Různé filmy
Včera jsem shlédl Zlatý kompas a musím povedať, že sa mi to páčilo.
Dobrá kvalita obrazu.
Zajímaví herci (Eva Green! s dětským hlasem) a jejich výrazné výkony.
Efektní vizuální podívaná.
Četl jsem i knihu (jen první díl) a s filmovou adaptací jsem velmi spokojen.
Kdybyste žili v tom světě, jakého byste asi měli daemona? :wink:
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
(chech - mi se právě Kukaččí líbí víc než ten dvojsmysl s blázny :-) Popravdě je Forman v mých třech nej režisérech. Jeho filmy mají to něco navíc, co od filmů chci.)
keď to niekto nemá rád, nič proti tomu. ale to neznamená, že to nie je dobré.
a dobrých vecí je v sfilmovanom komikse celkom dosť.
Ovšem taky jsem napsala - že pro všechny kromě mne to bylo úžasné a výhradně pro mne to je bezcenný nesmysl. komiksové filmy se superhrdiny mi zkrátka nesedí. Můj šálek kávy je třeba ten Forman nebo Brian a nebo třeba Drž hubu! s Renem a Depardiem (což mi přijde jako fantastická dvojice výborných herců). S filmů o komiksových hrdinech mám ráda snad jen Čtyři vraždy stačí, drahoušku a Kdo chce zabít Jassie?
Vím že jsem v totální menšině. Bolševici žádají efekty a superhrdiny - menševici mají smůlu :(
Ovšem zatím švédsky neumím ani zblo, i když se mi tyto skandinávské jazyky velmi líbí, protože často zní, jako by drtili kamení mezi zuby a rozbouřené moře třískalo o fjordy :-)
Píšu si Bergmana jako výukový film :-D
Ale obsahově bych raději něco lehčího, vtipného, s trochou satiry, jemného humoru a kousku odvážného srdce - jako Hoří má panenko, kdy Forman neváhal vypíchnout ducha dobrovolných hasičů...jako živí - známe ze svého okolí :-D
Švédština se mi taky líbí, vždycky podle němčiny odhaduji význam slov.
Z Dark Knighta se mi taky nejvíce líbil Ledger. Pak tam byl padouch s půlkou obličeje a zbytek filmu se jako zbytečná informace vytratil z hlavy.
Spideyho moc nemusím, ale Andy je super, mám ho moc ráda už z Doctora Who, kde hrál jednu malou roli.
btw - viz výše: je to Joss Whedon
Co se Boulleho týče, obě knížky dobrý (Opice i Kwai), i když nepatřej k mejm nejoblíbenějším. U Mostu přes řeku Kwai je zajímavý, že je podle mě lepší film, ale kniha má lepší závěr než film. Ne, ty nejsi vhodnej kandidát na člena Svazu hráčů válečných her a Spolku pro rekonstrukci bitvy u Waterloo.
Asi jediný válečný film, co jsem viděla 2x. Jenže ono tam nešlo vlastně o tu válku jako takovou, ale spíš o situace, které z ní plynou a některé byly velmi dobře emotivně zpracovány a nevím jak kdo, ale v mých očích to nebylo takové to klasické klišé. Bylo to nějak skutečnější.
Film planeta opic - ten první prapůvodní mi v něčem přišel zajímavý, ale celkově bych si ho nikdy znovu nepustila.