Různé filmy

upraveno 6. listopadu 2010 v Film a televize

Včera jsem shlédl Zlatý kompas a musím povedať, že sa mi to páčilo.

Dobrá kvalita obrazu.

Zajímaví herci (Eva Green! s dětským hlasem) a jejich výrazné výkony.

Efektní vizuální podívaná.

Četl jsem i knihu (jen první díl) a s filmovou adaptací jsem velmi spokojen.

Kdybyste žili v tom světě, jakého byste asi měli daemona? :wink:

11819212324394

Komentáře

• flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 16. listopadu 2011
    Bollywoodská Sněhurka :)
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Já se na to tak těšila - podle obrázků jsem doufala, že to bude "obyčejná" krásná pohádka bez "hahaha momentů". Smůla :( Ale asi se na to stejně podívám kvůli kostýmům, které jsou prostě boží...
  • upraveno 16. listopadu 2011
    Náhodou to podle mě vypadá mile. :) Ale zase moje nejoblíbenější Disneyovka je Enchanted, takže v tomhle možná nejsem reprezentativní vzorka.
    Enchanted je boží, ale udělat pohádku takhle vtipně nadnesenou je podle mě strašně těžké. Je tenká hranice mezi tím aby to bylo božské nebo neskutečně trapné...
    To ano... a je pravda, že v Enchanted v podstatě všechno leží na Amy Adams. :)
    V televizi nám běží souboj seriálů, v kinech bude souboj Sněhurek. Kupodivu obě budou šermovat :)
    Ale nejlepší Sněhurka je ta od Mládka
    Ta Sněhurka a lovec s Charlize Theron v roli královny se mi líbí, ale vážně se bojím toho, že budu fandit víc zlé královně než Sněhurce, vždyť není Sněhurka ani hezčí! :-D
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Brave mám v hledáčku už od prvního traileru, pěkné. :-)
    Na Brave se moc těším. Taky by se mi líbilo, kdyby do celovečerního filmu předělali SIntel, ale to bych musela nakoupit kapesníky :)))
    Sintel jako celovečerák? To snad ani ne. Jako krátkometrážní animák je to dostačující. A na konci jsem také neměl daleko k slzám.
    Já nemyslím, že by tenhle příběh roztáhli z 15-ti minut na 2 hodiny, ale něco na ten motiv se stejnou grafikou, páč ta byla boží. Já na konci regulérně řvala, jsem na filmy a knížky děsnej slaboch: brečím i u Dumba :)
    Krisa: Proboha, to si ještě u GoT budeš muset přichystat krabici kapesníčků ;)
    svoa00: na to jsem přichystaná - když jsme s Martinou dělaly maraton GoT, tak jsme u postele měly krabici kapesníků, mísu bonbonů, čaj a piva :)))
    U filmů to je ještě v pohodě, ale když čtu nějakou knížku a u toho řvu, tak to si teprve lidi myslej, že jsem blázen (už se mi to stalo i v MHD).
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Tak to se mi u knížek naštěstí stává jen výjimečně. Horší je to se smíchem. Čím víc se ho snažím tlumit, tím víc nedokážu přestat. Minulý týden se na mě v čekárně u doktora někteří dívali jako bych si spletla ordinaci, protože psychiatrie je někde jinde.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    Nevada: to znám...
    Krisa: Já si troufám říct že vůči tomuhle mám velmi cynický postoj (i když u kluků se to tak nebere já vim) ale když jsem viděl jak u filmui Lidice v kině brečeli kluci, holky a dokonce i učitelé, no co dodat fakt jsem si myslel že to není možný...... jediné 2 scény ze všech televizních filmů seriálů a knih které mi dokázali vehnat slzy do očí byly v SG a to při smrti D. Jacksona na konci páté série (jsem ještě nevěděl že se vrátí) a pak na úplném konci SGU když (možná?) nejspíš umře můj nejoblíbenější hrdina všech dob Eli Wallace. Ta scéna ve mě zanechává velmi silné emoce i dnes i když už jsem to viděl.
    Everett Young: Já jsem cynik jako prase, miluji černý humor, nenávidím lidi a půjdu do pekla...ale brečím u filmů, knížek a když se něco stane zvířátkům :)
    Taky brečím u dojemných konců, u knížek méně než u filmů, ale už se mi stalo, že jsem v trolejbuse utírala slzy a říkala jsem si, co si lidi pomyslí. :-)
    Co se narodila dcera, tak i já občas roním u filmů slzy..a to jsem jinak fakt tvrdší než diamant...
    Já jsem u filmu ani knížky nikdy vyloženě nebrečela, ale vlhký oči, to jo. Naposledy u Marley a já :D U Martina mám spíš pocit, jako kdyby mi dal na hraní krásný štěňátko, pak přijde s puškou, střelí štěňátko do hlavy a jako bonus mě ještě pažbou praští do ksichtu. A to si u seriálu tím vším projdu znova. Když jsem četla Rudou svatbu, bylo mi to až fyzicky nepříjemný. A navíc jsem si vzpomněla na scénu, kterou jsem viděla měsíc předtím - Robb a Catelyn v osmým díle. HBO... :(
    Já jsem tragéd, Marleymu jsem se dlouho vyhýbala, páč mi bylo jasný, jaký bude konec. Nedávno jsem podlehla a řvala jak malá - možná k tomu přispělo, že mi na jaře umřel pes, ale brečela bych stejně :)
    Lidi lidi, vy jste rozkošný...
    upraveno 17. listopadu 2011
    Jestli chcete brečet, tak vám doporučuji film "Tanec v temnotách". Největší citová vydírárna od Lars Von Triera. V hlavní roli Björk a na konci filmu jsem řval jak želva.
  • upraveno 17. listopadu 2011
    Největší citová vydírárna, co jsem poslední dobou viděla, byla My sister's keeper
    Film o nemocné holce a jak se s tím pere její rodina.
    Já v poslední době brečel jen u jednoho filmu, a to Most do Terabithie. Ten závěr jsem prostě nezvládl.
    flanker.27: rozkošná je mé druhé jméno :)))
    Já jsem citlivka, která se dokáže rozbrečet u reklamy na Škodovku (true story), takže v podstatě brečím u čehokoli, co se mi naskytne. Když jsem poslouchala poslední Aryu v první knize, stála jsem v kuchyni a vzlykala si do čaje. Nebyl pak moc dobrý.
    Krisa rozkošná, rattus delicata?
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.