Různé filmy

upraveno 6. listopadu 2010 v Film a televize

Včera jsem shlédl Zlatý kompas a musím povedať, že sa mi to páčilo.

Dobrá kvalita obrazu.

Zajímaví herci (Eva Green! s dětským hlasem) a jejich výrazné výkony.

Efektní vizuální podívaná.

Četl jsem i knihu (jen první díl) a s filmovou adaptací jsem velmi spokojen.

Kdybyste žili v tom světě, jakého byste asi měli daemona? :wink:

15354565859394

Komentáře

• upraveno 7. července 2012
    jak jsem řekl už minule, tento rok jsou jsou zkrátka dva "must see". Kde se nehledí na žánr, adaptaci atd...prostě to musí vidět všichni...první za tři týdny a druhý pěkně jako Vánoční dárek:-)
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 7. července 2012
    Co je ten první?
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Třetí Nolanův Batman. (Ten český název mi připadne děsně stupidní.)
    Taky jsem nad tím přemýšlel...ale jak jinak to přeložit? Povstání temného rytíře?
    co takhle: "Další Netopýr" ???
    na to bacha, nolan posunul "netopýřího muže" někam dál, temný rytíř je obrovský protipól oproti těm minulým batmanům...Je to přesně ucelená trilogie, začátek, střed, konec.

Nolanovi filmy zbožňuji! a v této době to platí dvojnásob, možná momentálně není ani režisér, který má takové slovo, že přes důraz studia řekne ne 3D produkci..a i přes to, že se očekává zda trumfne v tržbách Avengers odmítá diskuzi o 4 díle, prostě ví kdy skončit a to se dneska ve fabrice na peníze nevidí..
    Tomee napsal(a):

Taky jsem nad tím přemýšlel...ale jak jinak to přeložit? Povstání temného rytíře?

Nijak usilovně jsem se tím nezabývala, ale tahle možnost je ještě horší než ten oficiální překlad :o))
    Tomee napsal(a):

na to bacha, nolan posunul "netopýřího muže" někam dál, temný rytíř je obrovský protipól oproti těm minulým batmanům...Je to přesně ucelená trilogie, začátek, střed, konec.

Jak to víš, když TDKR ještě neměl premiéru? ;)
    Tomee napsal(a):

Nolanovi filmy zbožňuji! a v této době to platí dvojnásob, možná momentálně není ani režisér, který má takové slovo, že přes důraz studia řekne ne 3D produkci..a i přes to, že se očekává zda trumfne v tržbách Avengers odmítá diskuzi o 4 díle, prostě ví kdy skončit a to se dneska ve fabrice na peníze nevidí..

Režisérů, které studia respektují je víc. A myslím si, že takhle volnou ruku dostal jen díky megaúspěchu Temného rytíře. Diskuzi o 4. díle odmítal už při natáčení toho 2. Když kývl na pokračování, tak rovnou prohlásil, že bude dělat trilogii a šmitec.
    No vidíš, nejspíše tam prostě není moc možnosti na překlad

Myslel jsem Nolanova trilogie oproti předchozím verzím(Schumacher a další režiséry nevím), ne tento díl oproti první a druhému:-)

režiséru je více, ale ne u takovýchto mega projektů na kterých je potenciál vydělat okolo miliardy...3D absence tržby určitě sníží, podle návštěvnosti se uvidí jak citelně, ale i přesto mu to bylo dovoleno (teda jestli se vůbec ptal)

No dyť o tom mluvím, a to že to slíbil už před 4 lety a pořád je v tom přesvědčen to ještě umocňuje...Takových transformerů tipuju sedm a jacka sparrowa tak na 12 dílů :D

Jestli se nakonec usedne do křesla DC studio, bude to hrozná škoda..
    Absence 3D tržby určitě nesníží, protože je to takový hit, že na něj lidi půjdou tak jako tak. Za tohle rozhodnutí má Nolan můj velký dík. Nenávidím 3D.

Batman je v USA záruka jistoty. Pokračovat v něj určitě budou i bez Nolana, a určitě se na něj pokusí navázat, když už to úspěšně restartovali.
    absence 3D ti určitě sníží tržby, jednoduché... u nás v Ostravě tě 3D film stojí 185 Kč a klasika 165 Kč...a Americe se prý vysílá v poměru 3D/Klasika = 8/2

Produkce ve 3D je v dnešní době tak levná, že se v ní točí i piranha :D

Co se týče Batmana v USA, nejlépe to zhodnotil Sheldon, když prohlásil, že nesnáší joela schumachera (točil myslim poslední dva batmany) protože málem zničil licenci batman..
    já doufám, že mu na to šahat nebudou a otázkou zůstává....bude v čem pokračovat?? to uvidíme na konci měsíce :-)
  • ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    Jsem zvědavej jestli se jim povede překonat Temného rytíře, ale pro mě asi ne, i když se na to těšim opravdu hodně(hlavně na Toma Hardyho) :-) Heath Ledger byl úžasnej.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Thorar napsal(a):

Jsem zvědavej jestli se jim povede překonat Temného rytíře, ale pro mě asi ne, i když se na to těšim opravdu hodně(hlavně na Toma Hardyho) :-) Heath Ledger byl úžasnej.

