Různé filmy

upraveno 6. listopadu 2010 v Film a televize

Včera jsem shlédl Zlatý kompas a musím povedať, že sa mi to páčilo.

Dobrá kvalita obrazu.

Zajímaví herci (Eva Green! s dětským hlasem) a jejich výrazné výkony.

Efektní vizuální podívaná.

Četl jsem i knihu (jen první díl) a s filmovou adaptací jsem velmi spokojen.

Kdybyste žili v tom světě, jakého byste asi měli daemona? :wink:

15253555758394

Komentáře

• upraveno 3. července 2012
    A ja blba som sa v tom horku rozhodla upiect kacicu, uvarit domacu knedlu s cervenou kapustou a pochopila som, preco je niekedy nevyhoda mat spojenu kuchynu a obyvacku...
    flanker.27 napsal(a):

Jarla napsal(a):

Přemýšlím, že bych zavedla jako Jekatěrina Veliká úřadování z bazénu :-D

A koho tam budeš přijímat?
    Raději nikoho cizího :-D
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 3. července 2012
    Tak to pak nejni žádný pořádný ouřadování, to se musej přijímat delegace, deputace, dekorace...
    Hildegarda napsal(a):

A ja blba som sa v tom horku rozhodla upiect kacicu, uvarit domacu knedlu s cervenou kapustou a pochopila som, preco je niekedy nevyhoda mat spojenu kuchynu a obyvacku...

to musí být vražedné. už jenom to jídlo, takový zimní pokrm. v létě se přece dělá smaženýřízek/ květák, nový brambor a okurkový salát :-)
    No mne hnila ta kacka v mrazaku asi pol roka a dostala som strasnu chut...hmm, zeby cas urobit si test? :) Jeden mi polroka hnije v krabicke :)
    kačena půl roku v mražáku, test půl roku v krabičce....ještě, že to není naopak. to by stačilo jen pár dnů :)
    By ma asi porazilo :)
  • upraveno 4. července 2012
    Tak tu tvoju kačicu jsem v tom hycu asi snědla, protože je mi od včerejška tak zle.....nesnáším hyce :(
    upraveno 4. července 2012
    Jarla napsal(a):

Tak tu tvoju kačicu jsem v tom hycu asi snědla, protože je mi od včerejška tak zle.....nesnáším hyce :(

Tak šup k Dr. Grünsteinovi a pumpujeme žaludek...
    Ale houbes - to mi je zle z toho horka....kachnu bych do huby už znova nevzala - nechutná mi :(
    Když je s dobrým knedlíkem... Ale jinak mám taky radši spíš kuře než kachnu či husu. Ale táta zas kachně říká ušlechtilý pták, takže jí míváme často při slavnostních rodinných obědech.
    Jo já beru, že jsou lidi, co se po ní mohou utlouct, ale kdybych si měla vybrat mezi kachnou, husou, bažantem a králíkem.....tak si vyberu bramborové placky :-p
    Z kachny mám nejraději film "Kachna na pomerančích" - jen ho nemohu sehnat :(
    Thorar napsal(a):
    Díky :-) Před časem to tam dozajista nebylo :(
  • ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    Není zač, to tak bývá:-) a přestaňte o jídle, teď jsem dojedl vepřovou pečeni na houbách a mám pořád ještě na něco chuť:-D
    Ludia, nie je nic lepsie na svete ako prerastena husacia pecienka s jablkami a cerstvym chlebom....
    Hildegarda napsal(a):

Ludia, nie je nic lepsie na svete ako prerastena husacia pecienka s jablkami a cerstvym chlebom....

