Hokej, fotbal a Lampard
Myslíte, že by si Sam mohl oblíbit tým Pittsburg Penguins? :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Myslíte, že by si Sam mohl oblíbit tým Pittsburg Penguins? :)
Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.
Komentáře
Občas chodím na Spartu. Mám doma sparťanskou šálu. Jsem hardcore fanoušek. :) Také mám doma ještě dvě sedačky ze Strahova. Nemá někdo zájem? :?: :twisted:
V Anglii přeju hlavně Chelsea. Mám doma chelseovský hrníček (z Dublinu!). Jsem hardcore fanoušek. Ale Arsenal mám také rád. Nemohu kdovíproč vystát Manchester a Liverpool (Játrové jezírko). Není to ovšem kvůli Čechům, Manchester a Liverpool jsem neměl rád ani v době, kdy tam hrál Poborski, respektive Schmitzer a Barosch. :P
Sarvene, neříkal jsi náhodou, že fandíš Žilině? :evil: POME ŽILINA! :)
V Bundeslize fandím Brémám.
Španělskou a italskou ligu nesleduji, herecké etudy napomádovaných Jižanou nejsou mou srdeční záležitostí. Ačkoliv některými piruetami by zajisté zahanbili i pana Pljuščenka (toť jiný sport, vím).
Hokej a fotbal mají mnoho společného. Dokonce i hráčské vybavení se pomalu začíná sjednocovat. Petr Čech je takovým průkopníkem. Předpokládám, že než skončí kariéru, bude nosit hokejovou brankářskou přilbu. A možná i na ty betony dojde, kdoví? :wink:
z Letovej pamäte ide strach, budem si musieť zapisovať, čo píšem :-)
žilinu mám rád, hrá pekný fotbal (na slovenské pomery) fandil som jej proti slávii, a fandím jej aj v lige proti Petržalke. Spartak je moja srdcovka, ale už roky na to nemá. tak čakám až na to bude mať :-)
v hokeji to je jasné: dukla trenčín!
ja zas nemám rad nemecký futbal. príde mi to taká okýptená odnož anglického. bez toho nadšenia a tak. príliš fyzické. to už radšej španielsko.
ale anglicko je teraz best. o tom asi niet pochýb. Arsenal bol u mňa vždy. Kedysi aj leeds (kewel, viduka, ferdinand, bowyer, smith,...) teraz fandím liverpoolu koli Skrtelovi.
Chealsy je zvlastna. Patrim k tím, ktorí plne rešpektujú Mourinovhu prácu. Nebol mi zvlášť sympa, ani CH. ale myslím, že urobili s A. peniazmi skvelú prácu. nie nezmyselné nákupy typu Real, inter milan a naposledy aj Barca, ale skutočný teamwork. Tento rok im však titul neprajem. na to hrali príliš škaredý a čudný futbal. myslím, že ManU si ho proste zaslúži, a o rok Arsenal...
len neviem, či nie sme už ďaleko od hokeja :D
tak teda gratulacia k vstupu a ja idem brusit formu na jednu hodinu v noci. snad to nebude hanba....
Slovenskí hokejisti odštartovali svoje účinkovanie na MS v Moskve víťazstvom 3:0 nad Nórskom v súboji C-skupiny.Zverenci trénera Júliusa Šuplera triumfovali v hale Mytišči bez väčších problémov, keď proti snaživému ale akostne výrazne slabšiemu súperovi nepotrebovali ani faulovať a zápas prežili až na jednu výnimku bez vylúčenia, v samom závere túto kuriozitu pokazil Radovan Somík. Svoje premiérové čisté konto v reprezentácii si udržal brankár Jaroslav Halák. 8)
Sarvene, jsi vyspaný? :)
3:0? nepřiletěli k tobě havrani nějak předčasně? :-) Ostatně, mistře hlavoune, co říkají hvězdy o dnešní sborné?
Naopak, havran, zdá se, přiletěl se zpožděním jednoho roku. To se stává. :o
Kdeže ty loňské sněhy jsou.
