Sansa Stark
A zde je převyprávěnka s mými veskrze zaujatými komentáři. Buďte shovívaví. :wink:
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
A zde je převyprávěnka s mými veskrze zaujatými komentáři. Buďte shovívaví. :wink:
Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.
Komentáře
Ne, ne, ne. Žádný "sestry Tullyovy útočí". Ať si UnCat ještě chvíli straší v Říčních krajinách (dokud ji nějaký dobrodinec nespálí), ale Lysa by už byla moc.
Nevím, co myslel pan spisovatel oživením Catelyn. Jestli chtěl ukázat, že jsou postavy, které takové věci umí nebo že si nemůžeme už být jistí ani něčí smrtí...
Co se týče války, už to tam asi vřelo dříve a kdyby to nepošťouchnul Malíček, pošťouchnul by to Varys s Illyriem. Robert byl prostě slabý vládce a lidi byli zvyklí na silné Targaryeny. Jak padli, tak najednou si začali někteří myslet: když mohou vládnout Baratheoni, tak proč ne my?
Tak mne napadlo: nemají náhodou oni pánové Harrenova problémy sami se sebou? Já jen, že zatím každý rod, který vládnul na Harrenově, rychle vymřel - a že už tam těch pánů bylo více než králů v říčních krajinách.
SansAlayniných kapitol mne zaujala tahle pasáž:... Mya byla o hodně mladší než ser Lothor, ale když její (Alaynin) otec vyjednával sňatek mezi lordem Koroříčským a tou jeho kupeckou dcerou, prohlásil, že mladší dívky jsou vždycky šťastnější se staršími muži. „Nevinnost a zkušenost tvoří dokonalé manželství,“ řekl tehdy.
v souvislosti s předpokladem/teorií, že se Malíček nakonec zbaví Harryho a sám si bude chtít vzít Sansu.
pozn.: Už aby byla sága dokončená. Začínám v každé druhé větě vidět náznak nějakého skrytého významu... ;)
(i plus to, že si vzal její švagrovou/ v tomto případě sestru, kterou nenáviděl proto, že nedostal tu co chtěl a zabil ji....)
Další díl vyjde bůhví kdy, takže se přehrabuji v už přečteném a hledám, co mi "uniklo". ;)
A jestli jsou mladší dívky vždycky šťastnější se staršími muži. Nevinnost a zkušenost tvoří dokonalé manželství? no, zkušenost si to určitě myslí, zatímco nevinnost kouká po vrstevnících :-)))
btw: zrovna manželství božsého Káji není dobrým příkladem něčeho, co funguje...
Každopádně světová literatura je plná příběhů obvykle stárnoucího umělce a mladé nevinné dívky, která mu jediná rozumí. Připisuju to tomu, že tyto příběhy píší obvykle stárnoucí umělci, kterým nikdo nerozumí...