Různé filmy

upraveno 6. listopadu 2010 v Film a televize

Včera jsem shlédl Zlatý kompas a musím povedať, že sa mi to páčilo.

Dobrá kvalita obrazu.

Zajímaví herci (Eva Green! s dětským hlasem) a jejich výrazné výkony.

Efektní vizuální podívaná.

Četl jsem i knihu (jen první díl) a s filmovou adaptací jsem velmi spokojen.

Kdybyste žili v tom světě, jakého byste asi měli daemona? :wink:

14748505253394

Komentáře

• KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 25. května 2012
    Chudák Vilík, ten to vždycky schytal...
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 25. května 2012
    Já jsem viděl asi všechny anglicky. Nepamatuji si jak to bylo u Cesty do fantasie, ale myslím, že tu jsem taky viděl v anglině. Jsem rozhodně zastánce originálního znění, ale na druhou stranu si myslím, že ten anglický dabing nemůže být tak hrozný. Když koukám kdo všechno dané postavy daboval(Dunst, Paquin, Bale, sestry Fanning), tak se nemohu rozhodnout kterou verzi chci vidět. Třeba tu Arrietty dabovala Saoirse Ronan (UK verze) a moc se mi to líbilo. A myslím, že u těch novějších si to Miyazaki aspoň trochu sám hlídá. Poté co zjistil, že mu některé animáky v americe přestříhali a přejmenovali jména postav.
    A Laputu jsem viděl španělsky :D hold špatný torrent. Ale dostalo mě to i tak. Teď tahám anglickou a vypadá to, že některé scény jsou obohacené i o nějakou hudbou navíc.

Jako další mám v plánu Tales from Earthsea, Nausicaa of the Valley of the Wind, Kiki, Ponyo a Totoro.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 25. května 2012
    Člověk by neměl po těch animákách moc surfovat, nikdy neví na co narazí:
    upraveno 25. května 2012
    flanker.27 napsal(a):

Člověk by neměl po těch animákách moc surfovat, nikdy neví na co narazí:

Na tohle koukala Rowlingová když byla malá :D
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 25. května 2012
    Montezuma3 napsal(a):

Já jsem viděl asi všechny anglicky. Nepamatuji si jak to bylo u Cesty do fantasie, ale myslím, že tu jsem taky viděl v anglině. Jsem rozhodně zastánce originálního znění, ale na druhou stranu si myslím, že ten anglický dabing nemůže být tak hrozný. Když koukám kdo všechno dané postavy daboval(Dunst, Paquin, Bale, sestry Fanning), tak se nemohu rozhodnout kterou verzi chci vidět. Třeba tu Arrietty dabovala Saoirse Ronan (UK verze) a moc se mi to líbilo. A myslím, že u těch novějších si to Miyazaki aspoň trochu sám hlídá. Poté co zjistil, že mu některé animáky v americe přestříhali a přejmenovali jména postav.
    A Laputu jsem viděl španělsky :D hold špatný torrent. Ale dostalo mě to i tak. Teď tahám anglickou a vypadá to, že některé scény jsou obohacené i o nějakou hudbou navíc.

Jako další mám v plánu Tales from Earthsea, Nausicaa of the Valley of the Wind, Kiki, Ponyo a Totoro.

