Různé filmy

upraveno 6. listopadu 2010 v Film a televize

Včera jsem shlédl Zlatý kompas a musím povedať, že sa mi to páčilo.

Dobrá kvalita obrazu.

Zajímaví herci (Eva Green! s dětským hlasem) a jejich výrazné výkony.

Efektní vizuální podívaná.

Četl jsem i knihu (jen první díl) a s filmovou adaptací jsem velmi spokojen.

Kdybyste žili v tom světě, jakého byste asi měli daemona? :wink:

15758606263394

Komentáře

• upraveno 18. července 2012
    Jasně Joss, zapomněla jsem to opravit. Taky se omlouvám za double post, blbne mi net.
  • upraveno 18. července 2012
    No, Thor je blbost, v tom souhlasím. Je to přesně to, jak jsi psala. Ale Avengers jsou jiní. Jen 3x jsem v kině zažila, že lidi tleskali ve stoje - na Zrození Planety opic, na novém Star Treku a na Avengers. Na nich dokonce tleskali 3x (jednou během filmu, jednou u titulků a jednou úplně na konci). Je to opravdu dost dobrý film, který podle té lajny superhrdinovských filmů moc nejede.
    Navíc to točil jeden z nejlepších režisérů - Joss Whedon. Jak by mohl někdo, kdo vytvořil Firefly, mít na kontě špatný superhrdinovský film?
    Opravdu nelze dávat Thora dohromady s Avengers, jsou to úplně jiné filmy. Thor je nuda, stejně jako Kapitán Amerika, ale Avengers jsou opravdu skvěle povedení. V celém filmu se objeví asi jen 3 ženy (první je normální voják, mohl by tam klidně být chlap místo ní, druhá je sice sexy žena, ale naprosto bez emocí, profesionálka a třetí, která se tam objeví dohromady asi jen na 5 minut, aby vyprovodila svého přítele). To je vše. Žádná milostná zápletka.
    Navíc je to i chytrý film. Jistě, najdou se ovce, které vyzdvihují opravdové chujoviny bez nápadu do výše, ale stejně tak se najdou lidi, kteří pomlouvají to, co neznají, jen protože je to slavné (a je jedno, jestli je to dobré nebo ne).
  • upraveno 20. července 2012
    Miss Utahraptor by ráda poděkovala Montezumovi, který před nějakou dobou v jedné z diskuzí zmínil Secret of Kells jako nejlepší animák.
    Včera jsem konečně shlédla a je to úžasně kouzelné. Animáků jsem neviděla tolik (celých), abych říkala, že je z nich nejlepší, ale bez váhání jsem udělila 95 %, což je nejvyšší hodnocení, jaké filmům (zatím) dávám (a že ty pětadevadesátkové mám snad dva, tři). :)
    Secret of Kells
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 20. července 2012
    O jee :-) :-) :-) To mám radost že se animák líbil. Je to moje nejoblíbenější animovaná pohádka a jeden z nejoblíbenějších filmů vůbec.
    ---------------------------------------------------------
    A teď o něco smutnější záležitost. Temný rytíř je rozhodně filmová událost roku a po včerejší noci nejen filmová. Až si říkám jestli to není nějaký vymakaný marketing. Před premiérou Temného rytíře zemřel Heath Ledger a teď tohle: http://www.moviezone.cz/clanek/21593-10-mrtvych-na-pulnocce-batmana/ :-( :-( :-(
    Nejlepší animák je Spirit - Divoký hřebec. To je tak strašně smutný film, že to ani není možné. Brečela jsem u toho víc než u Bambiho a Lvího krále dohromady. Ráda vzpomínám i na Dalekou cestu za domovem. Samozřejmě i klasiku Stvoření světa. Ten film prostě miluju :D.
    --------
    Montezuma: ji, jo, četla jsem. Je to smutné. :/
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Jestli si chcete pobrečet u animáku, tak si sežeňte Hrob světlušek.
    Hm.. to vypadá dobře. Mrknu na to. :)
  • paulczpaulcz zima se blíží
    Hm... já jdu na půlnoční premiéru příští týden (btw, už se nemůžu dočkat :).
    Kolikokoli napsal(a):

Ráda vzpomínám i na Dalekou cestu za domovem.

