Tanec - diskuse

upraveno 25. října 2012 v Tanec s draky
Prostor pro ty, kteří už knihu dočetli. Ostatní rychle pryč :)
1313234363767

Komentáře

• upraveno 26. června 2012
    Anglachel napsal(a):

Ten názor na Aegona zdieľame :) Ale zase Tywin ho nepoznal a je možné, že ľudia mu proste verili. Navyše, málokto si trúfol pozrieť sa na telá a to boli zabalené(úprimne, chcel by si vidieť mŕtve bábätko?).
    Navyše, Varys celý čas pomáhal Targaryenom. Myslím, že riskoval viac než keby poslal Aegona preč. Koniec koncov, Selmy tiež bojoval za Aerysa a dostal milosť.

Tak Tywin Aegona asi nikdy neviděl, přeci jen už nějakou dobu nebyl pobočníkem.

Mrtvé bábätko bych určitě vidět nechtěla.

A že Varys celou dobu pomáhal Targaryenům... no o tom právě trochu pochybuju. :-)
    Ja práveže nie. Tie jeho pikle s Ilyriom, tá ohcrana Viserysa a Daenerys. Podľa mňa s nimi bol celý čas. Dokonca aj hovoril že slúži ríši. Tej, ktorú založili a viedli Targaryenovia a ktorú ukradol Robert.
    Co když to byla Varysova práce ta Horova práce.
    To ma napadlo, ale Varys nemá s Horom nič spoločné. Vôbec sa nepoznali a je tma jenda vec: Tywin poslal Clegana zabiť tie deti. Čiže Varys mhool robiť čo hccel, musel by podplatiť 12 000 vojakov, aby mal istotu.
    Co když je hora takovej hodnej pejsek a Aegona zabil Varys osobně :D Chudák Gregor ho jen tak našel a byl z toho celej pryč :D
    To mi príde príliš pritiahnuté za vlasy. Okrem toho, čo ak by to obl nejaký mierny rytier. To by aj Robertovi prišlo divné, že by Aegona rozmlátil na kúsky a k Elii sa správal milo a slušne. Podľa mňa toto nemohol urobiť.
    Blackfish napsal(a):

Co když je hora takovej hodnej pejsek a Aegona zabil Varys osobně :D Chudák Gregor ho jen tak našel a byl z toho celej pryč :D

Padl vedle zohavené mrtvolky na kolena a usedavě se rozplakal... :D
    Blackfish napsal(a):

A pak Varys ještě znásilnil Eliu... :-)
    Ja práveže nie. Tie jeho pikle s Ilyriom, tá ohcrana Viserysa a Daenerys. Podľa mňa s nimi bol celý čas. Dokonca aj hovoril že slúži ríši. Tej, ktorú založili a viedli Targaryenovia a ktorú ukradol Robert.
    To mu právě nevěřím, že slouží říši po nadvládou Targaryenů, viz můj předchozí argument o plánovaném převratu a sesazení Aeryse.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 26. června 2012
    Miss Utahraptor napsal(a):

Blackfish napsal(a):

A křičel :"Proč, proč, PROOOČ" ?
    Krisa napsal(a):

Blackfish napsal(a):

S pak přišel Ohař a odtáhnul plačícího Horu pryč... :D
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 26. června 2012
    svoa00 napsal(a):

Krisa napsal(a):

Blackfish napsal(a):

S pak přišel Ohař a odtáhnul plačícího Horu pryč... :D
    Podal mu kapesník a pak ho obejmul .
    Tady se pořád mluví o tom, že nikdo netušil, a ani Varys, nic o tom, že Lanisterové zradí Targaryeny. V Králově Přístavišti tak maximálně Pycelle. A jak víme z DWD, Varys dokázal proniknout do Pycelleho věže, odkud se pravděpodobně domlouval s Tywinem. Z toho usuzuji, že jestli někdo věděl o zradě Lannisterů, mohl to být Varys. A ten se rozhodl vsadit karty na kojenecké prince, než na šíleného krále bez budoucnosti, a tak pomohl Aegonovi. Eliu a její dceru ponechal v KL, protože předpokládal, že jako ženám jim neublíží, a pravděpodobně je využijí (hlavně malou Rhaegharovu dceru) ve výhodněm sňatku. Ale to se přepočítal.
    BasarMilesTeg napsal(a):

Tady se pořád mluví o tom, že nikdo netušil, a ani Varys, nic o tom, že Lanisterové zradí Targaryeny.

Ale o tom tu přece nikdo nepsal... Já psala, že Varys nemohl vědět JAK případně prince zabijí, a že si spíš myslím, že zpětně využil toho, že Aegonovo tělíčko bylo k nepoznání.
    Už to tu píšu po třetí, a slibuju všem, že naposled. :-)
    Jak to mohl vědět? Byl to přece dědic železného trůnu, a dokud by žil, vždy mohl vznést nárok. Smrt byla jediné řešení, a to Varys podle mě zcela jasně předpokládal.
    JAK = jakým způsobem
    Jak mohl vědět, že mu hrozí smrt. To je logický předpoklad.

