Různé filmy

upraveno 6. listopadu 2010 v Film a televize

Včera jsem shlédl Zlatý kompas a musím povedať, že sa mi to páčilo.

Dobrá kvalita obrazu.

Zajímaví herci (Eva Green! s dětským hlasem) a jejich výrazné výkony.

Efektní vizuální podívaná.

Četl jsem i knihu (jen první díl) a s filmovou adaptací jsem velmi spokojen.

Kdybyste žili v tom světě, jakého byste asi měli daemona? :wink:

1348349351353354394

Komentáře

• NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Jo počkat, ono to vlastně tak jednoduché nebude, protože Infinity War je rozdělené do dvou filmů.
  • Nevada napsal(a):

Jen doufám, že si odpustí zápletku, kdy Thanos nejdřív hravě nakope zadky všem Avengerům přítomným na Zemi, přičemž zničí Visiona a Dr.Strange & Co., aby pak museli přiletět nejzbytečnější "superhrdinové" GotG v čele s Peterem Starblbem, kteří cestou jen tak mimochodem vytrhnou trn z paty Thorovi a dopraví ho i Hulkem (a Lokim?) v pravou chvíli na mejdan.

A snad to bude navzdory humoru aspoň trochu temnější. Po barevně rozjásaném Thorovi 3 by to chtělo změnu.

To se jako v komiksu vážně stalo? :D Pravda, neumím si představit, jak je možné nakopat zadek Visionovi a Strangeovi, ale komické to vzhledem k tónu traileru nebude. Marvel má dobrou pověst v tom, že jejich trailery nejsou v tomhle směru zavádějící.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @svoa00 Komiksy bych do toho netahal, protože v komiksech během občanské války Steve Rogers zemřel a Bucky se stal novým kapitánem. Jestli se tohle stane v Infinity Wars? Pochybuji. Jinak Strange a Vision dostanou na budku hlavně proto, že mají ty kameny, takže setrvačnost děje už najde nějaký nesmysl vedoucí k jejich porážce.
    Jinak trailer je temny, to je pravda, ale neni temnější než byli trailery na Ultrona a Civil War, tolik postav naráz neodkrouhnou, takže předpoklàdám nějaké jemnější řešení jako odchod do důchodu nebo něco podělají a budou nuceni odejít.
    Každopádně se těším, protože jako obvykle se bude na co dívat (z hlediska audiovizuálu a akce rozhodně), takže si myslím, že to bude nadupanej standard. A na společné scény Guardianů s Avengery se třesu
    Jinak líbí se mi nový Bruce Willis vzhled Thanose, vypada lip jak v komixech nebo předchozich filmech
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 29. listopadu 2017
    V prvním filmu jim Thanos naloží a složí dohromady tu svoji rukavici aby s ní zabil jednoho klaďase. Možná ještě jednu vedlejší nedůležitou postavu. A pak mu to v druhém filmu vrátí. Nejspíš přiletí ta Wonder Woman Capitánka Marvelová a rozseká ho s prstem v nose.
    Každopádně doufám, že jich aspoň tak polovina pochcípá aby byl konečně pokoj. :twisted:
    @Monte Karstark
    Monte Karstark napsal(a):

V prvním filmu jim Thanos naloží a složí dohromady tu svoji rukavici aby s ní zabil jednoho klaďase. Možná ještě jednu vedlejší nedůležitou postavu. A pak mu to v druhém filmu vrátí. Nejspíš přiletí ta Wonder Woman Capitánka Marvelová a rozseká ho s prstem v nose.
    Každopádně doufám, že jich aspoň tak polovina pochcípá aby byl konečně pokoj. :twisted:

To je zhruba stejně pravděpodobný, jako že Temny rytir složi Thanose kryptonitovým kopím a bude při tom řvát BECAUSE I AM BATMAN.

svoa00 napsal(a):

Nevada napsal(a):

Jen doufám, že si odpustí zápletku, kdy Thanos nejdřív hravě nakope zadky všem Avengerům přítomným na Zemi, přičemž zničí Visiona a Dr.Strange & Co., aby pak museli přiletět nejzbytečnější "superhrdinové" GotG v čele s Peterem Starblbem, kteří cestou jen tak mimochodem vytrhnou trn z paty Thorovi a dopraví ho i Hulkem (a Lokim?) v pravou chvíli na mejdan.

A snad to bude navzdory humoru aspoň trochu temnější. Po barevně rozjásaném Thorovi 3 by to chtělo změnu.