:P
5:1 je o něco lepší, uznávám. :)
Rusáky smetem 7:6! :twisted:
Ledaže by to tak nebylo... :evil:
Grrr... :x
No nevadí, dvakrát nás neporazí. Ve finále je vítězství naše! :twisted:
poviem vám, takéto slovenské mužstvo som ešte nevidel. a to sledujem hokej minimálne od prahy 85.
je to asi najmenej talentované mužstvo, aké nás doteraz reprezentovalo, ale je pravda, že pôsobilo kompaktnejšie a bojovnejšie ako inokedy. nechcem robiť veľké závery po prvom zápase, tým skôr, že s Nórmi, ale zdá sa, že náš hokej smeruje - žiaľ - k švajčiarsko - nemeckému štýlu obrany a bojovnosti...
práve som dopozeral váš duel s rusmi. je pravda, že rozhodcovia sa rozhodli utajiť skutočné sily oboch mužstiev a vylučovali takmer vkuse. myslím, že rusom ublížili ešte o chlp viac, v 5:5 boli myslím, lepší... v každom prípade krásny hokej a výborné, vyspelé výkony na oboch stranách.
hokej som pozeral - tradične - na čétečku a celkom ma zamrzelo keď som v štúdiu počúval ako česi vyhrali nad sovietmi v 68 a 69. Fakt mám pocit, že tam boli aj nejaký slováci, nehovoriac, že hokejisti reprezentovali dva národy, nie jeden...
Tak ako sa na slovensku nezmyselne zbavujeme spoločných dejín a tvárime sa, že sme tu od roku 1993 tak mám občas pocit, že v Čechách sa fabrikuje povedomie, že od 1918 do 1993 to boli české dejiny... A to nehovorím iba o športe... :twisted:
nuž, ale skončíme to trochu veselejšie :-) vsadil som si na remízu tak som celkkom spokojný :-) všetko dobré do ďalších zápasov. bodaj by sme sa v nich stretli, znamenalo by to, že sme sa dostali celkom ďaleko...
No jo, co naděláš, halt komentátoři se občas zapomenou a přivlastní nám společné zásluhy...ale myslím, že to je dáno spíš tou rychlostí a hektičností živých přenosů, protože jinak v tištěných médiích, co sleduju, to skoro vždy bývá uvedeno v závorce, že jsou to tituly z dob minulých československých.
jináč to byl fakt pěknej zápas! rusáci překvapili zpočátku svou laxností, než jim došlo, že tohle nejsou loňští čecháčci, o to víc pak zabrali až si kokotsky odbachli brankáře...dobře jim tak :-) za konec zápasu jsem nakonec vcelku rád, prohrát něco ve skupině bývá dobrá motivace...znáte to, projdete suverénně skupinou a pak vyhoříte ve čtvrtfinále...hlavní je ten pocit z týmu a ten mám kupodivu dobrý i když ho vede to pako hadamczikovský :-)
no žial nebolo to od komentátorov ale od hosťa programu, ktorý tam bol, hrával s golonkom, dzurilom a ostatními a veselo si povie: my česi sme vyhrali, my česi sme sa doma radovali...
nechcem pôsobiť ubolene a ani ako učiteľ dejepisu vo výslužbe :-) ale je to rozšírený spoločenský rys a nepáči sa mi...
inak, všimol som si, že boje o záchranu sa hrajú na dve víťazstva. to je super. škoda, že sa aj štvrťfinále nehrá takto. Povestný siedmy zápas v turnaji je tak vždy z polovice hokejom a z polovice ruskou ruletou...
no jo no, je to těžký...nám to asi tak nepřijde, já prostě beru jako samozřejmost, že když se mluví o češích před 93 tak se myslí čechoslováci.
Je to asi jako když dnes mluvíme o češích, tak máme na mysli čechy, moravany a slezany...a nesmírně mě dráždí, když moraváci zdůrazňujou, že ne jen češi ale i moraváci a ne Čechy, ale Česko...to je fakt na tečku, ta jejich okázalá ukřivděnost. :-) Pročežto se omlouvám všem moravákům, třeba jsem měl jen špatný osobní zkušenosti.
jj, čtvrtfinálovou ruletu taky moc nemusim, nevim, proč to ještě nezměnili...
no myslím, že trochu symbolizuješ to o čom vravíme. že vám to nepríde. dokonca aj pojem čechoslováci je nezmysel. česi a slováci. :wink:
No tak říkat "češi a slováci", to už by mi právě znělo divně a prostě čistě z jazykového hlediska by mi to asi nepřelezlo přes jazyk. To už spíš ti čechoslováci, nebo prostě ideálně československý tým.
