Oblíbená scéna
Jak už napovídá nadpis, ráda bych se zeptala na vaši oblíbenou seriálovou scénu. Mě se osobně uchvátil asi celý osmý díl druhé série, rozhovor Cersei Tyrion byl opravdu boží, přesně takový jaký měl být. Taky se mi dost líbil začátek šestého dílu, kdy Theon sťal sera Rodrika. Tohle odbočení od knížky mi přišlo vhodné a kluk, co hraje Brana ukázal, že je fakt dobrej. Předtím jsem si myslela, že bych si mohla zajít k nám do primy a naprosto náhodně si tam vybrat kluka, kterej ukáže stejnej výkon, ale ukázalo se, že opak je pravdou. Taky se mi v první sérii hodně líbily scény s Viserysem a ta poslední byla hodně dobrá.
Třeba brácha se blbě tlemí pokaždé, když se objeví Arya a ač mi tvrdí, že ho scény z nevěstince obtěžují, myslím, že se rád na ty dokonalé ženské tvary podívá. Kamarádka Bára byla okouzlená z poslední scény první série - Dany a draci, protože v Daenerys vidí královnu a má ji hrozně ráda. A kamarádka Jája byla odvařená z Nedovy popravy, která se mi osobně taky moc líbila.
Protipólem těchto scén jsou pro mě scény s Růžičkou, ale věřím, že jsou tu i tací, kteří sympatizují s mým bratrem a rádi se podívají. Jediná taková nahatá scéna se mi líbila s Robbem a Jeyne, kde šlo taky o lásku. A řekla bych, že Ygritte a Jon mají ještě spoustu času a podle mého názoru v knížce ještě Ygritte do Jona na konci střetu zdaleka zamilovaná nebyla.
Tak neváhejte a pište vaše oblíbené a neoblíbené scény.
Třeba brácha se blbě tlemí pokaždé, když se objeví Arya a ač mi tvrdí, že ho scény z nevěstince obtěžují, myslím, že se rád na ty dokonalé ženské tvary podívá. Kamarádka Bára byla okouzlená z poslední scény první série - Dany a draci, protože v Daenerys vidí královnu a má ji hrozně ráda. A kamarádka Jája byla odvařená z Nedovy popravy, která se mi osobně taky moc líbila.
Protipólem těchto scén jsou pro mě scény s Růžičkou, ale věřím, že jsou tu i tací, kteří sympatizují s mým bratrem a rádi se podívají. Jediná taková nahatá scéna se mi líbila s Robbem a Jeyne, kde šlo taky o lásku. A řekla bych, že Ygritte a Jon mají ještě spoustu času a podle mého názoru v knížce ještě Ygritte do Jona na konci střetu zdaleka zamilovaná nebyla.
Tak neváhejte a pište vaše oblíbené a neoblíbené scény.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
E01: Začátek, příjezd krále, hostina.
E02: Asi celá první půlka epizody, Král řeší dětskou potyčku.
E03: Rozhovor Ned a Arya, Tyrionovi scény na Zdi. První taneční lekce.
E04: Alliser Thorne vypráví o zimě.
E05: Turnaj, Varys vs Malíček
E06: Odsouzení Gregora
E07: Rozhovor Jaime a Tywin, finále epizody.
E08: "Not today", Souboj Khala Droga, Umber si krájí maso, degradování Barristana, Sansa před králem.
E09: Varys a Ned, Lord Frey, poprava.
E10: Jaime a Cat, Tywin a Tyrion, bratři vyjíždí za Zeď, Zrození draků.
E11: Příchod Tyriona do KL, Joffrey a Cersei
E12: Sam a Fialka, přivítání Theona na Štítu
E13: Theon a Balon, večeře u královny, Tyrionova léčka, Renly a Margaery, Yoren
E14: Joffrey Sansa Tyrion, setkání bratrů Baratheonů, přivítání před branami Qarthu, Tywin na Harrenově.
