Súhrn kníh Piesne ľadu a ohňa

upraveno 8. září 2010 v Píseň ledu a ohně
Našiel som celkom dobrú stránku (pre zbehlých v angličtine) so zhrnutím a prehľadom obsahu jednotlivých doteraz vydaných dielov "Piesne ľadu a ohňa". Autor stránky uvádza dve verzie - plnú so "spoilermi" (prezradením vecí, ktoré môžu meniť význam aktuálne čítaného textu s prihliadnutím na znalosti čitateľa o deji alebo postavách) a bez nich.

Ak máte záujem dozvedieť sa, o čom vlastne knihy sú, alebo chcete pokračovať tam, kde ste skončili a chcete si len pripomenúť to, čo ste čítali pred dvoma rokmi (bez nutnosti otvárať predchádzajúce knihy), smelo do toho!

Pozn. verzia bez "spoilerov" je na hlavnej stránke dolu, neprehliadnite ju, ak ste knihy ešte nečítali!

Hlavná stránka

novinky na stránke

vysvetlenie formátovania stránok

Hra o tróny

Stret kráľov

Búrka mečov

Hostina pre vrany

Hra o tróny - bez spoilerov

Stret kráľov - bez spoilerov

Búrka mečov - bez spoilerov

13

Komentáře

• upraveno 21. června 2010
    blbnu tie odkazy. nieco zahaprovalo? chcel som pozriet kde som skoncil s Aryou
    dve aryie napísané. tretia zajtra.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 21. června 2010
    A jsou to árie pro soprán nebo alt?
    Taky bych se do toho pustil, ale nemůžu trefit na fórum, na stránce na něj není žádný odkaz. (twisted evil)
    odkazy z prvního postu nefungujou a už nikdy nebudou, páč AOL bylo zrušeno. ALe moh bych mít někde zálohu.

Odkaz na fórum? hmm, no jo, von tu fakt nikde neni :-) http://icefire.tym.cz/forum/
    upraveno 21. června 2010
    Ono už to jsou dva roky co jsem sesumíroval Jona a Tyriona v Bouři mečů, jaj, to to letí. A to jsem říkal, že hned začnu Brienne. No když začal Sarven tak aktivně, tož se asi o víkendu přidám.
    upraveno 21. června 2010
    Jinak ten odkaz tu myslim bejval nahoře na úvodní stránce vedle odkazu na galerii, teď je tam asi místo toho Tanec.
    Jojo, než Alek v náhlém záchvatu pominutí mysli vydal zákaz tam nadále přispívat.

A nešlo by dát ten odkaz někde do záhlaví, to by bylo asi příliš složité i na Lorda velitele, že ano? ;-)
    Jakej zákaz? Nesmysl. :-) Ten odkaz jsem tehdy asi vyšoup, páč si tu někdo stěžoval, že tu není info o Tanci. A forum bylo stejně mrtvý, jak příspěvkově, tak hlavně kvůli hostingu. No a pak chci propagovat tyhle stránky a ne nějaký forum odvedle, je škoda to tříštit a přitom proto už není důvod. Nebo snad jo? :-)
    no minimálne tam vešiam tie anotácie :) alebo ich mám dávať niekam inam?
    upraveno 21. června 2010
    A taková spousta skvělých komentářů, reakcí výpadů a čeho všeho se tam sešla. Copak ti to není ani trochu líto? Kromě toho si vzpomínám na dobu, kdy bylo mrtvo tady a tam to bujelo životem...
    Anotace tam klidně dávejte. Dělejte si tam cokoli chcete, dle libosti, já jen říkám, že je zbytečný vopruz si tam šoupat prsty, když tady je to všechno (technické prostředí, návštěvnost) mnohem lepší.

Já to tam nechci rušit, jen nechci zároveň propagovat dvě místa, kór když vim, že staré forum je hlavně z technických důvodů nepoužitelný. Ano, historie příspěvků mi líto je, nejradši bych to překlopil sem, možná na to někdy dojde, kdoví.
  • upraveno 22. června 2010
    Lepší? Dovol, abych se zasmál.

