Sansa Stark

upraveno 23. května 2011 v Sumáře kapitol

A zde je převyprávěnka s mými veskrze zaujatými komentáři. Buďte shovívaví. :wink:

11112131416

Komentáře

• upraveno 26. března 2012
    Montezuma3 napsal(a):

Nevada napsal(a):

Lysa už si zaplachtila

Teď jsem si představil jak Lysa sviští z Hnízda dolů. Z šatů křídla a křičí: "I am Batman!"
    A vůbec. Jaký máme důkaz o tom že je Lysa mrtvá? :D
    jenom ne další nemrtvou. UnCat je hrozná, jaká by asi byla Lysa, která byla příšerná už zaživa.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 26. března 2012
    Montezuma3, brbr: Takhle mě děsit před spaním, že se nestydíte :D
  • upraveno 26. března 2012
    Montezuma3 napsal(a):

Nevada napsal(a):

Lysa už si zaplachtila

Teď jsem si představil jak Lysa sviští z Hnízda dolů. Z šatů křídla a křičí: "I am Batman!"
    A vůbec. Jaký máme důkaz o tom že je Lysa mrtvá? :D
    Nééé.... Teď jsem si představila, že se tam uprostřed Vichrů objeví- v hadrech, celá sedřená s rozbitým obličejem a polámanýma kostma- a půjde zaškrtit Sansu za to, že jí odlákala jejího Petyra. :-O
    Ne, ne, ne. Žádný "sestry Tullyovy útočí". Ať si UnCat ještě chvíli straší v Říčních krajinách (dokud ji nějaký dobrodinec nespálí), ale Lysa by už byla moc.
  • upraveno 27. března 2012
    Přesně tak, už žádný oživování. Pokud Martin tu postavu chce, tak ať jí nezabíjí. Úlohu Cat moh stejně dobře zastat bleskurychlý lord. Stejně víme, že Martin jí žádnou satisfakci nedopřeje a může čekat leda tak na ohníčkovej pohřeb. IMHO Lysa už svojí úlohu v příběhu odehrála.
    nechajme to na pána spisovateľa :)
    No, nemám strach ani tak z toho, že by se někde objevila nemrtvá Lysa, jako z toho, že se na závěr celé ságy vynoří, jako to příslovečné h... exkrement plovoucí po hladině, živý, zdravý, spokojený, a velmi nepostradatelný Malíček.
    Isca: Ale tak možné to, víme, jak rád Martin čtenáře nasírá. Na druhou strany svým postavám velmi rád kazí plány, navíc Malíček je vedle Bronna snad jediná důležitější postava, která zatím zůstala bez úhony. Nerada beru jeho fanouškům iluze, ale ve skutečnosti je jeho postavení dost vratký a stejně jako v případě Freyů víceméně závisí na moci Lannisterů. Ten papír, co ho jmenoval pánem Harrenova a ochráncem Údolí, může příští král roztrhat podobně, jako to udělala Cersei s Robertovou vůlí.
    Malíček neměl nic, jenom ty svoje intriky. Navíc ho nikdo nemá rád a nikdo za ním nestojí (když nepočítáme Sansu). Teď je pánem Údolí a zajímalo by mě, jak vysoko hodlá vyšplnat.

Nevím, co myslel pan spisovatel oživením Catelyn. Jestli chtěl ukázat, že jsou postavy, které takové věci umí nebo že si nemůžeme už být jistí ani něčí smrtí...
    Ben Nevis: Obávám se, že Malíček ani neměl pevnej plán, když tu hru rozehrál. Prostě se přizpůsobuje situaci a snaží se z ní vytěžit. Nemá původ na to, aby na konci seděl na trůně - dokonce ani kdyby se celá vyšší šlechta vzájemně povraždila. Rozhodně ale může být lord protektor, podobně jako Oliver Cromwell v Anglii. To ale samozřejmě jenom v případě, že nevyjde najevo, že to vlastně byl tenhle usměvavej pán, co říši uvrhnul do války.
    svoa: V Hostině se tváří před Sansou, že hraje nějaké složité politické šachy. Rozhodně si o sobě myslí, že je velký hráč o trůny.

Co se týče války, už to tam asi vřelo dříve a kdyby to nepošťouchnul Malíček, pošťouchnul by to Varys s Illyriem. Robert byl prostě slabý vládce a lidi byli zvyklí na silné Targaryeny. Jak padli, tak najednou si začali někteří myslet: když mohou vládnout Baratheoni, tak proč ne my?
    to svoa00: Pokud jsi mi chtěla něco naznačit, tak líto, "nerozumím otázce, nechápu souvislosti" (tupý výraz bez špetky inteligence v očích).

