Hra o trůny 2x09 - Černovoda

upraveno 25. května 2012 v 2. řada
Stannisova flotila dorazila do Králova přístaviště a Lannisteři v čele s Tyrionem bojují o své životy.

Scénář: George R. R. Martin
Režie: Neil Marshall

Celou...

Číst celý článek zde
191012141524

Komentáře

• NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 29. května 2012
    Anglachel napsal(a):

Pozor, Martellovia boli rodina, nie potomkovia. Tullyovia nikdy nemôžu mať Zimohrad, aj keď majú manželský zväzok so Starkami. Baratheonovia sú naproti tomu čiastoční Targaryenovia cez manželstvo Stannisovho starého otca, ak sa nemýlim.
    Aegona teraz nerátajme, ešte sa o ňom nevie.

Martellové byli rodina s potomky stejně jako Baratheoni. Do obou těchto rodin se přivdaly/přiženili mladší sestry/bratři dřívějších králů. Poslední z nich k Martellům imho později než k Baratheonům, proto teoretický nárok Martellů (zajímavé je, že zatím nenárokovaný ani nezmíněný).
    Baratheoni měli navíc zakladatele rodu, který byl nevlastním bratrem Aegona Dobyvatele, ale to bylo před 300 lety, jak píše Montezuma.
  • upraveno 29. května 2012
    Áno, Martellovia sa priženili, lenže títo potomkovia sú mŕtvi(áno, viem o Aegonovi, ale sme v Strete, čiže ešte sa o ňom nič nevie). Doran, Quentyn, Trystane, Oberyn, Arianne, nitko z nich nie je Targaryenom. Baratheoni sú z 1/4 Targaryenského pôvodu. Rovnako ako Walder Frey nemôže byť pánom Casterlyovej skaly alebo Edmure Tully pánom Zimohradu, nemôže byť ani Doran Martell kráľom Siedmich kráľovstiev.
    upraveno 29. května 2012
    Nepleťte sem pořád ten zatracený Tanec s draky.
    Jestli jsou Baratheoni potomky provdaných Targaryenek, tak jsou stejnými potomky i Martellové. Princeznu si povětšinou brala hlava rodu nebo jeho dědic.
    Dokoukáno, tohle dokonce v HD. a běhá mi mráz po zádech, hodně se vyvedl tenhle díl, deště kastameru na konci to naprosto celé zabily.
    Nevada napsal(a):

Nepleťte sem pořád ten zatracený Tanec s draky.
    Jestli jsou Baratheoni potomky provdaných Targaryenek, tak jsou stejnými potomky i Martellové. Princeznu si povětšinou brala hlava rodu nebo jeho dědic.

Áno, ale platí právo staršieho. Martellovia majú posledné manželstov nejako 100 rokov dozadu, Baratheonovia oveľa neskôr. Babka Stannisa Baratheona bola Targaryenka, čiže Stannis je Daenerysiným bratrancom z druhého kolena .
    V tomhle díle se mi líbil Joffrey, sráč a ubožák s velkýma kecama byl krásně vylíčenej, mrcha cersei se nezapře, Tyrion byl klasicky nejvejš. Bronn i Sandor předvedli nádherně svoje postavy, strach z ohně, láska k zabíjení.
    Blackfish: No v osmej epizodě byl takovej záblesk Cersei, jak jí známe, ale asi bylo třeba samotnýho Martina, aby připomněl, co je to za vadnej exemplář ženskýho rodu. No a ten konec... sestra nejdřív komentovala "Taťka přijel!", načež v příští vteřině přišlo prozření a "Tak to je na pytel." :D
    Beztak řekla něco daleko peprnějšího. :-)
    heavy_head: Řekla postupně "To je ten Renlyho milenec", "Taťka přijel", "Tak to je na pytel" a zakončila to všeobjímajícím "Svině" :D
    Lee napsal(a):

Fakt? Hups... To mi nedošlo. :c No tak zatím to tak vypadá ne? :) Já nevím co bude dál,knížky nečtu... Akorát plácám do větru. :) Ale zatím to tak vypadá.

