Různé filmy

upraveno 6. listopadu 2010 v Film a televize

Včera jsem shlédl Zlatý kompas a musím povedať, že sa mi to páčilo.

Dobrá kvalita obrazu.

Zajímaví herci (Eva Green! s dětským hlasem) a jejich výrazné výkony.

Efektní vizuální podívaná.

Četl jsem i knihu (jen první díl) a s filmovou adaptací jsem velmi spokojen.

Kdybyste žili v tom světě, jakého byste asi měli daemona? :wink:

16061636566394

Komentáře

• upraveno 25. července 2012
    Ben Nevis napsal(a):

V tom filmu God bless America maník zabije diváky v kině, protože se baví a telefonují. ;-) Jediné přeživší poděkují, že se chovala slušně. Ale nebylo plné kino a neměli collateral damage. :-)

Vždycky, když je nějaký masakr, tak se volá po zákazu zbraní. Takovým náklaďákem se dá taky udělat slušná paseka.

To jo, ale kolik masakrů se už napáchalo zbraní a kolik náklaďákem. Lidem nemůžeš zakázat řídit. Omezit dostupnost zbraní jde ale velice snadno.
  • paulczpaulcz zima se blíží
    upraveno 25. července 2012
    Montezuma3 napsal(a):

Jinak na toto téma je dobrý dokument Bowling for Columbine, chlápek si přijel do banky založit nový účet, a v rámci speciální akce k němu dostal zdarma pušku. Nedělal žádné testy ani se ho nikdo neptal jestli má zbrojní pas. Prostě mu ji jen tak dali. A to ani neměl americké občanství.

Jo Bowling for Columbine jsem viděl (doufám, že si to ještě dobře pomatuju). Nicméně dokument se snaží spíš o zamyšlení, proč je v USA největší počet vražd ročně. Sám Michael Moore se snaží na tuto otázku odpovědět, ale k žádnému racionálnímu vysvětlení stejně ani nedojde. Pokud jde o zbraně, tak v Kanadě je to velmi podobné a přesto tam takový problém nemají. Já si myslím, že pokud má někdo odhodlání někoho zabít, sehnat zbraň je to nejmenší (a to platí pro celý svět).
    Kdo jsi bez miny, hoď kamenem ,)
    überkiller napsal(a):

Kdo jsi bez miny, hoď kamenem ,)

Patejl, jo?
    svoa00 napsal(a):

Ben Nevis napsal(a):

Vždycky, když je nějaký masakr, tak se volá po zákazu zbraní. Takovým náklaďákem se dá taky udělat slušná paseka.

To jo, ale kolik masakrů se už napáchalo zbraní a kolik náklaďákem. Lidem nemůžeš zakázat řídit. Omezit dostupnost zbraní jde ale velice snadno.
    Já bych plno lidem zakázala řídit, podle toho, jak se chovají na cestách. ;-)
    Zbraň moderní člověk nepotřebuje, ale jejich zákaz akorát nahrává grázlům, kteří si už na černém trhu něco opatří. Pochybuji, že by zbrojírky přestaly vyrábět, stejně jako nikdo nezakáže auta.
    Ben Nevis napsal(a):

svoa00 napsal(a):

Ben Nevis napsal(a):

Já bych plno lidem zakázala řídit, podle toho, jak se chovají na cestách. ;-)
    Zbraň moderní člověk nepotřebuje, ale jejich zákaz akorát nahrává grázlům, kteří si už na černém trhu něco opatří. Pochybuji, že by zbrojírky přestaly vyrábět, stejně jako nikdo nezakáže auta.
    Viděli jste film Obchodník se smrtí? :-)
    Ne, ale zato Obchod na korze. :-)
    Viděl a líbilo se mi to dosti.
    Chmur napsal(a):

Viděl a líbilo se mi to dosti.
    K výše vedeným debatám asi nejpádnější odpověď.
    paul-cz napsal(a):

Pokud jde o zbraně, tak v Kanadě je to velmi podobné a přesto tam takový problém nemají. Já si myslím, že pokud má někdo odhodlání někoho zabít, sehnat zbraň je to nejmenší (a to platí pro celý svět).

