Tanec - diskuse

upraveno 25. října 2012 v Tanec s draky
Prostor pro ty, kteří už knihu dočetli. Ostatní rychle pryč :)
1404143454667

Komentáře

• upraveno 2. července 2012
    Nebe - to bude asi ten s Kate Blanchett.

Nebo když hlavní záporák vraždí lidi, aby našel třeba lék na rakovinu. Já mu fandím, ale podle běžné (americké) morálky je to padouch.
    Nebo Watchmen - záporák zabije miliony lidí, aby zachránil miliardy.
    No a nebo klasické doktorské - pokusy na lidech, aby byly další životy zachráněny.....:-)

Každopádně děkuji flankerovi, že to tak hezky shrnul - ano, řadím se do kategorie těch, co hodnotí důsledky a výsledky :-)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 2. července 2012
    Většina diktátorů ospravedlňuje svoje činy vyšším dobrem, to mě nemůže překvapit.
    Ještě když si takoví myslí že skutečně konají dobro. :) K těm doktorským pokusum na lidech - v tom byl přeborník jeden pán v Birkenau.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    Začínalo jeho jméno na M?

Jinak pro Tynu: Ona je Dany takový slon v porcelánu. Kam šlápne tam se to rozpadá, a čím víc se snaží to napravovat tím to jenom zhoršuje. Navíc to všechno dělá jen kvůli vlastnímu dobrému pocitu nikoli pro ty lidi.
    Ano a paradoxně i část jeho "výzkumů" pomohla ve vývoji lékařství.....asi targaryen :-p
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    Jo, tak přesně toho jsem myslel.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Nie je to ten Hitlerov "detimil" ?
    Přesněji ještě dvojičkomil...
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Učiteľka dejepisu nám hovorila, že on mal také nálady, že sa hral s nejakým dieťaťom, bol k nemu milý a dobrý a stačilo len aby mu ktosi povedal niečo zlého a objavila sa jeho zlá strana a to dieťa, s ktorým sa hral si bez citu vzal do svojich labákov a... skúmal ako zmeniť farbu očí :/
    Taky šířil mezi vězně malírii a tyfus a montoval si siamský trpasličí dvojčata . Ten dělá v pekle Luciferovi firemního doktora... Tady o něm máte hezkou písničku. Na hostování Markýz deSade :)
    Ještě k Dany...to, že z altruistických důvodů kolem sebe napáchá spoustu škody, opět ale neodpovídá na Týninu otázku, proč někteří Dany tak nesnáší. Značně oblíbenější Ned byl taky altruista, a díky tomu přinejmenším nedokázal utnout začátek války, a ohrozil svou rodinu, a sám přišel o hlavu.
    Isca: To mi přišlo na Nedovi nejhorší. Snaží se zachránit Cerseiny děti a pak hrát "hru", aniž by předtím dostal do bezpečí vlastní dcery. WTF, Nede!
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 3. července 2012
    Isca: Proč? Právě proto, nevim, co k tomu víc dodat.
  • upraveno 4. července 2012
    Tak dočteno.
    John si myslím už mrtvý zůstane, max se převtělí do Ducha. Na to by mohl odkazovat prolog s Varamirem Šestikůží.
    Jsem rád, že se mi potvrdilo co jsem tušil po Hostině, že Brien ´´žít´´ bude. Catlyn jí dle mě předala ´´štafetu´´, kterou sama dostala od Bleska Dondariona. A myslim, že se tam Jaimie setká i s Černou rybou. Claygen už se tam neobjeví.
    Taky mi tam vadily ty samaritánsko/sebevražedný sklony u Dany a i u Jona. Jon už na to dojel, tak snad se Dany poučí a vlítne teď na Yunkaici obleženej Meeren drakovi na zádech a s khalasrem v patách. Pak tradá přez moře, všechny pobít, usmažit modrooký a sednout na tu ostnatou stoličku, ať to taky někdy skončí:)
    Atti napsal(a):

Tak dočteno.
    John si myslím už mrtvý zůstane, max se převtělí do Ducha. Na to by mohl odkazovat prolog s Varamirem Šestikůží.
    Jsem rád, že se mi potvrdilo co jsem tušil po Hostině, že Brien ´´žít´´ bude. Catlyn jí dle mě předala ´´štafetu´´, kterou sama dostala od Bleska Dondariona. A myslim, že se tam Jaimie setká i s Černou rybou. Claygen už se tam neobjeví.
    Taky mi tam vadily ty samaritánsko/sebevražedný sklony u Dany a i u Jona. Jon už na to dojel, tak snad se Dany poučí a vlítne teď na Yunkaici obleženej Meeren drakovi na zádech a s khalasrem v patách. Pak tradá přez moře, všechny pobít, usmažit modrooký a sednout na tu ostnatou stoličku, ať to taky někdy skončí:)

Mám pocit že Varamir sa nestretol s Jonom ale s Branom.
    A Jon podla mňa bude žiť, má ta m predsa Mel , ktorá ho pravdepodobne oživý. No a s Dany to určite nebude také jednoduché, to by bolo také ... nemartinovské :)
    Varamyr měl být imho taková předzvěst Jona. A nevím z čeho soudíte že khalasar bude Dany pomáhat. Jhago nebo jakej tam je khal má Dany tak hroooozně rád.
    Mrcel17 napsal(a):

Atti napsal(a):

Tak dočteno.

