Liga mistrů meče a sekery

upraveno 6. listopadu 2010 v Akce a hlasování

Bratři ve zbrani. Protože jsem lehce posedlý různým srovnáváním, statistikami a soutěžemi, připravil jsem návrh turnaje. Dalo by se to samozřejmě použít i na největšího „hajzla“ v Písni, nejkrásnější ženu, největšího sympaťáka atd. Nechal jsem se inspirovat Létem přivedenou soutěží a systémem mistrovství světa ve fotbale či hokeji.

Byly by čtyři skupiny po osmi lidech. Každý hlasující by mohl jednou denně dát +2 a +1 bod. První čtyři, kteří by dosáhli dejme tomu dvaceti bodů, by postoupili do dvou osmifinálových skupin, znovu první čtyři z obou do jedné čtvrtfinálové, pak první čtyři do semifinálové a první dva do finále (snad je to aspoň trochu srozumitelné). Šlo by to aplikovat i na jiné porovnávačky, kde se může začínat na dvou skupinách po osmi. Výhoda je v tom, že se zde eliminuje „nešťastnost“ losu, kdy se třebas ve čtvrtfinále utkají největší favoriti a jedná se ve své podstatě o předčasné finále. Také si myslím, že při jednom hlasování denně se vyhneme různým spojováním hráčů pro překvapivé a náhlé protlačování jejich favorita. Samozřejmě si uvědomuji i nevýhody. Možná, bude chybět jistá dramatičnost a další chyby by se možná vynořily časem. Určitě bych se nebránil různým názorům na zlepšení. Jak vytvořit skupiny? Určitě by se to mělo týkat lidí. Žádní nemrtví, obři, jiní atd.

Také by asi bylo fajn, když by se jednalo o postavy, o kterých něco víme (aspoň ze vzpomínek žijících postav). Aemon dračí rytíř byl jistě skvělý válečník, ale vše, co o něm známe, pochází z legend. Je to ale jak mnohokrát píši jen návrh.

Jak ale rozdělit bojovníky do skupin? Co třeba geograficky? Dle toho odkud pochází nebo kde právě působí? Napsal jsem nápady na osmičky. Může být však někdo, na koho jsem zapomněl, vyměněn za někoho z mého návrhu. Můžem se třebas dohodnout, že tam chceme i nějaké legendy Dračího rytíře, Smějící se bouři, Baelora Kopíláma adt.

Příklad:

Skupina A (Sever, Údolí Arryn)

Např. Mance nájezdník, Tormund Obrozhouba, Qhorin půruký, Jon Sníh, Yohn Royce, Lyn Corbray, Šagga, Jason Mallister (Jon Umber, Eddard Stark, Magnar z Thenu, Timett)

Skupina B (Západ, Železné ostrovy)

Např. Jaime Lannister, Gregor Clegane, Sandor Glegane, Lyle Silnokanec, Rorge, Victarion Grayjoy, Andrik Neusměvavý, Nute Holič

Skupina C (Rovina, Bouřlivý konec, Královo přístaviště )

Např. Garlan Tyrell, Loras Tyrell, Barristan Selmy, Brienne z Tarthu, Robert Baratheon, Rhaegar Targaryen, Usměvavý rytíř, Bronn z Černovody (Arys Oakheart, Balon Swann, Aemon dračí rytíř, Randyll Tarly)

Skupina D (Dorne, Dálný Východ)

Např. Oberyn Martell, Arthur Dayne, Gregor Dayne, Areo Hotah, Khal Drogo, Silný Belwas, Daario Naharis, Syrio Forel

Možná, že některým z vás budou ty skupiny připadat nevyrovnané. Možná jsem také na někoho zapomněl. Vše se dá však nějak dodělat či upravit.

Možná ještě také není čas na něco podobného a možná na to nikdo nebude mít chuť. Uvidíme.

Také by to měl zaštítit (pokud bude mít chuť) někdo seriózní a neutrální např. Alek nebo sarven.

Jsem samozřejmě smířen i s variantou, že mě s tím vším pošlete do Ašaje.... :D

SKUPINA A - SEVER A ÚDOLÍ ARRYN

Pro nezájem o tuto skupinu se rozhodli prakticky dva jediní hlasující (sarven, Chmur) předčasně tuto skupinu ukončit.