Pustíš se i do seriálů? Měla bych pár tipů :)
    Laputa má nádhernou hudbu. Krásná hudba je i v Girl Who Leapt Through Time, kterou taky doporučuji, i když není od Ghibli. Tyhle dva soundtracky spolu Final Fantasy VII a seriálovými Kovboj Bebop, Noir a Madlax patří mezi moje nej.
    upraveno 25. května 2012
    No já na seriály moc nejsem. Ale některé z těch co my doporučuješ jistě vyzkouším, aspoň pár prvních dílů :-) Každopádně díky za doporučení. Ten Girl Who Leapt... mě zaujal. A koukám že Bebop má i filmovou verzi. Snad nebudu muset znát seriál předem, abych se na to mohl kouknout.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 25. května 2012
    Bebop film je na seriálu nezávislý. Já ho taky viděla dřív než seriál. Jediná "nevýhoda" je v tom, že během prvních dílů se ten tým teprve dává dohromady, zatímco ve filmu už je to sehraná parta. Ale ničemu to nevadí, dějově to spolu nesouvisí.
  • upraveno 26. května 2012
    Ctění páni zkušení
    já rád bych k vám teď podotknul
    nikdo z vás nemá tušení
    že kája goth je starý vůl :-p
    Gott mit uns!
    Miloš Frýba taky mit uns!
    A David Matásek taky! ;-)
    ty pány neznám :-) tak já zařvu mira škapa a bob foldyna with you...ať taky jmenuju nějaké sousedy :-p

:-)
    upraveno 26. května 2012
    to je hůl,
    to je kůl,
    to je ale vůl

Vy jste ale hrozný spameři! :D
    upraveno 27. května 2012
    Znáte vlastně pozapomenutej film Poslední propadne peklu? je škoda, že neni šířeji známej, je totiž vzácným zástupcem něčeho, co český filmy obvykle vůbec nejsou, syrový zobrazení ranýho novověku s trochu fantasy/hororovou zápletkou.
  • upraveno 27. května 2012
    Já to znám, sím! Viděl jsem to už kdysi dávno, ale pamatuju si, že to na mě hluboce zapůsobilo.
    A jak se dívám do sloupečku vpravo, je tam i "český Rebel bez příčiny", s Pavlem Křížem, Davidem Matáskem, Ondřejem Vetchým a Mahulenou Bočanovou, když byli ještě mladí a neklidní!
    upraveno 27. května 2012
    Tak o tom jsem vůbec nevěděl, že to existuje, zase já :)
  • upraveno 27. května 2012
    A je tam dokonce použito na tu dobu docela odvážné slovo "kurva!" :-)
    To jsem čuměl teda.
    upraveno 28. května 2012

Co je to za přízvuk? Scotish?
  • upraveno 28. května 2012
    Jemný skotský, ano. Místy možná i irský :)
  • upraveno 16. května 2013
    -
    To dievča z traileru vyzerá ako Ygritte a chová sa ako Arya, je mi to sympatické.
    upraveno 28. května 2012
    Irenka napsal(a):

Nedá sem pls někdo odkaz kde se dívat na Tudorovce?

Co takhle zkusit spíš nějaké fórum/web o Tudorovcích...?
    Tak i já jsem si dneska odseděl povinné dvě hodinky v kině na Avengerech a musím říct, že takovou adrenalínovou bombu jsem už dlouho nezažil, pokud vůbec. Skvělý, skvělý, skvělý, od hláškujícího Tonyho Starka, přes ulízaného ale statečného Cpt. Americu a fešáka Thora, po nepřekonatelného Hulka (nejoblíbenější scéna filmu: Lokiho "I am God, you stupid beast...", načež Hulk milého Lokiho sebere a pěkně ním udusá podlahu. Hulk: "Puny god":) ). Příběhově slušný nadprůměr, o nic horší než kterýkoliv z předchozích samostatných Marveláků. A nakonec z trochu povrchního soudku: Scarlett je neskutečná kočka, a i když by se bez jejich schopností (jaké že to vlastně jsou?) tým Avengerů pravděpodobně obešel, jsem moc rád, že postava Black Widow z filmu vynechána nebyla. :)
  • upraveno 29. května 2012
    Elasťáky nemají chybu. :-)
    upraveno 29. května 2012
    Arutha2321: Umění nosit latexovou kombinézu s obřím výstřihem? :D
    A hlavně nosit slipy transparentní barvy přes elasťáky :-p (akorát vředmen je celý v černém včetně slipů :-p)
    upraveno 29. května 2012
    Jarla: Já myslí, že Scarlett transparentní slipy nenosí.
    Will Scarlett nebo Scarlett O'Hara? :-))
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.