Hobit

upraveno 6. listopadu 2010 v Film a televize

Quote:
Novozélandský režisér Peter Jackson se bude podílet na psaní scénářů ke dvěma dílům filmového zpracování románu J.R.R. Tolkiena Hobit.

Podle hollywoodského tisku se pod scénáři, na kterých se již začalo pracovat, podepíše i režisér obou snímků, Mexičan Guillermo del Toro.

Jackson má filmy, na jejichž realizaci se dohodl s hollywoodskými studii New Line Cinema a MGM, také produkovat. Natáčet by se měly na Novém Zélandu, kde vznikala i slavná filmová trilogie Pán prstenů, a jejich dokončení je plánováno na léta 2010 a 2011.

Podle studia New Line Cinema bude první film adaptací Hobita a druhý bude originální příběh, který pokryje 60 let mezi knihou a začátkem Pána prstenů.

Plánované natáčení komplikoval právní střet mezi Peterem Jacksonem a New Line Cinema, které vlastní práva na filmové zpracování Tolkienových knih. Studio si nepřálo, aby Jackson Hobita režíroval.

Po natočení trilogie Pán prstenů, kterou Jackson režíroval, se totiž soudil se studiem o údajné nevyplacené podíly na zisku. Trilogie vydělala po celém světě zhruba tři miliardy dolarů. Její třetí díl - Návrat krále - získal 11 Oscarů, včetně ceny za režii pro Jacksona.

Těšíte se? Já strašně. 8) :!:

Zvláště na ten druhý film. :idea:

1356749

Komentáře

• upraveno 26. ledna 2012
    Everett: jo i Gandalf opustil Středozem. (Krisa to výše už napsala :))
    Jen tak mimochodem, třebas to někdo znáte:
    Doufám, že si z toho PJ nebral inspiraci :D
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 26. ledna 2012
    Astaldeo: Jo, z toho asi taky nebyl na větvi...
    EY: Gandalf jel též
    upraveno 26. ledna 2012
    Astaldeo: Trochu mě zděsily Hobití domečky - hlavně jejich vstup a Bilbo vypadá jak Mach :)
    Holt Adolf a jeho pojetí. Ale co v tomhle Hobitovi dělá princezna mi je záhadou ;) Že by JRRT rotoval v hrobě při pohledu na toto pojetí Hobita? :)
    A někteří si stěžují, že scény ve Hře o trůnech byly změněné oproti knize.
    Co bylo na konci LOTRa hořkosladkého? (Knihy jsem nedočetl do konce ty popisy mě ubijeli) prosím napište vím že vyplenili kraj ale co ještě?
    Ani film jsi neviděl? Tam je konec poměrně věrně hořkosladce vystižen.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 26. ledna 2012
    Film jsem viděl ale že bych ten konec tak prožíval si nepamatuju, hlavně že přežili Samwise a Gandalf, jinak Frodo mi ani v knížkách ani ve filmu nebyl nikdy sympatický, a druhá věc, nemůžu se zbavit představy že Samwell z ASOIAF vypadá jako filmový Samwise (Samvěd)
    EY: To vlastně není tak úplně mimo mísu. Když sestra Sama uviděla v seriálu, hned ve druhej vteřina prohlásila: "Ježiši, ten určitě umře nějakou strašně brutální smrtí." :D
    upraveno 26. ledna 2012
    Samvěd přece neumřel ne? nebo alespoň ve filmu a nevim proč by měl Samwell umírat strašně brutální smrtí......je sice blbej, ale náš....
    Neumřel, tak jsem tu podobnost nemyslela. No a řekla to, protože v tom středověkým světě se právě na scénu přišoural tlustej týpek, co právě předvádí, jak moc to neumí s mečem.
    Everett Young napsal(a):

Film jsem viděl ale že bych ten konec tak prožíval si nepamatuju, hlavně že přežili Samwise a Gandalf, jinak Frodo mi ani v knížkách ani ve filmu nebyl nikdy sympatický, a druhá věc, nemůžu se zbavit představy že Samwell z ASOIAF vypadá jako filmový Samwise (Samvěd)

