Různé filmy

upraveno 6. listopadu 2010 v Film a televize

Včera jsem shlédl Zlatý kompas a musím povedať, že sa mi to páčilo.

Dobrá kvalita obrazu.

Zajímaví herci (Eva Green! s dětským hlasem) a jejich výrazné výkony.

Efektní vizuální podívaná.

Četl jsem i knihu (jen první díl) a s filmovou adaptací jsem velmi spokojen.

Kdybyste žili v tom světě, jakého byste asi měli daemona? :wink:

1161162164166167394

Komentáře

• Tak jsem zase po letech koukal na Matrix: Revolutions a je to čím dál, tím lepší. Jestli ne nejlepší, tak rozhodně jeden z nejlepších filmů, co jsem kdy viděl.
  • Konečně jsem viděla The Amazing Spider-man. A maximální nadšení! :applause: Asi o 1000 % lepší než původní Spidey s Tobeym. Zajímavá zápletka, hodně dobrý záporák (i když Defoe a Alfred Molina byli taky skvělí), super scény, hezky to odsýpalo atd., ale HLAVNĚ - žádné nechápavé postavy! Peter je skutečně inteligentní, Gwen taky, Gwenin táta též, to samé Peterovi "opatrovníci". Prostě... konečně. A Gwen je mnohem lepší než M-J (a to ani není zrzka :D).
    Jak říkali ve Fan wars - M-J se zamilovala do Spider-mana, ale Gwen se zamilovala do Petera Parkera...
  • Čekala jsem, kdy se do toho pustí :)

• Proč pane bože, proč :( Když jsem zmapoval ostatní tvorbu tvůrců Matrixu, tak jsem přišel na to, že jsem si tam asi všechnu filosofii naprojektoval sám, protože ty ostatní filmy jsou nehorázně blbé. A to jsem fakt myslel, že to je perfektní SF a nakonec to vypadá, jako vyhajpovanej prd.
  • upraveno 12. května 2013
    Star Trek je náhodou super :D ale já nejsem fanda seriálu, tohle mě minulo o několik světelných let, tak možná proto se mi film od Abramse líbí, je to parádní barevná a zábavná popcornovka.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @Dreamer =D Teď už neuvidím nic jiného než odlesky
  • @Dreamer Já mluvil o Matrixu, který mě nakonec zklamal, asi to budu muset skouknout ještě jednou. Ale ten Star Trek mi taky nepřijde moc dobře udělaný, jak znám Abramse, tak ten svoje díla konstruuje čistě pro dějové zvraty a nic moc jiného, hlavně, aby divák nepřemýšlel, jenom akce a zvraty :) Což není špatné, ale Star Trek by zasloužil víc než bezduchý akčňák.
  • @Krisa já si toho během filmu vůbec nevšímala, ale když jsem to viděla takhle sestříhané za sebou, rozbolely mě z toho oči :D
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Jo, tak to je přesně pro mě... :)
    Když jsem novej "hustomegakrutopřísnej" Star Trek viděl, celou dobu jsem myslel na to, že tvůrci starýho dobrýho Galaxy Questu to snad museli vidět, páč to jako parodie na tuhle šílenost naprosto sedí.
    @Dreamer Já právě taky vůbec nevím, že by to tam bylo :D
  • Kolikokoli napsal(a):

Tak mě poslední dobou jaksi pohltil Ayrton Senna, viděli jste někdo ten dokument o něm (z roku 2010)? A těšíte se na Rush o Nikim?

Promiň, že jsem si vytáhla prastarý příspěvek... ano a ano. Dokument o Sennovi je výborný, nicméně je kamenem úrazu to, že na oficiální placce vyšla zkrácená verze. Což je dost špatné, delší je lepší. No a k Rush... mám takový plán, že okolo premiéry filmu si slepím modely jejich aut. Huntův McLaren M23 a Laudovo Ferrari 312T2.
  • @Vlcacka Viděla jsem ten kratší a delší. Oba jsou dobré, i když ten delší je samozřejmě lepší (kvůli Prostovi).
    Jinak Star Trek byl skvělý. Miluju i ty starší filmy, ale tenhle byl taky bomba. Žeru Zacharyho!
  • @Kolikokoli Zacharyho Spock je děsně roztomilý :D
  • Hlavně udělali dobře, že z obávaného remaku udělali paralelní linii, čímž v mých očích nezhanobili klasickou ságu. prostě to je jiná posádka, i když je to Kirk se Spockem
  • Dreamer napsal(a):