BYL, bohužiaľ... :/

BTW: Ja som nikdy nepochopil, ako sa robí 3D, či sa nejako upraví normálna verzia alebo sa to točí zároveň s normálom a keď robili 3D Titanic tak točili odznovu. Ja viem, že to znie absolútne debilne a trollsky, ale tak vážne :D Síce je blbosť ak by to točili odznovu, je tam pár... háčikov.. Tak to sa nejako upravujú... Len som nikdy nepochopil ako :D
    Počkať, to je ďalší Batman? Ako sa volá oficiálne a aký je preklad? Keď tu o tom debatujete? :D
    Aha, už mám ten názov je... ,,nápaditý"... čakám štvorku The Dark Knight Falls.. :/ Mohol vymyslieť nejaký zaujímavejší názov.. Niečo bez "Temného rytiera", ktorý už tu bol.. :P Teraz sa tvárim desne skúsene

PS: Návrat Temného rytiera? Povedal by som, že tentokrát je slovenský preklad trošičku lepší než český :D

Je tomu již osm let, co se Batman vytratil do noci, čímž se tak z hrdiny změnil v uprchlíka. Tím, že za něj padla vina za smrt Harveyho Denta, obětoval temný rytíř všechno pro to, co společně s komisařem Gordonem považoval za vyšší dobro. A na čas tato lež skutečně zabírala, když byla kriminální aktivita v Gothamu rozdrcena silou Dentova odkazu.
    Všechno se ale mění s příchodem prohnané zlodějky a jejích tajemných zájmů. Avšak ještě daleko nebezpečnější je nástup Banea, maskovaného teroristy, jehož nelítostný plán proti Gothamu vyžene Bruce z jeho dobrovolného exilu. Avšak ani pokud si znovu nasadí svou masku a temnou kápi, nemusí jeho síly proti Baneovi stačit.

Kto v tom vidí lovesotry nech zdvihne ruku...
    Ale Temný rytíř se Batmanovi říká, i když se mluví o komiksech. To není žádný Nolanův výmysl.
    Už víte že bude Megasračka 4??? xD xD
    Nevada napsal(a):

Ale Temný rytíř se Batmanovi říká, i když se mluví o komiksech. To není žádný Nolanův výmysl.

Ja viem, ale do názvu to podľa mňa raz stačilo, čakal som niečo originálnejšie. Napríklad dvojka sa nevolala Batman 2, ale prakticky úplne iným názvom a tak by som to ponechal. Nech je Batman v názve jednotky, Temný rytier v názve dvojky.. A trojka mohla mať niečo iné.. Trebárs aj Návrat hrdinu alebo čosi také... Viem, ja do toho nemám čo veľa kecať, ale myslím si, že by to bolo lešie...
    Everett Young napsal(a):

Už víte že bude Megasračka 4??? xD xD

Videl som jednotku a dvojku, trojky nie a obávam sa, že si ju ani nepozriem... Jednotka bola ako-tak v pohode, dvojka na konci taká... Nu, pretiahnutá zbytočne.. Trojku si neviem predstaviť, že by mala nejaký iný nápad než Hey, I just met you, and this is third part, I'm the evil one, and now your are screwed... Bol som tu celý čas, ale až na konci dvojky som sa ukázal, aby bola trojka.. jak ďábelské...

Verím, že štvorka bude.. nu, transofmerská...

Nevada napsal(a):

Ja viem, ale do názvu to podľa mňa raz stačilo, čakal som niečo originálnejšie. Napríklad dvojka sa nevolala Batman 2, ale prakticky úplne iným názvom a tak by som to ponechal. Nech je Batman v názve jednotky, Temný rytier v názve dvojky.. A trojka mohla mať niečo iné.. Trebárs aj Návrat hrdinu alebo čosi také... Viem, ja do toho nemám čo veľa kecať, ale myslím si, že by to bolo lešie...
    Jde spíš o to, že název prodává. A Temný rytíř byl jeden z nejúspěšnějších filmů posledních let, takže změnou názvu by šli sami proti sobě.
    Nevada napsal(a):

Nevada napsal(a):

Jde spíš o to, že název prodává. A Temný rytíř byl jeden z nejúspěšnějších filmů posledních let, takže změnou názvu by šli sami proti sobě.
    Takto ma to nenapadlo, to je pravda...
  • ThorarThorar Když umřel, tak umřel.

