Co zrovna čtete?

upraveno 6. listopadu 2010 v Literatura

Ahoj, všichni! Už jsem Vám na sebe prozradila, že jsem hrozný knihomol (či knihofil :D ), který když si nepřečte aspoň pár stránek, nepovažuje den za ukončený. Ráda bych věděla, co zrovna čtete vy, jaké máte svoje oblíbené knížky (kromě GRRM samozřejmě), co byste doporučili ostatním. Nebo třeba zkuste odpovědět na otázku, jakou knížku byste si s sebou vzali na opuštěný ostrov, čili jestli existuje taková, kterou jste četli už několikrát dokola a budete ji určitě číst znovu. Díky. :)

12728303233144

Komentáře

• upraveno 30. května 2012
    No a nebo je kat kopyto...Marie Stuartovna by mohla hovořit....:-))

A Marie Antoinetta se i nechala slyšet "Doufám, že je kat odborník" :-))
    Nebola to Anna Boleynová? Antoinetta šla pod gilotínu.
    Byla to Antoinetta KDYŽ šla pod gilotinu :-)
    (tak měla by věřit svému choti - byl to on, kdo panu Guilottinovi navrhnul konečný tvar nože)
    Jarla: Si si celkom istá? Uzavrieme odpoveď A? :)
    Vážne sa traduje, že to bola Anne Boleyn. Možno je to len veľmi stará urban legend, dopodrobna som to neskúmala. Celý výrok by mal byť "Kat je, dúfam, odborník. Napokon mám veľmi štíhly krk."
    O Antoinette som teraz na nete našla len to, že sa ospravedlnila svojmu katovi, keď mu nechtiac šliapla na nohu chvíľu pred popravou.
    Amanito - četla jsem to samozřejmě někde (přece jsem u toho nebyla:-) ) a nemusel to být spolehlivý zdroj....takže přísahat na to nebudu :-)
    Tady je to samý křivopřísežník. ;-)
    Práve dočítam knihu Krstný otec (mal som dostať Strach múdreho muža, ale "milé" kníhkupectvo chce viac zarobiť, a tak mi poslali knihu, ktorú som mal dostať ak Strach nebude na sklade... pritom sami písali, že majú ešte posledné kusy aj s PODPISOM!!!) a musím povedať, že Puzo opísal mafiánsky život naozaj perfektne. Väčšina už krstného otca asi čítala, ale kto nie, tak tomu ju môžem odporučiť ;))
    jo,jo, odvtedy kontrolujem hajzlik v restike :)
    Já se od té doby vždycky před spaním kouknu, jestli nemám pod peřinou koňskou hlavu. :-)
    a na polstari? :)
    Zlomenou tužku? :-)
    Momentálně Farseera od Robihky Hobbové :-)
    Každopádně tam je krásně popsána ta scéna, kdy je Michael ve vyhnanství na Sicílii/nebo Korsice? a uvidí tam tu dívku.
    "Byl to klasický zásah bleskem. Ostatní to chápali, bylo jim to jasné. Nešlo s tím nic dělat."
    Mimochodem,
    četl tady někdo posledního pána Prstenu ?
    já návrat Kále četla, ale už je to dloho. plánuji si přečíst všechny díly ale není čas.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 30. května 2012
    KAchítos: Mám pocit, že Haladdin myslel spíš tohle.
    Já osobně jsem to nečetla, už jsem na to narazila, ale nějak jsem se nerozhoupala, jestli se mi to chce číst :)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 30. května 2012
    Nene, Poslední pán prstenu je kniha od Kirilla Yeskova, která představuje Mordor coby rozvíjející se průmyslovou zemi a Gandalfa, Elfy a spol. jkako zpátečníky, kteří v něm vidí ohrožení a rozpoutají proti němu válku. Já to četl s velkou chutí a dřív jsem to tu dost propagoval.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 30. května 2012
    flanker.27: Pokud reaguješ na mě, tak na tuhle knihu odkazuju (nebo to hází jiný odkaz?). Pokud nereaguješ na mě, tak nic.
    flanker.27 napsal(a):

Nene, Poslední pán prstenu je kniha od Kirilla Yeskova, která představuje Mordor coby rozvíjející se průmyslovou zemi a Gandalfa, Elfy a spol. jkako zpátečníky, kteří v něm vidí ohrožení a rozpoutají proti němu válku. Já to četl s velkou chutí a dřív jsem to tu dost propagoval.

Jsem rád, že nejsem sám, co so mu to líbilo.
    aha no tak to slyším poprvé =)
    Já to teda četl taky a spokojenej jsem nebyl vůbec. Bylo to pro mě to nejhorší čtení. Ale zase je fakt, že jsem se docela i nasmál. Třeba zlobři plachtící na rogalu =D
    Maliky napsal(a):

Já to teda četl taky a spokojenej jsem nebyl vůbec. Bylo to pro mě to nejhorší čtení. Ale zase je fakt, že jsem se docela i nasmál. Třeba zlobři plachtící na rogalu =D

Ono to ani nebylo rogalo, ale větroň.
    K veselosti tam toho bylo víc - třeba Aragornova elfí manželka, nechtějící mu dát :-)))
    No četl jsem to hodně dávno, takže si z toho moc nepamatuju. Hlavně vím, že jsem se musel nutit k dočtení. Když už jsem to koupil, tak jsem to chtěl projet celý (ikdyž jen jednou a naposledy). Člověk tu knížku musí brát hlavně s nadhledem a to mi tehdá moc nešlo...
    Kdo má rád "pohled poražených", tomu doporučuji povídku Oldřicha Daňka Vzpomínka na Hamleta. od té doby se na Hamleta nemůžu dívat stejnýma očima. .-) klaudiova verze je mnohem pravděpodobnější .-)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 31. května 2012
    Krisa napsal(a):

flanker.27: Pokud reaguješ na mě, tak na tuhle knihu odkazuju (nebo to hází jiný odkaz?). Pokud nereaguješ na mě, tak nic.

Reakce na kachítos. Začal jsem psát dříve, než se objevil tvůj příspěvek.
  • upraveno 31. května 2012
    Včera jsem zde lkala, že nemám co hezkého ke čtení, něco jako Stout, Durrell nebo Dlouhý sprint od Žambocha....inu návštěva mi donesla jiné vydání Dlouhého sprintu s navazující Ozvěnou :-) Jarla asi byla hodná, že dostala takovou hezkou knížečku :-)) Spadla z regálu a měla naražený hřbetík - tedy zdarma - moje oblíbená cena...čekám až z regálu spadne nějaký Tanec :-))
  • upraveno 1. června 2012
    OK, mám pro tebe, Jarlo, jeden tip na četbu: Pavel Eisner: Chrám a tvrz. Myslím, že ty tuhle knihu dokážeš ocenit.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 1. června 2012
    Prosím mohl by to někdo kdo četl zaklínače napsat jak jdou knížky i povídky chronologicky za sebou? chci s tím začít a nevím kde začít.
    Povídky nejdou chronologicky za sebou, a jsou jich tři knihy. Ale později byly přešafované do dvou knih, přičemž jedna je s dodatečnou spojovací povídkou.
    a c v
    nebo:
    b d
    ale víc než polovic jich je na netu na jeho fan stránkách k přečtení, pokud váháš

knihy:
    Krev elfů
    Čas opovržení
    Křest ohněm
    Věž vlaštovky
    Paní jezera
    Zylberštajne - dík za tip - to je skutečně něco pro mne :-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.