To se jako v komiksu vážně stalo? :D Pravda, neumím si představit, jak je možné nakopat zadek Visionovi a Strangeovi, ale komické to vzhledem k tónu traileru nebude. Marvel má dobrou pověst v tom, že jejich trailery nejsou v tomhle směru zavádějící.
    Sakra, nedopsala jsem tam větu. Mělo to být: Dr.Strange & Co. se na nic moc nezmůžou.
    Co se komiksu týče, nevím. Já je nečetla. To mě jen tak napadlo :)
    Monte Karstark napsal(a):

Četla jsem, že Robert Downey, jr. chtěl skončit s rolí Iron Mana už po IM3, takže se bojím, že tím zabitým bude právě Stark :(
    @Nevada Tak filmů má u Marvelu nejvíc ze všech, takže toho bych taky čekal, že už to zabalí. Jestli dobře počítám, tak tohle bude už osmí jeho film. Jako náhradu za filmového Sherlocka si teď pěstují toho televizního.
  • @Nevada To tvrdil Chris Evans po svém třetím marvelovském filmu taky. Ale Stark je postava, kterou už očividně nikam moc nechtějí posouvat, takže pokud by měl někdo z marvelovských hrdinů zařvat, tak Tony Stark by dával větší smysl. Mám ho hodně ráda, ale pokud by se to provedlo správně, tak si připravte kapesníky, dámy a pánové.

@Monte Karstark Strange a Stark jsou podobné postavy, ale Strange ho nemůže nahradit. Chybí mu kouzlo šarmantního talentovaného miliardáře a taková ta aura marvelovského Bruce Waynea. :)

@Tyrion Lannister Po technické a herecké stránce čekám samozřejmě první ligu, snad jenom dobře vyladí vážnější tón a komediálnější scény, které nejspíš přijdou s Guardiany.
  • upraveno 30. listopadu 2017
    Pokud bych měl učinit volbu koho by měli odkrouhnout tak Starka a kapitána. (a samozřejmě novej Cap= Bucky :P )
    Ježišmarjá já doufám že neodkrouhnout Strange a Visiona..resp. Strange měl jenom jeden svůj film, toho néé prosím.
    Zajímavé by bylo kdyby (předpokládám že Loki dává Thanosovi teserakt dobrovolně) přešel Loki na světlou stranu třeba po Thorově smrti (?)

A GoG .. no.. nacpat je tam asi musí aby nějak napojili Zemi na to "vesmírno", ale taky bych třeba uvítal kdyby tu jejich spaceship sestřelili z oblohy i s nima v prvních vteřinách co by se tam ukázali :D

Jak to vidíte s Lokim? Darkside/Lightside?
  • Own side! Ale myslím, že nejaká forma sentimentality by ho mohla postrčiť k light činom.
    Podle mne to se Starkem dopadne nějak takhle

Jestli ho natvrdo zabijou, tak budu velmi překvapen.
    Jinak Doctor Strange a Stark spolu v Avengers být nemůžou podle pravidla, že každá skupina může mít jenom jednoho alfa-samce. Jinak si myslím, že doctor Strange si nemá miliardáškou auru Bruce Waynea, ale na druhou stranu to kompenzuje, abych tak řekl velmi osobitým smyslem pro humor a hlavně naprostým zvládnutím umění trollingu

Moje nejoblíbenější Marvelovská scéna :D
    @sfik
    A GoG .. no.. nacpat je tam asi musí aby nějak napojili Zemi na to "vesmírno", ale taky bych třeba uvítal kdyby tu jejich spaceship sestřelili z oblohy i s nima v prvních vteřinách co by se tam ukázali
    To už je pravděpodobnější, že Thanos a Stark zjistí, že se jejich matky jmenují Marta a stanou se z nich nejlepší přátelé :D
    sfik napsal(a):

Pokud bych měl učinit volbu koho by měli odkrouhnout tak Starka a kapitána. (a samozřejmě novej Cap= Bucky :P )
    Ježišmarjá já doufám že neodkrouhnout Strange a Visiona..resp. Strange měl jenom jeden svůj film, toho néé prosím.
    Zajímavé by bylo kdyby (předpokládám že Loki dává Thanosovi teserakt dobrovolně) přešel Loki na světlou stranu třeba po Thorově smrti (?)
    ...
    Jak to vidíte s Lokim? Darkside/Lightside?

Nemyslím si, že by Strangeovi dávali vlastní film, jen aby ho vzápětí nechali umřít v první týmovce.
    Loki nejspíš několikrát změní strany, aby nakonec udělal správnou věc s tím, že z toho samozřejmě něco vytěží pro sebe (když nic jiného, tak milost za předchozí zradu). Ve smrt Thora nevěřím, vzhledem k událostem v Ragnar(o)ku. Naopak Vision by dával smysl. Je to postava postradatelná, navíc by to přineslo drámo, protože Scarlet Witch, žeáno.
    upraveno 30. listopadu 2017
    Hm, teď koukám na CSFD a IMDb, že Infinity War už není ve dvou dílech, ale ten další je zatím pojmenovaný jen jako Untitled Avengers Movie.
    Nicméně v obsazení
    je uvedený Josh Brolin jako Thanos, takže navazovat to na sebe asi přesto bude.

