho vazalové ho budou milovat (krom Roose, ale ten nemiluje nikoho...) a my se zase nedozvíme, jak je to s původem Jona Sněha... :D
    Zapomněla jsi dodat, že Malíček se řízne při holení a jak si půjde pro náplast, uklouzne na mokré podlaze a rozčísne si rypák o nějakou zatra tvrdou hranu a chcípne tam pomalu na zadušení vlastní krví....a pak teprve začne všeobecná veselice :-))
    Malíčka s Varysem jsem úmyslně vynechala, aby ten happyend měl trochu nejistější nádech. ;)
    Na semínko bych nechala jen Varyse - ten se aspoň nemůže rozmnožit :-))
    Na druhou stranu - s takovou bude Martinovský závěr asi takový, že se do sebe pustí zombáči Jiného se zombáči Rohlíkora :-D Už to vidím Kamenosrdce s Robertem Silným v první lajně vedou útok :-D
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 31. května 2012
    Jarla napsal(a):

Zapomněla jsi dodat, že Malíček se řízne při holení a jak si půjde pro náplast, uklouzne na mokré podlaze a rozčísne si rypák o nějakou zatra tvrdou hranu a chcípne tam pomalu na zadušení vlastní krví....a pak teprve začne všeobecná veselice :-))

Třiadvacetkrát nešťastně upadne na kuchyňský nůž...
    Na to bych se i koukla :-D
    Jasně- mé oblíbené scény: upadnutí sedm- ten krásný krvetrysk- a upadnutí dvacet dva. ;)
    Samozřejmě se specielními efekty .....třeba v záři stroboskopu a zpomaleně jako v matrixu ze všech stran.... :-D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.