Tak mne napadlo: nemají náhodou oni pánové Harrenova problémy sami se sebou? Já jen, že zatím každý rod, který vládnul na Harrenově, rychle vymřel - a že už tam těch pánů bylo více než králů v říčních krajinách.
    chrochta: nemají problémy nejen se sebou, ale s jednou maxizříceninou a smečkou duchů :) Harrenov je takový danajský dar.
  • upraveno 10. května 2012
    Při znovupročítání SansAlayniných kapitol mne zaujala tahle pasáž:
    ... Mya byla o hodně mladší než ser Lothor, ale když její (Alaynin) otec vyjednával sňatek mezi lordem Koroříčským a tou jeho kupeckou dcerou, prohlásil, že mladší dívky jsou vždycky šťastnější se staršími muži. „Nevinnost a zkušenost tvoří dokonalé manželství,“ řekl tehdy.
    v souvislosti s předpokladem/teorií, že se Malíček nakonec zbaví Harryho a sám si bude chtít vzít Sansu.

pozn.: Už aby byla sága dokončená. Začínám v každé druhé větě vidět náznak nějakého skrytého významu... ;)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 10. května 2012
    Ještě jsem takový neviděl, možno okrem Káji Boha-é, Gota... :)
    No tenhle pocit z Malíčka mám od začátku....silně mi ten vztah připomíná Heathcliffa a Cathy a přenesený vztah na její dceru, kterou svým způsobem miloval (protože se podobala matce), nenáviděl (protože se podobala své matce) a bál se jí (protože nad ním měla vliv jako její matka, jen si to neuvědomovala)....
    (i plus to, že si vzal její švagrovou/ v tomto případě sestru, kterou nenáviděl proto, že nedostal tu co chtěl a zabil ji....)
    "Pocit" mám taky, jen to podpořit nějakými "důkazy". (Teda krom loudění polibků a neustálého srovnávání s matkou.)
    Důkazy nedostaneš, páč je to kniha a tam nemusí mít jednání ani slova stejný význam a opodstatnění jako ve skutečnosti...nezbývá než číhat až se autor uráčí napsat další díl...:-)
    Proto byly taky v uvozovkách. Za "důkaz" považuji takové ty méněznačné (ne jednoznačné, ale možností moc není) náznaky.
    Další díl vyjde bůhví kdy, takže se přehrabuji v už přečteném a hledám, co mi "uniklo". ;)
  • upraveno 11. května 2012
    Za 4 roky se snad dočkáme (jeden už promrhal). Taky to vidím tak, že Malíček se opájí vidinou Sansy jako manželky, a to tomu "géniovi" nakonec zlomí vaz, protože láska je jeho slabina.
    Ještě jsem takový neviděl, možno okrem Káji Boha-é, Gota... :)
    Nezkušenost a peníze (sexymozek) určitě tvoří dokonalý pár. :-)
  • upraveno 11. května 2012
    Podle mě Malíček jednoznačně prahne po Sanse, to srovnání s Větrnou hůrkou není úplně od věci...

A jestli jsou mladší dívky vždycky šťastnější se staršími muži. Nevinnost a zkušenost tvoří dokonalé manželství? no, zkušenost si to určitě myslí, zatímco nevinnost kouká po vrstevnících :-)))

btw: zrovna manželství božsého Káji není dobrým příkladem něčeho, co funguje...
  • upraveno 12. května 2012
    A jestli jsou mladší dívky vždycky šťastnější se staršími muži. Nevinnost a zkušenost tvoří dokonalé manželství? no, zkušenost si to určitě myslí, zatímco nevinnost kouká po vrstevnících :-)))
    Přesně tak :-))
    Jarla napsal(a):

Nie nutne vždy. Keď sa jedná o postavy z knihy, Lysa zbožňovala Petyra a Sansa po skúsenosti s J. sa obracia na staršie ročníky ;)
    A píše to chlap, kterému je 64 :-D
    A nesplnené sny si kompenzuje v knihe? Už to vidím: Malíček si zoberie Sansu a budú šťastní, malé deťúrence sa im budú pliesť pod nôžky. Sansa zabudne v jeho náručí na útrapy svojho detstva pod útlakom leva. áno. áno. V skutku možné :D
    :-D Trochu jako ve filmu "Muži nestárnou" , co? :-D
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 12. května 2012
    Marci pan napsal(a):

Jarla napsal(a):

Nie nutne vždy. Keď sa jedná o postavy z knihy, Lysa zbožňovala Petyra a Sansa po skúsenosti s J. sa obracia na staršie ročníky ;)
    Sem si nevšimnul...

Každopádně světová literatura je plná příběhů obvykle stárnoucího umělce a mladé nevinné dívky, která mu jediná rozumí. Připisuju to tomu, že tyto příběhy píší obvykle stárnoucí umělci, kterým nikdo nerozumí...
    Umelci sú kapitola sama o sebe. ;) Ale všeobecne, každý starší človek sa rád obklopuje mladou krvou.
    A jsou i ženské, co vlezou i na Káju Gotha, co :-D
    tak je to pán umelec, životné skúsenosti- dievčatá idú po ňom ako muchy na lep :D ale zase odtiaľ-potiaľ ;)
    Těm děvčatům, co po něm jdou jak po uzeném táhne na šedesátku a některé ji dávno překročily :-))
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.