Ano, zatím. A knížky čti, přicházíš o hodně:-)
    Nádhera, opravdu povedený díl. Hlavně zlom v Sandorovi...výborně to zahrál. no a Bronn...dokonalý jako vždycky. A ten efekt výbuchu....wunderbar!
    Diel bol jednym slovom: EPIC! Davos bol skvely, Tyrion.......skoda reci, o jeho vykone sa da len v superlativoch a pre Sansu to bol asi zatial najlepsi diel. Nie len ze strapnila Joffreyho, ale tam kde sa Cersei zrutila ona stala. Vidno ze pomaly dospieva. Bronn a Sandor.......tiez som s nimi nadmieru spokojny. A ten koniec.........nemam slov :D
    Pic sem pic tam, EPIC - ať už to znamená...co chce :-)
    Třeba byl taky makabrózní....
    Pali: Sansa byla výborná, ale je to pořád prcek. Proto ostatně v tý scéně se Sandorem drží panenku, kterou jí dal Ned ;)
    upraveno 29. května 2012
    Vám tam ten "spor" Ohaře s Bronnem dával smysl?
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 29. května 2012
    Nevada: 2 kohouti stejné povahy, kteří se nesnesou, protože si myslí, že jsou lepší než ten druhý.
    Nevada: Asi jim chybělo něco na doplnění času, jinak hlubší význam jsem nepostřehl.
    svoa00: Jasne, Sansa ma pred sebou este dlhu cestu. S tou babikou mas asi pravdu. Ja som si myslel ze si tym chcela pripomenut Neda....ze si myslela ze za chvilu aj ona umrie......ale tvoj vyklad je o dost poetickejsi :)
    Pali: taky jsem to tak pochopil :-)
    Nevada: Myslim, že to tam bylo kvůli doplnění Ohařova zlomu - nejdřív drsňák, kterej pouští hrůzu a chce se furt prát - a pak stáhne ocas a zdrhá :)
    Nevada: už při čtení Střetu jsem si říkala, že chci někdy vidět Brona a Ohaře pospolu. V seriálu se to splnilo - hurá!
    Navíc Bron opravdu pěkně zpíval :) (tahle verze Dešťů byla nejlepší)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 29. května 2012
    4 strany a 113 komentov - vy fakt nemáte čo robiť :D A to som tu nebol len asi tak 12 hodín...

BTW: Prestávam túžiť po Cerseinej smrti - Lena ju hrá tak úžasne a vtipne, hlavne keď je spitá... Cersei nie Lena...
    Nevada napsal(a):

Vám tam ten "spor" Ohaře s Bronnem dával smysl?

Dává mi smysl, že se ti dva nemuseli, ale ta scéna tam byla zbytečná.
    Taky moc dobře nevysvětlili, proč dal Ohař "výpověď". A vůbec, všechny kecací scény dostaly na frak tou bitvou.
    Čekala bych víc atmosféru strachu, všichni tam byli dost klidní.
    souhlasím s dámami: scéna Bronn/Ohař byla naprosto zbytečná. ale všimli jste si, že přitom výpadu u Mud Gate Bronn Ohařem zachránil? (zastřelil nějakého hořícího vojáka, který se hnal na Ohaře zkameněleho úděsem).

zajímalo by mě, jak je Sansa vysoká? když se Šae potkaly Tyriona, tak byla asi tak o 20 čísel větší.
    když už jsem u Šae, vůbec si ji nedokážu představit s Tywinem. ani v knize mi to nějak nešlo a tady ještě víc.
    brbr napsal(a):

zajímalo by mě, jak je Sansa vysoká?

Na imdb má 175 cm. Pro srovnání, představitel Sandora má 198 cm. Podle jejich společných scén ze seriálu lze usuzovat, že se Sophie přehoupla přes 180.
    No vidíte a hned jste si vyšetřily těch chybějícíh 30 vteřin na Sansinu písničku :-p
    přiznejte se, kdo z vás si všiml Dontose v Maegorově pevnosti? Moc mu to žonglování nešlo :-)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 29. května 2012
    To bol Dontos? :D
    Vsadil bych se že ano. Je to záběr hned poté, co Stannis začne slézat z lodi do člunu.
    přiznejte se, kdo z vás si všiml Dontose v Maegorově pevnosti? Moc mu to žonglování nešlo :-)
    Já si ho všimnul :D , ale nechápu jak v prvním dílu je řečeno že neni v Malíčkovejch službách , tak jestli bude pomáhat Sanse on nebo někdo jinej?
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.