Tanec - diskuse

upraveno 25. října 2012 v Tanec s draky
Prostor pro ty, kteří už knihu dočetli. Ostatní rychle pryč :)
1323335373867

Komentáře

• upraveno 26. června 2012
    Tak on se s tím nesere, protože ho celý život učili to co se Dany učí za pochodu. A protože v Písni není nic tak jak se jeví, tak jeho pravosti moc nevěřím.
    sveva napsal(a):

No jak už jsem psala, byl tam minimálně ten Pycelle... A předpokládám, že Tywin si od někoho nechal potvrdit, že to jsou opravdu Rhaegarovy děti.
    Ale sama jsem zvědavá, jak (a jestli) tohle GRRM vysvětlí...

Nevím jak jiní, ale já mám třeba problém s tím, že pokud jějakého kojence nevidím denodeně, tak je velice těžko rozenávám od sebe, hlavněkdyž mají podobné rysy, a ještě když jim k tomu chybí polovina hlavy.
    Everett Young napsal(a):

Myslím že Aegon je pravý a GRRM ho přidal protože se mu situace s Targaryeny vymkla z rukou. Prostrě chtěl aby Dany něco dělala jenže ona řekla "Já jsem krev draka bla bla bla bla bla a žádnej dědek mi nebude poroučet..."

Řekl bych, že jsi právě uhodil hřebíček na hlavičku. Myšlenka na přidání dalšího živého Targaryena u GRRM vykrystalizovala až později. Nejdříve po vydání první knihy, ale spíše až v době, kdy se mu Dany zasekala ve Slavers' Bay, a z toho teď pramení ony diskrepance.
    No při profilu Hory je spíš divné, když mu půlka hlavy zůstala..
    sveva napsal(a):

No jak už jsem psala, byl tam minimálně ten Pycelle... A předpokládám, že Tywin si od někoho nechal potvrdit, že to jsou opravdu Rhaegarovy děti.

Upřímně - lidí, kteří jsou schopni s určitostí poznat kojence, moc nebude. V tomhle případě bych dal pouze na mínění matky a případně kojné, měl-li nějakou. Navíc určitě bylo ve Varysových možnostech mu nechat ten obličej zmasakrovat, byť třeba ex post.
    Víc mě straší jiné věci. ;)
    BasarMilesTeg napsal(a):

sveva napsal(a):

Nevím jak jiní, ale já mám třeba problém s tím, že pokud jějakého kojence nevidím denodeně, tak je velice těžko rozenávám od sebe, hlavněkdyž mají podobné rysy, a ještě když jim k tomu chybí polovina hlavy.
    Kde děláš že vidíváš kojence s polovinou hlavy ? :D
    Ohledně Aegona ještě uvidíme, ale spíš by mě zajímalo, co George zamýšlí s Daenerys. Nemyslím, že se mu v Meereenu zasekla, Martin IMHO ví, jak by měla skončit...
    svoa00 napsal(a):

Ohledně Aegona ještě uvidíme, ale spíš by mě zajímalo, co George zamýšlí s Daenerys. Nemyslím, že se mu v Meereenu zasekla, Martin IMHO ví, jak by měla skončit...

No jako Anonymní Alkoholik, ne?
    Griff napsal(a):

A které? :-)
    Já si minimálně myslím, že si pro Aegona nechával otevřená zadní vrátka již od prvního dílu. Protože pak dává smysl to, že malému princi nechal rozmlátit půlku hlavy.
    Nabodnutá vedle dračí hlavy na kopí Khala Jhaqa.
    sveva napsal(a):

Griff napsal(a):

Mummer's Dragon... Já jsem totiž co se ASoIaF týče, strašně pověrčivej...
    svoa00 napsal(a):

Myslím že 30000 dothraků khala Jhoga ji zase rozhýbe, ukončí s nimi obléhání Mereenu a pak ... a nakonec se rozhýbe směrem na západ.
    No Dany se dozví, že v Západozemí řádí její znovuzrozený strýček, to ji vyprovokuje se k němu připojit. Na Bouřlivém konci Drogon provede test pravosti "pohlaď si draka". A ejhle Dany bude mít za sebou zradu pro krev. Tou dobou ji začne našeptávat Tyrion, co by žoldák v přestrojení.. No a Dany by rázem měla za sebou dvě zrady - zlato (kobylky v medu) a krev (falešný příbuzný).
    Když už, tak synovec...
    Griff napsal(a):

sveva napsal(a):

Griff napsal(a):

Vidíš, na to bych zapomněla. Mother of dragons, slayer of lies... Tohle se na westeros.org strašně řeší, jestli "Mummer's" znamená Varysův, nebo falešný... Já se bojím, že to druhé.
    Jhaqo bude celej žhavej jí pomoct. Oni se mají taaaaaaaaaaaaaaaaakhle moc rádi.
    Blackfish napsal(a):

Jhaqo bude celej žhavej jí pomoct. Oni se mají taaaaaaaaaaaaaaaaakhle moc rádi.