A hele, on je podle toho film.. Knížku jsem dostal "za příkladnou práci ve školním roce 1986-87" (druhé třídě) podepsanou od paní ředitelky a poprvé si ji přečetl až o několik let později, což bylo nejspíš dobře, neb bych její hloubku napoprvé neocenil. Nenapadá mě jediná věc, kterou bych jí vytknul, snad jen to, že jsem tam nemohl být s nimi :-)
    EDIT: Járk!
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 21. července 2012
    Já mám trochu problém s označováním všeho moderního a populárního jako odpad, aniž by to daný jedinec viděl. Stejně jako "odpadování a pomlouvání" filmů, které nejsou mým šálkem kávy. Já třeba nemám moc ráda české filmy (i dost z těch starších), ale rozhodně o nich nebudu vykládal lidem, kteří je mají rádi, jaké to jsou braky a že jsou pitomci, slaboduší a bez sebevědomí, protože je ty filmy baví.
  • upraveno 21. července 2012
    Krisí - to je tím, že jsi nekonfliktní člověk a proto nejoblíbenější obyvatel IF :-)

Podívej se na to z tohohle pohledu. Filmy dělají filmaři a je to jejich práce. Za svou práci chtějí dostat co nejlíp zaplaceno. Proto musí mít co nejvíce odběratelů - proto je cílová skupina ten nejširší průměr Gausovy křivky....
    ....no a průměrné IQ lidstva je 70-80 ....to je tragédie! Ale je to tak :(
    A proto se tvorba točí kolem těchto spotřebitelů. Jsi-li však ve skupině, která disponuje větším íkvetem, tak nejsi pro tvůrce lukrativní a máš co ? Hovajs :(
    A pak máš dvě možnosti - tiše si zoufat a nebo jednou za čas, když to v tobě přeteče, tak si ulevit od plic.....
    Nic to nezmění, ale aspoň na chvíli se ti uleví.
    Tak jsem mrkla na ten Hrob světlušek. Bylo to smutné a líbilo se mi to, ale smutnější než Spirit to není. Hrob světlušek je prostě dospělácký film akorát animovaný. Spíš jsem řešila smutné dětské filmy.
    Jarla: No nevím, jestli jsem nekonfliktní, ale to tady není podstatné. Myslím si, že mám IQ trošku vyšší než je 70-80 (nikde jsem se neměřila, takže si tím nemohu být úplně jistá), ale i tak mám ráda komiksy a komiksové filmy. Samozřejmě netvrdím, že je to to nejlepší, co kdy bylo natočeno, ale odsuzovat je, protože to jsou komiksy mi jednoduše vadí (u všech žánrů, komiks je jen příkladem).
    Není vyšší...prohlédni si statistiky.
    Na tomto servru jsou ve většině samozřejmě lidé s IQ vyšším...průměr totiž nečte, ale sedí u televize s očekáváním "Bavte mne!".
    Nevadí mi komiksy ani filmy podle komiksů. Teď zrovna jsou v módě - vždycky je něco v módě. Teď zrovna upíři a komiksy. Zde souvislost nehledej.

