Sranda topič

upraveno 29. srpna 2017 v Rozličný pokec
Videa, Audia, Obrázky, vtipy atd co vás pobaví...

Prosíme, nevkládejte obrázky, videa, ani cokoliv dalšího, co nějak souvisí se seriálem, nebo z něj vychází. Pro takové účely je v kategorii Seriál vhodná třeba tato diskuze.

A já začnu tím jak se vyznamenala slovenská televize :-D
17980828485354

Komentáře

• flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 17. června 2012
    Krisa napsal(a):

Já to zdědila po papínkovi - ten je na tom tak bledě, že když potká na chodbě kolegu, dá dohromady jeho tel. číslo, ale na jméno se nevzpomene, ikdyby ho na nože brali :)

Mně taky občas vypadnou z hlavy třeba jména lidí se kterejma chodim na oběd :)
  • upraveno 17. června 2012
    flanker.27 napsal(a):

Krisa napsal(a):

Já to zdědila po papínkovi - ten je na tom tak bledě, že když potká na chodbě kolegu, dá dohromady jeho tel. číslo, ale na jméno se nevzpomene, ikdyby ho na nože brali :)

Mně taky občas vypadnou z hlavy třeba jména lidí se kterejma chodim na oběd :)
    Este ze si doplnil to "na obed." :)
    Ještě že tady ty divoké teorie vůbec nečtu. :-)
    upraveno 17. června 2012
    A kam jsi myslela že bych s nima měl chodit?!? (tupý nechápavý hlas) Na pískoviště? :)))
    ne, byli samozřejmě míněný lidi z práce :)
    No pieskovisko ma teda vobec nenapadlo a mohlo, kedze som tam dnes stravila asi polovicu dna. Niektore rozhovory hrozne cloveka vycerpaju. Hlavne tie o plienkach. Matkam by mali dat embargo na taketo diskusie.
  • JayJay
    upraveno 18. června 2012
    Aqwarty napsal(a):

Krisa: JO, to za valky museli nemci kazdy den (tusim, ze den a ne tri dny, ale rozhodne to bylo v kratkem casovem horizontu) menit prvni tri pismena na Enigme. A vite co pomohlo spojencum rozlousknout Enigmu? Ze si dali predpoklad, ze ti operatori nemaji fantasii, jsou lini a jsou naprosto precizni. takze nejpouzivanejsi tri pocatecni pismena byla z 90% ta vedle sebe. A ta co nebyla byla tvaru: abc, xyz, ... :)

Nesouhlas... nastavení kotoučů byla předepsána centrálně dlouho dopředu.
  • JayJay
    upraveno 18. června 2012
    PS: problém byl, že každá stanice se hlásila určitým volacím znakem..
  • upraveno 18. června 2012
    ...
    Parádní. :D
    Hildegardo - nemohu být heavyho alterego :-)) Jsme jen incestně založení sourozenci :-p
    Jay: No, nemas uplne pravdu. Jestli tim, "docela dlouho" myslis pred valkou, tak ano. Ale propojovaci deska se menila denne, scrabmlery se menily jednou za mesic (ano, drive to bylo jednou za tri mesice), a abecedni krouzky se na rotorech menili taky docela casto (ted nevim, jestli taky denne).

Kazdopadne nevim s cim nesouhlasis. Odvolavas se na muj text, takze predpokladam, ze nesouhlasis s tim, ze to operator s kazdou zpravou posilal taky 2x 3-pismeny kod, a ze to je prave to, co pomohlo enigmu rozlustit. No, ukaz mi prosim zdroj, kde tomu tak neni. Totiz, to, ze ty scramblery se menili jednou za 3 mesice z pocatku, po te jednou za mesic, nema zas az tak zasadni vliv, protoze zmena scrambleru umeznuje 106 000 kombinaci. Propojovaci deska, ktera se menila denne umoznuje 100 391 791 500 kombinaci, a zmena prstencu dalsich 18 000.

Mam pocit, ze si tu trochu pletes pojmy - Enigma byla znama polakum pred druhou svetovou valkou, protoze existovala obchodni verze. Zaroven se jim podarilo rozlousknout jejich sifrovani prave proto, ze zpocatku tam nebylo 5 scrambleru, ale 3 a dalsim upravam.

Vlastni rozlousknuti sifer uz bohuzel stoji na tom, jakou sifrovou zpravu dostanes, abys nasel inverzni transformaci. Coz se podarilo ze znalosti toho, jak enigma vypada, ze meli vlastni pristroj k ruce, a vedeli jak se chova, ze statistickou analyzou omezeli pocet moznosti, jake usporadani pismenek je na enigme, ale hlavne, ze vedeli, ze Nemci posilaji pravidelne zpravy o pocasi, ktere zacinaji stejnou hlavickou, ze posilali prvnich 2x3 pismen. Protoze i kdyz znas vyborne metodu, kterou jsi to zasifroval, tak z kratkeho textu casto ani nejsi schopen desifrovat. Napriklad i pitoma substitucni sifra se provadi pomoci frekvencni analyzy a potrebujes dost dlouhej text, i kdyz vis, ze je to substitucni sifra.
    Dreamer napsal(a):
    Paráda! I broskev byla! :D
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 18. června 2012
    Krisa napsal(a):

Matka je Chatayaya - nebo tak nějak :)

Ja som premýšľal nad tým, ako tie mená tvoria...
    Chataya...
    jej dcéra Chatayaya...
    jej dcéra Chatayayayaya...
    jej dcéra Chatayayayayayayayayayaya...

