Oblíbená scéna

upraveno 27. října 2012 v Seriál Hra o trůny
Jak už napovídá nadpis, ráda bych se zeptala na vaši oblíbenou seriálovou scénu. Mě se osobně uchvátil asi celý osmý díl druhé série, rozhovor Cersei Tyrion byl opravdu boží, přesně takový jaký měl být. Taky se mi dost líbil začátek šestého dílu, kdy Theon sťal sera Rodrika. Tohle odbočení od knížky mi přišlo vhodné a kluk, co hraje Brana ukázal, že je fakt dobrej. Předtím jsem si myslela, že bych si mohla zajít k nám do primy a naprosto náhodně si tam vybrat kluka, kterej ukáže stejnej výkon, ale ukázalo se, že opak je pravdou. Taky se mi v první sérii hodně líbily scény s Viserysem a ta poslední byla hodně dobrá.

Třeba brácha se blbě tlemí pokaždé, když se objeví Arya a ač mi tvrdí, že ho scény z nevěstince obtěžují, myslím, že se rád na ty dokonalé ženské tvary podívá. Kamarádka Bára byla okouzlená z poslední scény první série - Dany a draci, protože v Daenerys vidí královnu a má ji hrozně ráda. A kamarádka Jája byla odvařená z Nedovy popravy, která se mi osobně taky moc líbila.

Protipólem těchto scén jsou pro mě scény s Růžičkou, ale věřím, že jsou tu i tací, kteří sympatizují s mým bratrem a rádi se podívají. Jediná taková nahatá scéna se mi líbila s Robbem a Jeyne, kde šlo taky o lásku. A řekla bych, že Ygritte a Jon mají ještě spoustu času a podle mého názoru v knížce ještě Ygritte do Jona na konci střetu zdaleka zamilovaná nebyla.

Tak neváhejte a pište vaše oblíbené a neoblíbené scény.
2

Komentáře

• flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 31. května 2012
    To nám říkali na škole jako perličku z nějaký výpovědi, kdy jeden, jehož jméno nesmí být vysloveno se hájil tím, že odrazil útok vedený na jeho osobu třiadvaceti bodnými ranami...
  • upraveno 31. května 2012
    Někteří útočníci jsou neodbytní... ;D
    flankere a pak že mu na nůž upadl 9x....a ono 23x :-D Asi Robert Silný...:-))
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 31. května 2012
    možná upad jen jednou, ale na 23 nožů :)
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 31. května 2012
    A co nůž se 23 čepelemi (spíš zbraň než nůž) :)
    To už zní jako něco Navážkovy výroby...ze stejné dílny jako "Mírotvůrce" :-))
    Jestli mi nějaká scéna v seriálu chyběla, tak to byl přesnější přepis rozhovoru Cat a Jaimeho v žaláři. Jeden z mých nejoblíbenějších dialogů. Mohli ho tam dát místo těch naprosto zbytečných jako je např. rozhovor Bronna a Ohaře.
    V seriálu je mojí oblíbenou scénou rozhovor Viseryse a Dany v prvním díle zakončený koupelí Dračí princezny ve vroucí vodě. Taky se mi líbí souboj Khala droga s jiným Dothrakem nebo šermovačka Joraha s Qothem (či jak se jmenoval).
    Chmur: Upřímně řečeno mě překvapuje, jak málo je ve druhej sérii soubojů jeden na jednoho, to jim v první sérii šlo rozhodně dobře a není to nic náročnýho.
    v první sérii šlo rozhodně dobře a není to nic náročnýho.
    S tím moc nesouhlasím. Celkově se mi choreografie soubojů moc nelíbila - Ohař versus Gregor, Jaime s Nedem, souboje v Měsíčních horách apod.
    Arianus napsal(a):
    Ve Hře?!
  • upraveno 25. srpna 2012
    Zdravím, mám dotaz ohledně Sansy a Sandora :-) nevíte v jakým dílu seriálu je, jak Sansa potká Sandora sama na chodbě (je to u schodů), měla na něj spadnout...jak tam jsou spolu těsně u sebe :-))
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 25. srpna 2012
    Sansa + Sandor na chodbě je na začátku S01E08. Pak je také jedna fotka z druhé série, ale v seriálu se nic takového neodehrálo (asi vystřižená scéna)
  • Catelyn, v krčmě, vyvolává meče vazalů svého otce, "slabá" žena, která má jen jednoho starého rytíře, slovy ovládla rytíře, kteří k ní neměli téměř žádné závazky (dcera, pána mého pána (jsem povinen přijímat rozkazy svého pána, ale už ne pána mého pána a o jeho dceři nikdo nic neříkal)) bylo to .... vzrušující .. líbilo se mi to v knize i v seriálu
  • upraveno 25. srpna 2012
    Nejvíc se mi líbila závěrečná scéna v 1. sérii. Je to i jedna z nejlepších scén v knížce, ale tam bych asi na první místo dala Cerseino "pokání".
  • ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    upraveno 26. srpna 2012
    Pro mě byla nejlepší scéna z první série jak spolu Robert a Cersei asi poprvé v životě mluvěj upřímně o jejich vztahu a životě.
  • upraveno 26. srpna 2012
    I když nejsem moc velký fanda změn oproti knize, podle mě jedna z nej scén z 2. série: Theonův proslov k věrným spolubojovníkům (spolu s předchozím rozhovorem s Luwinem)
    "Korunovace" Viseryse. :-)
  • jak šedý vítr ukousl prsty Velkému Johnovi
    jak lordi prohlásili Robba králem severu
    Souhlasím s Thorarem (?). Ta scéna se Cersei a Bobem je perfektní, nejlepší, co D+D přidali (zbytek stál za houby). Tam je tolik nádherných linek a celý ten dialog je prostě perfektní. A taky skvěle zahrané.
    Jsem asi trochu masochistka, ale mezi moje nejoblíbenější scény z patří v prvních třech knížkách ty, kde umře někdo, na kom mi záleží - Ned, Rodrick, Luwin, Rudá svatba... vesměs zkrátka drastický smutný chvíle, protože způsob, jakým o nich Martin píše, je IMHO jeho možná nejsilnější stránka. Už jsem několikrát zmiňovala, že Hostina pro vrány mě opravdu nebrala, alle i tady bych našla světlý okamžiky - špičkování Bryndena Tullyho a Jaimeho, setkání Brienne a lady Stoneheart, konfrontace uvězněný Margaery a Cersei a Cerseino uvěznění. V Tanci u mě vede Theonovo pokání na Zimohradě a jeho útěk a Davosovo první setkání s lordem Manderlym.
    Mám moc rád rozhovor mezi Jaimem a Cat v Řekotočí, taktéž ty smutný tragický kapitoly - Rudá svatba, smrt mistra Cressena a Ygritte a vůbec všechny ty melancholický scény. V Hostině to bylo poslabší, ale třebas kapitoly s Hotahem se mi líbily hodně.
    @jjelen: Theonův proslov byl jedním z úsměvných momentů 2. série. Hláška s trubačem ukazuje, jak už má Theon nervy v kýblu a dojíždí čistě na adrenalinu, Dagmer to v zápětí jak se patří "rozsekl".