Ad předrevoluční československé filmy : Byla to doba, kdy spolu inteligence národa mohla komunikovat spíše podprahově. Jen tak na bázi okrajového humoru. Když víš kam se dívat, tak ten humor a podprahové zprávy najdeš i ve většině večerníčků té doby. Natož pak v hlavní tvorbě. Dokázali to nacpat i do dabingů. Ani v polovině případů nešlo o film jako takový a jeho příběh - šlo o ty drobné detaily - kdo co a v jakém načasování řekl. A zároveň to muselo projít cenzurou. Byl to humor pro lidi vzdělané, inteligentní a s nadhledem - tak říkajíc zasvěcené. Ti, které ta doba minula vidí a slyší něco dočista jiného a film pro ně ztrácí tu přidanou hodnotu.
    Dnes tam nic takového není - zaměření je jasné - spotřební masa kynoucí u televize :(

Uvedu takový okatý případ, který se divím, že prošel.
    Slunce, seno a pár facek - Konopníková a Škopková se štěkají v kravíně a kydají na sebe špínu a když jsou v nejlepším, tak pšedseda zvolá "No tak soudružky!" Kdy Konopníková kvituje "Ale jaképak soudružky, já se nepotřebuji nechat urážet!"
    Z logiky situace a předchozích rozhovorů vyplývá, že reaguje na urážky Škopkové. Ovšem samozřejmé je, že si dělají psinu z toho, že slovo "soudružka" (v podobě v jaké bylo užíváno) je urážka.
    Div, že to prošlo....
    Většina takových vtípků je mnohem jemnějších a je třeba se více soustředit.
    Jarla: No a zrovna třeba Slunce, seno... jsem nikdy neviděla a ani nikdy neuvidím, protože se mi to nelíbí už z ukázek. Ale ikdyž si můžu myslet, že je to pitomost, nebudu ti vykládat, že jsi jánevímco, protože jsi to viděla...
    Jarla: takový dobrý začátek o skrytých vtipech a končí to naprostým kekelem v podobě Slunce, seno... :D.
    @Krisa: Ono zevšeobecňovat jakékoliv závěry je vždycky nebezpečné, byťprávě schopnost abstrakce je to, čím se holedbáme oproti zbytku tvorstva. Na druhou stranu se nijak nedivím lidem, kteří viděli 3-4 filmy z nějakého žánru a ohodnotili je jako ztrátu času, že nemají zájem zkoušet to dál - zejména pokud jsou s "volným časem" už tak na štíru. Ano, a je opravdu jedno, zda jde o Batmana či Slunce, seno.

Nepřijde mi, že by tu někdo až tak "propíral" čtenáře komiksů. To v diskuzích k GOT seriálu se podobné věci objevují v podstatně větší míře a intenzitě.

Mě osobně filmy na motivy komiksů až na výjimky (X-men 1/2, Hellboy) neoslovily, narozdíl třeba od japonského anime, kde mám poměr líbilo/shlédnuto mnohem vyšší. Pochybuji tudíž, že bych se na nějaký komiks v dohledné době podíval, neboť existují věci a činnosti v životě, u kterých ze zkušenosti (byť omezené) očekávám podstatně víc.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 22. července 2012
    Tak z komiksových filmů se mi líbí akorát X-Men. A i tady se přiznávám že jsem fandil Magnetovi. Profesor X na mě působil takovým dojmem že je mu celkem jedno že se k nim lidé chovají tak jak se chovají. Magneto to chtěl změnit. Prostě jen bránil svojí rasu. A profesor X udělal tu nejhorší věc co mohl. Přidal se k lidem. Ani celkem nechápu jak vůbec mohl něco takového udělat. Takto nezajistil jen válku Lidi x Mutanti ale válku Lidi x Mutanti x Mutanti. Navíc kdyby se on a Magneto dali dohromady byla by ta válka rychlá a více méně bez velkých ztrát. Spíše převrat než válka. Ale podívejte se jak to kvůli němu celé dopadlo...
  • upraveno 22. července 2012
    Z X-menů se mi líbily jen 3 díly - První třída (McAvoy je prostě dokonalý!), Origins: Wolverine (IMHO nejlepší z těch "starých" X-Menů) a X-men 1. Ty ostatní díly už mi přišly slabší. Hlavně X-men 2, tu už jsem musela protrpět. Oproti dvojce byla i trojka povedená.
    Wolverine mezi nejlepšími! A z těch starých!! Vždyť ten film je splácanina beze smyslu a s přepáleným finále. A je jen 3 roky "starý" :)
    Nevada: Já ti naprosto rozumím. Nevím, čím to je, že se mi Wolvy tak líbí. Možná za to může fakt, že jsem viděla prvně První třídu, pak Wolvyho, a pak ty ostatní díly. Možná je to taky tím, že Jackman je jeden z mých nejoblíbenějších herců. Fakt netuším. :D
    Každopádně nejlepší je První třída. Ta je fakt dokonalá.
    Nedávno mě ještě kamarád "dokopal" k Fantastické čtyřce a nebýt McMahona, tak je to prvotřídní kekel :D.
    Fantastická čtyřka se prý taky dočká restartu. U mě to byl slabší průměr, ale dojem ze sledování mi nejspíš zase vylepšil Gruffudd, kterého mám ráda z Hornblowera a Warriors :)