No nevim, chápu, že vám to přijde jako křivda, ale fakt myslim, že to není úmyslný...u nás na škole studujou mraky slováků a všechno je to tak ideálně promíchaný, že nevznikaj žádný separovaný skupiny a kroužky, takže možná to mě a spoustu dalších ovlivňuje tak, že ty rozdíly se stíraj. Navíc pak tady na IF a na d20 a vůbec na internetu je vás taky docela dost. Ale uznávám, že mě by taky zrovna nevonělo kdyby si slováci přivlastnovali společné úspěchy. Všechno je to holt ten základní spor československo nebo slovenskočesko, halt to první líp znělo a člověk má přirozenou tendenci si život ulehčovat, takže zkracuje :-)
hm, tak veru trochu snahy by nazaškodilo. inak začnem (oprávnene) tvrdiť, že slováci vyhrali ME vo futbale v Belehrade.
ted sarvena nastartuju :-)
Tvrdit to můžete, jde o to, kdo vám to bude věřit :lol:
máš pravdu. ľahšie sa veria väčšie a hlasnejšie klamstvá...
pointa je, že v žiadnom našom relevantnom médiu som nikdy taku info nečítal. vždy sa hovorilo o československom teame.
napriek tomu, že v základnej jedenástke belehradského teamu hralo 8 slovákov...
Stejně všechnu slávu slíznul Panenka a jeho slavný "dloubák". :wink:
Akcie Slováků po prohře s Němci klesají. Ale pořád můžou porazit Finsko. :twisted:
My snad v noci dáme ty taliány (jak nemají balón, není to ono).
Budete to někdo sledovat - avizuji, že já ne. :roll:
No je jasné, že to u vás neuvidíš...úplně stejně by to bylo bývalo u nás, kdyby jsme místo Ceskoslovenska byli Slovenskocesko... Celé je to prostě jen o pohodlnosti z hlediska jazyku a mluvy, člověk je od přírody tvor líný a zjednodušuje si slova, co žbleptá...není v tom žádný úmysl, tomu nevěřim.
head trefil hřebíček na hlavičku, i kdyby v týmu hráli jen slováci a Tonda, stejně by dnes všici vzpomínali jen na Tondu :-)
Slovensti hokejiste to maj nahnuty, prej jim hrozi vyrazeni z uzsi mistrovske skupiny...to by byla škoda, protože oni tam nepochybně patří oproti jiným týmům, co tam dnes jsou.
Taliany si taky necham ujít, takže komentáře ode mě nebudou...
To zní docela lannisterovsky. Neřekl to dokonce někdy Tywin? :twisted: :wink:
Tywin? Fuj, jeho bych skutečně nerad citoval. Ale máš pravdu, zní to trochu machiavellisticky :-)
Právě proto mě to v tvém případě trochu překvapilo.
Chápu, že se jednalo o práci s rýčem. :)
Stark by řekl: pravda je jen jedna - a tu mám náhodou já! :wink:
Vidím, že se opět snažíte rozplamenit ohně pomlčkové války. :) Nemám problém s výrokem "Češi vyhráli v Bělehradě", ani s výrokem "Slováci vyhráli v Bělehradě", svým způsobem jsou oba dva pravdivé. Když se hovoří o nějakých zápasech Čechů/Slováků před rokem 1993, je samozřejmé, že se to bere v rámci federace. A koneckonců, většina lidí asi řekne "před několika lety jsme prohráli se Srbskem", ačkoliv tehdy to ještě bylo Srbsko a Černá hora... a dneska jsou to dva státy, Srbsko a Černá hora.
Ech, nechme toho. :wink:
Tak Slováci budu hrát o záchranu se Slovinskem. Mám skoro dojem, že to udělali schválně, aby vyvolali neskonalý zmatek v zámořských médiích. Mně samotnému se ty dvě země trochu pletou. V geografických otázkách nejsem moc silný v kramflecích. :roll: 8)
Mimochodem, pamatujete, jak se spolu Cersei a Tyrion bavili v době bitvy na Černovodém proudu?
Cersei: "Zaženeme je! Výpad povede Jaime!"
Tyrion: "Z Řekotočí? To bude dlouhý výpad."
V této souvislosti mě pobavil začátek druhé třetiny v zápase Slovensko - Norsko. Náš komentátor na ČT2 tam vykřikl: "A Marián Hossa dává gól!" (dával ho pochopitelně Marcel)
Nezbývalo než říci: "Z Pittsburgu? To byl dlouhý výpad."
Nechci naznačovat, že mezi Mariánem a Marcelem je stejný rozdíl jako mezi Jaimem a Tyrionem, ale... něco na tom možná bude. :wink:
Nemá Marián Hossa náhodou sestru - dvojče? :idea: :roll:
Itálii jsem neviděl, ale ono asi nebylo moc o co stát. Mnohem zajímavější byl zápas s Ruskem, ačkoliv rozhodčí to prznil víc než Horovi muži Piu z máselnice. Kanadští rozhodčí jsou na MS tradičně nejslabší, což je s podivem, když vezmu v úvahu, jak (víceméně) dobře se píská v NHL.
