Co zrovna čtete?
Ahoj, všichni! Už jsem Vám na sebe prozradila, že jsem hrozný knihomol (či knihofil :D ), který když si nepřečte aspoň pár stránek, nepovažuje den za ukončený. Ráda bych věděla, co zrovna čtete vy, jaké máte svoje oblíbené knížky (kromě GRRM samozřejmě), co byste doporučili ostatním. Nebo třeba zkuste odpovědět na otázku, jakou knížku byste si s sebou vzali na opuštěný ostrov, čili jestli existuje taková, kterou jste četli už několikrát dokola a budete ji určitě číst znovu. Díky. :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Tak je to delší o nějakých 35-40 min, aspon moje veze :) Čistého děje to bude ta půl hodka ;)
Film je osekaný? A to som sa tešil, že to bude asi naťahované ako Hobbit a aspoň budem mať čo robiť.
V knihách som sa zatiaľ dostal len na začiatok, ale je pravda, že ten úvod je strašne rozťahaný :D Ak bude polovica knihy o tom, ako Frodo konečne vytiahol zadok na cestu do Modoru, nedivím s,že je to trilógia
@Nevada kolik už máš vlastně přečteno?
pro angličtináře originální wiki, je obsáhlejší než ta česká. Popřípadě docela dobré popisy na postavy.cz (ale obsahují spoilery):
http://malazan.wikia.com/wiki/Malazan_Wiki
Ach ták, lebo to znelo ako čo to slovo znamená, tak som sa podivil, či česi na to zase majú iný význam.
"Dóm stínu assasín" je normálne vysvetlenie =D Tomáme na škole taký slovník, kde si hľadáte jedno cudzie slovo a vďaka vysvetleniu si hľadáte tri cudzie slová...
Krom toho, že trochu spoileruješ, se prosím kroť ve vyjadřování.
Hoci som Mazal nečítal, takže neposúdim (súdim z debát tu), ale ak je jeho problém, že vypľuje na čitateľa na začiatku mnoho neznámych výrazov, pri ktorých sa možno orientovať mierne začne v 3/4 knihy a dokonale až po prečítaní niekoľkých kníh (podľa výkrikov SPOILER súdim, že tvoj neskutočne dokonalý a nadradený pohľad vznikol po prečítaní viacerých kníh zatiaľčo pohľad niektorých neskutočne hlúpych a obmedzených jedincov nepoužívajcich mozog vznikol pri prvých knihách, ergo nejde o to, že nepoužívajú mozog, len sa k tomu ešte nedostali), potom to nie je problém čitateľa ale spisovateľa. Spisovateľstvo vyššej fantasy nie je o tom vypľuť: "Keď sa higrodám Mazalén prebudil na erkádu Dondronu, jeho estelár svietil ako zámoldský Putridor", ale vedieť svoj svet dávkovať. Ja osobne by som to riešil prvoradým vydaním zbierky poviedok a príbehov, ktoré by nenásine vysvetľovali reálie.
To sa týka aj názvu (možno som to tu už raz preberal) kníh. Keby mal Pán prsteňov v názve tridsať vymyslených výrazov, ľudí to menej osloví.Predstav si knihu "Ezgindor: Pomsta posledného Vagadrona" a knihu "Malazská kniha padlých". Ja z týchto dvoch by somrozhodne bral tú druhú - pretože ľudia súdia knihu podľa obalu a to sanezmení.
@Everett_Young Víceméně to nejsou spoilery, když ten člověk má přečtené tři knihy a neví ani tohle, tak je špatné jen jeho chápaní textu. Za druhé jsou o tom náznaky hned v prologu k Měsíčním zahradám...