Různé filmy

upraveno 6. listopadu 2010 v Film a televize

Včera jsem shlédl Zlatý kompas a musím povedať, že sa mi to páčilo.

Dobrá kvalita obrazu.

Zajímaví herci (Eva Green! s dětským hlasem) a jejich výrazné výkony.

Efektní vizuální podívaná.

Četl jsem i knihu (jen první díl) a s filmovou adaptací jsem velmi spokojen.

Kdybyste žili v tom světě, jakého byste asi měli daemona? :wink:

15657596162394

Komentáře

• upraveno 18. července 2012
    Kolikoli: U filmových Avengers je výhoda, že se drží spíš předlohy Ultimates, kterou napsal Skot, hrdiny tam dehonestuje co se dá a navíc to režiruje chlap, který má boření statutu neporazitelného jediného v malíku (jo, mluvím o Buffy). Vtipné je, že v tom komiksu je také nakonec hlavním záporákem Loki a hrdinové si v jedné debatě dokonce vybírají, kdo by je měl hrát. Nick Fury nepřipouští žádnou jinou možnost než Samuela L. Jacksona. :-) No a pro Tonyho Starka (jak komiksového tak filmového) mám fakt slabost.
    Ben Nevis napsal(a):

No jo, do kina chodí hlavně mládež, a tak většina trháků s velkým rozpočtem je pro ně.
    Kdysi si u superhrdinských filmů vystačili s efekty a poražením záporáka, dneska všude cpou psychologii a snaží se je polištit.

Ale to není jenom samotnými filmy, komiksová tvorba se touto cestou ubírá už asi od pětaosmdesátého roku.
    Tak Avengers hlavně mají to, co ostatní superhrdinské filmy ne- Toma Hiddlse. To mi stačí ke spokojenosti ;)
    Ne neviděla jsem celé avengers - jen část....na zbytek mne nedonutí dodívat se nikdo! Mi stačil Heimdall. Je to syn Ódina a dcer moře - zrzek se zlatými zuby. černochy neberu! marvela taky ne a přitom i marvel ho má bílého!
    h
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 18. července 2012
    Joker který? Nicholsonův nebo Ledgerův?
    Jarla napsal(a):

Ne neviděla jsem celé avengers - jen část....na zbytek mne nedonutí dodívat se nikdo! Mi stačil Heimdall. Je to syn Ódina a dcer moře - zrzek se zlatými zuby. černochy neberu! marvela taky ne a přitom i marvel ho má bílého!
    h

A to si vem že Nick Fury je někde černej a plešatej a někde bílej a vlasatej... u Marvela... :-D
    Nevím jestli se ptáš mne na Jokera. Nicholsnův byl výborný (ale Kukaččí hnízdo bylo lepší - tam jsem mu toho magora i věřila, že hraje sám sebe). Ale ten...hm byla to trojka? Ten herec pak umřel....nevím, jak se jmenoval - nevzpomenu si - tak ten byl opravdu dokonale zahraný a děsivý. Ten jeho proslov na nějaké te schůzi, jak chodí kolem stolu - už si to nevybavím - to bylo fantastické. A pak jsem se nervla, že takový herecký výkon vyplýtvaný na vředmena!
    Jarlo černej Heimdall by v Thorovy ne v Avangers. u Nicka Furyho je dokonce lepší černej než bílej. A ten joker - to myslíš určitě Heatha Ledgera v Dark Knightovy. Bože to počešťování anglických výrazů a jmen je super :D
    Pardon - spletla jsem Avangers a Thora. Splývá mi to - je to na jedno brdo furt to samé :(

(chech - mi se právě Kukaččí líbí víc než ten dvojsmysl s blázny :-) Popravdě je Forman v mých třech nej režisérech. Jeho filmy mají to něco navíc, co od filmů chci.)
    Jarla napsal(a):

Nevím jestli se ptáš mne na Jokera. Nicholsnův byl výborný (ale Kukaččí hnízdo bylo lepší - tam jsem mu toho magora i věřila, že hraje sám sebe). Ale ten...hm byla to trojka? Ten herec pak umřel....nevím, jak se jmenoval - nevzpomenu si - tak ten byl opravdu dokonale zahraný a děsivý. Ten jeho proslov na nějaké te schůzi, jak chodí kolem stolu - už si to nevybavím - to bylo fantastické. A pak jsem se nervla, že takový herecký výkon vyplýtvaný na vředmena!

