Letopisy Západozemí

upraveno 12. ledna 2012 v Historie
Chronologie událostí v Západozemí od Úsvitu věků po Válku Uchvatitele. Všechny letopočty jsou vztaženy k příchodu Aegona Dobyvatele v roce 1.

Úsvit věků, Věk hrdinů, Valyrie

Úsvit věků (před -12,000)
Za Úsvitu věků je Západozemí osídleno pohádkovými Dětmi lesa a možná i obry z dálného severu. asi -12,000
První lidé přišli do Západozemí z východního kontinentu přes...

Číst celý článek zde
24

Komentáře

• upraveno 15. dubna 2007
    Koukám, že se podbíháme všichni a končím diskusi o přátelování (H*Y*M*A*N K*A*P*L*A*N)
    Ano ano, uznávám, že v průběhovym to nebylo good (leč za vysvětlení děkuju, vidy jsem nikdy neovládal). Anonym Léto nebude, ten se rád ke svým příspěvkům hlásí a svoje připomínky mi už řekl.
    Takže když se zaregistruju pod nějakým vymyšleným nickem, začne tě to víc bavit? :O
    Jde o ten čas, o to zasazení do celkového kontextu. Jen mě to zatahalo při čtení za ušiska, nic víc. Jinak překlad dobrej, skoro jak od Kotrleho...
    Ani se nemusíš registrovat, stačí jen vyplnit kolonku Nick a nenechávat tam unknown. Je to prostě slušnost...může tě pak někdo oslovit přímo, či citovat.
    Za pochvalu děkuju, i za tu výtku, nakonec to opravdu byla chyba v tom průběhovém (ale že trvalo, než to někdo i podložil ;)).
    Dobrý? :-)
    Souhlas s Alekem - jeden anonym jen leze na nervy, kdybyste ještě přibyli, bude siskuse o ničem...
    K podbíhání v diskuzích: Když jsme je koncipovali, tak jsme rozhodně netušili, že to bude tak palčivý problém :)

Přestože se to občas děje i přímo na d20ce, tak zatím neplánujeme to vylepšit. Zatím :) Když budete ještě chvíli poukazovat na to, že civilizovaný svět je jinde, našeho webguru Maxe to jistě vykopne k nějakému záslužnému činu. Takže klidně uvádějte konkr. weby, kde to je lepší, rádi se poučíme a zlepšíme! :))
    Jinak když je přihlášen registrovaný uživatel, má právo si své příspěvky měnit i zpětně, pouze anonym má smolíka.
    Problém to samozřejmě není v případě, když se počítá s tím, že frekvence příspěvků bude tak 2 za týden.
    Ale v dnešním všeobecném trendu a touze po živelné masovosti by toto mělo být samozřejmostí.
    To je tady jako byste mě lákali na hrnec medu.:-)
    K registraci mám vztah podobný jako k registrovanému partnerství: kdo chce, ať tak klidně činí, ale nutit k tomu mne? :0
    Amonym:
    Já se zaregistroval, i když to taky nesnáším.
    Neustálé šachování s podpisem a nebezpečí záměny s jinými Unknowny mne k tomu donutilo.
    Máš pravdu, to že máš stejnou ikonku jako já, mne lehce znervózňuje. :-)
    No tak asi takhle, předně mě lehce dráždí, že nevim, jestli tě mám znát, nebo jsi na icefire poprvé. ;)
    Jak říkám, registraci ti nenutim (leč má velké výhody, jak říká Rytíř - ještě bych doplnil, že nebudeš muset neustále vyplňovat ten ochrannej kód), ale nějakej ustálenější podpis (myšleno jméno) bych uvítal - k tomu fakt registrace neni nutná. Pokud ti i jméno připadá jako nálepka, která tě nějak škatulkuje a vadí ti, pak to vzdávám. ;)
    ad podbíhání...mě to tak nepálí, ale je to drobnost, která by si asi do budoucna pozornost zasloužila. Kdo to konkrétně řeší, je např. phpBB.
    Amonym je vlastní a originální jméno, to jsi zřejmě přehlédl...
    Nepřehlédl, bral jsem to jako "pokus o vtip" ;)
    Je to jen hezká zkomolenina. Inspirován bedynkou. Podobně jako Argonantus. Nemá to nic společného se Zlatým rounem, že? Nebo snad s pavouky ve flašce? :-)
    Amonym:
    Argonantus je postava z povídky, která je uveřejněna na tomto netu (Souboj).
    Jako nick užívám coby autor této postavy toto jméno důsledně na všech netech, kde se pohybuji, ve všech případech bez ikony, a pokud je mi známo, jiný Argonantus neexistuje.
    Je samozřejmě možné, že jsme se někde už setkali, ale to jsi zřejmě musel mít jiné jméno, protože na Amonyma se nepamatuju.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 8. května 2011
    Hm, nečetla jsem diskuzi a tak nevím jestli to tady už nepadlo. Ale Myrcella Baratheon přece není stejně stará jako Robert Arryn. Je starší než její bratr Tommen. A Joffrey je o rok starší než Sansa.
  • upraveno 8. května 2011
    ajaj, kdo to psal? :-)
  • upraveno 10. května 2011
    Kdyby byl Tommen starší, kapitoly z Dorne o královnotvůrkyni by přece neměli význam?
  • upraveno 10. května 2011
    jj, já to nezpochybňuju, uznávám svou chybu, případně chybu svých zdrojů. Opravím to...časem :-)
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 8. října 2011
    Je tu na konci trošku bordel v letopočtech, správné roky narození jsou:
    281 AL: Mya Kámen, Sarella Písek
    282 AL: Loras Tyrell
    283 AL: Robb Stark, Jon Sníh, Quentyn Martell, Margaery Tyrell, Lancel Lannister, Roslin Frey, Meera Reed, Desmera Redwyne
    284 AL: Daenerys Targaryen, Jeyne Westerling, Alys Karstark, Wylla Manderly, Loreza Písek
    285 AL: Harrold Hardyng (Harry dědic), Gendry
    286 AL: Sansa Stark, Joffrey Baratheon, Jojen Reed
    287 AL: Podrick Payne, Trystane Martell
    288 AL: Obella Písek
    289 AL: Arya Stark, Shireen Baratheon
    290 AL: Bran Stark, Myrcella Baratheon, Lyanna Mormont
    291 AL: Tommen Baratheon
    292 AL: Robert Arryn, Dorea Písek
    293 AL:
    294 AL:
    295 AL: Rickon Stark
    296 AL: Elia Písek
    297 AL: Janei Lannister
    Neurčeno: Edric Bouře, Willem Lannister, Martyn Lannister
    Freye tu vypisovat nebudu. Na to bych si musel vzít dovolenou.
  • upraveno 9. října 2011
    Nebyl náhodou Joffrey o rok starší než Sansa? A nejsou Bran s Tommenem stejně staří?
  • upraveno 9. října 2011
    Bran a Rickon jsou myslím o tři, max. čtyři roky od sebe, ne o pět. Bran by, podle mých propočtů měl být narození min. 291, ale možná, že se pletu.
    upraveno 9. října 2011
    chrochta: Máš pravdu.

