Drak má tři hlavy...
Tyna reaguje:
12. 10. 2006 (09:27) X
(Sakryš, nevím, jak reagovat až na tu poslední otázku. No nic. Dám to sem.) John Sníh sice vypadá jako Stark, ale je docela slušná naděje, je synem Lyanny Stark a Rhaegara. A to by z něj dělalo synovce Daenerys. (A mohlo by mi to dost zkomplikovat život, když má na Zdi Melisandru, která furt chce tu "královskou krev")
Tyna reaguje:
12. 10. 2006 (09:28) X
Omlouvám se za zmatky, ten vzkaz pochopitelně reaguje na tu otázku pod tím.
Hanina reaguje:
12. 10. 2006 (09:46) X
A víš, že je to velice zajímavá myšlenka? Kdyby byl Jon Rhaegarův syn, čili Daenerysin synovec, a k tomu ještě byl naživu Rhaegarův manželský syn Aegon, jak navrhuje Samwell, tak už byli tři - tři hlavy.
Alek reaguje:
12. 10. 2006 (13:31) X
hehe, no nak tak to bude. ted uz jen rozsifrovat toho Aegona ci jineho draciho potomka. Verim, ze ho mame na ocich, jen to to nevime a mozna to nevi ani on sam:-)
Tyna reaguje:
12. 10. 2006 (16:09) X
Mno, lord Tywin řekl Tyrionovi před svou smrtí, že není jeho syn... :) Ale to už je hodně ivoká teorie, to uznávám. (Ale kdyby tu chtěl někdo argumentovat tím, že Tyrion vypadá jako Lannisterové, mám protiargument: to může mít po mamince lady Joanně Lannister, to byla Tywinova sestřenice:)
Alek reaguje:
12. 10. 2006 (17:46) X
No tuhle teorii prosazuji uz tak dlouho, a jsem za ni na forech vysmivan, ze jsem ji tady tentokrat ani nezminil:-) A to ze nekdo vypada jako jeho rodice, nenechte se zmast. Viz treba ten Jon, u kteryho mi to Samwell pripomnel, to ze se chova jako Stark je dany vychovou, a podoba muze bejt ciste nahodna...
Tyna reaguje:
12. 10. 2006 (18:54) X
S těmi rodiči je to sice pravda, ale zrovna u těhle dvou ani argumentovat vsugerovanou zdánlivou podobou nepotřebujeme. Jon může být Stark po mamince (Lyanna) a Targaryen po otci. Tyrion to samé.
To s Jonem je vůbec moje oblíbená teorie. Ono se to totiž vyloženě nabízí. Copak to asi Eddard sestře sliboval? a proč u toho krvácela? Myslím, že hned v prvním díle je několikrát zdůrazňovaná nesmiřitelná nenávist krále Roberta k jakýmkoliv Targaryenům (a to i k nenarozenému dítěti Dany). Jak pak by se asi Robert zachoval k dítěti Rhaegara a Lyanny, kterou si chtěl vzít sám? Neprohlásil Eddard Jona za svého bastarda proto, aby ho ochránil? Asi jako chtěl Sam Fialčina chlapce, než s ním Jon zahrál falešnou hru. Třeba se nám autor snaží něco naznačit.... :)
Samwell reaguje:
12. 10. 2006 (19:02) X
ad Aegon: To jsem pouze vycetl na http://www.westeros.com . Sam netusim, jak na to prisli:)
ad Jon: O teorii nahodne podoby dost pochybuji. V pripade, ze by mel byt Jon vlastne Aegonem, bych ji primo vyloucil, bo spojeni genu dornskych Martellu a kralovske linie Targaryenu(temer "neredena" krev stare Valyrie) by ti vzhled Starku nemohlo dat. Myslim, ze ve Hre v prvni sve kapitole Catelyn porovnava sve deti a zjistuje, ze se pouze Arya podoba Starkum. Zato Jon se Eddardovi podoba hodne( a mozna to byl castecny duvod, proc ho Cat nemela rada).
Samwell reaguje:
12. 10. 2006 (19:03) X
taky jsem zastance tehle teorie:)
Samwell reaguje:
12. 10. 2006 (19:05) X
Sorry, ze v tom delam bordel
Myslel jsem tim teorii, ze Jon je syn Rhaegara a Lyanny
Hanina reaguje:
12. 10. 2006 (19:39) X
Mně zase taky napadlo to o Tyrionovi, a připadá mi to pravděpodobnější, než že by byl naživu Aegon...
