Tanec - diskuse
Prostor pro ty, kteří už knihu dočetli. Ostatní rychle pryč :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.
Komentáře
Ale je pravda, že sa objavil nejako neskoro. Monžo ho ale fakt chceli len šetriť, pretože jeden Targaryen môže zomrieť v bitke a za koho sa bude potom bojovať? Ale dvaja, to je už väčšia šanca.
1) celý ten plán výměny dětí je takový vachrlatý... už jsem to tu psala, ale jak mohl Varys vědět, že Aegon bude zabit tak brutálním způsobem, že bude k nepoznání? Tohle prostě nemohl předvídat, a bylo tu dost velké riziko, že si někdo (jako třeba Pycelle) všimne, že to mrtvé děcko není Aegon (jednoroční děti už nejsou tak snadno zaměnitelné).
2) Varys našeptával Aerysovi, že ho chce vlastní syn svrhnout, a že chce na turnaji v Harrenově získat spojence pro převrat, proto se pak Aerys rozhodl tam jet... Pokud tedy Varys kope za Targaryeny, proč by chtěl zabránit Rhaegarovi v převratu, když všem bylo jasné, že král je šílenec, a je potřeba ho co nejdřív sesadit z trůnu? A za dva roky by pak riskoval všechno proto, aby zachránil Rhaegarova dědice? To mi moc nesedí...
Proč si myslím, že je Aegon Illyriův syn/možná Blackfyre už jsem tu psala, nechce se mi to tu zase rozepisovat, ale v kostce:
1) jeho podoba se sochou Illyria zamlada, kterou má na zahradě
2) Illyriovo vyprávění o manželce z Lysu, tahle informace nemá absolutně žádnou hodnotu, pokud nebude hrát důležitou roli později (uznávám, že tohle není moc silný argument)
3) v Tanci je docela dost informací o Blackfyre rebelii, v Tyrionově kapitole... Opět, proč by nás tím GRRM krmil, kdyby to nemělo význam v příběhu? Koneckonců, Tříoká vrána je Brynden Rivers, který se sám účastnil bitvy proti Blackfyrům :-)
4) Illyrio: "Black or red, dragon is still a dragon."
5) Zlaté společenství (nebo jak je to přeloženo), které se několikrát pokusilo dosadit Blackfyre pretendanta na trůn, poprvé ve své historii poruší smlouvu a odpluje s Aegonem do Západozemí. Je to myslím vysvětleno tím, že je Illyrio koupil, ale taky tam někdo pronese (Illyrio nebo kapitán Společenství): "některé smlouvy jsou psány krví" (nebo něco v tom smyslu)...
Já bych byla docela ráda, kdyby byl Aegon pravý, ale bohužel tomu zatím prostě nemůžu uvěřit.
(I když tady se nabízí vysvětlení, že to Aerys nedovolil, protože si chtěl Eliu a její děti držet jako rukojmí, aby si zajistil loajalitu Martellů...)
Navyše, Varys celý čas pomáhal Targaryenom. Myslím, že riskoval viac než keby poslal Aegona preč. Koniec koncov, Selmy tiež bojoval za Aerysa a dostal milosť.