Taky to úplně vidím před sebou. Rovnou padne na kolena, uzná ji královnou všehomíra a bude jí nadosmrti věrně sloužit... HAHAHAHAHA! :D
    sveva napsal(a):

Griff napsal(a):

sveva napsal(a):

Griff napsal(a):

Vidíš, na to bych zapomněla. Mother of dragons, slayer of lies... Tohle se na westeros.org strašně řeší, jestli "Mummer's" znamená Varysův, nebo falešný... Já se bojím, že to druhé.
    A možná se to Aegona ani netýká, halt si budeme muset počkat. :)
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 26. června 2012
    Miss Utahraptor napsal(a):

Taky to úplně vidím před sebou. Rovnou padne na kolena, uzná ji královnou všehomíra a bude jí nadosmrti věrně sloužit... HAHAHAHAHA! :D

Tady jsem četla děsnou čuňačinu...:)
    že uhodnu jakou ? :D : D
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 26. června 2012
    Blackfish napsal(a):

že uhodnu jakou ? :D : D

Pravděpodobně :D
    Třeba se o Skagosu zlý povídačky jen šířej a nikdo vlastně doopravdy neví, co tam je :)

Nadvláda jednorožců nad lidmi. :D
    Já jsem si to myslela! :-)
    Podle mě je Aegon pravý. GRRM už od počátku zdůrazňuje, že měl půl hlavy pryč, přinejmenším s jeho oživením počítal jako s možností. Nakonec záměny důležitých dětí jsou v Západozemí věcí běžnou Rickon, Bran, více urozené za méně urozené (Myrcella/Rosamund) a naopak (Arya/Jeyne)...

Navíc splašit Targaryensky vyhlížející děcko vhodného věku by asi nebylo úplně jednoduché. A lord Griff by se o podvržence nestaral.

Navíc viděla Aegona Dany v domě neumírajících, proč by to tak bylo, kdyby měl být mrtvý...

Kojence od sebe rozezná každý, kdo je s nimi v běžném styku (matka, kojná, chůva, služebné, osobní stráž, otec, pokud za děckem chodí...), nicméně pokud Elia seděla a kojila nějak dítě, určitě nikoho nenapadlo ptát se, zda je to skutečně princ. Navíc nemluvňata jsou křehká,v podstatě jakýkoliv útok by ho znetvořil...
    myslím, že Aegon je pravý (a teď nejde o to, že je mi sympatičtější než Dany).
    kde jste přišli na to, že by to mohl být Illyriův syn? podle té sochy? a že pro Tyriona sehnali chlapecké oblečení? měla jsem pocit, že Connington a Lemora se k miminku dostali celkem brzo. asi to už byl chlapeček (tak pět, šest?), ale jeho oblečení by Tyrionovi asi nebylo.
    a (to je můj subjektivní názor), Aegonovu pravost potvrzuje Varys v epilogu (proč by umírajícímuj Kevanovi tlačil do hlavy takové kilometry informací, kdyby to byl nějaký podvrženec?).
    Tyna napsal(a):

Navíc splašit Targaryensky vyhlížející děcko vhodného věku by asi nebylo úplně jednoduché. A lord Griff by se o podvržence nestaral.

Navíc viděla Aegona Dany v domě neumírajících, proč by to tak bylo, kdyby měl být mrtvý...

A nedostal ho Griff až později? Když mu bylo kolem pěti let? Kdyby to byl potomek Blackfyrů, tak by ty targaryenské rysy mohl mít... Ale je fakt, že by měl poznat syna svojí největší lásky, i když platonické. ;-)

Dany a její vize v Domě neumírajících tam mohla být i kvůli něčemu jinému... Třeba kvůli Rhaegarovi a jeho posedlosti dračími hlavami.

Griff ho dostal hned jak se dostal z hradu.
    Blackfish napsal(a):

Tak to určitě ne, Aegonovi by mělo být nějakých 18 let, a Jon Connington někde zmiňuje, že ho má 13 nebo 14 let...
    brbr napsal(a):

a (to je můj subjektivní názor), Aegonovu pravost potvrzuje Varys v epilogu (proč by umírajícímuj Kevanovi tlačil do hlavy takové kilometry informací, kdyby to byl nějaký podvrženec?).

Ano, tohle je jeden ze silných argumentů - proč by se snažil obelhat umírajícího.
    Blackfish napsal(a):

Bylo to cca 12 let. To je doba, po které se vracel ke Společenstvu.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.