Alek reaguje:
12. 10. 2006 (19:49) X
souhlas, pravdepodobnejsi je Jon a Tyrion...a i kdyby byl nazivu Aegon, jeste to neznamena, ze by musel byt automaticky jednou ze tri hlav (treba by byl po strejckovi Viserysovi:-)
Tyna reaguje:
12. 10. 2006 (20:09) X
Tyrion se Jonovi svěřoval, jak byl v mládí posedlý ohni a ve Skále si je zakládal. A taky často snil o dracích, mluvil o nich a přemýšlel o těch lebkách.... To taky ledasčemu napovídá... A nebo si s námi GRRM jenom hraje:)
Alek reaguje:
12. 10. 2006 (20:21) X
A taky byl pak nadmiru fascinovanej tou tajnou draci komnatou, kam ho vzal Varys...nemluve o opojeni dracim ohnem alchymistu:-) a to nemluvim o tom, ze on proste nemuze bejt synem Tywina, prebyva mu jedna vlastnost oproti jeho nemu a jeho sourozencum, a to je soucit...:-)
gessy reaguje:
12. 10. 2006 (22:47) X
mozna si to pamatuju spatne, ale mam pocit, ze jaime nebo cersei vycitaly tyrionovi, ze jejich matka pri jeho porodu mela velke bolesti a nebo i ze zemrela. To, ze nekdo rekne nekomu, ze neni jeho syn nemusi byt fakt. ale muze to byt ve vzteku. Jinak jsem si vsiml, ze kdyz neco GRRM naznaci, tak kdyz se priste ukaze podobny priklad, tak to dopadne uplne jinak. Nikdy se neopakuji podobne zvraty.
Hanina reaguje:
13. 10. 2006 (07:30) X
Faktem zůstává, že Tyrionova matka, lady Joanna Lannister, při Tyrionově porodu opravdu zemřela (Cersei to Tyrionovi vyčetla nejednou), a dalo by se velice pochybovat o tom, že by si lord Tywin neohlídal svoji manželku a nechal ji spustit s někým jiným... konkrétně s nějakým Targaryenem.
Komentáře
Mistrovství světa v ledním hokeji 2007 je naplánováno na dny od 27. dubna do 13. května 2007, hrát by se mělo v Moskvě a v Petrohradu v Rusku. Jsme ve skupině s USA, Běloruskem a Rakouskem. Doufám, že tam zase nechytnou nějaké průjmové onemocnění, jak je v Rusku zvykem. :wink:
Poznámka: taky jsem z hokejového města a taky bych to nevěděl, kdybych se nepodíval. :P
Myflísf tfetfí hfafu dfaka? No, tfo afi ne... :lol: Hadamczik je borec, toho si pamatuju ještě jako trenéra Třince. :wink:
A k tématu draci jen toto: co se mohlo stát s Euronovým vejcem, když ho hodil přes palubu? Může se drak vylíhnout v moři? Třeba dopadl na podmořský vulkán! :idea:
Sere Gregore, jste vyloučen na dvě minuty za hrubost! :evil:
Tak to já bych nasadil pět a do konce utkání... a ještě nějaký disciplinární trest, ne že by to pomohlo :-) Ledaže by teda nějak parádně zkrosčekoval starého Freye a sekl Boltona přes kule... To bych mu to možná trošku zmírnil ;-)
Mimochodem, Tywin by mohl taky dostat nějaké ty minuty za icing (zakázané uvolnění) a Rickonovi by v Bouři a Hostině odpískali offside...
Horu bych vůbec nepustil na brusle. Podívej se, jaká obluda (ve fyzickém slova smyslu) je Chára, a to je ještě o hlavu a půl menší než Gregor. No, možná bych ho nasadil do bitky proti Kanaďanům. :twisted:
Lord Tywin se uvolňoval zcela povoleně, to spíše Tyrion se zachoval nesportovně a měl by dostat 2+10 osobní trest. :wink: Ale jinak by byl Tyrion vynikajícím hbitým útočníkem, který by mrštně pronikal mezi nohama soupeřových obránců... :P
S tím Euronovým dračím vejcem hozený přes palubu je to docela zajímavá myšlenka - myslíte, že bdue hrát ještě nějakou roli, nebo že to je jen nedůležitý detail jen tak plácnutý mezi řečí?
Hmmmmm... že by se z toho vylýhl nějaký mořský drak? A byl by modrý? A chrlil by vroucí páru? Nebo rovnou Kraken? :-D
Eee, myslím, že nadobro skončí jako šutr na dně oceánu. Jediné tři (teda aspoň myslím :) ) draky na světě (už mě docela štve jak musím pořád obcházet neznámé jméno Martinova světa...) "počala" Dany, kolem které se točí celá ta mysérie, okolo magie, Jiných, Bitvy o Úsvit atd.
