IF sága

upraveno 15. ledna 2011 v Píseň ledu a ohně
Prosím vás, tuto ságu neznám, ale docla mě zaujala, tak bych se chtěla zeptat, kolik má dílů, kde knížky sháníte a kolik stojí? Moc díky:-)
«134

Komentáře

• upraveno 15. března 2008
    Díly má zatím 4, celkově by jich mělo být 7 (u nás je každý díl rozdělen do 2 knih, takže zatím vyšlo 8 knih). Tady najdeš seznam.
    Ságu lze koupit v každém seriozním knihkupectví. :-) OK, to by nebyla moc dobrá zpráva o českých knihkupcíh. Nicméně určitě jsem je viděl v Luxoru, ale doporučil bych nakoupit je přes internet, kde třeba u Talpressu jsou poměrně velké slevy. Více v odkazech úplně dole.
    A než sem zas přijede Rytíř na bílém koni, řeknu to za něj...možná je lepší koupit nejdřív jen jeden díl, aby člověk zjistil, jestli mu sedí autorův styl. Nicméně doporučuji nezatracovat vše při prvním znechucení (množství postav, jmen, politikaření apod.), z vlastní zkušenosti vím, že na první pokus mě Hra o trůny taky příliš neuchvátila, až při opětovném přečtení a následném navázání druhým a třetím dílem jsem se definitivně zamiloval. :-)
    Takže ať se líbí a rádi tě uvidíme a poslechnem si tvůj ohlas, ať už tady, na fóru (Noční hlídka) anebo v Galerii.
  • upraveno 15. března 2008
    A co přesně tě na ní zaujalo, když ji neznáš, Loudalko? :-) Mně jednotlivé díly vždy doručí havran z Citadely jakmile vyjdou a mám to zadarmo. (Za hrst zrní, abych byl přesný). U téhle série je trochu smůla, že na ni v antikvariátech prostě nenarazíš (na to je moc dobrá).
  • upraveno 16. března 2008
    No,nechci tady nějak sýčkovat ale myslíte že to martin stihne dopsat?Přecejen,je už v letech...
    Žije zdravým americkým stylem, není se čeho bát :-) A navíc dneska na blogu vyhlásil, že konečně dopsal (snad definitivně) jednu Branovu kapitolu, s kterou se párá už šest let. No není to rychlík? :-)
  • MIlMIl
    upraveno 16. března 2008
    Pamatuju si, že v nějakým rozhovoru říkal, že nejsnáze se mu píšou kapitoly Tyriona a nejhůře Brana. Tak snad je to posun kupředu.
    Já v tom nevidím problém. Letos mu bude šedesát a Tanec s draky je těsně před dokončením. Zbývají dva díly, nanejvýš tři, pokud se rozepíše hodně. Bude-li psát stejným tempem jako první tři díly, zvládne to za 4-6 let. Jestli se to z nějakého důvodu protáhne, možná si budeme muset počkat déle, ale více než 10 let to skoro určitě nebude. Takže do sedmdesátky je se sérií hotov! Nenechte se mýlit, to jsou nejlepší mužská léta, léta vyzrálosti. :-) Samozřejmě se může přihodit, že ho na ulici trefí náhodně vržený kámen z trebuchetu. Jenže tento neblahý osud může potkat i kohokoliv z nás, proto je marné nad ním dumat. Valar morghulis.
    Kámen z trebuchetu? To už je pravděpodobnější, že na něj spadne Zeď. ;)
    Vzhledem k tomu jakým šokujícím a bezcitným způsobem vraždí své postavy, by se nemoh divit podobnému zacházení. :-)
  • upraveno 17. března 2008
    Všem moc díky za reakci na vznesený dotaz :-) hlavně Alekovi:-)patří mé díky!
    A Těžké_Hlavě :-) - no, byla jsm na seznamu - fórum fantasy a tam jedna slečna pěla ódu na tuhle ságu a svým popisem(který ovšem nebyl nijak detailní) mi připoměla Meč pravdy od Terryho Goodkinda, což je pro změnu mé nejoblíbenější fantasy!!! klepu se na další díl no a čekací dobu bych ráda věnovala i jinému fantasy dílu třeba IF a nebo panu Sapkowskému - co říkáte na něj???Mějte se! a díky:-)
  • MIlMIl
    upraveno 17. března 2008