BTW: Ja som nikdy nepochopil, ako sa robí 3D, či sa nejako upraví normálna verzia alebo sa to točí zároveň s normálom a keď robili 3D Titanic tak točili odznovu. Ja viem, že to znie absolútne debilne a trollsky, ale tak vážne :D Síce je blbosť ak by to točili odznovu, je tam pár... háčikov.. Tak to sa nejako upravujú... Len som nikdy nepochopil ako :D

Když ten film nenatočili rovnou 3D kamerama (Titanic určitě ne) tak ho prostě převedou digitálně. Je to nákladná piplačka, ale neboj, nepotopěj znova Titanic :-)

já bych to spíš nazval femme fatale, což taky "catwoman" je...lovestory určitě ne
    upraveno 8. července 2012
    Tomee napsal(a):

já bych to spíš nazval femme fatale, což taky "catwoman" je...lovestory určitě ne
    Och, zapoj fantáziu. Zlá zlodejka napadá Gothemcity, no zrazu sa objaví terorista. Z nejakých ľahko vymysliteľných príčin úbohý bezbranný Bruce, ktorý, ako sa tam aj píše, nie je schopný terroristu poraziť sám, sa musí obrátiť, ako Temný rytier ,,obhajujúci" zločin, na túto jednu onú zlodejku a spoločnými silami heroicky zachránia Gothem. A taká malá iskrička by prskočiť mala, keď mu v dvojke spálili jeho Hero-Motivation-Love
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Ale joo, já se na toho netopýra docela těším. Při nejhorším bude alespoň soundtrack stát za to. Soudě podle toho čtvrtého nejnovějšího traileru :-)
  • upraveno 8. července 2012
    Já se docela těším též. Nolanovy filmy mají občas chatrnější obsah, ale forma je vždy skvělá:-)
    dovolím si poznamenať, že ten obsah je stále nadpriemer dobrej komercie.
    sarven: Souhlasím v plném znění...
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Teď jsem četl nějaké první dojmy novinářů a je to prý minimálně tak dobré jako Temný rytíř. Podle některých i lepší. Super zakončení celé trilogie. Skvělé herecké výkony. Záporák sice není tak dobrý jako Joker, ale vynahrazuje to svým plánem na zničení Gothamu.
    "A jako třešničku na konec je posledních 20 minut filmy něco opravdu geniálního a epického a můžeme se těšit na jeden z nejlepších soubojů vůbec."
    A máme se taky těšit na pár kontroverzních okamžiků nebo co.
    Chmur napsal(a):

Já se docela těším též. Nolanovy filmy mají občas chatrnější obsah, ale forma je vždy skvělá:-)

chatrnější obsah????? on je obecně brát jako režisér s obsahově špičkovými filmy... jediné co mě od něj nijak zvlášť nenadchlo byla insomnie...ale takové memento, je nejoriginálnější krimi co znám, výše už řadím jen skrytou identitu..u počátku byli kritici hodně naštvaní na akademiky, že nebyl nominován za režii, páč zrežírovat tak složitou myšlenku, už chce velký um. Michání časů a dějů v dokonalém triku.....no tady to chce přes dvě hodiny pekelného soustředění, což mi dělalo trochu problém...je to samožřejmě tvůj názor, ale já osobně bych si nedovolil řict, že zrovna obsah je jeho slabá stránka, když na ní si dává záležet nejvíce...

soundtrack zní velice slibně :-)
    30ti sekundové ochutnávky
    a Deshi Besara!!
    Deshi Besara

monte, také jsem na amerických serverech četl o konci, tam tedy psali o posledních 15 minutách, které byli dechberoucí..
    Tu plamennou obhajobu Nolana jsi u mě zabil už zmínkou o tom plagiátu Skryté identitě :)

Já Nolana jako režiséra nemusím. Je dobrý, jeho filmy jsou zajímavé a vesměs zajímavé, ale můj top režisér to není a tak z něho nejsem odvázaná. Ani jeden z jeho filmů u mě nedosáhl absolutního hodnocení.
    jasný o tom to je, ve výsledku jde pořád jen o filmy. a jak se říká, když nejde o život, jde o hovno :D
    Někdy mi naprosto stačí bezduchá blbina, u které nemusím přemýšlet. Někdy si potřicáté pustím oblíbený film..
    Někdy to beru jako kulturní vyplnění času, když jdeme do kina 4 z 5 případů si vybíráme podle toho co zrovna v jakém kině hrají, než, že půjdeme do kina tehdy a tehdy, protože to tam hrají..
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.