Tanec - diskuse
Prostor pro ty, kteří už knihu dočetli. Ostatní rychle pryč :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.
Komentáře
Nebo když hlavní záporák vraždí lidi, aby našel třeba lék na rakovinu. Já mu fandím, ale podle běžné (americké) morálky je to padouch.
Každopádně děkuji flankerovi, že to tak hezky shrnul - ano, řadím se do kategorie těch, co hodnotí důsledky a výsledky :-)
Jinak pro Tynu: Ona je Dany takový slon v porcelánu. Kam šlápne tam se to rozpadá, a čím víc se snaží to napravovat tím to jenom zhoršuje. Navíc to všechno dělá jen kvůli vlastnímu dobrému pocitu nikoli pro ty lidi.
John si myslím už mrtvý zůstane, max se převtělí do Ducha. Na to by mohl odkazovat prolog s Varamirem Šestikůží.
Jsem rád, že se mi potvrdilo co jsem tušil po Hostině, že Brien ´´žít´´ bude. Catlyn jí dle mě předala ´´štafetu´´, kterou sama dostala od Bleska Dondariona. A myslim, že se tam Jaimie setká i s Černou rybou. Claygen už se tam neobjeví.
Taky mi tam vadily ty samaritánsko/sebevražedný sklony u Dany a i u Jona. Jon už na to dojel, tak snad se Dany poučí a vlítne teď na Yunkaici obleženej Meeren drakovi na zádech a s khalasrem v patách. Pak tradá přez moře, všechny pobít, usmažit modrooký a sednout na tu ostnatou stoličku, ať to taky někdy skončí:)
A Jon podla mňa bude žiť, má ta m predsa Mel , ktorá ho pravdepodobne oživý. No a s Dany to určite nebude také jednoduché, to by bolo také ... nemartinovské :)
Podle mě ho neoživí, protože by toho oživování už bylo moc (viz. Cat, Brien..).
S Dany souhlasim, asi to tak snadný nebude, ale minimálně ty Yunkaice zválcuje :)
Proč by tam ten khal jinak lezl, když věděl, že se tam vometá drak.
Atti: Martin to oživování rozjel dost i jinak - nejenom Berik a Cat, ale teď nejspíš i Gregor Clegane. Brienne nikdy neumřela, jestli sis nevšiml. A tvojí víru v Dany ti závidím (evil laugh).
To s Clagenem bude nějaká habaďůra, aby vylákala Jaimeho, ale Psa jsem měl rád, tak proč ne.
A Brien umřela, proč by ji Jaime jinak řikal, že vypadá o 10 let starší. Cat byla taky jak zombice.
Na Dany mi nešahejte :) Jen to ještě upravim, khala Jhoga usmaží a až pak si zabere jeho khalasar. Samozřejmě se kní cestou přidají jeji pokrevní jezdci.
(Nedovu smrť videla Arya, Renlyho Cat, Robbovu Cat) , a ked aj tá postava umrela vo vlastnom POV tak nebola mŕtva dlho ( viď Cat ) . Nevidím dôvod prečo by GRRM tento zvyk rušiť. Čiže s Jonom si to ešte užijeme :D
Ale ta Dany nemůže jinak dopadnout, to mi neřikej :)
Stížnosti na nudu opravdu nechápu, druhá polovina knihy má tempo a spád, dějí se zajímavé události. V první polovině jsme se zase dozvěděli spoustu nového a (do)vysvětlujícího. Nudily mě pouze kapitoly Quentyna, ale to k němu přeci sedí, ne?
Někdo asi zklamaný je, ale beru to tak, že Martin si nás rozmazlil Bouří a někdo se od toho holt není schopný odprostit. No nic, jdu si hledat něco dalšího ke čtení :)