Temný rytíř je považovaný za jeden z nejlepších filmů posledních let. Já ho sice až za takový zázrak taky nepovažuju, ale přesto to byl dobrý film. Vážně to na Tebe působilo jako "hovadina bez ducha"?
    Jarla napsal(a):

Nejúnavnější je ta furt stejná záplatka....hrdina klaďas pašák kabrňák se super schopnostmi zachraňuje lidstvo...z emeriky, jak jinak :-p Velký zloun, který chce ovládnout či vyvraždit lidstvo...co by z toho sakra měl? (výjimkou je Magneto, ale to na dobrý film nestačí)
    Po hrdinovi šílí fanynky, on však má oči jen pro jedinou, která se zamiluje do něj jakožto člověka a ne jen do jeho masky a slávy....blah blah a podmínkou pro hrdinování jsou slipy přetažené přes štrample z latexu (dnes často doplněno o krytonovské plastové brnění).
    Kolikrát dobré herecké výkony (třeba Joker) jsou vyplýtvány na co? Na hovadinu bez ducha!
    Jak nízké musí mít divák sebevědomí a absenci sebeúcty, aby někoho takového obdivoval?

Tramtadadá - další skromný hošan zachraňuje polobohy před zkázou....

ako každý žáner, aj superhrdinský komix má svoj kánon. pochopiteľne. a má aj zaujímavé produkty, ktoré idú zámerne proti kánonu.
    keď to niekto nemá rád, nič proti tomu. ale to neznamená, že to nie je dobré.
    a dobrých vecí je v sfilmovanom komikse celkom dosť.
    Ano působilo to na mne jako těžká kliška - imrvére furt to samé. Nebyl v tom jediný záchytný bod a právě o tomto filmu jsme mluvila, když jsme vypíchla plýtvání talentem (ano, mluvila jsem o tom Jokerovi, který mi sám o sobě přišel skutečně vynikající - nebudu přece tvrdit, že ne, jen proto, že se mi nelíbil leitmotiv filmu a instituce hlavního hrdiny jako taková).
    Ovšem taky jsem napsala - že pro všechny kromě mne to bylo úžasné a výhradně pro mne to je bezcenný nesmysl. komiksové filmy se superhrdiny mi zkrátka nesedí. Můj šálek kávy je třeba ten Forman nebo Brian a nebo třeba Drž hubu! s Renem a Depardiem (což mi přijde jako fantastická dvojice výborných herců). S filmů o komiksových hrdinech mám ráda snad jen Čtyři vraždy stačí, drahoušku a Kdo chce zabít Jassie?
    Vím že jsem v totální menšině. Bolševici žádají efekty a superhrdiny - menševici mají smůlu :(
    Jarla: No menševici možná nemají kvantitu ale mají kvalitu...?
    Vlcacka napsal(a):

Když se začne mluvit o kvalitě, tak mi podstrkují Bergmana :-p A to není to, po čem prahnu :-D
    Jarlo, nejsi v tom sama. Já jsem viděla nějaké X-many a myslím jednoho Batmana a mám pocit, že jsem na dlouho filmy podle komiksů plně saturována.
    Jarla napsal(a):

Vlcacka napsal(a):

Když se začne mluvit o kvalitě, tak mi podstrkují Bergmana :-p A to není to, po čem prahnu :-D
    Tak pod slovem kvalita se mi vybavují úplně jiná jména nemusí to být čtyřicet let staré... ale i může.
    Jarla napsal(a):

Vlcacka napsal(a):

Z Bergmana jsou pro mě koukatelné jen asi dva, tři filmy. Nikdy jsem nepochopila, co na něm ostatní vidí. Ale herci v jeho filmech mluví tak krásně artikulovanou švédštinou, že se na tom člověk ledacos přiučí. :-)
    kvalita sa skrýva kdekade.
    Svevo - o švédštině jsem uvažovala právě v pondělí v noci, když jsme se s chotěm bavili cestou z fesťáku dom, že by mohl jít dělat Tägtgrenovi zvukaře :-D

Ovšem zatím švédsky neumím ani zblo, i když se mi tyto skandinávské jazyky velmi líbí, protože často zní, jako by drtili kamení mezi zuby a rozbouřené moře třískalo o fjordy :-)
    Píšu si Bergmana jako výukový film :-D

Ale obsahově bych raději něco lehčího, vtipného, s trochou satiry, jemného humoru a kousku odvážného srdce - jako Hoří má panenko, kdy Forman neváhal vypíchnout ducha dobrovolných hasičů...jako živí - známe ze svého okolí :-D
    Na Bergmana jsem se dívala jenom jednou, protože tam měla hrát Lena Olin, kterou jsem si oblíbila z Aliasu. Nakonec se tam jenom mihla, ale usoudila jsem, že někdy jsou lepší filmy zábavné než kvalitní. Dalo se na to koukat, ale vůbec nic se tam nedělo. :-)
    Švédština se mi taky líbí, vždycky podle němčiny odhaduji význam slov.