:D

A keď ich to prestane baviť, tak zmenia prvé písmená... Alaya.. :D
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 18. června 2012
    A taky princ Bayaya
    a jeho syn Bayayaya
    a jeho syn Bayayayaya

To je jako když Chatayayayaya, dcera Chatayayai se synem Bayayayayou prince Bayayai tancovali bajadéru.
    speedy: Zrovna ti Baratheoni, které zmiňuješ, jsou staří jen nějakých 150 let (nevím teď přesně). Baratheoni vznikli jako bastardí větev Targaryenů.

Jinak souhlasím, ale nevím, jestli by příběh unesl ještě větší množství postav.
    upraveno 18. června 2012
    Neříkejte, že všichni zemřeli dřív, než měli potomky, nebo se chytře schovali na Zeď
    Vysvětli Václavu III., že určitě nebyl poslední mužskej Přemyslovec. Prostě se ti příbuzní rozpili v ostatních rodech.
    upraveno 18. června 2012
    Montezuma3 napsal(a):

A taky princ Bayaya
    a jeho syn Bayayaya
    a jeho syn Bayayayaya

To je jako když Chatayayayaya, dcera Chatayayai se synem Bayayayayou prince Bayayai tancovali bajadéru.

A z toho tanca vzyšiel syn Chabayabadú :D
    Arutha: Ježiš, máš pravdu - špatně jsem si to uvědomil. Z nejmladšího rodu jsem udělal nejstarší, moje chyba :D. Ale jinak doufám chápete, co jsem chtěl říct.
    Václav III. - Jak se dívám, tak tady je to sakra smůla - ani jeden z jeho předchůdců nezanechal mužské potomky, kteří by sami měli mužského potomka. Takže, dejme tomu, u jednoho rodu z deseti k tomu může dojít. Ale takoví Lucemburkové - tam je to přesně, jak jsem říkal.
    Jen abych se jěště tak trochu vrátil k těm Targaryenům, příbuzným atd. - Věc, která mi na Písni vadí nejvíce, je malá rozvětvenost "rodů". Ony to totiž ani tak nejsou rody, jako spíš rodiny - Otec měl syna, ten měl syna atd... Až k současným Starkům. A tady je ta potíž - kde je nějaký prastrýc? Bratranec? Kde vzdálený příbuzný, který odcestoval na jih? Kde je kdokoli kromě potomků Neda? Neexistuje - zemřel předtím, než měl potomky, nebo byl odklizen na Zeď, aby nám nedělal nepořádek v rodové linii. To samé u Baratheonů - rod starý pomalu jako Westeros sám, jak vysvětlí, že už existuje jediný zástupce rodu (Nepočítaje bastardy a chudáka Shereen), či nějaké vedlejší větve? Neříkejte, že všichni zemřeli dřív, než měli potomky, nebo se chytře schovali na Zeď. Snad jen u těch Lannisterů tam vidím nějakého toho Davena, Lancela a spol. (a ano, to ještě Stafford Lannister zmizel... Zeď ho asi nelákala...), ale i tak... Pořád jsou to Lannisteři, prakticky z jedné rodiny, žádná vedlejší větev se nikde v Západozemí nenajde. Vždyť v evropské historii se rodokmeny tak moc prolínaly, každý byl prakticky příbuzný každého, když vymřel rod, vždycky se dala najít vedlejší větev (Kapetovci-Valois-Bourbonni), i když se muselo jít po rodokmenech 300 let dozadu (jako u Bourbonnů) aby se našlo, kde se rod vlastně oddělil od hlavní linie, a jak dlouho je samostatný... I když už třeba 300 let, ale pořád byli s Kapetovci příbuzní...
    speedy: Taky mi to přišlo divné, ale tak napůl věřím, že krom běžných nemocí (různé ty horečky, úplavice, tyfus, cholera, mor...) tady zafunguje sem-tam i nějaká ta drsnější zima a i ty "hradní" rodiny trochu zdecimuje. Jenom Ti Lannisteři se holt zdají až příliš mrazuvzdorní.... :D
    No teda takoví Freyové...
  • a01a01
    upraveno 18. června 2012
    image

poznáte ? :)
    U Freyů se obávám, že mají kůži z azbestu, v žilách jim proudí nemrznoucí směs a oplývají vlastnostmi náležícími nezmarům a Hydře- ufikneš a ono se to ještě rozmnoží!
    suzu: Sansa, Joff a ?
    Ano, taky jsem si toho všimla, ale připisuji to na vrub autorovu původu...v emerice se celkem nikdo nestará o své bratrance a ani je nezná...kolik je takových, že se nestýkají ani se svými babičkami a dědečky...jen se podívejte na drtivou většinu jejich filmů...dva se potkají a mají svatbu,...ale nikde žádní rodiče a prarodiče ani sourozenci a natož vzdálenější rodina a když tam je, tak to je považováno spíše za komickou vsuvku nebo příslušnost k národům, které se sdružují klanově - irové, hispánci, řekové,....nebo nábožensky - např. židi.
    Je to zkrátka nedomyšlené :-D
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 18. června 2012
    suzu: Sansa - Joffrey - nevim?
    upraveno 18. června 2012
    Tá posledná je šae? :D
    Jenže i ti Freyové jsou v rámci jediné rodiny jediného Waldera Freye a tan nemá příbuzné ?
    Šae asi těžko, ale to bylo první, co mi blesklo hlavou. Takže suzu, kdo je ta krásná neznámá?
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.