Tak v Kanade je to dost odlisne. Povolenia dostavas na dost omedzeny zoznam zbrani, musis zlozit testy, ale predovsetkym sa vysetruje tvoja minulost a trva to cca 2 mesiace.
    upraveno 26. července 2012
    Hildegarda: áha, díky za informaci, já si právě něco takového co jsem psal pomatoval z toho dokumentu, ale asi to bylo trošku jinak. Taky jsem si to pro jistotu zkusil vygooglit a našel jsem na této stránce: "American gun ownership is exceptionally high. Perhaps that is the problem. Yet Canada has equally high ownership, and they have much less problem." Z toho jsem nepřesně formuloval to co jsem napsal.

Jinak jsem právě přišel z TDKR a musím říct, že to Nolan zvládl. Pro mě skvěle ukončená trilogie.
  • upraveno 26. července 2012
    paul-cz napsal(a):

Jinak jsem právě přišel z TDKR a musím říct, že to Nolan zvládl. Pro mě skvěle ukončená trilogie.

Souhlas. Jako celek je to dokonalý a ještě víc se to projeví s odstupem času. Recenze na idnes je pakárna, autor to nezvládl vyargumentovat. Obecně jsou lidi zklamaní kvůli přehaným očekáváním (u Avengers se předpokládalo, že to je nemožný ukočírovat a když se to režisérovi jakž takž povedlo, tak si z toho všichni sedli na zadek) nebo kvůli tomu, že se film tentokrát zaměřuje na něco trochu jinýho. Tolik wow momentů (husí kůže, mrazení v zádech) jsem měl u blockbusteru naposled možná u X-Men Frist Class, ale tam to fungovalo jenom napoprvý. Předpokládám, že u TDKR to bude i při dalších shlédnutích, stejně jako u BB a TDK.
    Fukův pubertální styl recenzování filmů nemusím, ale tak 3-4x do roka napíše něco opravdu hodnotného. Tentokrát to je povzdech nad tím, proč nemůžou drahé hollywoodské filmy vypadat tak dobře a být tak dobře natočené jako filmy od Nolana.
  • upraveno 26. července 2012
    Narážky na záporáka jsem taky zaznamenal. To je podle mě hlavně tím, že se lidi neoprostí od Jokera. A to je ještě zkreslené smrtí Ledgera, která hodně pomohla jak filmu, tak vnímání toho hereckého výkonu. Několik kamarádek na ten film tenkrát šlo jenom kvůli tomu, jinak je nějaký Batman nezajímal. Já jsem s Banem spokojený. Na to, že mu není vidět do tváře z něj a z jeho projevu šel strach, což je samozřejmě podpořené jeho fyzickou konstitucí, kde se mu vizuálně nevyrovnal ani Batman v kostýmu. Co si tak pročítám recenze a komentáře na netu, tak lidi moc neberou v potaz Bruce/Batmana. Přitom film se hodně zaměřoval hlavně na něj, to vyčerpání a zlomenost zahrál Bale výborně. To beru opět jako důsledek TDK, kde byl Bale v pozadí a excelovali Eckhart, Oldman a Ledger.
    Pokud bych měl hodnotit konkrétně, tak bych to kvalitativně zařadil mezi BB a TDK. Už se těším až si pustím všechny tři filmy jako maraton.

Jinak ten hlas mi přišel jiný než v traileru, ale Nolan celkem rezolutně prohlašoval, že nic měnit nehodlá. Možná trochu ztlumili okolní zvuky, v prologu určitě. Malíček se snad spoilerovat nemusí, prolog je venku už přes půl roku. Potěšilo to, hlavně jeho konec :)))
    Khadgar: jo, idnes je zlo a ty komentáře občas :). Já si taky myslím, že to zklamání je způsobeno převážně z přehnaných očekávání. Často se kritizuje Bane, protože není tak charismatický jako Joker -- o tom není pochyb. Bane je však úplně jiný typ záporáka (takže se naštěstí aspoň částečně vyvaruje srovnáváním s Jokerem). Bane je dokonale zahraný, má super hlas a jde z něj strach -- hned v první scéně (s Malíčkem :)) jsem si řekl "tak tohle vyšlo". Posledních 20 minut přidává celému filmu tak půl *. TDK nebyl překonán, ale i tak se pořád pohybujeme na úrovni minimálně BB.