POSTUPUJÍCÍ

1. Qhorin Půlruký

Qhorin potvrdil roli favorita a celkem jasně se stal mistrem meče severních plání a hor. Půlruký dokázal, že Noční hlídka není jen banda otrhanců a nechtěných kluků, ale i odvážných mužů, jenž vládnou mečem s mrazící bravurou a ledovým klidem...

2. Lyn Corbray

Nejlepší šermíř Údolí je povahou opak Qhorina. Co se však týká vládnutí mečem, jsou si zřejmě skoro rovni.

Navíc vlastní legendární Opuštěnou paní (myslíte, že ten název je kvůli vysoké produkci vdov tímto mečem?:-), což je samozřejmě výhoda.

3. Jon Sníh

Mladý velitel noční hlídky se jako poslední výrazněji odpoutal od zbytku skupiny. Jon je určitě talentovaný bojovník a Vlčí dráp se stává v jeho rukou smrtonosnou zbraní.

4. Timett syn Timetův

Oblíbený žoldák Tyriona Lannistera patří jistě mezi nejnebezpečnější bojovníky Měsíčních hor. Sice postoupil dál více méně do počtu, bojovník je to však odvážný a smrtonosný.

VYPADLÍ

5. Velký Jon Umber

Velký muž a velký neúspěch. Málokdo věřil, že jeho velikost a síla stačí na porážku jiných šampionů

6. Yohn Royce

Jeden z nejušlechtilejších a nejhrdějších šlechticů Údolí Arryn milující boj nedokázal výrazně zaujmout.

7. Mance Nájezdník

Král za Zdí skončil na nepříliš lichotivém sedmém místě. Obratnému rétorikovi málokdo věřil i obratné zacházení s mečem. Je jasné, že pokud nejlepší nebo jedni z nejlepších bojovníků Divokých končí na takových pozicích, neměl lid za Zdí proti Stannisově armádě žádnou šanci, i když byli v početní výhodě.

8. Tormund Obrozhouba

Velký pábitel, ale také sympaťák s velkým srdcem a apetitem. Celkem jasně skončil poslední. Možná nás však ještě v Tanci s draky překvapí a my si uvědomíme, jak moc jsme mu křivdili:-)

SKUPINA B - ZÁPAD A ŽELEZNÉ OSTROVY

POSTUPUJÍCÍ

VYPADLÍ

2»

Komentáře

• upraveno 28. února 2009

Jaime Lannister - 10b

Gregor Clegane - 14b (+2)

Sandor Clegane - 12b (+1)

Lyle Silnokanec - 10b

Victarion Grayjoy - 10b

Euron Grayjoy - 6b (-2)

Andrik Neusměvavý - 10b

Nute Holič - 8b (-1)

Asi si budu muset celého pavouka udělat sám..

Trochu se to podobá masturbaci...:-)

Ale jak říká jedno pořekadlo - Masturbace je sex s někým, kdo vás má doopravdy rád :lol:

Mám rád různé ankety a srovnávání...škoda, že se nikdo nechce přidat...

Co třeba soutěž o nejošklivější stvoření Západozemí nebo nejtlustšího muže? :)

• upraveno 25. února 2012
    Protože hra vítězové a poražení se celkem líbí, ale hodně lidí doporučuje pro pokračování počkat do vydání Tance s Draky, od pýchy a pádu starého fóra už uběhla drahná doba a jelikož přibylo mezitím do fóra mnoho nových lidí, napadlo mě, jestli bychom nezkusili obživit myšlenku Turnaje o nejlepšího bojovníka světa vytvořeného George Martinem. Pokud se však v Tanci vyskytují noví chrabří rekové (nevím, nečetl jsem) nebo další souboje, můžeme počkat na jeho vydání. Myslím, že ten systém soutěže je celkem dobrej, jen bych místo osmičky volil šestnáctičlenný skupiny. Vybralo by se osm nejlepších a by nastalo play off. První např ze skupiny A by šel do vyřazovačky s osmým ze skupiny B. Takhle by to fungovalo až do finále. Jen si myslím, že volit jednou denně je málo, takže bych navrhoval jen čekat na dalších, řekněme, sedm hlasujících než můžu volit znova. Tak co na to říkáte?
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.