Různé filmy

upraveno 6. listopadu 2010 v Film a televize

Včera jsem shlédl Zlatý kompas a musím povedať, že sa mi to páčilo.

Dobrá kvalita obrazu.

Zajímaví herci (Eva Green! s dětským hlasem) a jejich výrazné výkony.

Efektní vizuální podívaná.

Četl jsem i knihu (jen první díl) a s filmovou adaptací jsem velmi spokojen.

Kdybyste žili v tom světě, jakého byste asi měli daemona? :wink:

13940424445394

Komentáře

• flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 25. dubna 2012
    "Chci se bavit, ne myslet."
  • upraveno 25. dubna 2012
    Moment - specielní efekty jsou zábava?

RIMMER: Tohle je zábava! Copak seš na hlavu?

LISTER: Ty něco přečteš, já řeknu souhlasí. To má bejt zábava?
    Myslíš že 4 692 kusů ozářené haše přijde na 200 miliónů ? :-)
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 25. dubna 2012
    Co je to haše? Vždycky mě to u toho dílu udiví...zní mi to jako hrachová kaše :)
    Hašé je pokud se nemýlím masová kaše.
    upraveno 25. dubna 2012
    Jarla: No to musí být tedy peklo :)))
    upraveno 25. dubna 2012
    Hašé: Maso (zbytky z pečeně nebo vařeného masa, sekané) nakrájíme na menší kousky a smícháme s namočenými rohlíky, opečenou cibulí a rozmixujeme na jemnou celistvou kaši
    upraveno 25. dubna 2012
    Já nevim, co komu vadí na 4 692 kusech ozářené haše!
    upraveno 25. dubna 2012
    flanker.27: JE to peklo :)
    No kdybys to upekla, tak je to vlastně sekaná a když to usmažíš, tak karbanátky, takže to vlastně ani nemusí být zlé...
    upraveno 25. dubna 2012
    Upečené, osmažené ne, ale já nesnáším slimáky (rozuměj rozmočené rohlíky pečivo, želé, aspik, slizké houby = rozslizlé hříbky, rosoly a podobné dobroty), takže tohle by mě asi zabilo :)
    Aha v tom případě si hašé nedávej ať už bude ozářena poledním sluncem či plutóniem :-)
    upraveno 25. dubna 2012
    flanker.27: My mívali zase každý pátek "zapečené rybí filé se zeleninou", kde jsme hledali části obědů z celého týdne. Jednou jsem našla jablka ze žemlovky (což je taky pěknej hnus - rozmáčený žemle), tak už mi to přišlo fakt celkem děsivý :)))
    upraveno 25. dubna 2012
    Krisa: Tys to nemívala ve školní jídelně? To ti závidim.

Ono je to už z hotovýho masa, nikoli z mletýho syrovýho, a zatimco do karbanátků by se dala strouhanka, tak do tohohle se přidá to namočený pečivo.
    U nás byla krom jiného specialita mrkvový salát s příchutí- nejčastěji tam byly cítit banány. Pak bylo taky zajímavé tahat z toho všeho různé drobné předměty- chlupy, brouky... Jen co to šlo, přestala jsem jídelnu navštěvovat. :)
    upraveno 25. dubna 2012
    Žemlovka aneb co bába nasbírala. Ale ta mi kupodivu nevadila.
    upraveno 25. dubna 2012
    Miss Utahraptor: Nám rvali do mrkvového salátu hrozinky, které se nacucály a byly obří a slizké, brrr
    Krisa: Fůůůj! Doufám, že jste jim je na oplátku aspoň crnkali po jídelně. :D
    upraveno 25. dubna 2012
    Miss Utahraptor: Samozřejmě :D A rvali jsme je do květináčů umělých kytek na stolech :D
    Krisa: My dělali "koktejly". Vzala se sklenička se zbytkem pití, dala se kolovat a každý tam něco přihodil. Výsledek se při odchodu promíchal a položil těsně za nohu židle tak, aby ji ten, kdo si bude chtít sednout, zvrhl a vylil na podlahu. Ohromná zábava, obzvlášť když si nějaký nešťastník šel na příslušné místo sednout ještě než jsme z jídelny odešli. :D
    upraveno 25. dubna 2012
    Miss Utahraptor: Koktejly jsme dělali taky, ale pak jsme losovali, kdo to odnese na tácu k okýnku (= na koho bude luchařka řvát) :D A pak jsme taky povolovali slánky a pepřenky (které nakonec byly jen na učitelských stolech, takže to posléze získalo adrenalinový nádech)
    Krisa: Podobně u nás probíhaly "výtvarné obědy"- nejlepším materiálem bylo velké množství zbylé kaše. "Párky", saláty a dalšími částmi oběda se vymodeloval zklamaný smajlík :-( a pak už se jen čekalo, až budou kuchařky otočené a tác se bude moct vrátit (výhoda stojanů na použité nádobí :).
    upraveno 25. dubna 2012
    Miss Utahraptor: Ty jo stojany, to jste měli pokrokovou jídelnu - my museli všechno šoupnout bábě k okýnku :). Kaše je nejzáběvnější jídlo - od skulptur po mlýnek :D
    Krisa: Ne, mlýnek ne!
    Jednou nám uprostřed oběda kamarádka říká: Znáte mlejnek?
    Ne, co je to?
    .....
    Ten den jsme nedojedli... ;D
    Hm....taky si vzpomínám na potoky pseudoboršče, které jsme lili za dřevěné obložení radiátorů a jak se hezky posouvali lidi za stlem ve frontě na radiátor :-)) Ale chodila jsem tam jen chvíli - než jsem tátovi dom donesla oběd v nosiči a tím ho přesvědčila beze slov, že já teda budu chodit po škole vždycky k babičce :-D (chodila bych tam normálně, ale hádali se o peníze - tata chtěl naše obědy babičce platit a babička řekla nikdy, že to bude zadarmo, vždyť jsme její....takže tata považoval za slušnější nás tam neposlat, ale po tom obídku vyměkl a to nebyl ani blaf nejhorší :-p )
    Čo je mlýnek?
    Amanita napsal(a):

Čo je mlýnek?

Narveš si pusu plnou kaše, kousek od ucha "točíš kličkou" a "meleš". Postupně kaše skončí zpátky v talíři...
    MU: Pokúsila som sa napísať citoslovce, ktoré som zo seba práve vydala, ale nejde to. To je hrozné! :D
    Amanita: A ještě horší je to uprostřed oběda naživo... :D
    upraveno 25. dubna 2012
    Tsss mlýnek s padáním do talíře je pro břídily! My dělali se zpětným chodem = co nejtěsněji před pádem do talíře se zpustil zpětný chod. Kdo to zvládnul nejvíckrát byl největší frajer :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.