Zajímavé je, že v obsazení toho druhého filmu je Robert Downey, jr., ale třeba Benedict Cumberbatch zatím ne.
    Takhle to dopadne když Sansu obětujete Rohlíkovi.
    image
    image
  • AvivAviv
    upraveno 8. prosince 2017
    Tak to je mi doporučené už podruhé v krátke době. Mohu říct, že soundtrack, jež byl do doporučení zahrnout, má své klady, pro mně zejména po první pulhoďce - https://youtube.com/watch?v=H9yfuYDoGf4
  • SagartSagart Amo ergo sum
    @DanielSvatoš Jéé :D to jsem si teď stáhl :D
    upraveno 15. prosince 2017
    http://www.moviezone.cz/clanek/35224-obchod-roku-disney-opravdu-koupil-20th-century-fox
    Tohle zní teda děsivě, jako jsem rád, že někdy v budoucnosti dostaneme kombinaci X-Menů a Avengers, ale jinak tímhle tempem bude mít Disney za chvíli na filmy monopol navíc 52 miliard to zas bude kvantita na úkor kvality.
  • SagartSagart Amo ergo sum
    @Tyrion Lannister Je to smutné. Marvel už tak produkuje 3 filmy, snad i víc ročně a pravidelně vítězí v zahraničních i tuzemských kinech. Tento superhrdinský žánr mne zcela míjí a proto mne mrzí, že se priority většiny filmařů zaměřují právě na toto infantilní téma. Což je škoda, je mnoho filmových odvětví, které jsou zajímavé, kvalitní a přínosné, jenže právě ty mainstreamová společnost bohužel nevyhledává.
    Ovšem pro fanoušky Marvelu, tedy zvlášť komiksových, to musí být jistě bomba. Třebaže je pravda, že jediné filmy se superhrdinskou tématikou (a těch bylo velmi málo) byly právě ze světě X-Menů a to i přesto, že jinak v porovnání s DCEU či MCU považuji X-Men universe za to nejhloupější.
  • Tak kdo již viděl SW? Nebo snad tu platí informační embargo? :D
  • upraveno 15. prosince 2017
    @Sagart taky mi už komiksovky lezou prdelí ale třeba jeden spolužák to úplně baští
    člověk musí hledat jinde než v Hollywodu
    edit: teď jsem si všimnul že jsem se překlikl na csfd a dal jsem Dunkirku 4/5 a ne 5/5 jak jsem chtěl :) se divím že mi @flanker.27 nedal čouda
    @Sagart Tak to já jsem zase názoru, že X-Meni jsou ve srovnání s MCU a DCEU skvělí. Dospělejší než MCU a méně debilní než DCEU navíc trio Xavier, McKellen a Jackman nemá chybu.
    A souhlasím s tím. Je zde spousta knih, která by si zasloužila filmovou adaptaci a zároveň scénaristé, kteří by jistě přišli s originální vizí, ale nelze se divit, že když Disney vyplázne 52 miliard, tak jejich hlavní motivací jsou peníze. Zvlášť, když i náklady na filmy jdou už taky do sta milionů.
  • Monopol mě děsí, tak snad alespoň odvedou práci dobře, ať nemusím být hódně naštvaná.
    Je někdo zvědav na film Thelma?
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 16. prosince 2017
    @Aviv Dle informací mi to připadá jako další film pokoušející se pokud možno co nejvíc pošlapat tradiční rodinu a ukázat její "škodlivý" vliv na dítě a jeho dospívání (je to Norsko). A samozřejmě povýšit sexuální "alternativy", protože hetero je zkrátka nuda...
    P. S. asi nejsem v kinematografii naladěn na jméno Trier. I slavnějšího jmenovce Larse nemohu ani vystát.
  • upraveno 16. prosince 2017
    @Aviv já jsem zvědavá, celkem se na to těším, určitě se plánuji podívat :) žádnou agitku v pozadí nečuchám. Taky bych se jednou chtěla podívat na RAW.
  • upraveno 16. prosince 2017
    @flanker.27 hele, tam je ta "tradiční" rodina shodou okolností složená ze silně věřících rodičů, takže mi to dává celkem smysl, proč se tím chtěl režisér zaobírat. Nemáš náhodou třeba i nějakého trans bubáka pod postelí? Vidět to takhle účelově hned všude mi přijde lehce absurdní, i když taky občas sleduju Sargona a vím, jak se svět postavený na tradičních hodnotách řítí do záhuby :P
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.