Mám pocit že Varamir sa nestretol s Jonom ale s Branom.
    A Jon podla mňa bude žiť, má ta m predsa Mel , ktorá ho pravdepodobne oživý. No a s Dany to určite nebude také jednoduché, to by bolo také ... nemartinovské :)
    To že Varamir taky přišel o svoje tělo a zůstal uvězněn ve vlkovi, by k tomu mohlo směřovat.
    Podle mě ho neoživí, protože by toho oživování už bylo moc (viz. Cat, Brien..).

S Dany souhlasim, asi to tak snadný nebude, ale minimálně ty Yunkaice zválcuje :)
    Blackfish napsal(a):

Varamyr měl být imho taková předzvěst Jona. A nevím z čeho soudíte že khalasar bude Dany pomáhat. Jhago nebo jakej tam je khal má Dany tak hroooozně rád.

Prostě takový tušení.
    Proč by tam ten khal jinak lezl, když věděl, že se tam vometá drak.
    Nevím, z čeho nutně usuzujete, že Jon umřel. V podobnej situaci už opustil víc postav. V jednom z rozhovorů na Martina padla otázka "Proč jste zabil Jona?" a Martin se usmál a řek: "Takže vy si myslíte, že Jon je mrtvý." Navíc by to příběhu vůbec nepomohlo. Umím si maximálně představit oživení ve stylu Smrt jí sluší :)

Atti: Martin to oživování rozjel dost i jinak - nejenom Berik a Cat, ale teď nejspíš i Gregor Clegane. Brienne nikdy neumřela, jestli sis nevšiml. A tvojí víru v Dany ti závidím (evil laugh).
    Jon byl jedna z mých nejoblíbenějších postav, ale jestli ho zase nějak rozchodí, tak mi to bude snad i vadit. To už jsem se loučil s Davosem, kterej mi moc neseděl. Stanis si myslim taky mrtvej neni. Přece musí v Tanci někdo umřít :) Ale jsem zvědav, jak se to u zdi vyvine. Taky může zeď zabrat Tormund, prěce jen jich tam bylo něco víc než černejch:)
    To s Clagenem bude nějaká habaďůra, aby vylákala Jaimeho, ale Psa jsem měl rád, tak proč ne.
    A Brien umřela, proč by ji Jaime jinak řikal, že vypadá o 10 let starší. Cat byla taky jak zombice.
    Na Dany mi nešahejte :) Jen to ještě upravim, khala Jhoga usmaží a až pak si zabere jeho khalasar. Samozřejmě se kní cestou přidají jeji pokrevní jezdci.
    Atti: Brienne neumřela. Jedna čtenářka se nedávno Martina ptala na slovo, které Brienne zakřičela. To slovo bylo "meč". Rozhodla se pro jednu z nabízených možností. Jaime - tos jako zapomněl, že Sansa je v Údolí, že vůbec uvažuješ o tom, že to není past? Add Dany - člověče, ty na tu naivitu umřeš, jak ráda říkám.
    Ešte k tej Jonovej "smrti". Nikdy sa v ságe nestalo že by postava umrela z vlastého uhla pohľadu.
    (Nedovu smrť videla Arya, Renlyho Cat, Robbovu Cat) , a ked aj tá postava umrela vo vlastnom POV tak nebola mŕtva dlho ( viď Cat ) . Nevidím dôvod prečo by GRRM tento zvyk rušiť. Čiže s Jonom si to ešte užijeme :D
    svoa00: Nojo, tak tohle jsem netušil. Já měl svou teorii, že Cat tim zkoušela, jak moc si Brien cenní svý cti a tim, aby si vysloužila tu nemrtvou/neživou ´´pochodeň´´, kterou by ji Cat předala a tak dál vedla to jejich společenstvo. Pokud by to byla vážně bouda na Jaimiho, tak to teda body dolu Martine.
    Ale ta Dany nemůže jinak dopadnout, to mi neřikej :)
    Blackfish napsal(a):

Drak je docela pádný argument, mimoto může Dany provést zkoušku jestli khal není náhodou z Targaryenů
    Přečteno podruhé. Pro jistotu jsem se podíval, co jsem psal před rokem po prvním přečtení :)))
    Stížnosti na nudu opravdu nechápu, druhá polovina knihy má tempo a spád, dějí se zajímavé události. V první polovině jsme se zase dozvěděli spoustu nového a (do)vysvětlujícího. Nudily mě pouze kapitoly Quentyna, ale to k němu přeci sedí, ne?
    Někdo asi zklamaný je, ale beru to tak, že Martin si nás rozmazlil Bouří a někdo se od toho holt není schopný odprostit. No nic, jdu si hledat něco dalšího ke čtení :)
    Mrcel17 napsal(a):

Ešte k tej Jonovej "smrti". Nikdy sa v ságe nestalo že by postava umrela z vlastého uhla pohľadu.
    (Nedovu smrť videla Arya, Renlyho Cat, Robbovu Cat) , a ked aj tá postava umrela vo vlastnom POV tak nebola mŕtva dlho ( viď Cat ) . Nevidím dôvod prečo by GRRM tento zvyk rušiť. Čiže s Jonom si to ešte užijeme :D

No sice to je epilog ale ta kapitola je psaná z pohledu Kevana Lannistera a ten tam zemře, takže myslím že tohle pravidlo neplatí. Ještě by šlo, že by šlo že by se Jon jako potlačovaný měnič na poslední chvíli převtělil do Ducha ( to je ale trochu ujetý, takže pravděpodobnější bude že se uzdraví nebo ho Melisandra vzkřísí)
    U prologu a epilogu to myslím neplatí???
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.