Strom - Robert Baratheon

upraveno 25. října 2012 v Rodokmeny
Nejmladší z velkých rodů, zrozený během Dobyvačných válek. Traduje se, že jeho zakladatel, Orys Baratheon, byl nevlastním bratrem Aegona Draka. Orys získával jednu vojenskou hodnost za druhou, a se nakonec stal nejdivočejším z Aegonových vojevůdců. Když porazil a zabil Argilaka Arogantního, posledního Bouřlivého krále, Aegon mu za odměnu daroval Argilakův hrad, pozemky a dceru. Orys pojal dívku za manželku a přijal za svoje její praporec, tituly a slova jejího rodu. V erbu...

Číst celý článek zde

Komentáře

• upraveno 21. ledna 2008
    chýbajú tu jeho pobočníkovia, v čele s posledným Eddardom Starkom
    Dobrej postřeh, dík. Zkusim to napravit. Ony by všechny rodokmeny chtěly projít a dodělat, ale schovavam si to na časy, až nebude do čeho dloubnout. Přední jsou souhrny knih, které teď zase ožívaj. A s tím vás, drazí spolupracovníci, Joe a sarvene, volám na forum. ;)
    ja viem, viem, Arya ma čaká a je to moja veľka hanba. _Na druhú stranu, sľúbil som, že to napíšem skôr ako Martin DwD, tak aspoň nejakú hranicu som si dal :-)
  • upraveno 31. ledna 2008
    mistr Martin je na ťahu
    Noo...pořád má před náma ještě náskok minimálně dvou knih. ;)
    sarven -
    už někde visí kapitola Arya, alespon v angl?
    Zesumářené kapitoly Aryi? Hra o trůny je hotova, na Střetu králů se pracuje, vázne to u mě. ;)
  • upraveno 9. února 2008
    Mám dotaz....zatím jsem přečetl jen Hru o trůny (vlastně jsem druhou knihu dočetl asi před 10minutama :), tedy nevím jak to jde dále a Robert přece s Carsei neměl manželské děti...tzn. že Jofrey, Tommen nejsou jeho potomky. Nebo ano?
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 9. února 2008
    Uhodils hřebík na hlavičku, právě původ Cerseiných dětí bude důvodem pro jednání další výzmamné postavy, která ve Hře o trůny zatím přímo nevystupovala, byť se o ní často hovořilo.
  • upraveno 9. února 2008
    Kubulinek asi naráží na to, že by tu ty děti neměly být uvedeny. Avšak uvedeny tu být musejí, protože ač nejsou ve skutečnosti královští potomci, stále jsou tak vedeni, mají stále stejná práva . Lid je tak bere a nikdy to nebylo zpochybněno nijak oficiálně.
  • upraveno 9. února 2008
    Přesně tak. De facto to Robertovy děti nejsou, ale de iure pořád ano. Robert otcovství nikdy nezpochybnil. A něco mi říká, že už ani nezpochybní. ;-)
  • upraveno 11. února 2008
    2 Kubulinek:
    ale trochu ti závidím, že si práve prečítal Hru, a máš pred sebou toľko nového a zaujímavého :-)
  • upraveno 11. února 2008
    Já si závidím taky :) zatím mám doma ale jen první knihu Střetu králů.
  • upraveno 15. února 2008
    pročpak Jaime nemá před jménem Ser?
  • upraveno 15. února 2008
    Dobrej postřeh. Jak vidíte, stromy jsou lehce zastaralé, takže těch chybek tam bude možná víc. Píšu si to jako úkol do budoucna. Jen přemýšlím, jestli zachovat stejnou formu. Má to smysl kopírovat sem vlastně dodatky z knih? Jestli by nebylo lepší vymyslet trochu jiný způsob zpracování rodů. Máte nějakej nápad, návrh? Sem s nim! :-)
  • upraveno 16. února 2008
    Stromy smysl mají. Pomáhají zachovat biologickou rovnováhu! :-O
    Jako jiný způsob mě napadá jedině je zaktualizovat (u postav, které už nejsou, bych napsal proč) a napsat je pravdivě (tj. u Joffreye bych třeba poznamenal, že je plodem sestrobratrské lásky atp.)
    Prostě podle pravdy.
    Nešlo by u Ságy ty díly nějak seřadit tak, aby šly správně za sebou a ne podle abecedy?
    Nebo podle čeho to je seřazeno. ;-)(Co nelze seřadit, o tom se musí mlčet! :-O)
    ad Sága...nejlepší způsob, jak toho docílit, je dodělat souhrny, protože až bude souhrn Bouře, přešoupnu jí nahoru jako novinky, nápodobně pak s Hostinou. Jako můžu to předatovat i nyní, ale lepší a víc motivující mi přijdou ty souhrny. :-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.