Tanec - diskuse

upraveno 25. října 2012 v Tanec s draky
Prostor pro ty, kteří už knihu dočetli. Ostatní rychle pryč :)
1282931333467

Komentáře

• upraveno 25. června 2012
    Blackfish napsal(a):

On už bude mít Bolton na zimohradu plnou p**el problemu když si Manderly poradí s Freyi, Stannis si poradil s Karstarky a on nemá níc skoro, zbytky své armády a pár vojáků bývalých vazalů. Hlavní je počasí, Stannisovy ve velení bych každopádně věřil víc než Bastardovy.

Já myslím že si Manderly s těmi Freyi poradí snadno. Na začátku bitvy vtrhnou Freyové na Stanise, a Manderly se jim akorát obrátí do zad, a totálně je zničí.
    A ještě jedna věc. Rickona jel hledat sice Davos, ale společně Robertem Gloverem, takže by rozhodně nebyl jen v moci Manderlyů. I když já osobně Manderlyům docela věřím.
    Pokud Stannis vytáhne s pomocí Manderlyho Rickona, uzná ho jako krále severu, tak se většina šlechty postaví za něj. Ne za Boltona kterého se bojí.
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    upraveno 25. června 2012
    nechapem preco by mal byt dalsi kral Severu ??? Ved tu tam mate Stannisa to by Manderly musel porazit setkych
    Edem: A proč ne? Já osobně nepočítám s tím, že by se Stannis dožil konce ságy a Rickon se na Zimohrad taky nedostane "do týdne". Prostě ho dovezou jako Lorda Starka a až padne Stannis, budou Rickona moci klidně vyhlásit králem po bratrovi.
    Pokud se nedokodrcá Daenerys s draky zpoza moře a nebude chtít všech Sedm království, nepadne Zeď pod náporem Jiných nebo se Rickon jednoduše nedožije, mohl by tím králem klidně být. :)
    Já bych teda chtěla v tom optimismu přibrzdit. Pět knížek Martin Starkům vráží kudly do zad a najednou by Rickona přived na Zimohrad a ještě mu přihrál jako regenta v zásadě morálního člověka, jako je Manderly? Nemluvě o tom, že Manderly nejspíš vykrvácí na Zimohradě.
    Edem napsal(a):

nechapem preco by mal byt dalsi kral Severu ??? Ved tu tam mate Stannisa to by Manderly musel porazit setkych

Manderly v knize neříkal, že ho chce udělat králem severu, ale vládcem severu, tj tím čím byl Eddar, poddaným Stanise.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 25. června 2012
    A cos Arianne? Ta přece Myrcelle nechtěla ublížit, dokonce zní chtěla udělat královnu...
    Ale ublížila. Tomu se říká nezodpovědnost. Byť romantická, nechtěli ublížit nejen Myrcelle ale ani nikomu jinýmu a blabla...
    Kde se nám skrývá Rickon a Oša Už o něm není stovky stran žádná zpráva.
    Manderly a Bolton sú niečo úplne iné. Bolton zradil Starkov a "Aryu" má len ako prostriedok, s ktorým nechá svojho syna robiť čo chce. Naproti tomu je Manderly loajálny Starkom z toho dôvodu, že im vďačí za územia, ktoré dali jeho rodine keď zdrhla z Roviny. Rickona chce len preto, aby bola väčšia šanca, že do boja nepôjde sám. Je proste len opatrný, rovnako ako Doran Martell. Ak nemá veľkú šancu na výhru, nejde do boja. A tá šanca príde až keď sa nájde dedič Eddarda Starka, ktorý pritiahne väčšinu rodov Severu na stranu Stannisa.
    Asenad napsal(a):

Podľa mňa schválne. Je možné, že Davos bude mať ohľadom hľadanie len nejakú jednu kapitolu a potom už bude, kao bude cestovať do Východnej hliadky. Na toto naozaj nie je potrebné veľa textu.
    Ale ublížila. Tomu se říká nezodpovědnost. Byť romantická, nechtěli ublížit nejen Myrcelle ale ani nikomu jinýmu a blabla...
    No jasně, celý to zvojtila. Spíš mi šlo to, že jejím primárním cílem nebylo Myrcellu zabít, odmítla to, i když by jí to mohlo taky posloužit.

To jste si všichni lorda Manderlyho ta oblíbili na základě jedné kapitoly? nikdo neví, jaké má úmysly.

nicméně já ho nijak neobviňuji ze škaredých úmyslů, naopak by bylo celkem v jeho zájmu, aby se k Rickonovi choval hezky
    Manderly je podle mě, stejně jako žabináři a Mormontové věrnej Starkům. Alespoň na mě takhle působěj, hlavně díky jeho vnučce, nebo neteři, nebo co byla ta holka zač. Vděčej Starkům za všechno co maj a i po několika generacích si toho ceněj. Akorát je Wyman opatrnej a nebude se bez spojenců stavět proti Boltonovi, kterej by ho mohl na jižní straně Severu zničit. Ale pokud bude mít svého pravého lenního pána "Starka" na své straně, tak se k němu přidá většina severských lordů a Boltonovi se veřejně postaví. Chce si bejt prostě jistej, že neodsoudí Bílý přístav a hlavně svůj rod k zániku.
    No, oni by asi za Boltonem bez "Aryi" taky mnozí nešli, jak podotkla Barberey Dustin. Kdo má Starka, vede.

