Různé filmy
Včera jsem shlédl Zlatý kompas a musím povedať, že sa mi to páčilo.
Dobrá kvalita obrazu.
Zajímaví herci (Eva Green! s dětským hlasem) a jejich výrazné výkony.
Efektní vizuální podívaná.
Četl jsem i knihu (jen první díl) a s filmovou adaptací jsem velmi spokojen.
Kdybyste žili v tom světě, jakého byste asi měli daemona? :wink:
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Navíc to točil jeden z nejlepších režisérů - Joss Whedon. Jak by mohl někdo, kdo vytvořil Firefly, mít na kontě špatný superhrdinovský film?
Opravdu nelze dávat Thora dohromady s Avengers, jsou to úplně jiné filmy. Thor je nuda, stejně jako Kapitán Amerika, ale Avengers jsou opravdu skvěle povedení. V celém filmu se objeví asi jen 3 ženy (první je normální voják, mohl by tam klidně být chlap místo ní, druhá je sice sexy žena, ale naprosto bez emocí, profesionálka a třetí, která se tam objeví dohromady asi jen na 5 minut, aby vyprovodila svého přítele). To je vše. Žádná milostná zápletka.
Navíc je to i chytrý film. Jistě, najdou se ovce, které vyzdvihují opravdové chujoviny bez nápadu do výše, ale stejně tak se najdou lidi, kteří pomlouvají to, co neznají, jen protože je to slavné (a je jedno, jestli je to dobré nebo ne).
Včera jsem konečně shlédla a je to úžasně kouzelné. Animáků jsem neviděla tolik (celých), abych říkala, že je z nich nejlepší, ale bez váhání jsem udělila 95 %, což je nejvyšší hodnocení, jaké filmům (zatím) dávám (a že ty pětadevadesátkové mám snad dva, tři). :)
---------------------------------------------------------
A teď o něco smutnější záležitost. Temný rytíř je rozhodně filmová událost roku a po včerejší noci nejen filmová. Až si říkám jestli to není nějaký vymakaný marketing. Před premiérou Temného rytíře zemřel Heath Ledger a teď tohle: http://www.moviezone.cz/clanek/21593-10-mrtvych-na-pulnocce-batmana/ :-( :-( :-(
--------
Montezuma: ji, jo, četla jsem. Je to smutné. :/
EDIT: Járk!
Podívej se na to z tohohle pohledu. Filmy dělají filmaři a je to jejich práce. Za svou práci chtějí dostat co nejlíp zaplaceno. Proto musí mít co nejvíce odběratelů - proto je cílová skupina ten nejširší průměr Gausovy křivky....
....no a průměrné IQ lidstva je 70-80 ....to je tragédie! Ale je to tak :(
A proto se tvorba točí kolem těchto spotřebitelů. Jsi-li však ve skupině, která disponuje větším íkvetem, tak nejsi pro tvůrce lukrativní a máš co ? Hovajs :(
A pak máš dvě možnosti - tiše si zoufat a nebo jednou za čas, když to v tobě přeteče, tak si ulevit od plic.....
Nic to nezmění, ale aspoň na chvíli se ti uleví.
Na tomto servru jsou ve většině samozřejmě lidé s IQ vyšším...průměr totiž nečte, ale sedí u televize s očekáváním "Bavte mne!".
Nevadí mi komiksy ani filmy podle komiksů. Teď zrovna jsou v módě - vždycky je něco v módě. Teď zrovna upíři a komiksy. Zde souvislost nehledej.
Ad předrevoluční československé filmy : Byla to doba, kdy spolu inteligence národa mohla komunikovat spíše podprahově. Jen tak na bázi okrajového humoru. Když víš kam se dívat, tak ten humor a podprahové zprávy najdeš i ve většině večerníčků té doby. Natož pak v hlavní tvorbě. Dokázali to nacpat i do dabingů. Ani v polovině případů nešlo o film jako takový a jeho příběh - šlo o ty drobné detaily - kdo co a v jakém načasování řekl. A zároveň to muselo projít cenzurou. Byl to humor pro lidi vzdělané, inteligentní a s nadhledem - tak říkajíc zasvěcené. Ti, které ta doba minula vidí a slyší něco dočista jiného a film pro ně ztrácí tu přidanou hodnotu.
Dnes tam nic takového není - zaměření je jasné - spotřební masa kynoucí u televize :(
Uvedu takový okatý případ, který se divím, že prošel.
Slunce, seno a pár facek - Konopníková a Škopková se štěkají v kravíně a kydají na sebe špínu a když jsou v nejlepším, tak pšedseda zvolá "No tak soudružky!" Kdy Konopníková kvituje "Ale jaképak soudružky, já se nepotřebuji nechat urážet!"
Z logiky situace a předchozích rozhovorů vyplývá, že reaguje na urážky Škopkové. Ovšem samozřejmé je, že si dělají psinu z toho, že slovo "soudružka" (v podobě v jaké bylo užíváno) je urážka.
Div, že to prošlo....
Většina takových vtípků je mnohem jemnějších a je třeba se více soustředit.
Nepřijde mi, že by tu někdo až tak "propíral" čtenáře komiksů. To v diskuzích k GOT seriálu se podobné věci objevují v podstatně větší míře a intenzitě.
Mě osobně filmy na motivy komiksů až na výjimky (X-men 1/2, Hellboy) neoslovily, narozdíl třeba od japonského anime, kde mám poměr líbilo/shlédnuto mnohem vyšší. Pochybuji tudíž, že bych se na nějaký komiks v dohledné době podíval, neboť existují věci a činnosti v životě, u kterých ze zkušenosti (byť omezené) očekávám podstatně víc.
Každopádně nejlepší je První třída. Ta je fakt dokonalá.
Nedávno mě ještě kamarád "dokopal" k Fantastické čtyřce a nebýt McMahona, tak je to prvotřídní kekel :D.
Každopádně jsem zvědavá na nového Wolverina. Podle zmínek by to konečně mohlo mít i nějaký příběh, navíc se to bude odehrávat v mém oblíbeném Japonsku. A jako bonus tam bude hrát Sanada. Škoda, že Aronofsky je srab a vycouval z natáčení. I když Mangold není špatná náhrada, tak na Aronofskyho nemá.
Nevada: Woodymu se comeback povedl. Doporučuji Defendor