Různé filmy

upraveno 6. listopadu 2010 v Film a televize

Včera jsem shlédl Zlatý kompas a musím povedať, že sa mi to páčilo.

Dobrá kvalita obrazu.

Zajímaví herci (Eva Green! s dětským hlasem) a jejich výrazné výkony.

Efektní vizuální podívaná.

Četl jsem i knihu (jen první díl) a s filmovou adaptací jsem velmi spokojen.

Kdybyste žili v tom světě, jakého byste asi měli daemona? :wink:

15556586061394

Komentáře

• NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 14. července 2012
    Na Game Change jsem se chystala dnes, ale stávkoval mi notebook, tak snad zítra.
  • upraveno 14. července 2012
    Určitě koukni. Doma to možná bude mít lepší atmosféru než v kině.
    Film určitě dost těží z fyzické podoby Moore a Palin, místy jsem docela koukal...
  • upraveno 14. července 2012
    Tento víkend jsem si dělala "víkend Evy Green" a musím říct, že je to opravdu skvělá herečka. Úžasně hraje psychouše. A ty tři filmy, na které jsem se koukala (Womb, Perfect sense a Cracks) považuji za opravdu hodně podařené (všem bych dala tak 4,5*)
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 15. července 2012
    Včera jsem na doporučení od Nevady viděl Holku co dělá kotrmelce v čase a na konci filmu jsem stál a dojatě tleskal. Námětem mi to dost připomíná Butterfly effect, ale tohle je o něco lepší. (5/5*) Mohu jen doporučit :-)
  • upraveno 15. července 2012
    Po pár vteřinách vydýchání konce filmu doporučuji Repo Men. Jude Law a Forest Whitaker jako páreček exekutorů a závěrečný souboj s noži, pilkou, kladívkem a sekyrou je něco! A ten závěr...
    dneska jsem se díval na dva protipoly: výbornou komedii Monthy Pythonů - Život Briana. A pak se sestrou na něco tak neuvěřitelně blbýho co se snad bojim i nazvat filmem: Disaster Movie. Kde jsou časy kdy jsem se u takovejch hovadin smál. Lituju času co jsem strávil nad druhým snímkem, první těm co ho ještě neviděli vřele doporučuju.
    Život Briana je luxusní a na emerické parodie se od určité doby nedívám.
    život briana patrí do absolútnej pokladnice ľudstva. veľká vďaka chrobákovi Harrisonovi, že to zaplatil zo svojho vrecka. úžasná investícia do ľudstva.
    Život Briana je perfektní. I když Smysl života mi přijde ještě o chlup vtipnější. A Svatý grál vlastně taky.
  • upraveno 16. července 2012
    Pořád mám v hlavě tu písničku poslední :D
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 16. července 2012
    Smysl života dost poznamenalo, že se v tý době skupibna už rozpadala a nedokázali vymyslet konec. Zrovna nedávno jsem o MP viděl dokument, kde to se svěšenou hlavou přiznávali, že jsou tam scény, který z dnešního hlediska považujou za sračky (jejich slova).

Při mý první návštěvě projekce Života Briana někdy v roce 1998 v kině Evald jsem se poprvý v kině bál, že celý publikum zajde smíchy :)
    flanker: jo, některý scény jsou takový... nic moc. Ale i tak. Nasmála jsem se u toho nejvíc. Příběhově je ovšem nejlepší samozřejmě Brian. Strašně se mi líbí ta scéna s "grafiti" (jako latiníkovi :D).
    Romani ite domum!
    nielen príbehovo, ale aj myšlienkou a poslostvom. brian je úžasná vec.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Tak som si nestál za slovom a keď som sa včera večer strašne nudil, tak som skukol na HBO Transformers 3. Ako som tvrdil, že už to bude len tak umelo uživené, trochu som sa mýlil. Ten nápad s mostom, piliermi, teleportáciou ich zeme na tú našu, veľký plán a zrada boli zaujímavé. Len mi to príde tak, že tomu zlému (Megatron sa myslím volal, no vidíte, V GoT je Železný trón, ale Transformeri musia mať Mega trón) to bolo prvý a minimálne druhý diel jedno a heuréka až v tom treťom sa začal usilovať o tú Archu. Ďalšia vec, ktorá sa mi páčila bolo využitie historických udalostí pre ich veľkolepú konšpiráciu. Pristátie na Mesiaci, Černobyľ, to je môj obľúbený štýl, využiť takéto udalosti a upraviť ich do takej teórie.

