Fanouškovská fikce

upraveno 16. ledna 2013 v Rozličný pokec
Protože se k tomu nikdo kompetentnější nemá, tak zakládám toto témátko, kam možno vkládat jakékoliv vlastní (ať nemáme potíže s autorskými právy) krátké i dlouhé literární útvary či odkazy na ně. Povídky, či básničky, vážné i humorné - máte volné pole působnosti :-)

Literární výzva

Kdo má chuť a nápad ať se zúčastní :-) Sepsání povídky na téma. Délka i pojetí libovolné.

Rozsah: Neomezen
Jazyk: Předpokládá se čeština nebo slovenština; může být i jiném jazyce (angličtina, polština, ruština apod.), berte však do úvahy, že tím se snižují šance na to, aby Vaši práci ocenilo dostatečné množství čtenářů...
Styl: Libovolný literární útvar (ano, i básně a eseje)
Omezení: Držte se tématu, prosím... Prosím Vás, abyste neprozrazovali předem, kdo a co jste sepsali - ať si to hezky užijeme :-)
Hodnocení: Čtenáři budou po zveřejnění udělovat body
Odevzdání: Kdykoli do 30. listopadu 2012 na alek@icefire.cz s nadpisem IF povídka, soubor (nejlépe .doc, .txt, .rtf, ne pdf) pojmenujte vaším nickem, případně jménem, pokud nejste registrovaní. Alek bude tak hodný, že všechny došlé povídky následně uveřejní anonymně, pouze očíslované. Pak nastane další fáze - čtení a hlasování :-)
Dodatek : Do e-mailu Alekovi přidejte ke své povídce i svůj nick, jenž zde používáte, aby nedošlo ke zmatkům.

image

Téma:

1. Alternativní realita (jedinečná šance změnit děj a osudy z knížek)
2. Němí společníci (Vlci, draci, havrani, měniči, ser Illyn... Zvíře nemusí být hlavním aktérem povídky)
3. Dobrodružství Eurona Greyjoye (co podnikal předtím, než se nechal zvolit králem?)

Doplnění: Crossover je možný, marvelovské prsty sahají daleko... Stejně tak je možný příběh ze současnosti, ve kterém hraje Píseň ledu a ohně nějakou zásadní roli.

**********************************************************************************************

Téma 1. kola: Původ Jona Sněha

Vítěz 1. kola: heavy-head

Témata 2. kola
1. Tenkrát ve Staré Valyrii (o tom neví nikdo nic, takže možnosti takřka neomezené:-)
2. Tajný deník postavy Písně ( výběr postav je rovněž omračující :-)
3. Perný den postavy Písně ( prostor pro masakry a vynalézavé popisy úmrtí oblíbenců fóra značné! :-)

Vítězka 2. kola: Ben Nevis

Vítězka 3. kola: heavy-head
1414244464775

Komentáře

• upraveno 31. srpna 2012
    nestihnu to... tak priste ;)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 31. srpna 2012
    Posledně se to tuším objevilo až o den dva později, takže zatim asi žádnej kvalt...
  • upraveno 31. srpna 2012
    no ja to nemam jeste porad ani vymysleny :D
  • upraveno 1. září 2012
    Už se tam něco hýbe nebo furt nic? :-)
  • upraveno 1. září 2012
    Ne, já to vzdala, bylo by to asi až moc vtipné :)
  • upraveno 1. září 2012
    Radši těch 331 příspěvků snad ani nebudu číst :-)

Dneska večer bych snad moh něco stihnout vypublikovat...
    upraveno 1. září 2012
    Nějaký odhad, kdy se povídky objeví?
  • upraveno 1. září 2012
    Právě jdu na to, tak uvidíme, jak mi to pude :-)
    upraveno 1. září 2012
    Sa těším(e) :)
  • upraveno 1. září 2012
    Staci na uvod pred spanim aspon tri :)
  • upraveno 1. září 2012
    Já bych taky chtěla na dobrou noc. Už tu nudou vysedávám u počítače a píšu si do mobilu narozeniny rodinných příslušníků, který si snad jediný pamatuju :-)
  • upraveno 1. září 2012
    Dneska mi v práci dělal společnost Merlin, zítra by to už mohla být nějaká povídečka :D.
  • upraveno 1. září 2012
    Jo, tak to já jsem ještě školou povinná, takže jsem si užívala volna a jen za dnešek jsem upekla tři buchty, ale pořád jsem odbíhala, jestli to tady už konečně není! :D
  • upraveno 1. září 2012
    Tak koukejte na Pána prstenů na dvojce ne? jako já :-)
  • upraveno 1. září 2012
    Teda Aleku! :D
    upraveno 1. září 2012
    To mám puštěný taky :)
  • upraveno 2. září 2012
    Zatím jsem s kvalitou a nápaditostí povídek nadšen!
    Tentokrát jsem bez šance. :-)
    Je to opravdu moc dobré. A líbí se mi, že jsou zastoupena všechna témata.

