Hobit

upraveno 6. listopadu 2010 v Film a televize

Quote:
Novozélandský režisér Peter Jackson se bude podílet na psaní scénářů ke dvěma dílům filmového zpracování románu J.R.R. Tolkiena Hobit.

Podle hollywoodského tisku se pod scénáři, na kterých se již začalo pracovat, podepíše i režisér obou snímků, Mexičan Guillermo del Toro.

Jackson má filmy, na jejichž realizaci se dohodl s hollywoodskými studii New Line Cinema a MGM, také produkovat. Natáčet by se měly na Novém Zélandu, kde vznikala i slavná filmová trilogie Pán prstenů, a jejich dokončení je plánováno na léta 2010 a 2011.

Podle studia New Line Cinema bude první film adaptací Hobita a druhý bude originální příběh, který pokryje 60 let mezi knihou a začátkem Pána prstenů.

Plánované natáčení komplikoval právní střet mezi Peterem Jacksonem a New Line Cinema, které vlastní práva na filmové zpracování Tolkienových knih. Studio si nepřálo, aby Jackson Hobita režíroval.

Po natočení trilogie Pán prstenů, kterou Jackson režíroval, se totiž soudil se studiem o údajné nevyplacené podíly na zisku. Trilogie vydělala po celém světě zhruba tři miliardy dolarů. Její třetí díl - Návrat krále - získal 11 Oscarů, včetně ceny za režii pro Jacksona.

Těšíte se? Já strašně. 8) :!:

Zvláště na ten druhý film. :idea:

«13456749

Komentáře

• upraveno 24. srpna 2008

presne tak. teším sa preveľmi a na ten druhý možno najviac zo všetkého. to by mohla byť skutočná šľahačka na torte.

• upraveno 17. ledna 2012
    Jak já se těším, strašně moc. Tolkien je moje srdcovka a jsem moc ráda, že to natáčí zas Jackson a zas na Zélandě a že to bude mít tím pádem s Pánem prstenů takovou provázanost. Co se mi ale moc nelíbí, že se tam objeví tolik postav z PP. Iana Holma bych pochopila, ale Elijah mi přijde protlačený už zbytečně moc, a ti elfové Blanchett a Weaving - jsem zvědavá, za jakou záminkou se tam objeví.. (nejsem si teď jistá, jestli se i v knížce mihli, ale spíš bych řekla, že ne)
    No Frodo tam bude proto, že to prostě bude vyprávěný částečně přes něj, kdy bude Bilbo vzpomínat... odhaduji z náznaků.

A elfové tam budou proto, že do děje dost mluvili, i když to v knížce samotné nebylo zachyceno. Zase ale knížka by nevydala na 2 filmy, takže Jackson posbíral info ze všech dodatků a dalších děl právě o aktivitách našic hstarých známých kolem Bílé rady, Sarumanova pádu apod.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 17. ledna 2012
    Frodo bude v Hobbitovi na začátku (údajně, samozřejmě to nevím určitě) - stejně jako začínal PP, tak bude i v Hobbitovi ležet pod stromem a číst knihu (jakoupak asi :)?)
    presne tak. Galadriel bola predsa hybnou silou Bielej rady, chcela Gandalfa za šéfa, ale stal sa ním Saruman. celá tá línia boja proti zlu v Dol Guldur, ktorá bola v hobitovi len okrajovo spomenutá bude predpokladám výraznou porciou dvoj-filmu.
    práveže by bolo dosť čudné keby sa tam neobjavili, navyše veľká chyba.
    Bilbova výprava sa po ceste zastavila u Elronda, takže asi je ok že sa tam objaví :)

no a čo sa týka prológu so starým bilbom a frodom, uvidíme, ale asi má PJ väčšie rozrpávačske skúsenosti ako my, tak mu pokojne verme :)
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 17. ledna 2012
    Mno nebude tam nikdo z Gondoru a Rohanu, nebude tam Gimli a zbytek mladých hobitů. Lego sice v knize také nebyl, ale v jako syn pána Mirkwoodu je jeho účast ve filmu akceptovatelná. Mno a jak je to s Aragornem to už si nepamatuji. Každopádně, co mi dělá starosti je že tam nebude King Dain
    Pokud tam budou Galadriel a Elrond vtáhnuti účelně, jakože scénář čerpal i z další Tolkienovy literatury a podobně, tak to bude samozřejmě jenom plus. Blanchett a Weaving jsou dobří herci a jejich postavy jsou mi sympatické.
    Nepamatujete si někdo, jestli Legolas má něco do činění s těmi lesními elfy, kteří Bilba zajmou? (Četla jsem to naposledy asi před třemi lety a už mi některé věci unikají) Protože Orlando Bloom by se měl v Bilbovi taky objevit..
    Než jsem komentář dopsala, už jsem měla i odpověď ohledně Legolase:) Díky Montezuma3 ;)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 17. ledna 2012
    Bože, já si to snad budu muset přečíst, abych věděla o čem (přesně) se to bavíte. Ale co, proč ne... po Válkách růži další knížka na cesty a do čekáren.
    Stačí Hobit nebo jsou i nějaké další knížky k tomuto příběhu?
    Pro následující film ta jedna knížka Hobit stačí, ale pokud tě Tolkien chytne, doporučuji rovnou navázat Pánem prstenů...
    upraveno 17. ledna 2012
    Pána prstenů jsem (nedo)četla. Tolkien nebude můj kůň.
    ups, to jsme nečetli - možná bys to měla dát do spoileru :-D
    daj mu šancu ešte niekedy...
    Nevada: znám víc lidí v okolí, kteří mají povětšinou stejný vkus na knížky jako já, ale Tolkiena číst nemůžou...
    upraveno 17. ledna 2012
    Alek napsal(a):

ups, to jsme nečetli - možná bys to měla dát do spoileru :-D

Četli už i dřív. Zmiňovala jsem to tady tuším víckrát :oP
    sarven napsal(a):

daj mu šancu ešte niekedy...