Pak mě také pobavila scéna, kde Jon vysvětluje Ygritte definici slova "prisoner".
    Mne sa velmi pacila scenka kedy Jaime uvidel Brienne prvykrat na svetle.

You are much uglier at daylight.
    Mě pobavila scéna, když se Jon s Ygritte ukládali ke spánku ve sněhu a ona se pořád vrtěla a způsobovala mu tím určité problémy:-) A mám ráda scény Tyrion+Bronn, zábava vždy zaručena:-)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 26. srpna 2012
    Michelle: Mne sa páčilo to ráno po, tie ksichty a tie dialógy, aj keď domyslené... Také sitkomovské...

,,Tys na mě včera v noci vytáhl meč?"
    ,,Ehm... Ne?"

:D
    BG: Jj, jejich společné scény byly zatím dobré a zábavné:-) Tady se jim to domyšlení povedlo:-)
  • upraveno 27. srpna 2012
    Mě se asi nejvíc líbil pyromancer Hallyne, na hradbách v Blackwater. Ten výraz, kdy podával Tyrionovi pochodeň prostě těžko někdo překoná +Bronn, příjezd Tywina...super díl.

Jinak nejemotivnější scéna v seriálu, rozhodně smrt Luwina.
    Na mne v seriálu nejvíc zapůsobila scéna, kdy bratři Noční hlídky objeví na Pěsti prvních lidí artefakty po prvních lidech a Sam se tak řečnicky ptá, na co asi mysleli, když na tom pahorku kdysi dávno stáli. A Jon řekne, že si myslí, že se něčeho báli, přišli sem, aby před něčím utekli... nemyslí si, že to zabralo. A všichni se dívají do dálky, kde jsou země věčné zimy a nikdo neví, co z nich může přijít... To je taková správně hororová scéna, která uvozuje věci budoucí, na něž tu všichni čekáme :-)

Co se seriálu týče tak za přínos považuju scénu, kdy Joff říká Cersei, že Arya mluvila pravdu o vlkovi a Cersei namítne, že pravda je to, co řekne on a že všichni, kdo nejsou jeho blízcí, jsou jeho nepřátelé. Je z toho vidět, jaká výchova ho formovala a jak v něm ignorace jeho "otce" a péče matky zadupali všechno dobré.

A pak zhudebnění Dešťů Castameru, které jsem si původně představovala jako řízný marš, ale coby balada mají taky něco do sebe.

Scéna "Cersei a Bob na upřímno" je taky dobrá, takový oddechový čas před fajnl šoudaun, kdy to jeden z nich schytá.
    Scéna "Cersei a Bob na upřímno" je taky dobrá, takový oddechový čas před fajnl šoudaun, kdy to jeden z nich schytá.
    Tahle scéna mi přišla velice slabá. Protože ani jeden z nich nedokázal scéně dodat potřebné melancholično. Addy vůbec tu občas se objevující zasmušilou rovinu Roberta nedokázal ztvárnit. Zbyl jen uřvanej tlustej tupec a ožrala.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.