Avšak celý ten boj už bol umelý. Takú pol hodinu som to žral, bolo to v pohode, ale potom už som videl len ako pália a nič poriadne. Sestra si sťahovala vedľa na netbooku nejaký film a pustila si bez zvuku už stiahnutý film Rande na slepo (ten som videl už strašne dávno, viac-menej až ku koncu), dokonca aj tie časti filmu bez zvuku boli niektoré vtipnejšie a zaujímavejšie než ten ,,boj". Ale hadostroj v padajúcom mrakodrape to trocha oživil.

Zaujímavý film asi tak prvú hodinu (teda po tej mierne nudnej polhodine), ostatok bol, ako som očakával, zbytočne pretihanutý len aby mal film cez dve hodiny. Strávil som pri tom znudený večer, zabilo to nudu, áno, ale... Akosi už nemám chuť si to pozrieť zodvakrát ako som napríklad kukal Ŕŕŕŕŕŕ....

Ten film bol skôr viac o úžasne zvládnutých efektoch...

Ďalšia vec, ktorá sa mi páčila bolo využitie historických udalostí pre ich veľkolepú konšpiráciu. Pristátie na Mesiaci, Černobyľ, to je môj obľúbený štýl, využiť takéto udalosti a upraviť ich do takej teórie.

Tak to by se ti mohl líbit Assassins Creed, od druheho dilu určitě, tam je toho hrozně moc a pusobí to až moc realisticky :D
    Blackfish napsal(a):

Ďalšia vec, ktorá sa mi páčila bolo využitie historických udalostí pre ich veľkolepú konšpiráciu. Pristátie na Mesiaci, Černobyľ, to je môj obľúbený štýl, využiť takéto udalosti a upraviť ich do takej teórie.

Tak to by se ti mohl líbit Assassins Creed, od druheho dilu určitě, tam je toho hrozně moc a pusobí to až moc realisticky :D
    Aké veci? Daj nejaký príklad, prosím....

Blackfish napsal(a):

Mno to půjde těžko aby nevyzradil zápletku hry ale takhle: Točí se to okolo Apple of Eden, artefaktu bytostí které tady na zemi žily před námi a zanikly v důsledku nějaké katastrofy, která planetu zpustošila a pak až se začaly vyvíjet civilizace lidí. To jablko je předmětem války mezi řádem Assassinů, kteří ho chrání proti zneužití a Templáři, v současné době prezentované ve velké korporaci Abstergo. Na jedné nebo na druhé straně ve hře najdeš hodně skutečných historických postav jako na straně Assassinů Leonardo Da Vinci, který jablko zkoumal a díky němu získal své vynálezy, nebo Niccolo Machiavelli. Na straně templářů třeba rodina Borgia. Ve hře se díky jablku přímo v době renesance rozjíždí známé události, které se skutečně staly. Dále je tam hafo hádanek které po vyluštění ukáží vliv jablka, nebo jablek na historické události a osoby, Adolf Hitler a Winston Churchill a vyprovokování druhé světové. Tesla a tunguzská katastrofa, triky Harryho Houdinyho, Napoleonova vítězství, Mahatma Gandhi. A to je jen pár ukázek. Mluvím teď hlavně o druhém díle a jeho datadiscích kde se to pořádně rozjíždí, první díl je na okoukání a aby se to člověk naučil hrát, ale taky je tam pár zajímavých věcí.
    flanker.27 napsal(a):

Já měl TF3 zkusmo puštěný, ale po asi půl hodině jsem to musel přepnout. Nedokázal jsem se na to dívat ještě víc než na dvojku, Bay je u mě něco jako Troška s megarozpočtem. Rádobyvtipný pištění, naprosto neposlouchatelný dialogy a dění nedávajísí smysl. Eště pár minut a dopadnul jsem jak předseda galaktické komise pro mrzačení umění...

Nu, ono najvtipnejší na tom sú tí dvaja malí .) Taký familiárny humor. Inak tam bolo pár náznakov sileného humoru. Mne to celé prišlo hlavne, že to má úspech vďaka tým efektom... Nemučilo ma to ako Twlight na druhú stranu, to tiež treba povedať... Pri Twilighte neviem, či sa smiať alebo sa diviť... Jednotku som kukol tak na test keď už to sestra mala, že či je to naozaj také divné, ako tvrdia, nezahadzoval som to hneď, tak som skúsil, čo to nenabralo zmysel v dvojke, trojku som pozrel akurát tak ten boj, taká jeho prvá minpta sa zdala vcelku záživná.
    Blackfish napsal(a):

Blackfish napsal(a):