Vylíhl by se modrý drak, sežral by Velkého Jiného Paroubka a v Západozemí by nastal klid, mír a ekonomická prosperita na věčné časy. :wink:
Otázkou je, jestli je narození draků důvodem, proč stoupá magická aktivita, nebo jestli je jejich narození naopak důsledkem tohoto magického paradigmatu (ehm, já vím, že se to sem absolutně nehodí, ale chtěl jsem vám udělat radost). Sám Martin na tuto otázku neodpověděl, buď řekl, že ta úvaha je na nás, nebo pokrčil rameny, nebo se možná potutelně usmál. To už nevím. 8)
A co to Euronovo druhé vejce? :roll:
Druhé vejce?? ?
Mám pocit, že mi něco uniklo. Myslela jsem, že měl jen jedno, kterého se zbavil. Jinak si taky myslím, že jediní tři draci, kteří tam budou, jsou draci od Dany, ale kdo ví....
Ehm, jen takový nevinný vtípek. Toho si nevšímej, nepřemýšlej nad tím. To mohou pochopit pouze muži. :P
Těžko říci. Targaryenové měli také nějaká dračí vejce, když se je snažili oživit, tak došlo - pokud vím - k ohnivé tragédii na Letohradě. Co se stalo s těmi vejci dál, je záhada... možná je prostřednictvím Varyse získal v době rebelie Ilyrio Mopatis, aby je pak mohl předat Dany?
Je to zajímavé teorie, ale zase mám dojem, že se někde říkalo, že ta Danyna vajíčka pocházejí z Ašaje, tak nevím. :roll:
Druhé vejce vysvětleno serem Létem, zvaným též Psina.
Čtvrtý drak by navíc narušil všechny ty pěkné teorie s trojkou. Drak má tři hlavy, Dany potkají tři zrady atd. Aemon měl taky jenom tři draky. Hm. Teď mě ale napadlo, jak asi budou Jiní bojovat s dračími nálety... Že by disponovali nějakými kouzelnými luky. Anebo budou mít vlastní létající monstra. Nebo že by přece jenom nějaké draky zimy? To by bylo kůl 8)
Něco podobného už zde bylo řešeno a odpovědí je sněžné dělo. :lol:
Jinak bych ještě rád viděl nemrtvé draky (ó hrůzo! - ale proč ne, když můžou být třeba medvědi?)a skákající bílé pavouky (ó hrůzo! - stará chůva sice neříkala nic o tom, že dovedou skákat, ale nevadí). :P
Jak se vlastně Poslednímu hrdinovi / Azoru Ahaiovi podařilo před těmi tisícovkami let ty Jiné odrazit? Je to někde vysvětleno? :roll:
Kde se to řešilo? Někde na tajném, zavřeném fóru, přístupném jenom pro moderátory tuším, co? :-D Ale sněžné dělo zní dobře. Mě ještě napadl těžký sněžný laser, nebo tepelně naváděné ledové rakety (obzvláště účiné právě proti drakům)...
(Starkovic Chůva):Kterak Poslední hrdina / Azor Ahai problém s Jinými vyřešili, to je otázka na dlouhé vyprávění. Tak se posaďte, milé děti, a poslouchejte... chrrrrr... /Nakopněte tu babku někdo, zase to zalomila!/
Ne, tuhle část historie drží Martin z pochopitelných důvodů pod pokličkou... Ale určitě se ji jednou dopídíme, dejte na má slova :-)
Přesně tak! Tohle fórum je jenom špička ledovce, potom existuje ještě několik skrytých, kam se můžeš dostat podle stupně zasvěcení. Publikují se tam kapitoly z Vichrů zimy, přispívá tam GRRM a podobně... jestli jsi viděl Eyes Wide Shut, tak víš, o čem mluvím. :lol:
Nene, budeš se divit, ale řešilo se to přímo v tomhle tématu, zkus se podívat na stránku 2. Samozřejmě jsme nešli příliš do hloubky, takže to můžeme ještě probrat. :wink:
V podstatě by mohlo stačit tohle. :twisted:
Co se vlastně s tou dobrou babkou stalo? Padla za vlast? Nebo ji Boltonové taky odvlekli do Hrůzova? Jestli ano, tak to byla fatální Ramsayova chyba, asi ještě neví, čeho všeho jsou nazlobené důchodkyně schopny. 8)
Baže tak. Ale nezapomeň: na happyendy se u nás nehraje! :wink: Stejně bude ta pověst po tisíciletích úplně dopletená. Když vezmeš v úvahu, že Poslední hrdina a Azor Ahai se asi týkají stejné události, ale přitom to vypadá, jako by šlo úplně o něco jiného...