Každopádně jsem zvědavá na nového Wolverina. Podle zmínek by to konečně mohlo mít i nějaký příběh, navíc se to bude odehrávat v mém oblíbeném Japonsku. A jako bonus tam bude hrát Sanada. Škoda, že Aronofsky je srab a vycouval z natáčení. I když Mangold není špatná náhrada, tak na Aronofskyho nemá.
    Jo, na nového Wolvyho se taky moc těším. S tím Aronofskym je to na prd. Díky Fontáně ho považuju za velikána v oblasti režie.
    Včera jsem konečně viděla zde už zmíněný Game Change. Bylo to hodně dobré. Kdo rád politická dramata, tak neváhejte. Julianne Moore byla skvělá a navíc je Sarah Palin opravdu podobná. Snad ještě lepší tam byl Woody Harrelson. Naopak Ed Harris mě zklamal. V menší roličce potěšil Ron Livingston.
    Wolverine a First Class by se mohlo používat při vyučování blockbusterů - jak to nedělat u prvního a jak to dělat u druhého :)

Nevada: Woodymu se comeback povedl. Doporučuji Defendor
    Ugla: Já nikomu nezájem nějakého žánru neberu, jen mne vždycky dokáže nadzvednout, když se dozvím, že jsem nevyrovnaná, nesebevědomá apod., protože se mi líbí něco. Je to můj problém, ale nesnáším to od doby, kdy mi neuroložka řekla, že mě každý den bolí hlava (už asi 7 let), protože mám problém v rodině nebo ve škole, který jí nechci říci a o dva týdny později mi záskok za obvoďačku řekl, že jsem si zničila štítnou žlázu, protože jsem se v děství neměla komu svěřit...takže jakékoli soudy osobnosti bez toho, aby mě dotyčný znal, mě dost drásají :)
    Krisa napsal(a):

... Je to můj problém, ale nesnáším to od doby, kdy mi neuroložka řekla, že mě každý den bolí hlava (už asi 7 let), protože mám problém v rodině nebo ve škole, který jí nechci říci a o dva týdny později mi záskok za obvoďačku řekl, že jsem si zničila štítnou žlázu, protože jsem se v děství neměla komu svěřit...takže jakékoli soudy osobnosti bez toho, aby mě dotyčný znal, mě dost drásají :)

Zdá se, že Vaši doktoři dosahují obdobné inteligenční úrovně jako naši. Náš neurolog mi tvrdil, že o víkendu mě nemůže bolet hlava, protože přece nepoužívám mozek. :D
    Miss Utahraptor: :D Tak to mě naopak tvrdila, že mě bolí hlava, protože dělám 2 školy najednou - což v mém případě znamenalo, že jsem chodila do školy i v PÁTEK!!! Jak drastické, náročné a naprosto nemožné zvládnout!
    Asi jako když jsem přišla s rýmou a hned od dveří mi doktor říkal, že asi málo umývám podlahy, protože kdybych je umývala často, tak nemocná nejsu :D
    Sakra, trošku mě škrábe v krku, že bych šla něco setřít...:)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.