Jak mohl vědět že Lanisterové zradí, jednu variantu jsem již nastínil výše.
    BasarMilesTeg napsal(a):

Jak- jakým způsobem bylo, mám takový pocit, myšleno: Jak mohl vědět, že bude Aegon zabit roztříštěním lebky o zeď a ne třeba "jen" podříznut. V takovém případě by totiž někdo mohl poznat, že byl zaměněný (narozdíl od situace "hlava na kaši").
    Mně se ta linka s Aegonem v DWD úplně nelíbí. Najednou se jakoby odnikud objevil další adept na trůn.
    Ne, já se ptám, jak mohl vědět, že Aegonovi rozmlátí hlavu o zeď a tím pádem znemožní identifikaci...
    Chmur: Tak to rozhodně nejsi sám. Proto si taky dost lidí myslí, že tak jednoduchý to s Aegonem nebude.

BasarMilesTeg napsal(a):

Jak- jakým způsobem bylo, mám takový pocit, myšleno: Jak mohl vědět, že bude Aegon zabit roztříštěním lebky o zeď a ne třeba "jen" podříznut. V takovém případě by totiž někdo mohl poznat, že byl zaměněný (narozdíl od situace "hlava na kaši").
    Tak když přijde na tuto věc, klidně už mu mohl tu hlavu rozbít Varys, ale to je jen doměnka. Elia by jistě prohlásila že to je její syn. A královké přístaviště i palác byly vypleněny, a nepředpokládám, že by k ani ne ročnímu kojenci mělo přístup mnoho lidí, a ještě méně, kteří by jej mohli bezpečně identifikovat.
    BasarMilesTeg napsal(a):

BasarMilesTeg napsal(a):

Tak když přijde na tuto věc, klidně už mu mohl tu hlavu rozbít Varys, ale to je jen doměnka. Elia by jistě prohlásila že to je její syn. A královké přístaviště i palác byly vypleněny, a nepředpokládám, že by k ani ne ročnímu kojenci mělo přístup mnoho lidí, a ještě méně, kteří by jej mohli bezpečně identifikovat.
    To už skoro zní jako ta teorie s plačícím Horou o pár komentářů výš...
    svoa00 napsal(a):

Chmur: Tak to rozhodně nejsi sám. Proto si taky dost lidí myslí, že tak jednoduchý to s Aegonem nebude.

Osobně si přeji aby to byl Aegon, i když mám mnoho pochybností. Nemám pochybnosti o tom, zda by se to dalo provést, ale o tom, zda se to tak stalo.

To už skoro zní jako ta teorie s plačícím Horou o pár komentářů výš...

Souhlas.
    BasarMilesTeg napsal(a):

BasarMilesTeg napsal(a):

No jak už jsem psala, byl tam minimálně ten Pycelle... A předpokládám, že Tywin si od někoho nechal potvrdit, že to jsou opravdu Rhaegarovy děti.
    Ale sama jsem zvědavá, jak (a jestli) tohle GRRM vysvětlí...
    Mě přijde divné že Zlaté bratrstvo podporovalo Blackfyre, odpurce hlavni linie targeryenu a najednou jdou za nim. i když žoldaci no.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 26. června 2012
    Myslím že Aegon je pravý a GRRM ho přidal protože se mu situace s Targaryeny vymkla z rukou. Prostrě chtěl aby Dany něco dělala jenže ona řekla "Já jsem krev draka bla bla bla bla bla a žádnej dědek mi nebude poroučet..."
    Jestli je pravej (aegon) to nevim, ale líbí se mi, že se s tím ne**re a vtrhnul do západozemí. Né jak dany, co tam furt sedí :D Tu její linku jsem fakt neměl rád, v těch jejich jménech - Hizdar apod... jsem se fakt nevyznal a nepamatoval si je.

Jinak si nedokážu představit jak to chce Mistr dopsat, když zbývají jen 2 knihy, přitom je tu tolik postav ( a některé jsme ani v DWD neviděli! Třeba Sam, Brienne, Euron, Sansa atd). Navíc některým postavám trvalo celou knihu se dostat do Mereenu. Takže se toho docela obávám.

to je podobný jak čekání na zimu - mistr o tom píše už v první knize, ale zima začne až na konci páté - když jsem tuhle sérii začínal číst, tak jsem to fakt nečekal a dost mě s tím nakrknul :D
    Jason: Pokud Martin bude chtít a ságu ho baví psát, tak mu těch nějaký dva a půl tisíce stran bude bohatě stačit. V posledních zhruba dvě stě padesáti stranách Bouře mečů je to ostatně rána na ránu.
    sveva napsal(a):

No jak už jsem psala, byl tam minimálně ten Pycelle... A předpokládám, že Tywin si od někoho nechal potvrdit, že to jsou opravdu Rhaegarovy děti.
    Ale sama jsem zvědavá, jak (a jestli) tohle GRRM vysvětlí...

Nevím jak jiní, ale já mám třeba problém s tím, že pokud jějakého kojence nevidím denodeně, tak je velice těžko rozenávám od sebe, hlavněkdyž mají podobné rysy, a ještě když jim k tomu chybí polovina hlavy.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.