12 dôvodov prečo bojkotovať GoT

upraveno 13. ledna 2012 v Seriál Hra o trůny
12 dôvodov prečo by sme mali bojkotovať GoT od Stephensona Billingse

Mágia, sex a socializmus tvoria strašnú trojicu. A napriek tomu jeden televízny program nemá problém propagovať tínedžerom práve tieto myšlienky. Hra o tróny (Game of Thrones), najnovší hit na stanici HBO, skutočne prekročil všetky hranice slušnosti s týmto pohoršujúcim sci-fi seriálom a už je na čase, aby...

Číst celý článek zde
17891113

Komentáře

• upraveno 1. srpna 2012
    Everett Young napsal(a):

No co se u nás týká navracení majetku "církvy" tak oni jim nechtějí vrátit jen ty pozemky co měli před válkou, ale i spoustu dalších které neměli. V mapách z katastrálního úřadu před válkou je jasně vidět kolik toho církev měla a kde. A teď prohlásili že aby jim náhodou nevrátili méně tak jim dají pro jistotu o trochu více. TO znamená že z těch pozemků co církev dostane od státu zpět je asi 45% navíc. Pozemky na které církev nemá žádný nárok.

Som nevedela, daj link.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 1. srpna 2012
    Nemám link. Neviděl jsem je na internetu. Měl jsem k dispozici mapy před válkou (kopie ne originály) díky jednomu známému co se hodně zabývá první polovinou 20. století. A mapa co dostane církev je někde volně přístupná jen teĎ nevím kde.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 1. srpna 2012
    Nemovitostí? Nepovie sa to po slovensky náhodou nehnuteľnosť? :O Nu, nevadí, tu je o tom nejaký článok... Ale neviem, či sa tam konkrétne spomínajú aj veci o tom, že Cirkev dostane viac než mala...

http://aktualne.atlas.sk/cirkev-v-cesku-dostane-spat-majetok-zhabany-komunistami-rozhodli-poslanci/zahranicie/ceska-republika/

Halamark, tu je to
    Cirkvi budú musieť preukázať, že im majetok kedysi patril. Opozičné strany tvrdia, že hrozí aj vydanie majetku, ktorý nikdy nebol cirkevný alebo oň cirkev prišla už pred 25. februárom 1948. "Môže sa roztočiť koleso reštitučných nárokov i zo strany šľachty," obáva sa predseda ČSSD Bohuslav Sobotka.
  • upraveno 1. srpna 2012
    Áno, je to nehnuteľnosť.
    A vraj tých neveriacich kardinálov(podľa pápeža) až polovica nie je :)
    Ešte jedna vec. Prečo všetci vyčítajú pápežovi členstvo v Hitlerjugend? Bola tam diktatúra a kto niečo také odmietol, mal z toho len zle on aj jeho rodina. Teraz by som mohol rovnako kritizovať každého pioniera, veď komunisti tiež spravili veľa zlého a priniesli smrť miliónom ľudí. Nebol členom SS, ani nejakým vojakom, čo vraždil ľudí, ani nebol pracovník v koncentrákoch, len ako dieťa bol v spolku, kde boli milióny iných Nemcov.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 1. srpna 2012
    Hildegarda napsal(a):

Everett Young napsal(a):

No co se u nás týká navracení majetku "církvy" tak oni jim nechtějí vrátit jen ty pozemky co měli před válkou, ale i spoustu dalších které neměli. V mapách z katastrálního úřadu před válkou je jasně vidět kolik toho církev měla a kde. A teď prohlásili že aby jim náhodou nevrátili méně tak jim dají pro jistotu o trochu více. TO znamená že z těch pozemků co církev dostane od státu zpět je asi 45% navíc. Pozemky na které církev nemá žádný nárok.

Som nevedela, daj link.
    Už jsem tu tuším linkoval toto (upozorňuju, velmi dlouhé, ale velmi podrobné):

http://www.blisty.cz/art/64146.html
  • upraveno 2. srpna 2012
    Tak podle vrchního exorcisty jich je víc než polovina a podle papeža ne - hm asi by se měli dohodnout, kdo kope za kterou stranu :-p Ta jednota jediné pravdy mne u nich dojímá k slzám....buď jeden nebo druhý a nebo oba nedělají svou práci dobře a pořádně.
    A ne, nemůže být pravda obojí....jo tak precedens - v každém evangeliu se taky píše něco jiného a františkáni, cisterciáci či benediktýni taky tvrdí každý něco jiného, což je pro normálního člověka naprosto v rozporu, ale katolíkům to neva a rozpor nevidí :-p
  • upraveno 3. srpna 2012
    Anglachel napsal(a):

čeština ma stále dokáže prekvapiť, slovo flám by som veru k otmuto nepoužil :) Má aj iné významy?

Pro případ, že to nebylo míněno jako vtip, jde o flame (flamewar)
    Halali napsal(a):

Ano, seriál je mainstreamový, nicméně právě proto má nastavenou laťku kvality velice vysoko. A ruku na srdce: bez něj by po sáze neštěkl ani pes :)

Haf!

