Citáty aneb kdo řekl?

upraveno 6. listopadu 2010 v Akce a hlasování

Tak dobrá, začnu tedy. Akorát nevím, jak s pravidly. Samozřejmostí je žádné hledání. A asi nejjednodušší je princip, kdo dřív přijde, ten dřív mele. Výherce pak zadává. Co?

Začnu něcím lehčím. Chci samozřejmě vědět nejen, kdo to řekl, ale i komu to řekl. A může být i při jaké příležitosti.

Quote:
"Když se ocitneš v posteli s ošklivou ženou, nejlepší vecí, kterou můžeš udělat, je zavřít oči a v klidu pokračovat."
1111112114116117291

Komentáře

• Není to ta holka co pomohla Brienne poté, co ji pokousal Kousač? Vysoká a hubená...
  • @Chmur Jo, přesně :D Vrbka Heddle, dětská majitelka hostince na rozcestí mluvící k Brienne, Podrickovi a Hyleovi
  • presne tú som myslel :D
  • @Peterko Tak se dohodněte, kdo zadává. Omlouvám se, ale z tvého popisu bych to fakt nepochopil :D
  • zadaj ty :D mám ich síce pripravené
    ale teraz tu moc nebývam .. niej ečasu :P
  • „Nikdy never tomu, co se zpívá v písních, moje paní.“
  • Neřekl to ser Dontos alias Florian Sanse ?
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @Dlady Já bych tipla Ohaře, ale fakt jen hádám...
  • upraveno 25. února 2014
    "Jak starý jsi byl, když tebe vyhnali do války?"
    "Nu, sotva starší než tady tvůj hoch," odpověděl X.
    "Na něco takového až příliš mladý, abych pravdu řekl, ale šli všichni muži z mé rodiny, a já nechtěl zůstat doma sám. Willam řekl,že můžu být jeho panošem, i když Will nebyl žádný rytíř, jen hospodský sluha vyzbrojený kuchyňským nožem, který sebral v hostinci. Zemřel na Kamenoschodech, a přitom neutržil jedinou ránu. Sklátila ho zimnice, stejně jako mého bratra Robina. Owena zabila sekera, která mu rozčísla hlavu vpůli a jeho přítele Jona Osypku pověsili za znásilnění."
    "Válka Devítigrošových králů?" zeptal se Y.
    "Tak tomu říkali, ačkoli já nikdy žádného krále neviděl, a nevydělal jsem si ani groš. Byla to ale válka. To teda byla."

Kdo komu? :D
  • Říkala to Brienne tomu mnichovi Meribaldovi?
  • To hovoril Meribald Brienne :D no :D
  • Nehovořil :D
  • áno, hovoril

Když Meribald skončil, na jejich malou skupinku padlo
    hluboké ticho. Brienne slyšela vítr ševelící skrze shluk vrbin a o
    kus dál slabý křik alky. Slyšela Psa, tiše oddychujícího, když
    klátivě běžel vedle septona a jeho osla, s jazykem visícím mu z
    tlamy. Ticho se protahovalo a protahovalo, dokud nakonec
    neřekla: „Jak starý jsi byl, když tebe vyhnali do války?“
    „Nu, sotva starší než tady tvůj hoch,“ odpověděl Meribald.
    „Na něco takového až příliš mladý, abych pravdu řekl, ale šli
    všichni muži z mé rodiny a já nechtěl zůstat doma. Willam řekl,
    že můžu být jeho panošem, i když Will nebyl žádný rytíř, jen
    hospodský sluha vyzbrojený kuchyňským nožem, který sebral v
    hostinci. Zemřel na Kamenoschodech, a přitom neutržil jedinou
    ránu. Sklátila ho zimnice, stejně jako mého bratra Robina.
    Owena zabila sekera, která mu rozčísla hlavu vpůli, a jeho přítele
    Jona Osypku pověsili za znásilnění.“
    „Válka Devítigrošových králů?“ zeptal se rytíř Hyle.
    „Tak tomu říkali, ačkoli já nikdy žádného krále neviděl a
    nevydělal jsem si ani groš. Byla to ale válka. To tedy byla.“

• upraveno 25. února 2014
    Tak omlouvám se. Došlo k nedorozumění. Neuvědomil jsem si že první větu říká Brienne. Nicméně i tak by měla být správná odpověď Brienne,Meribald,Ser Hyle. Zadává palast. :D
  • „Jsi až příliš štědrá, XXXX. Pocta z toho, že mohou přepravovat tak urozenou paní jako ty, je pro ně veškerou odměnou, po které by mohli toužit.“
  • Kapitán galéry z Bieleho prístavu to hovorí Catlyn Stark :) ked chcela zaplatiť každdému veslárovi a ták ...
  • „Ty s námi chceš bojovat, chlapče? Nebud blázen, hochu. Jsi jeden proti šesti.“
  • Netuším :D
  • upraveno 26. února 2014
    Podľa mňa to povedal Robbovi jeden z tých divokých, čo chceli okradnúť Brana. Ale niesom si istý, ktorý to bol.
  • Řikal to Arye Citroš?
  • Jedinou ostudou je to, že jste jim to neřekli hned.
  • ..to povedala stara chuva Hodorovi... potom, čo neoznamil Nedovi Starkovi stav pokladnice na Zimohrade... :roll:
  • @Depresor: Hra o nevtipnější zasazaní citátu? Nový Archmaester Citadely (zvolený jako poradce Targaryenů), když se dozvěděl, že Maestři už dávno vědí, že incest ničí genetickou výbavu potomků.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.