E15: Všechny scény s Dany v Qarthu
E16: Theon obsazuje Zimohrad, Ygritte, povstání v KL
E17: Tyrion a Cersei
E18: odhalení Brana a Rickona (hlavně hudebně)
Brrr, super. Připomnělo mi to, že bude dlouhááááá noc (už blízko se blýská a něco ti říká vstań a choď .... :-)))))
první série:
1.) příjezd krále (Stark, Stark, Stark, Stark, Stark, Stark, Stark, Hodor! :) ; škemrající Sansa; Aryino odstřelování Sansy
2.) Tyrionův veselý začátek dne; předání Jehly (tady ještě Jon vypadá nadějně :); záchvat Starkových děvčat, když Cersei s Robertem nařídí zabít Lady
3.) Matka roku; Robert × Jaime × Barristan; Viserysovo ponížení v trávě; Syriovo vyučování
4.) turnaj (krom Ohařova příběhu- tahle část je o hodně slabší tím, že to vypráví Malíček)
5.) turnaj (Gregor × Loras až po vyhlášení Ohaře vítězem); Malíček × Varys; rozhovor Roberta a Cersei
6.) Viserysova „krádež“ vajec a Jorahovo „Here I stand.“; Mord × Tyrion až po Tyrionovo „přiznání“; Bronn × ser Vardis; Viserysova korunovace
7.) TYWIN KUCHAJÍCÍ JELENA; Malíček vyprávějící svůj příběh
8.) Syriovo doučování lannisterských; Tyrion s Bronnem procházející Údolím a verbující horské kmeny; propuštění lannisterského zvěda; Barristanovo „vyhození“ z Bílé gardy
9.) celá pasáž s Walderem Freyem; hra Tyrion × Bronn × Šae; torzo Šeptajícího lesa
10.) Rickon s Shaggym v kryptách; SANSIN POKUS ZABÍT JOFFA; VYHLÁŠENÍ KRÁLE SEVERU; „Žádní muži jako já...“; Varys × Malíček; závěr s Daenerys
druhá série:
1.) „záchrana“ Dontose a Tyrionův příjezd do KL; vlčí sen; Stannis diktující dopis lordům; Jaime × Rob&Grey Wind; vraždění Robertových bastardů
2.) Theonův příjezd na Štít a jeho „oškubávání“ Balonem; jednání Davose se Sallou
3.) Theonovo vyčítání Balonovi; královská večeře „v rodinném kruhu“; Loras × Renly
4.) TRESTÁNÍ SANSY; „My husband is my king...“
5.) Jaqen × Arya; Dothrakové rozebírající Xarův palác
6.) Luwin posílající zprávu po krkavci; záchrana Sansy (až na ty střeva...); hledání Jaqena a likvidace Amory Lorcha; Osha likvidující stráže a útěk ze Zimohradu
7.) Cerseino poučování Sansy; část s proslovem Muže bez cti
8.) Arya × Jaqen; Davos × Stannis
Počet dobrých scén nutně neurčuje „kvalitu“ dílu. Na hodnocení se podílí i herecké výkony v nejmenovaných scénách (např. dialog, kde jeden „září“ a druhý nezaujme), hudba, různé detaily...
Fascinující prolog 1.série, jak v seriálu tak v knize.
Tanečník Syrio.
Neskutečně debilně upřímně spravedlivej Ned varující Cersei, kruci jak to mohl bejt válečník, když to byl totální anti-taktik?!? Se divím, že žil tak dlouho. Ano, Ned Stark mě děsně namíchnul svojí blbostí.
A pak ta jeho poprava ... můj komentář "Voni mi ho zabili!!!" hovořil za vše.
Ygerytte: Ty nic nevíš Jone Sněhu. Já zemřu.
Jon *rozepínajíc si kalhoty*: No nevadí ještě jednou to stihneme.
ostatně i varysovi jako odpověď na otázku jaké šílenství ho přimělo říct cersei, že ví o původu dětí, odpověděl, že "šílenství soucitu"
Casterlyovu skálu by konečně získal Tyrion, Tyrellové podstrčí pomocí Renlyho Margaery s laníma očima zuřícímu Robertovi do postele a získají královnu a moc po které prahli. Martellové si v Dorne mnou ruce a pořádají oslavy, protože se Tywin i se svým zářivým potomstvem zničili sami a Ned spáchá sebevraždu, protože trpí depresemi, že všechny ty hrůzy způsobil on. Lordem Severu se stane Robb, jeho vazalové ho budou milovat (krom Roose, ale ten nemiluje nikoho...) a my se zase nedozvíme, jak je to s původem Jona Sněha... :D
Na druhou stranu - s takovou bude Martinovský závěr asi takový, že se do sebe pustí zombáči Jiného se zombáči Rohlíkora :-D Už to vidím Kamenosrdce s Robertem Silným v první lajně vedou útok :-D