    Nechci říkat nechci nic, ale minimálně Goodkinda strčí Martin hravě do kapsy. Tedy pokud nedáváš přednost ságám s 10 knihami 10 postavami nad ságou s 8 knihami a 200 postavami.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 17. března 2008
    Dodatek ke koupi. Talpress má svoje knihkupectví v Řeznické ulici v Praze, kde se dají sehnat nejen všechny díly v češtině, ale i v originále.
  • upraveno 20. března 2008
    Tak jsem si za ty ceny u vydavatele objednal Bouři mečů a Hostinu pro vrány...Teď mám rozečtený Střet králů 2. knihu. Ale jde to pomalu, není moc času na čtení. Ale člověk si může udělat radost i tak ne? :)
  • MIlMIl
    upraveno 20. března 2008
    to Kubulinek:
    Jsem zvědav jak budeš reagovat na drobnou překladatelskou odchylku mezi Bouří a Hostinou. Předpokládám, že tak jako všichni ostatní.
  • upraveno 20. března 2008
    to MIl: to si ještě asi počkáš než se tam prokoušu...normálně nemám problém přelouskat hromadu knih, ale ted se na mě ze všech stran valí něco co je třeba udělat a není moc čas...
  • upraveno 13. dubna 2008
    Tak už sem nevydržel přihlížet a ty knížky si objednal ... ale běda vám, běda vám, jestli se mi to nebude líbit ;) Tak a nashle za deset let až to dočtu ;)
    Jo, běda jestli se to Maxovi nebude líbit. Celé vám to tu zavře :o)
    Uuuu, bojim bojim...držim palce, ale kvalita je na naší straně, karty jsou rozdány takřka ideálně, pokazit to může leda tak hráč. :-)
    Věříme v tvou případnou lobby, Alnagu. A kdyžtak vás budu vydírat "svými" projektovými skiny. ;)
  • upraveno 14. dubna 2008
    "pokazit to může leda tak hráč" ... nechápu to, ale myslim, že mě to uráží ;)
  • MIlMIl
    upraveno 14. dubna 2008
    Max: Když se ti to nebude líbit, klidně si na mě můžeš stěžovat.
    MIl: mě je naprosto jasný kam si pak můžu jít stěžovat ;)
    Uráží? Ajaj, no nevim, jestli je Píseň vhodná pro takový citlivky. :-)
  • upraveno 18. dubna 2008
    Je vůbec možné, že existuje někdo, kdo Martina ještě nečetl? ;-)
    heavy_head: je vůbec možné aby existoval někdo, kdo se diví že existuje někdo, kdo Martina ještě nečetl? :)
    Á, potrefený Max. :-) Ale vážně, pokud se aspoň trochu zajímáš o fantasy, je zvláštní, že jsi ještě cestou nenarazil na ten mohutný, nablýskaný, do dálky čnějící kolos, o kterém pějí chválu na každém rohu. Málo času?
    No zas to s tím každým rohem nepřeháněj, heade. Je pravda, že kde se o něm píše, většinou se pějí ódy, ale zase tak moc se nepíše...bohužel.
    Tady se o rozích zdatně diskutuje. Ale když jsem založil krásný topic "Rohy v Západozemí", tak mi tam nepáchla skoro ani noha. Smutné. Mimochodem, já sám jsem se dostal ke GRRM na základě náhodné vzpomínky na recenzi v deset let starém Dechu draka... takže je to skutečně velmi dobře utajovaná perla. :-)
    Každý, kdo má trochu přehled a jehož knižní znalosti neskončily Malým Bobšem, případně Tolkienem, si musí uvědomovat, že nic lepšího tu momentálně není. Kdo má rád fantasy, tomu brzy Martin překříží cestu. Nelze ho minout. Přirovnal bych ho k umyvadlu. :-)
    umyvadlo? jo ... o tom sem už něco slyšel, ale kde sou důkazy ...
    mám tak nějak zkušenost, že k většině věcí, který mě nějak skutečně oslovily, sem se dostal neúmyslně a nebo prostou náhodou. Trochu mě znepokojuje že tady mám už nějaký očekávání ... no uvidíme ... du se skusit zatim podivat po netu co to vlastně je to "umyvadlo" :)
    jj, být v očekávání, to je vskutku nepříjemný stav s nejistým koncem :-)
    Být v očekávání, není to nějaký eufemismus pro těhotenství? :-)
    Být v naději, neboli 2+1. ;-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.