Strom - Eddard Stark

upraveno 25. října 2012 v Rodokmeny
Předky rodu Starků byli Brandon Stavitel a prastaří králové zimy. Po tisíce let vládli ze Zimohradu jako králové severu, dokud se Torrhen Stark, Král, který poklekl, nerozhodl odpřisáhnout věrnost Aegonu Drakovi, místo aby se s ním utkal v bitvě. Jejich erbem je šedý zlovlk na sněhově bílém poli. Slova Starků zní: Zima se blíží.

EDDARD STARK, lord Zimohradu, strážce severu, pobočník krále Roberta Baratheona popravený po jeho smrti
jeho žena...

Číst celý článek zde

Komentáře

• Neměl by být věk Jona Sněha a Robba Starka stejný (cca jen pár měsíců rozdíl)? Protože v článku Letopisy Západozemí je toto:
    283
    Narodili se Robb Stark, Meera Reed, Roslin Frey, Desmera Redwyne, Samwell Tarly a Jon Sníh (nemanželský syn Eddarda Starka a neznámé ženy).

Tak mi přijde, že by měly být stejně staří, ale knížky jsem nečetla (celé), proto se ptám :-)
  • Tak teoreticky, pokud je Jon o pár měsíců mladší, mohlo být v určitou chvíli Robbovi 17 a Jonovi 16. Ale měla jsem za to, že Robb se 17 nedožil... :-k
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    U Robba je IMHO překlep nebo špatný zdroj (možná překlad?). V závěru Bouře mečů je v dodatcích Robb uváděný jako 16letý a tenhle text - aspoň podle věku ostatních mláďat Starků - vypadá psaný nebo doplňovaný po Hostině pro vrány.
  • někdo to snad upravoval dle Hostiny, ale popravdě už nevím. Klidně samozřejmě opravte.
  • V knize Hra o trůny je na 22 straně napsán Jonův věk - 14 a na téže straně je uvedeno, že "byl stejného věku jako Roob". Robbův stejný věk je pak znovu potvrzen na straně 830.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.