Joffrey je o rok starší než Sansa. Bran je stejně starý jako Tommen a o čtyři roky starší než Rickon. Myrcella je o rok starší než Tommen s Branem.
    upraveno 9. října 2011
    Když se někdo narodí v lednu a ten druhý se narodí v Prosinci stejného roku. Tak mají také mezi sebou rok rozdíl.
    upraveno 9. října 2011
    Stejně jako když se někdo narodí v prosinci a druhý v lednu, tak mají rozdílný rok narození, ale přitom jsou pár dní od sebe. Což je nám prd platné, protože stejně nevíme jak takový rok v Západozemí vypadá.
    Já vycházím z knih, tam Martin nikde nenapsal přesně rok, ve kterém se narodili. Používám jen to, jak byli v knize představeni.
    upraveno 9. října 2011
    Já jsem to opisoval z blbého zdroje:
    Jiný zdroj říká následující pořadí:
    284
    Daenerys Targaryen
    285
    Cley Cerwyn
    Brandon Tallhart
    286
    Joffrey Baratheon
    Jojen Reed
    Elia Písek
    287
    Sansa Stark
    288
    Trystane Martell
    Edric Bouře
    Joy Hill
    Larence Sníh
    Obela Písek
    289
    Arya Stark
    Shireen Baratheon
    Beren Tallhart
    Elmar Frey
    290
    Myrcella Baratheon
    Eddara Tallhart
    Lyanna Mormont
    291
    Bran Stark
    Tommen Baratheon
    292
    Robert Arryn
    Dorea Písek
    293
    294

Loreza Písek
    295
    Rickon Stark
    296
    Gawen Glover
    297
    298

Erena Glover
    Šedý Vítr, Lady, Nymeria, Chundeláč, Léto a Duch
    Drogon, Viserion, Rhaegal
    299
    300

Tyrion Tanner
  • upraveno 9. října 2011
    Je v tom bordel no. Myslím, že jsem se ještě nedostal ani k té opravě chyb, které mi tu někdo posílal před měsíci. Nechcete se na to někdo vrhnout? Rád vám přidělím k tomu článku práva k editaci ;-)
  • upraveno 12. ledna 2012
    Nema byt nahodou Myrcella starsi nez Tommen?
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 12. ledna 2012
    A ono to nějak odporuje?
  • upraveno 12. ledna 2012
    no to asi jo... znovu připomínám svou výzvu, jestli to nechcete někdo projít a opravit :-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.