Z Dark Knighta se mi taky nejvíce líbil Ledger. Pak tam byl padouch s půlkou obličeje a zbytek filmu se jako zbytečná informace vytratil z hlavy.
    Firefly jsem snažila skouknout kvůli Big bang...dva díly a půl mne unudily k smrti....nový Star Track jsem taky kus viděla a stejně Zrození planety opic - obojí řadím do odpadu. Takže mne to moc nepřesvědčilo.
    Proti gustu žádný dišputát :) Mě se třeba Avengers líbily a to se mi nelíbil mimo Iron Mana ani jeden předchozí super hero team. Teda kvůli záporákovy trochu Captain America. Třeba takovej spidey je odpad zas pro mě.
    Jarla: tak to prostě máš jiný (neříkám, že špatný) vkus. Ale to o kvalitě filmů nic neříká. Podle mě byla nová Planeta opic (Zrození) lepší než ta původní. Tu od Burtona zase řadím do odpadu já.
    Spideyho moc nemusím, ale Andy je super, mám ho moc ráda už z Doctora Who, kde hrál jednu malou roli.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Kolikoli: Jenže ta od Burtona není původní :)
    Planeta opic není špatná jako kniha, ale četla jsem mnohem lepší...mám to dohromady s Mostem přes řeku Kwai a to s emi líbilo víc. Dokonce film Most přes řeku Kwai je jeden z malilinka válečných, co jsem snesla a docela mne zaujal, což je asi nejvyšší pocta pro něco v khaki a s pistolkama.
    Řekla bych, že to myslela tak, že novou řadí nad původní a pak ještě tu Burtonovu (natočenou mezi tím) háže do odpadu.

btw - viz výše: je to Joss Whedon
    flanker: já vím, říkám - ta nová je lepší než ta původní, a ta od Burtona je blbost úplně. Ta původní je skvělá, ale ne tak dobrá, jako ta nejnovější. Nebudu do toho teď tahat skutečnost, že Zrození je remake tuším Dobytí Planety opic, která je opravdu strašná, kdežto Burtonova je remake opravdu té původní Planety opic. Prostě z těch tří jsou dobré ta první a ta poslední, ale ta z 90. let od Tima je děs. Uf :D.
    flanker: já vím, říkám - ta nová je lepší než ta původní, a ta od Burtona je blbost úplně. Ta původní je skvělá, ale ne tak dobrá, jako ta nejnovější. Nebudu do toho teď tahat skutečnost, že Zrození je remake tuším Dobytí Planety opic, která je opravdu strašná, kdežto Burtonova je remake opravdu té původní Planety opic. Prostě z těch tří jsou dobré ta první a ta poslední, ale ta z 90. let od Tima je děs. Uf :D.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    A tak.
    Co se Boulleho týče, obě knížky dobrý (Opice i Kwai), i když nepatřej k mejm nejoblíbenějším. U Mostu přes řeku Kwai je zajímavý, že je podle mě lepší film, ale kniha má lepší závěr než film.
    což je asi nejvyšší pocta pro něco v khaki a s pistolkama.
    Ne, ty nejsi vhodnej kandidát na člena Svazu hráčů válečných her a Spolku pro rekonstrukci bitvy u Waterloo.
    flanker.27 napsal(a):

A tak.
    Co se Boulleho týče, obě knížky dobrý (Opice i Kwai), i když nepatřej k mejm nejoblíbenějším. U Mostu přes řeku Kwai je zajímavý, že je podle mě lepší film, ale kniha má lepší závěr než film.

což je asi nejvyšší pocta pro něco v khaki a s pistolkama.
    Ne, ty nejsi vhodnej kandidát na člena Svazu hráčů válečných her a Spolku pro rekonstrukci bitvy u Waterloo.
    Jo tak nějak jsme to chtěla říct a to jsme ten film (Most..) viděla poprvé s polským rychlodabingem...a protože se mi to zdálo opravdu zajímavé, tak jsem si to pak sehnala v dobrém provedení a opravdu s emi to líbilo a jak říkáš - řada věcí víc než v knize, což považuji samo o sobě za poklonu.
    Asi jediný válečný film, co jsem viděla 2x. Jenže ono tam nešlo vlastně o tu válku jako takovou, ale spíš o situace, které z ní plynou a některé byly velmi dobře emotivně zpracovány a nevím jak kdo, ale v mých očích to nebylo takové to klasické klišé. Bylo to nějak skutečnější.

Film planeta opic - ten první prapůvodní mi v něčem přišel zajímavý, ale celkově bych si ho nikdy znovu nepustila.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.