No to je to, že každému chutná něco jiného :-)) Já ze všech mas na světě nejvíce miluji syrové nožky takových těch metrových oceánských krabů,....ovšem pochybuji, že přinejmenším zde někdo moje nadšení sdílí :-D (navíc se u nás nedají prakticky sehnat :( )
    No mozno by som zdielala, ale ako hovoris, nemam sancu ochutnat :)
    Ale to mozno znamena, ze si dobre urobenu pecienku edte nejedla :)
    Hildegardo - to na mne lidé zkoušejí leta :-)) Vždycky ta samá písnička - to jsi ještě nejedla dobře upravené jehněčí, to jsi ještě nejedla dobře upravenou sóju, to jsi ještě nejedla dobře upraveného králíka...a vždycky je to to samé zklamání :-D Všeci se kolem náramně oblizují a vychvalují a já už ani netrpím, už zkrátka rovnou řeknu, že pokus se nepovedl ani potisící a že si dám něco jiného :-)

Vůbec nejraději, když na mně zkoušejí olivový olej - mám na něj alergii, ale lidi si furt myslí, že to je asi předsudek či co a tak ho tajně přidají do jídla, protože olivový olej je to nejlepší a nejdokonalejší...a já pak dva dni zvracím jak amina a trpím bolestmi.....
    To ja som rezignovala na presviedcanie ludi na moju kuchynu, ale neodpustim si to iba pri jednom - jablkovo tvarohove lasagne - vsetci na to nedovercivo pozeraju, ale recept si potom vypyta kazdy :)
    Apropo filmy, videl niekto Vilu?
    Hildegardo absolutně bych nechtěla, abys pojala podezření, že chci znevažovat tvoje kuchařské umění. Pouze sto lidí - sto chutí :-) Věz, že bych ti dozajista vypásla kuchyň :-))
    To je dobře, že nikomu nemusim vnucovat maminčiny plněný papriky a můžu si je spapat sám :)
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 6. července 2012
    Dnes padla poslední klapka:
    Hobbit, příští zastávka střižna
  • upraveno 6. července 2012
    Mám potřebu poreferovat o své desilusi filmem Stopařův průvodce, kterýžto jsem neměla včera sílu dokoukat.....asi to bylo tím, že jsem předtím viděla šestidílný seriál BBC - ač nízkorozpočtový, tak trumfne film na všech frontách....
    Ve filmu vynechali snad všechny knižní hlášky, tahounské scénky, gegy a vtipy...zato je tam Ford Perfekt ze záhadného důvodu černoušem.....to neberu.....Zafod a dvě hlavy bylo fiasko a depresivní robot Marwin, který má být protipólem optimisticky švitořícího 3POa - to byla poslední kapka, u níž jsem to vypla!
    Takhle tedy ne! Vykrást název a pak z toho udělat hovadinu o ničem bez špetky ducha a vtipu! To si nebožtík Adams nezaslouží!
    Budu si muset zase spravit chuť na tom seriálu, který není dokonalý, protože všechny vtipy se tam nacpat nedají, ale je vtipný, odpovídá knize a má šmrnc :-) Protože co na tom, že Zafod má druhou hlavu plyšovou...kdo chce sračku se specielními efekty - pro toho je ten film :-p

(ten odkaz na Kachnu na pomerančích je celkem na nic - film je nekoukatelný, protože tam celou dobu nějaký přístroj piští a bzučí a pukne z toho hlava po pěti minutách :( )
    Ja sa uspesne branim filmovej verzii Stopara, dakujem ze si ma utvrdila v mojom presvedceni :)

Kedysi davno som citala taku dvojdielnu vesmirnu haluz, nieco na sposob Stpara, vystupoval tam aj Elvis a jeho hovoriaca kapusticka, nevie niekto nazov? ani za narod si nespomeniem...
    .
    Uz som to nasla - takze Robert Rankin je spisovatel, ktory napisal potrhlu dvojdielnu sagu, v ktorej sa nachadza Elvis a jeho hovoriaca kapusticka, diabol Dalaj Ladi, Kristina - jednovajecne dvojca Jezisa Krista, odporuca Pratchett a 10 z desiatich dentistov :), nazov je Armaggedon jako muzikal a vydal to kedysi davno talpress, treba precitat

Edit: V cestine vysli iba dve casti z trilogie, pretoze prekladatel Talpressu spadol z balkona a zabil sa, sufam, ze sa to pri GRRM nestane
  • upraveno 7. července 2012
    Jistě a Talaš nenašel v celé republice nikoho dalšího, kdo by to přeložil...chudák....
  • upraveno 7. července 2012
    Montezuma3 napsal(a):

Dnes padla poslední klapka:
    Hobbit, příští zastávka střižna

Ueeeej!
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.