Staré fórum bylo stokrát přehlednější. Tady, když chci najít nějakou starší diskuzi, která není v novinkách, trvá mi půlhodiny, než se k ní prostřílím. A to ani nemluvím o chabém vzhledu, nemožnosti měnit skiny a užívat emotikony, kterých na starém fóru bylo habaděj. Twisted evil mi někdy opravdu chybí! :-)

To, že ses ho rozhodl pohřbít, ještě neznamená, že bylo horší.

Takže odkaz nebude?
    upraveno 22. června 2010
    Do toho heade, tenhle turnaj bude tvůj :))
    ja mam odkaz na lište firefoxu a občas tam nostalgicky zablúdim :)
    I tady je samozřejmě možnost měnit skiny, jsou tu dva jako byly na foru, jesti se nemýlím. :-)

Hledání starší diskuze...mno, když pominu, že na fóru nebylo kvůli hostingu možné povolit funkci Hledat, tak nevidím rozdíl mezi rozhraním fóra a rozhraním zde http://icefire.d20.cz/diskuze/. Jaký je ten rozdíl? Šup sem s ním, ať to můžem napravit.

Odkaz na fórum - je možné, že mě k tomu dokopete (pokud vás bude hodně :-)), ale bude to dlouhej boj. Protože bylo, je a bude horší - nestabilita, výpadky, nutnost registrace, nemožnost měnit vzhled, prostředí, funkcionalitu. To jen tak namátkou. Asi nevzpomínáš na ty věčné výpadky (i několikadenní, dlouhá načítání apod. Do toho bych se nerad vracel, snahou je to vylepšovat tady, budu vděčný za každý návrh, třeba jak zlepšit tu přehlednost, když na ní tedy narážíš.

Já tam taky sem tam zabloudím, zrovna nedávno jsem to tam prolejzal při shromažďování názorů na spekulaci kolem dračích hlav.
    Nakonec to takový boj nebyl, našel jsem dole v patiččce jeden box volný, tak tam máš odkaz. Kdo chce, najde si ho, ale z výše uvedených technických důvodů a mé vlastní neschopnosti (uznávám, že si vybírám jednodušší cestu) to napravit, ho nehodlám více propagovat.
    No sláva, já věděl, že když tě o to slušně požádám, tak tě k tomu nakonec dokopu. :-) Počkej - kde? Já ho nevidím. Jo tam - až úplně dole, kde není vidět, úplně prťavý, no jo. Tak aspoň něco, když už ses musel tak přemáhat. Archiv se starým šrotem, jak jinak. :-)
    heade, šupol som ti tam par twisted evil
    upraveno 22. června 2010
    No vida, já věděl, že pořádený beranidlo i Alekova vrata otvírá.
  • upraveno 24. srpna 2010
    čo som to sľúbil napísať po mladej vlčici? Dorne alebo Krakenov? hm?
    Myslim Dorne. O krakatice se pak hlásil snad flanker.
    upraveno 24. srpna 2010
    Jo, dokonce jsem celý měkkýše už přečet. Bohužel jsem se právě vrátil po 14 dnech do práce a dohánim resty. Příští tejden snad začnu.
    zajtra zavesim prve kusky
  • upraveno 25. srpna 2010
    No a mě teda čeká drahá Cersei. To je radosti. :-)
    upraveno 25. srpna 2010
    Musíš se do toho ponořit. Všiml jsem si, že v sáze je častou odpovědí na něčí přání věta "já bych si zase přál, aby mi Cersei vykouřila..."
  • upraveno 26. srpna 2010
    Dorne je napísané. pls ak je drobná chyba, opraviť. dakujem.
  • upraveno 26. srpna 2010
    Skvělý, o víkendu to zpracuju a moh bych to už vydat, zpozdilé lordy doplním kdykoli.
  • upraveno 8. září 2010
    priatelia, ako postupujeme? možno martin čaká na nás, a to VŠETKO ČAKANIE je naša vina.... hm? :)
  • upraveno 8. září 2010
    Martin je na conu v Austrálii a jak je známo, když je na cestách, nepíše. Ale souhrny jdou dobře. head zrovna dotáhl Jaimeho v Bouři. A já jdu zase strávit pár pěkných chvilek s Cersei. :-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.