A dnes v noci nás čeká Švýcarsko. Nezbývá, než vlastenecky zvolat: LET´S GO, ČEŠI, LET´S GO! :twisted: :lol:
pravda sa nám nepekne obnažuje. úzka špička skvelých hokejistov starne a neprichádza druhá vlna. európsky hráči sú fajn, bojujú, ale svetový rozmer nemajú.
najvyšší čas prestať sa fotiť s víťazmi a začať niečo robiť, inak bude zle.
Z toho si nic nedělej, sarven.
Vyklepnete dvakrát Slovince a bude zas mír. 8)
"Odehráli jsme to velmi dobře, s velkým nasazením. Šli jsme po nich, nikdo nic nepodcenil. Zůstali jsme trpěliví."
Mozek našeho trestného komanda, P. Eliáš.
Takhle se to musí. :wink:
Dopředu by nám to celkem šlo, jen mám trochu obavy z těch našich brankářů. :roll:
S Vokounem za zády by z nás šel strach. :evil:
:!:
S Hnildou za zády jsem měl dneska strach docela taky. :roll:
Ještě, že naši v nájezdech toho Kovala, či jak, dvakrát oblafli. 8)
Tady někdo nemá rád Milánka...že by averze k Liberci? :-) Ale musím uznta že na tomhle šampionátu mě taky nemile znervózňuje...snad zase najde svou dřívější formu.
Koval, ale nevykoval
a bál se, ale neubál...
Stejně mě fascinuje, jak tyhle lama-týmy získávají nadpřirozené brankáře. Třeba ten Koval, vytáhli ho z nějakého osmého týmu běloruské ligy a on chytá jako démon proti všem hvězdám NHL... :) A to prosím ve dvou zápasech za sebou. Proč jsme mu včas nenabídli občanství? Proč? :?:
Hnilička, to je starý intrikán. Toho nesmíte podceňovat. Teď se snaží soupeře ukolébat svými zdánlivě nevýraznými výkony, tzv. "uspat hady". Ve čtvrtfinále se ale vyhecuje a všechno polapí. Ovečkin s Morozovem si kvůli němu budou ještě rvát vlasy z hlavy, uvidíte! :wink:
Inu, čo bolo to bolo, terazky plavte domů, chlapci :-)
Ale Hnilda se přeci jen na závěr (definitivní?) ukázal v lepším světle. btw, jak to vidíte s Lojzou? Poletí? :-) Já jsem se nesmírně pobavil, když za něj s rozhodčim mluvil asistent a Lojza oduševněle přikyvoval...to je fakt tragedie, když trenér americkýho sportu (milovníci extralig prominou) nespíkuje...
škoda. vsadil som si remízu, ale veril som že pôjdete ďalej....
pekný hokej. to nie je málo.
Hnilička zachytal solidně. Ale k čemu je to dobré, když ho může útočící hráč beztrestně srazit k ledu? Dneska by nepomohlo, ani kdyby na trenérském místě stál arcimistr výřečnosti. Panu Pícháčkovi bylo totiž zcela jasné, že kdyby konzultoval situaci s videorozhodčím, nikdy by ten neregulérní gól uznat nemohl. Proto video rezolutně odmítl. To se ovšem dalo čekat, pan Pícháček je známý zařezávač a včera své pověsti naprosto dostál. Přehlédnuté hraní Švédů v šesti nebo příhodně vymyšlený Eratův "faul" byly už jen takové třešničky na dortu. IIHF se bezpochyby bude vymlouvat na to, že sudí byli "nezkušení", ale kdo jim to věří?
Musíme se holt smířit s tím, že se sportem už to nemá nic společného - je to politika. Jak řekla lady Rohanne, soutěž v tom, kdo dočůrá dál. A malé státy bez velkého vlivu v IIHF musejí čůrat třikrát tak snaživěji, aby něčeho dosáhly. Tohle koneckonců potvrdil i druhý zápas - Kanaďané měli problémy s Nory, a tak jim prostě páni v pruhovaném udělali ve druhé třetině tlačenku, dokud ty snaživé chudáky nerozstříleli.
Včera vyhrál Fasel, ale prohrál hokej.
(a vyhrál taky pán Pícháček, tedy Piechaczek, který má po včerejšku novou vilu s bazénem - ale předpokládám, že nad hlavou se mu točí už pořádný černý vír)
Mně to je naštěstí celkem jedno, život se točí úplně kolem jiných a zítra už ani nebudu vědět, že se nějak hokej hrál. :wink:
hm...veru nevidel som osudovú časť, ale všade čítam o brankárskej chybe a nikde o faule. skúsim pozreiť niekde a poviem nazaujato....
a možno Alek povie, že to je jedno, história si aj tak pamätá, že vyhrali švédi...