Dám, s Hobitem. Ale obávám se, že Pán prstenů je pro mě mrtvá záležitost. Přečetla jsem Společenstvo i Dvě věže a u Návratu krále jsem to definitivně vzdala. Z těch sáhodlouhých popisů jsem málem chcípla nudou. Definitivně to zkazila část putování Froda a Sama ve Dvou věžích. Tuhle část nemám ráda ani ve filmu.
    no asi jo, ale mě to prostě vždycky tak rozhodí... :-)

upraveno 17. ledna 2012
    Tak promiň :o)))
    v poho, nějak se s tím srovnám :-D
    Co si pamatuju tak Legolas v Hobitovy nebyl a něco mi říká že Dain taky ne, maximálně zmíněn, jinak se děje neúčastnil, musím na to znova mrknout možná že byl až na konci v bitvě pěti armád.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 18. ledna 2012
    Dain byl na konci v bitvě. Thorin mu poslal zprávu že má horu a on mu přispěchal na pomoc v plné zbroji.
    Ale myslím, že tam nakonec asi bude. Jen to obsazení postavy není známo, protože to nebude nijak velké jméno a Dain se tam možná jen párkrát mihne.
  • upraveno 18. ledna 2012
    Já bych řekl, že moc postav z Pána Prstenů v Hobitovi být nemůže, jednoduše proto, že mezi nimi uplynula moc dlouhá doba.
    Pokud si dobře vzpomínám, tak v Hobitovi nebyl Bilbo moc starej a v Pánu prstenů už to byl naopak vetchý kmet, který byl naživu jen díky působení prstenu, který u nositele zpomaluje stárnutí. Takže v Hobitovi se mohou z PP vyskytovat snad jen elfové a trpaslíci, který stárnou o hodně pomaleji než lidi. Ale Frodo, ostatní hobiti a lidé nejspíš v době děje Hobita ani nebyli naživu. Asi ani ten Aragorn, který má zpomalený stárnutí díky krvi svých předků, by se tam časově moc neměl vyskytovat.
    Gandalf navštívil Bilba v roce 2941 Třetího věku a Aragorn se narodil 2931. Když mu byly 2, přestěhoval se do Roklinky, kde vyrůstal až do 2951. Takže teoreticky se setkat mohli. Vlastně bych se divil, kdyby Jackson této šance nevyužil. I když "oficiální prameny" uvádějí, že se s Gandalfem seznámil až v roce 2956.
    Hobit naskýtá spoustu možností náznaků a narážek pro zasvěcené, kteří budou při jejich odhalování řičet blahem.
    verte tomu, že tam budú iba tie čo tam majú byť a tie čo tam môžu byť :)
    Hej, sarven. Doufám, že pak napíšeš kladnou recenzi. :-)
    Pána prstenů jsem (nedo)četla.
    To já zase málem nedočetl Hobita. I když jsem předem věděl, že je to určeno pro čtenáře ve věku 12ti let, ten šok byl na mě příliš velký.
    Fíha. S tím Holmem jsi se ale netrefil. :-)
    Ale Frodo, ostatní hobiti a lidé nejspíš v době děje Hobita ani nebyli naživu. Asi ani ten Aragorn, který má zpomalený stárnutí díky krvi svých předků, by se tam časově moc neměl vyskytovat.
    A proč by ne? Flashback je mocná záležitost :-) Otázka spíš podle mě je, zda oba filmy budou rámované příběhem Hobita (začátek a konec), nebo zda se to bude týkat prvního filmu a druhý vlastně překlene období mezi Hobitem 1 a LOTRem - ale tohle asi padlo a správná bude spíš varianta 1.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 18. ledna 2012
    Nevada: No, máme to s PP podobně. Já to sice dočet, ale asi už na to bylo v cca 16 pozdě. Když jsem asi o rok dřív četl Hobita, věděl jsem sice, že moje srdeční záležitost to nebude, ale ještě jsem zuby neskřípal.
    Nejlepší bylo to období, když jsem přečetl Společenstvo a čekal jsem, až vyjdou Dvě věže, a četl to pořád dokola. Moria a Elrondova rada - to bylo něco! To jsem si užíval nejvíc. Pak jsem byl zklamaný. A třetí díl jsem spíš protrpěl. Vůbec jsem nebyl napnutý, tušil už jsem, jak to dopadne. Zkrátka dobře. A i když to Tolkien napsal tak, aby to neskončilo úplně všechno dobře, i tak mě to zklamalo.
    Dočteno asi 5x :-D Umí skvěle popisovat prostředí... Člověk se cítí jak kdyby byl ve Středozemí. A Silmarillion... To je teprve pecka ;-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.