Toť vše, čím mohu přispět k obohacení této diskuze.
  • upraveno 3. srpna 2012
    A ruku na srdce: bez něj by po sáze neštěkl ani pes :) až tímto seriálem se dostal do podvědomí široké veřejnosti (a já jsem za to velice rád).
    Souhlasím s tím, že pokud seriál přivede k sáze byť jednoho čtenáře, který by se k ní jinak nedostal, pak je dobře, že existuje. U mě to zafungovalo, protože obecně žánr fantasy nevyhledávám. Po zhlédnutí seriálu jsem ochutnala první knihu a teď už hoduju o 107 ;)
  • upraveno 3. srpna 2012
    Mainstream má nevýhodu, že na franchize GOT začnou přibývat braky. Lidi neuvidí v Písni kvalitní fantasy, ale továrnu na peníze.
  • upraveno 16. září 2012
    debile, když se ti to nelíbí, tak se na to nekoukej... přestaň si ho honit a najdi si ženskou, ta Tě zkrotí a přivede na jiný myšlenky..
  • upraveno 16. září 2012
    kali napsal(a):

debile, když se ti to nelíbí, tak se na to nekoukej... přestaň si ho honit a najdi si ženskou, ta Tě zkrotí a přivede na jiný myšlenky..

to tu dlouho nebylo:D:D
    upraveno 16. září 2012
    LOL jak já se vždycky těším kdy to udělá někdo další! :-D
  • upraveno 16. září 2012
    Tento byl obzvlášť šťavnatý :D
  • upraveno 16. září 2012
    Thule, aj keď neviem, kto si, ďakujem ti za zverejnenie tohto článku na tomto fóre. Dalo nám to mnoho srandy(a stále dáva) :D
  • upraveno 16. září 2012
    Jejo tady ja nekomentoval.. nebo ano?
    upraveno 16. září 2012
    :BD Lady Thae to vystihla, tento bol naozaj šťavnatý

Mimochodom, táto kali je až na takej nížzkej úrovni chápania, že evidentne nepochopila, že Thue nie je autor článku, len prekladateľ a spostredkovateľ... Alebo trpí tendenciou si mslieť, že autor článku z úplne inej krajiny, má potrebu sem chodiť čítať si názory... Rovnako ako chodí na všetkých ostatných milón fór o icefire
  • upraveno 16. září 2012
    Mě tam pobavilo jak tam je v you also like to game of american throne prej G Bush jako hodor
  • upraveno 16. září 2012
    Anglachel napsal(a):

Thule, aj keď neviem, kto si, ďakujem ti za zverejnenie tohto článku na tomto fóre. Dalo nám to mnoho srandy(a stále dáva) :D

Neni zač :-))
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 16. září 2012
    Přestávám mít víru v přežití lidstva...
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 16. září 2012
    Krisa napsal(a):

Jsem ráda, že ještě stále existují optimisté ;)
  • upraveno 16. září 2012
    Nevada napsal(a):

Krisa napsal(a):

Jsem ráda, že ještě stále existují optimisté ;)
    Optimisti nevymreli... zabiť
    upraveno 16. září 2012
    Ty jo, ještě nědávno se ptal na ocásky a teď by mě vraždil...:)
  • upraveno 17. září 2012
    Tento topic neumřel, tento topic žije... :-)
    Kali si potřeboval/a asi ulevit. Něco jako když se dívám na zprávy, vidím tam politika, taky mu od plic vynadám a přitom mě neslyší. :-)
  • upraveno 17. září 2012
    Krisa napsal(a):

Ty jo, ještě nědávno se ptal na ocásky a teď by mě vraždil...:)

Jy bych tě vypahl za ocasek a pak možna rozmyslel to zabiti jak bys byla roztomilá
    upraveno 17. září 2012
    Gardien napsal(a):

Jy bych tě vypahl za ocasek a pak možna rozmyslel to zabiti jak bys byla roztomilá

Fakt by mě zajímalo, na čem si frčíš :)))
    upraveno 17. září 2012
    Stačí se podívat do diskuze vedle (kde se rozebírají ty zakázaná slova) a budeš vědět hned. :-D

Gardien: Nejsi náhodou mé ztracené dvojče???
  • upraveno 17. září 2012
    Everett Young napsal(a):

Stačí se podívat do diskuze vedle (kde se rozebírají ty zakázaná slova) a budeš vědět hned. :-D

Gardien: Nejsi náhodou mé ztracené dvojče???
    Bratříčků;uů;u... zavirej vratka :D
  • upraveno 17. září 2012
    Krisa napsal(a):

Gardien napsal(a):

Na smrti... na temne vlně... internetu, knihach... a hlaně... na hudbě
    upraveno 17. září 2012
    Ste divní...

A to hovorím po tom, čo som sa naučil naspamäť dni v týždni a čísla od jedenásť do dvadsať po rusky.. :D Panedeľnik, Vtornik, Sreda, Čitvierk, Piatnis, Subbóta, Va(o)skriesenie...

:D Ono to znie tak divne, keď do toho dáte prízvuk a ešte mäkký a tvrdý znak...
  • upraveno 17. září 2012
    Piatnis
    Nechcem ti ničiť sny a ale je to "Piatnik" :P :D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.