@Kolikokoli Zacharyho Spock je děsně roztomilý :D

:D

• NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Och, na CSFD je zpráva, že Joe Wright bude možná režírovat 50 odstínů šedi!
  • Nespoutaný Django, po dlouhé době film, který mě udržel u obrazovky celou svou délku :) Waltz je skvělý, Jaime Foxx správnej. DiCaprio už ukázal že není jen kluk z Titanicu. Hodně vydařená Tarantinovka :) I dnes jde natočit kvalitní western.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Nevada napsal(a):

Och, na CSFD je zpráva, že Joe Wright bude možná režírovat 50 odstínů šedi!

Niektorí režiséri proste milujú utrepenie divákov.
  • @Arutha2321 A o čem to jako má být? Dvě hodiny ptáčků nabourávajících do pevnosti zelených koulí? Omlouvám se, ale s mým levelem aj bych ten text četa hodinu, tak přesně nevím :-)

Mimochodem, asi půjdu proti proudu, ale naštvaní ptáci jsou super. A minimálně dvacet lidí jsem už zaúkolovala, aby mi nosili kartičky z alberta, tak kdybyste s tím někdo neměl co dělat, u mě na psacím stole je místa dost (ještě mi chybí 13, 15, 2 a 24 a pak jedu druhý kolo) :-D
  • @Lady_Seans Dej ešte nie je oznámený, má to byť až dakedy v 2016. Ale tiež si to neviem dosť dobre predstaviť. :)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Nerobil by som z toho takú katastrofu. Videl som veci omnoho horšej podstaty. Ak sa to zvládne dobre, ako animovaná komédia to potenciál má. Stačí len vymyslieť nejaký bližší príbeh, ktorý zaujme viac ako nejaký Diabolský vtačák... Ak vyberú určitých rôznofarebných vtákov, dajú im charaktery a ešte v pozadí čosi, mohlo by to byť zaujímavé. Nu, uvidíme :)
    upraveno 17. května 2013
    Tak, když jsme tu měli Gravity, tak Europa Report se přidává s plnohodnotným trailerem. Problém je, že přes pokusy o realističnost to vypadá, že se to zvrhne v nějakou sofistikovanější verzi Apolla 18:

• esed napsal(a):

@flanker.27 jo tak to už se nedivím, že jsi se přestal koukat na GOT, když ani Pulp fiction si neumíš užít :-)

Co to znamená? To jako, že Pul Fiction se musí líbit všem? Já na tom nic kultovního nenašla, rádoby drsné kulervoucí hlášky mi vůbec nepřišly drsné ani kulervoucí a neuvěřitelně mě to nudilo, dokonce ještě víc než Kill Bill 1/2 :D Ale to už jsme tady hodně OT, přesouvám sem.
    No já osobně miluju Tarantina i Rodrigueze, ale seriál GoT mě začíná taky celkem štvát, takže to asi nebude mít nějakou závažnou spojitost :D
  • @Krisa jediný film, pod kterým jsou oba dotyční podepsáni a který se mi shodou okolností líbí je Sin City :D jinak GoT po skončení téhle sezóny dále sledovat neplánuji.
    @Dreamer Miluju Sin City a už se nemůžu dočkat 2. dílu! A taky doufám, že někdy konečně vyjde i "7. díl" komiksu. Já GoT asi sledovat dál budu - moc neumím přestat sledovat seriál.
  • BenjiBenji so much universe, so little time
    upraveno 31. května 2013
    co se týče toho GoT... sice pořád nadávám na zmrvenou linku Řekotočí a je mi jasné že pokud nebude nějaký zázrak, bude
    RW
    pro čtenáře OBROVSKÉ - připravuji se na to už skoro celou třetí řadu - zklamání, budu GoT sledovat dál. Jistě, scénář bych napsal líp, ale už sem na tom závislej a doufám v co nejvíc sezon... :-)
    Kam to dát jinam. Jestli chcete zažít Erbenovu Svatební košili s naprosto DOKONALOU atmosférou, pusťte si tohle:

Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.