Různé filmy
Včera jsem shlédl Zlatý kompas a musím povedať, že sa mi to páčilo.
Dobrá kvalita obrazu.
Zajímaví herci (Eva Green! s dětským hlasem) a jejich výrazné výkony.
Efektní vizuální podívaná.
Četl jsem i knihu (jen první díl) a s filmovou adaptací jsem velmi spokojen.
Kdybyste žili v tom světě, jakého byste asi měli daemona? :wink:
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Z kachny mám nejraději film "Kachna na pomerančích" - jen ho nemohu sehnat :(
Ale to mozno znamena, ze si dobre urobenu pecienku edte nejedla :)
Vůbec nejraději, když na mně zkoušejí olivový olej - mám na něj alergii, ale lidi si furt myslí, že to je asi předsudek či co a tak ho tajně přidají do jídla, protože olivový olej je to nejlepší a nejdokonalejší...a já pak dva dni zvracím jak amina a trpím bolestmi.....
Ve filmu vynechali snad všechny knižní hlášky, tahounské scénky, gegy a vtipy...zato je tam Ford Perfekt ze záhadného důvodu černoušem.....to neberu.....Zafod a dvě hlavy bylo fiasko a depresivní robot Marwin, který má být protipólem optimisticky švitořícího 3POa - to byla poslední kapka, u níž jsem to vypla!
Takhle tedy ne! Vykrást název a pak z toho udělat hovadinu o ničem bez špetky ducha a vtipu! To si nebožtík Adams nezaslouží!
Budu si muset zase spravit chuť na tom seriálu, který není dokonalý, protože všechny vtipy se tam nacpat nedají, ale je vtipný, odpovídá knize a má šmrnc :-) Protože co na tom, že Zafod má druhou hlavu plyšovou...kdo chce sračku se specielními efekty - pro toho je ten film :-p
(ten odkaz na Kachnu na pomerančích je celkem na nic - film je nekoukatelný, protože tam celou dobu nějaký přístroj piští a bzučí a pukne z toho hlava po pěti minutách :( )
Kedysi davno som citala taku dvojdielnu vesmirnu haluz, nieco na sposob Stpara, vystupoval tam aj Elvis a jeho hovoriaca kapusticka, nevie niekto nazov? ani za narod si nespomeniem...
Edit: V cestine vysli iba dve casti z trilogie, pretoze prekladatel Talpressu spadol z balkona a zabil sa, sufam, ze sa to pri GRRM nestane