Ostatně by to bylo vtipné, kdyby po všem tom úsilí se svatbou vytáhl lord manderly Rickona. nicméně jeyne by to asi stálo život.
    Tyna: A jak se Martinovi hodilo do krámu, že Arya už nemá Nymerii, zlomyslníkovi :D Zajímalo by mě, kolik severských lordů přeběhlíkovi Boltonovi tu "Aryu" opravdu věří a jestli od nich milá pijavice na Zimohradě spíš neschytá kudlu do zad. Ostatně ani tu falešnou Aryu už u sebe nemá.
    svoa00 napsal(a):

Na to, že by nás brzy opustila Cersei, ale zapomeň - já jsem tu naději vzdala u Bouře mečů. Jaimemu bych ale nepřála tak lacinou smrt, i když pro něj nemám zdaleka takovou slabost jako někteří jiní. Nevím teda, co tak sympatického Arya v Tanci udělala.

Nemyslela jsem to tak, že Cersei umře, to v žádném případě, ta se ze všeho nějak přes postel dostane a kde to nepůjde přes postel, tam to půjde přes horu. Ale spíš, že Kevann měl podlě mě pravdu, jak si myslel, že v šatech byla Cersei královna a obávaná, kdežto teď všichni vidí, že je to jen obyčejná zestárlá nijak krásná ženská. Takže už by k ní poddaní neměli nikdy žádný respekt.
    Arya neudělala nic převratného, až na tu vychytanou vraždu. Jen prostě byla výjimečně napsaná tak, že jsem ji nechtěla uškrtit.
    svoa00 napsal(a):

Ale, ale. Selyse byste upálili, protože je nesympatická? Znova říkám - u týhle ságy nemá smysl někomu vymlouvat jeho sympatie nebo nesympatie k postavám... ale já tu taky nepíšu, co bych přála Cersei. Je to prostě dětinský.

Já bych ji neupálila kvůli tomu, že je nesympatická, přeji jí jen to nejlepší. A ona R'hlora chce, konečně by byla šťastná.
    ddd napsal(a):

Zajímalo by mě: Když Varys tak moc podporuje Targaryeny, proč nechal jen tak poslat vraha na Daenerys?

Podle mě to bude buď jak říkali ostatní a nebo je ještě ta možnost, že Varyse Dany zas tak netankuje, u té neví, jestli je nebo není šílená, to Aegona zbožňuje...
    Boltonovi tu "Aryu" opravdu věří a jestli od nich milá pijavice na Zimohradě spíš neschytá kudlu do zad. Ostatně ani tu falešnou Aryu už u sebe nemá
    Přijde na to... Nicméně někteří určitě ano, když lady Dustin důrazně varovala Theona, že slzy lady Aryi jsou pro Boltony nebezpečnější než stannis za hradbami.
    Ale spíš, že Kevann měl podlě mě pravdu, jak si myslel, že v šatech byla Cersei královna a obávaná, kdežto teď všichni vidí, že je to jen obyčejná zestárlá nijak krásná ženská.
    Au, ta šla na solar :-)))
    Zestárlá ženská :-) Cersei je něco málo přes třicet...
    Tyna: Tak to už je v Martinově světě úplná důchodkyně... no když George strká chlapům do postele třináctiletý holčičky :) I Catelyn občas mluvila, jako by jí táhlo na padesát.
    svoa00: no jo, jenže je to královna. Ta měla takovou péči... Zestárlá ženská... :-)
    svoa00: no jo, jenže je to královna. Ta měla takovou péči... Zestárlá ženská... :-)
    Tyna: tak o ní smýšlí Kevann, kterej má teda taky nejlepší léta dost za sebou :-)
    Asenad napsal(a):

tipuju to na Skagos, soudě podle toho, že se tam Davosovi moc nechtělo :) A navíc jsme tam ještě „nebyli“ (tj se tam zatím neodehrával žádný děj, jen se o něm mluvilo)
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 25. června 2012
    že jsem ji nechtěla uškrtit.
    Jak vůbec můžeš něco takového říct? FUJ! Ubližovat Arye to ne dámy a pánové to se nedělá.
    Prostě mi byla děsně nesympatická. Ale teď už je všechno v pořádku :)
  • upraveno 26. června 2012
    Lewandule napsal(a):

Asenad napsal(a):

tipuju to na Skagos, soudě podle toho, že se tam Davosovi moc nechtělo :) A navíc jsme tam ještě „nebyli“ (tj se tam zatím neodehrával žádný děj, jen se o něm mluvilo)
    Já bych na ten Skagos moc nesázel. Pochybuju, že by vzala Oša Rickona s Chundeláčem přes moře. A jak by je tam ten železnej bez lodě sledoval?
    Logické by bylo, kdyby Oša vzala Rickona tam, kde to zná, nebo kde jsou lidé, kterým může důvěřovat.
    No myslím že za zeď by ho netáhla, ani nebylo moc jak. A když tam posílá Davose, tak to bude Skaggos.
    Hlavně Oša zdrhala na jih před Jinými. Proč by se za Zeď vracela a ještě s pětiletým děckem?
    ahoj, našel jsem dost dobrý materiál, kde se objevuje spousta různých teorií: http://www.reddit.com/r/asoiaf/comments/t9ax9/spoilers_all_vote_on_and_list_all_current_asoiaf/

spoustu jsem jich netušil, např to, že ti 3 ztracení freyové můžou být zapečeni v těch koláčích na zimohradu :D Nebo že Bran mohl sníst Jojena (!!!)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.