Jen doufám, že se změní hodnocení, protože vůbec nevím, jak bych měl bodovat JENOM 5 povídek.
    Jarlo, slituj se! :-)
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 2. září 2012
    Heavy: Asi tuším která ta povídka je tvoje.
  • upraveno 2. září 2012
    Vážně? :-)
  • upraveno 2. září 2012
    Nápaditost skutečně skvělá. V provedení už přece jen rozdíly patrné jsou.
  • upraveno 2. září 2012
    Škoda, že nemám čas těď na čtení. Takže jsem jen zběžně nakoukla do konceptů a jsem nadšena :-) Autor povídky č.6 mi přijde nasnadě:-) Tak snad se aspoň odpoledne dostanu ke čtení :-)
    A díky vám všem, díky :-)
  • upraveno 2. září 2012
    Už se těším, až budu doma a všecky povídky řádně okomentuju :D.
  • upraveno 2. září 2012
    Ako to tak vidim nemam šancu :) njnn nestihal som
  • JayJay
    upraveno 2. září 2012
    Tak jsem se vrátil do civilizace, a jaké milé překvapení, že některé povíky už tu čekají... Zatím jsem četl pouze komentáře a podle těch to vypadá hodně dobře.

Těch 6 zveřejněných je jenom část? Kolik jich bude celkem?

A připojuji se k Heavyho žádosti o změnu hodnocení, jestli jich bude víc a budou všechny tak kvalitní jako to vypadá dle těch komentářů u těchto, tak obodování je Mission impossible. Za sebe pořád tvrdím že nejlepší je KAŽDOU povídku ohodnotit procenty (0%-100%) a v případě, že hodnotí autor, tak samohodnocení vyplnit průměrem daných známek (aby se zohlednilo, že někdo je pes a nedá ani Martinovi víc než 30 a jiný dobrák, který už za snahu dává 90 :o) - samozřejmě bez toho průměru by to bylo jako v životě, dobráci by byli biti, pro dobrotu, no znáte to).

Jinak dobrá zpráva, na cestách jsem měl diářek a rozpracoval jsem další dvě povídky a vypadá to, že půjdou nějak zdárně dokončit. Možná nesoutěžně, možná si je schovám do dalšího kola, uvidím :o)
  • upraveno 2. září 2012
    No, a co to udělat jako v krasobruslení? Nejnižší a nejvyšší hodnocení by se zrušilo a zbytek zprůměrovalo. Procenta jsou lepší, protože když dá 20 lidí jedné povídce 10 % a tři lidi jiné povídce 80 %, tak je jasné, která povídka vyhrála. U bodů by jedna povídka měla 20x po jednom bodu a jiná 3x po pěti bodech a paradoxně by vyhrála ta s průměrným nižším hodnocením, ale s více hodnotících. Osobně, co jsem zatím četla, bych se asi na stupnici od 1 do 5 nerozhodla (když bych mohla dát daný počet bodů jen 1x).
    Ale nevím, no. Nechám to na zkušenějších :D.
  • JayJay
    upraveno 2. září 2012
    2 Kolikokoli: Proto jsem zdůraznil, že by každý hodnotil KAŽDOU, takže k tomu, že by bylo více hodnotících by u té či oné nedocházelo... ono u toho krasobruslení taky každý rozhodčí musí odkoukat a ohodnotit všechny, ne? :o)
  • upraveno 2. září 2012
    Jo, prostě... jsem asi napsala v podstatě to co ty. Akorát se neumím vyjadřovat :D
  • JayJay
    upraveno 2. září 2012
    Kolikokoli napsal(a):

Jo, prostě... jsem asi napsala v podstatě to co ty. Akorát se neumím vyjadřovat :D

Jo, sorry, únava, že mám problém s chápáním textu... už 14 dní jsem se pořádně nevyspal a tohle je to první, na co jsem se z civilizace těšil - hromada nových povídek a dilema s hodnocením. :o)
  • upraveno 2. září 2012
    Jay: nemusíš se omlouvat za to, že se já neumím vyjádřit :). Uvidíme, jak to bude. Já se už těším na druhou část povídek :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.