No ta hořkosladkost je v tom loučení, v podstatě jakoby Frodo, Gandalf a spol. umírali, ale dává to prostor věřit, že odpluli na lepší místo. Sam dostane příslib, že i on bude smět jednou na to místo odejít, ale ostatní utřou. A co se týče GRRM, ten vysloveně napsal, „ať si strčí křesťani svůj Ráj někam, já chci do Země neumírajících“ :-)
  • upraveno 27. ledna 2012
    Ta podobnost obou Samů mě už taky napadla. Možná je prostě jméno Sam v různých obměnách název pro někoho, kdo je na první pohled ukázkový antihrdina, ale v průběhu děje překvapuje (nejvíc jistě sám sebe:)). Oba mají zdravý rozum (i když Samwise je oproti Samwellovi statečnější). Do Bouře mi připadá, že mají oba takovou stejnou roli a obě postavy jsou mi velice sympatické.

Alek, o tom konci si to napsal hezky, navnadil si mě, abych si aspoň ten konec znovu přečetla nebo podívala na film. Pamatuju si ten smutek: poslední elfové opouštějí Středozem. Symbol krásy, vznešenosti, kouzelnosti GDN_(
    U prodloužené verze filmu byl ten konec neúměrně dlouhý. :-)
    To tam mohli dát radši to vyplenění, aby bylo jasné, že po ukončení války nenastupuje ráj na zemi, ale tvrdá dřina.
    Ben Nevis napsal(a):

U prodloužené verze filmu byl ten konec neúměrně dlouhý. :-)
    To tam mohli dát radši to vyplenění, aby bylo jasné, že po ukončení války nenastupuje ráj na zemi, ale tvrdá dřina.

Nebyl dlouhý :-)
    Vyplenění by vydalo na další půlhodinu a obešli to hodně elegantně, když posílili tu rovinu těžkého údělu navrátilců z války a geniálně jim k tomu stačil jeden pohled Froda a spol.
    A hlavne. Prodlouzena verze je v posledni pulhodine stejne dlouha jako kinoverze...
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 27. ledna 2012
    Ze světa zmizeli Hermafroditi. Tragédie :)
    upraveno 27. ledna 2012
    Náhodou, takovej Haldir byl sakra frajer...
    upraveno 27. ledna 2012
    Měl dlouhé vlasy a nepracoval. Co chceš víc.
    upraveno 27. ledna 2012
    flanker.27: Remcale
    Mám taky dlouhé vlasy a nepracuji, víc nechci :))))))
    Marišiel napsal(a):

Alek, o tom konci si to napsal hezky, navnadil si mě, abych si aspoň ten konec znovu přečetla nebo podívala na film. Pamatuju si ten smutek: poslední elfové opouštějí Středozem. Symbol krásy, vznešenosti, kouzelnosti GDN_(

Myslím že ne všichni elfové opustili Středozem. S Bilbem, Frodem a Gandalfem to byli spíš jen poslední Noldor. Sindar, Nandor, Laiquendi a Avari odešli asi až ve Čtvrtém věku a možná vůbec.
    jj, poslední loď to nebyla, vždyt museli počkat na Sama až rozseje svoje semínka :-)
    upraveno 27. ledna 2012
    Jo Samwise je od začátku sympaťák, kdežto frodo je mi z někakého mě neznámého důvodu velice nesympatický...
    upraveno 27. ledna 2012
    Krisa: Tak mi maminka neříkala...
    Ty si to dovolit můžeš, ty se dobře provdáš. :)
    upraveno 27. ledna 2012
    flanker.27: CHA! Prej dobře provdám, CHA! Já se nechci vdávat, já chci být uhlobaron, to by mě bavilo :)
    prípadne finančný magnát. no na druhú stranu, uvidí sa, či Kolben alebo Daněk neprídu s návrhom na sobáš...
    upraveno 27. ledna 2012
    Jo, sponzora bych taky brala, ale hlavně aby po mně nic nehctěl...
    upraveno 27. ledna 2012
    Krisa: Petra Bezruče na tebe. :)
    sarven: Nakonec bude ráda za Mazavku.
    upraveno 27. ledna 2012
    flanker.27: ale důl ti přece jen tak nevezmou...
    upraveno 27. ledna 2012
    Krisa: My nesmíme ani naznačovat...
    upraveno 27. ledna 2012
    Ehm když už tu někdo mluvil o Bezručovi četl někdo z vás ty interpretace Skákal pes od známých autorů (Mácha, Poe, atd.)? Bylo by to docela dobře použitelné ve školách...
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.