\edit překlepu
    Jo četl jsem, že i amíci mají problém Baneovi porozumět. Malíčka jsem nechtěl spoilerovat, protože já sám jsem nevěděl, že tam hraje (takže spíš pro jistotu). Trailer jsem viděl jen jeden už dříve a stejně jsem si z něj nic moc nepomatoval.
  • upraveno 27. července 2012
    Si říkám, že Malíček v Batmanovi trénuje na 6/7 knihu ASOIF :D
  • upraveno 29. července 2012
    v USA ma dark knight rises PG-13, co v kine robilo 6-rocne dieta?
    Hildegarda: Asi jako když 14letej kluk někoho zastřelí, údajně "protože to viděl ve střílečce". Samozřejmě je špatná ta střílečka, i když je až od 16-18 let...

edit: I když taky jsem svůj první "horor" viděla už někdy v osmi. Osobně bych byla hrdá, kdybych viděla nějaký kultovní film v tak nízkém věku a na počátku vzniku onoho kultovního filmu :D (a Nolanova série bude kultovní).
    Silent Hill: RevelationKomu dáváte větší šance na dožití se závěrečných titulků, Sean Bean nebo Kit Harington?
    Na ten trailer jsem koukal včera a říkal jsem si, že fanynky Kita si ten film asi hodně užijou... :)))
    v USA ma dark knight rises PG-13, co v kine robilo 6-rocne dieta?
    Šlo s mámou do kina. Každopádně jsem se nad tím hodně podivil.
    Kdyby jen 6tileté dítě. Mezi zraněnými byl i několikaměsíční kojenec.
    -

• NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 29. července 2012
    Tak ta střelba se odehrála v předsálí kina, ne? Mohli třeba jít na jiný film.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Já viděl Conana ve 12, i když byl až od 15. Ségra mě šikovně prostrčila davem abych ušel zraku slídivých uvaděček (tenkrát na začátku 90. let se na to ještě u nás dbalo).
    Nevado, žila jsem v přesvědčení, že chodil v uličce mezi sedadly a střílel. A ta premiera byla o půlnoci.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    A jo. Já si pamatovala předsálí. Nevím proč, asi nějaká počáteční chybná informace.
    brbr: To v zásadě nevylučuje, že neposlal pár ran i na chodbu. Nicméně ano, je to blbost tahat malý dítě v tuhle hodinu kamkoliv. na druhou stranu nejsou v tom amíci sami, kdysi jsem ještě za studijní brigády coby sekuriťák v sámošce vyslechnul hovor pár prodavačejk, jedna vyprávěla, jak dřív pracovala v nějakým to hypermarketu na okraji Prahy, co je otevřenej 24h denně, a bylo běžný, že tam klidně ve dvě v noci chodily rodiny s dětma i kočárkama...
    flanker.27 napsal(a):

brbr: To v zásadě nevylučuje, že neposlal pár ran i na chodbu. Nicméně ano, je to blbost tahat malý dítě v tuhle hodinu kamkoliv. na druhou stranu nejsou v tom amíci sami, kdysi jsem ještě za studijní brigády coby sekuriťák v sámošce vyslechnul hovor pár prodavačejk, jedna vyprávěla, jak dřív pracovala v nějakým to hypermarketu na okraji Prahy, co je otevřenej 24h denně, a bylo běžný, že tam klidně ve dvě v noci chodily rodiny s dětma i kočárkama...

to som chodila aj ja tak, moje dieta prvych 8 mesiacov chodilo spavat o jednej, skor ani nahodou, tak sme mali nocne
    Asi bude vážně konec světa :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.