Ice-Fire novinky

upraveno 3. února 2011 v Píseň ledu a ohně
Vše, co se proslýchá, chystá a děje kolem Písně ledu a ohně.
17891012

Komentáře

• upraveno 26. dubna 2011
    Dokončil som recenziu na nové vydanie Hry o tróny, ak chcete, môžete si prečítať :) http://www.sarden.cz/recenze-george-r-r-martin-hra-o-truny-pisen-ledu-ohne-1 .
    Zároveň som dostal prosbu od pána vydavateľa, či by sa nejako nedalo zozbierať chyby a preklepy do nejakého uceleného zoznamu, aby sa to - zrejme v prípade dotlače - mohlo nejako napraviť. Takže týmto vás vyzývam, ASOIAF fanúšikovia :)
    Skvělý, že to přišlo od nich, já jim to chtěl navrhnout. Takže si při čtení dělejte hezky poznámky, já tu co nevidět vytvořim nějakej prostor na reportování chybek.
    a udělej to i pro všechny ostatní díly/knihy
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 26. dubna 2011
    Já mám u první části druhého dílu už dvě poznámky, na které jsem narazila náhodným listováním. Jednou z nich je přeložené jméno, takže Černokotlí nebyli první.
    To bych musel popsat 846 stran.
    upraveno 26. dubna 2011
    Hele, zrovna dnes jsme "řešili" počešťování při překladech. Netušíte někdo proč je tak blbě přeložená stínokočka?
    Já nvm ale kdyby to přeložily jako Puma, tak by mi to možná připadalo divnější... Stínokočka je docela neobvyklý a zajímavý název :-) ... Sakra připomnělo mi to seriál z dětských let Hromkočky :-D
    Nevada: good point, v kontexte originálu (mountain lion) stínokočka naozaj nedáva zmysel. Čo je zlé na normálnom klasickom horskom levovi?
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 26. dubna 2011
    Stínokočka zní víc fantasy, než nějaký Horský lev obecný
    Mountain lion je v překladu Puma. Přímý překlad - Horský lev se snad ani nepoužívá
    upraveno 26. dubna 2011
    Já až do dneška ani nevěděla jak to v originále je, po takových věcech jsem nepátrala. Ale tohle mě zarazilo, zvlášť v porovnání s ještěrkolvem, který je přeložený "správně". Taky by se mi víc líbil horský lev, zvlášť, když je sága jinak dost realistická. Puma už by mi připadla moc obyčejná, ale asi i tak pořád lepší.
    Stínokočka je super výraz. Přiznávám, že když jsem slyšel originál, taky mě to trochu zaskočilo, ale pořád to zní dobře. IMO povedené a velice.
    Mne taky připadá fajn... Já moc na přímý překlady moc nejsem... Hippopotamus (hroch) bych taky nepřekládal jako říční kůň .
  • upraveno 27. dubna 2011
    Ty sipky, cos udelal aleku, jsou dokonaly. Clovek si na ne rychle zvyka a na jinych webech mu proste chybi:)
    Aqwarty: Tlačítka Page down; Pgage up, end; home ;-)
    No jo, jenže Apple Macbook Pg Down apod. nemá :-)
    Amaroun: Ja ovladam PC zasadne mysi. Druhou rukou jim ;-)
    A jak teď píšeš? Virtuální klávesnicí? :-D
    Ne, jednourukou:-)
    Takže ale přiznáváš, že občas počítač ovládáš i něčím jiným, než jenom myší! :-D (říkejte mi Bernad Gui)
    keď sa pýta inkvizícia, mlčať nepomôže...
  • upraveno 28. dubna 2011
    Sherlocku Olorine: Priznavam se ke vsemu, mas me:) Ale vis jak je to nepohodlne?:) A jestli neveris, poptej se Williama;-)
  • upraveno 28. dubna 2011
    Kdepak, já raději půjdu říct nějaký vtip tomu španělskému psu Jorgemu z Burgosu. Schválně jak se zachová? :-D
  • upraveno 26. května 2011
    Ukázka z kalendáře pro rok 2012 od Johna Picacia.

Bran
    A proč klečí Bran na vlastních? Žeby spoiler? :P
    Proč? Když na obálce může být Ned...
    to je este ked liezol po vlastnych
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 26. května 2011
    A ten nový kalendář bude obsahovat obrázky dělané podle obsahu Tance s Draky?
    To by mě taky zajímalo...
    Ne, tam myslím není vůbec žádný omezení. Pochybuju že by autor vůbec věděl, co v Tanci bude.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.