Mno to půjde těžko aby nevyzradil zápletku hry ale takhle: Točí se to okolo Apple of Eden, artefaktu bytostí které tady na zemi žily před námi a zanikly v důsledku nějaké katastrofy, která planetu zpustošila a pak až se začaly vyvíjet civilizace lidí. To jablko je předmětem války mezi řádem Assassinů, kteří ho chrání proti zneužití a Templáři, v současné době prezentované ve velké korporaci Abstergo. Na jedné nebo na druhé straně ve hře najdeš hodně skutečných historických postav jako na straně Assassinů Leonardo Da Vinci, který jablko zkoumal a díky němu získal své vynálezy, nebo Niccolo Machiavelli. Na straně templářů třeba rodina Borgia. Ve hře se díky jablku přímo v době renesance rozjíždí známé události, které se skutečně staly. Dále je tam hafo hádanek které po vyluštění ukáží vliv jablka, nebo jablek na historické události a osoby, Adolf Hitler a Winston Churchill a vyprovokování druhé světové. Tesla a tunguzská katastrofa, triky Harryho Houdinyho, Napoleonova vítězství, Mahatma Gandhi. A to je jen pár ukázek. Mluvím teď hlavně o druhém díle a jeho datadiscích kde se to pořádně rozjíždí, první díl je na okoukání a aby se to člověk naučil hrát, ale taky je tam pár zajímavých věcí.
    To znie zaujímavo...
    Já měl TF3 zkusmo puštěný, ale po asi půl hodině jsem to musel přepnout. Nedokázal jsem se na to dívat ještě víc než na dvojku, Bay je u mě něco jako Troška s megarozpočtem. Rádobyvtipný pištění, naprosto neposlouchatelný dialogy a dění nedávající smysl. Eště pár minut a dopadnul jsem jak předseda galaktické komise pro mrzačení umění...
  • upraveno 17. července 2012
    Hm hlasovala bych pro více Brianů a míň (nejlépe 0) superhrdinů s efektama...ech
  • upraveno 17. července 2012
    Jarla - ale Avengers se povedli. A X-Meni taktéž. Iron Man byl taky dobrý. A zase - oni ti Brianové jsou, jen je najít :P.
  • upraveno 18. července 2012
    Povedli se pro někoho jiného. Pro mne to je propadák, co nestojí za psí štěk :(
    Souhlasím s Jarlou. Dobrou komedii, aby člověk pohledal lupou, zatímco superhrdinské filmy se vyrábějí na běžícím páse. Jsou kvalitní, ale jejich množství už je únavné. Existuje ještě komiks, který nebyl zfilmovaný?
    Nejúnavnější je ta furt stejná záplatka....hrdina klaďas pašák kabrňák se super schopnostmi zachraňuje lidstvo...z emeriky, jak jinak :-p Velký zloun, který chce ovládnout či vyvraždit lidstvo...co by z toho sakra měl? (výjimkou je Magneto, ale to na dobrý film nestačí)
    Po hrdinovi šílí fanynky, on však má oči jen pro jedinou, která se zamiluje do něj jakožto člověka a ne jen do jeho masky a slávy....blah blah a podmínkou pro hrdinování jsou slipy přetažené přes štrample z latexu (dnes často doplněno o krytonovské plastové brnění).
    Kolikrát dobré herecké výkony (třeba Joker) jsou vyplýtvány na co? Na hovadinu bez ducha!
    Jak nízké musí mít divák sebevědomí a absenci sebeúcty, aby někoho takového obdivoval?

Tramtadadá - další skromný hošan zachraňuje polobohy před zkázou....
    upraveno 18. července 2012
    Jediný, co mi na téma superhrdinů přišlo docela sympatický, byl Megamind. Právě, superpadouch tam náhodou zabije hrdinu, ale pak zjistí, že když nemá protivníka, tak už ho to páchání zla vlastně nudí :)
    Jarla napsal(a):

Jak nízké musí mít divák sebevědomí a absenci sebeúcty, aby někoho takového obdivoval?

Tramtadadá - další skromný hošan zachraňuje polobohy před zkázou....

Já se hlásím, superhrdinské komiksy a filmy podle nich mám ráda, ale v těch komiksech to třeba kompenzuju nákupem Punishera. :-P A jestli mám malý sebevědomí a absenci sebeúcty... no nic není nemožné.
    Jarla: jde vidět, že jsi Avengers neviděla... Musím se přiznat, že já neviděla Batmana (jen jednoho, myslím, že úplně toho prvního) a nechybí mi to (Batmana jako hrdinu fakt nemusím). V Avengers nejsou žádní klaďasové superhrdinové ve slipech a latexových kaťkách. Nikdo se tam do nikoho nezamiluje a polovičku "kulis" tam zničí sami tihle superhrdinové, neb hlavní záporák (který taky není úplně tak záporák) není zrovna bojový typ, takže jen přede plány a intrikuje.
    No jo, do kina chodí hlavně mládež, a tak většina trháků s velkým rozpočtem je pro ně.
    Kdysi si u superhrdinských filmů vystačili s efekty a poražením záporáka, dneska všude cpou psychologii a snaží se je polištit.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.