Hudba

upraveno 6. listopadu 2010 v Rozličný pokec

Nemáte někdo náhodou účet na http://www.last.fm? Používám to už asi měsíc a vřele doporučuji. Kdybyste náhodou nevěděli, o co jde, můžete si přečíst třeba tenhle článek.

Dají se z toho vytáhnout mimo jiné velmi zajímavé statistiky. :)

Kupříkladu národnostní rozdělení interpretů, které jsem prozatím poslouchal:

Komentáře

• upraveno 15. ledna 2009

Ale jak se mám zaregistrovat, když si nejsem jistý svým pohlavím? :o :lol:

• upraveno 15. ledna 2009

Když já bych se asi styděl svěřit s tím, co poslouchám :-) A pak zatím zdárně odolávám všem těmto sociálním sítím...i když, regnul jsem se asi před měsícem na Twitteru. Ale ještě jsem se neutwittnul. A co vy, twittujete někdo? :-)

• upraveno 16. ledna 2009

heavy_head wrote:
    Ale jak se mám zaregistrovat, když si nejsem jistý svým pohlavím?

Buď upřímný a zadej "malé". Já jsem to tak udělal. 8)

Alek wrote:
    A pak zatím zdárně odolávám všem těmto sociálním sítím...

Když trávíš čas s Meerou, sítím se prostě nevyhneš, ach, já to vím, já to vím. :wink:

Alek wrote:
    A co vy, twittujete někdo?

Zní to strašlivě, co to je? :twisted:

Mimochodem, víte, jakou hudbu poslouchají Lannisterové?

No přece Rock! :o :lol:

• upraveno 17. ledna 2009

Co je Twitter? Miniblog, je to ted strašně v módě. Jak už napovídá název, je to blog, každý záznam v něm je ale omezen počtem znaků (snad 160) - což je super. Protože většinou blogy nečtu právě kvůli tomu, že je to hlásná trouba neuspokojených pisálků (čímž nemám na mysli blogy zdějších literátů! :-)). Kdežto na Twitteru sleduju už skoro 20 blogů, jednovětné záznamy si vždy s chutí přečtu, ačkoli tam někdy lidi píšou i takový békoviny, jako že šli na záchod :-) Dá se na jednotlivé autory samozřejmě reagovat svými poznámkami apod.

Jo, zamlouvá se mi to, možná časem začnu mikroblogovat i já, uvidíme, zatím mi chybí možnost některé záznamy ukrývat před zveřejněním, pokud by to bylo možné, mohl by z toho být docela zajímavý deníček.

Btw, víte jakou skupinu poslouchají na zdi? No přece Pink Floydy a jejich The Wall :-)

• upraveno 17. ledna 2009

a kto je favorit jiných? asi Lucie bíla a Snow s jeho "informer" :)

• upraveno 18. ledna 2009

160 znaků, jo? Když si vzpomenu, jaké jsem vždycky míval potíže nacpat všechno, co chci říci, do jedné SMS... :) Stačí jeden poetičtější obrat a všechny znaky jsou pryč. Kdepak, to by nebylo nic pro mě. A zároveň mám rád, když někdo píše hezky od podlahy a zmíní vše, co je třeba zmínit. Takže mikroblogy asi příliš sledovat nebudu. Ovšem kdybys založil ten svůj, určitě dej odkaz. :twisted:

Hm, pokud Jiní poslouchají hip-hopery z kanadských kriminálů, pak není divu, že je třeba je držet za Zdí. :wink:

Targaryeni poslouchají Dragonforce, to je jasné. Tedy s výjimkou mistra Aemona, ten si oblíbil Blind Guardian. :)

A znáte tohle? :shock: :o

• upraveno 22. ledna 2009

aj ta krajta, mé diskofilní alter ego odhaleno :-)

• upraveno 25. ledna 2009

Nasty friday? :shock:

To byl tuším oblíbený song Robinsona Crusoe, ne? :P

• upraveno 27. ledna 2009

Před zlovlčím čichem se neschováš. Poznal jsem tě i přes ty černé brýle. :wink:

O Robinsonovi prosím pomlčet. Dnes se mi zdálo, že jsem ztroskotal na ostrově plném lidožravých opic. :x (kromě toho tam vystupovala ještě partička nezvedených výrostků s oštěpy naostřenými na obou koncích, opuštěný dům, krásná dívka a bratři Cleganové na motorovém člunu s lucernou - zcela zjevně je v tom vidět nestrávený vliv některých zásadních literárních děl). :)

Ach se vrátil k tématu hudba - může mi někdo vysvětlit, co je to "indie"? (kromě toho, že to je stát plný snědých gentlemanů s tečkou mezi očima) :?: Myslel jsem, že to je označení pro nezávislou muziku, ale když vidím, co všechno je takto označováno, říkám si, že to asi tak úplně jednoduché nebude.

indie? to je i v muzice? :shock: Já to porpvé slyšel v souvislosti Indie RPG na d20 v kostce. Přišlo mi, že je to takový to líbivý slovíčko, kterým se chtěj někteří frikulíni odlišovat. Něco jako nezávislej film, dogma apod. :-)

http://www.last.fm/user/Vesman17

kdysi především filmové soundtracky, teď hlavně metal...

• upraveno 29. ledna 2009

Dobrý vkus! :idea: Koukám, že hodně Japonců - ale není divu, kvalitní filmovou hudbu bych taky hledal nejspíš u nich. Syrové ryby prý povzbuzují skladatelské schopnosti. :)

Na metalu se shodneme.

Your musical compatibility with Vesman17 is Super. 8)

Jen mě trochu znepokojuje název Short Leg Summer. :shock:

Alek wrote:
    Indie? to je i v muzice?

Myslel jsem, že to je jen tam, ale nakažlivá choroba se už zjevně rozlétla do světa. :o Dočetl jsem se, že zprvu se takhle označovali interpreti, kteří měli podepsáno u menších hudebních vydavatelství. To se ovšem v průběhu času posunulo, takže dneska už jsou takhle označováni úplně všichni, kdo znějí alespoň trochu jako alternativní (tj. v podstatě jakýkoliv) rock nebo pop.

Já osobně se tomuto tagu spíše vyhýbám. :P
  • upraveno 30. ledna 2009

Short Leg Summer jsou takový japonští magoři, co hrajou cca rock a od kterých poslouchám jedinou písničku, která mě vždycky dokáže nabít energií...

• upraveno 1. února 2009

Každopádně musím dementovat veškeré zprávy o tom, že mám krátké nohy. Nikoliv! Mám je až po zem. 8)

Znáte tuhle zpěvačku?

Album, které vydala, se jmenuje Vagabond Girl.

Je od ní hezké, že skládá písně o své vlastní sestře. :)

• upraveno 1. května 2011
    Aby trošku ožil tento topic :-)
    jj, má tam moc pěkné melodie... někde jsem četl, že hudba k Mrtvému muži vznikala tak, že Neil Young koukal na film a k tomu improvizoval na kytaru :)
    Tak to je zajímavý... pravda že je to dost experimentální :-) K tomu filmu se hodí výborně
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.