Jo, to vypadá dostatečně... průrazně. :lol: Model Drakobijec JINY 2025.
Jo, nejspíš padla za vlast (tj. za Zimohrad). V posledních chvílích v sobě našla překvapivou sílu a zabila čtyři do oceli odděné Boltonovic válečníky jen za pomoci svých jehlic na pletení. Ramsay na ní nakonec musel poslat čtyřicet těžkooděnců s kušema a sekerama.
No každopádně, nedokážu si představit, že by ji zajal... Těžko si představit, že by si Ramsay rád nechával vyprávět pohádky na dobrou noc a stahovat ji z kůže by taky asi za moc nestálo.
Ano. A dokonce je tam i Jiný s Jinou kšiltovkou. :wink:
Proč jsme ji vlastně nepřihlásili do turnaje? Se svými pletacími jehlicemi z valyrijské oceli by byla postrachem všech favoritů. :P
Ti největší drsňáci napohled jsou většinou uvnitř měkcí a romantičtí. To ti potvrdí i Týna. Možná, že Ramsayova zlá povaha plyne právě z toho, že mu Roose nikdy nevyprávěl ty správné pohádky. A teď to bude napraveno. 8)
K teorii, že mladý Aegon, syn Rhaegara žije:
Určitě by ta postava byla hodně v písni vidět, i kdyby pod jiným jménem. Prošel jsem všechny potenciální možnosti a vyšel mi jediný Podrick Payne, ale je třeba poznamenat, že nemá Targaryenské vzezření. Pravděpodobnější asi je že třetím Targaryenem (s Dany a Jonem) bude buď Tyrion, nebo snad ještě někdo u koho bysme to nečekali (Nezapomínejte na Silenku).
A není na to Podric Payne moc mladý? Aegon by měl být cca o rok starší než Jon Sníh, pokud se nějak nepletu, ale Podric Payne je určitě mladší...
Tak nevím, jestli tahle teorie už někdy napadla, ale přesto...napadla mě dneska, když jsem trochu procházel Proroctví. Mám na mysli Dannyino, cituji:
Všeobecně se předpokládá, že onou ženou je Elia a děckem Aegon. Ale co když tou ženou je Lyanna? A co když oním děckem je Jon? A co když Jon je Aegon, kterého se neustále snažíme rozluštit? Podle mých propočtů by Aegonovi mělo být 17 (možná už 18), prostě o rok starší než Danny. A to myslím Jon je, neb Robbovi je stejně.
Tak šup, rozmetejte to někdo, ať aspoň můžu s klidem usnout, když už na to myslím celej den.-)
Odpověď je v SSM. Přímo na tuhle otázku se někdo ptal a GRRM potvrdil, že ta žena je Elia a děcko Aegon. :)
Jsem tak chytrý! 8)
Ale jinak je to super teorie. Hrozně se mi líbí a štve mě, že byla oficiálně vyvrácena. :roll:
fňuk fňuk, tohle mi nedělej:-) takže jsou tedy dvě možnosti? buď byl Rhaegar úplně mimo mísu, když označil budoucí mrtvolu za onu Píseň a nebo je fakt Aegon živej, což Martin nikdy nevyvrátil...tak komu je tam ještě 18 sakryš? v Dorne? v Citadele?
Mno, taky mne to napadlo. A pak mne hned napadlo, že nedokážu vysvětlit, proč by Aegon (syn Targaryena a Dornky) vypadal starkovitěji, než vlastní děti Neda Starka :wink:
Rhaegar byl mimo mísu. Mistr Aemon to Samovi řekl na lodi. Princ, který byl přislíben, je asi Dany. (nebo by to mohl být i Jon, proč ne, otázka je, jak je to u něj s tou solí a ohněm)
Podle mého skromného názoru byl Rhaegar úplně mimo mísu. Přání je otcem myšlenky, on chtěl, aby jeho syn byl tou Písní a Princem, který byl přislíben. Aegon se narodil někdy v době letohradské tragédie a podle toho si odvozoval "kouř a slzy". Ale teď víme, že tohle se vztahuje spíše na Daenerys (kouř a slzy = Drogova pohřební hranice), takže minimálně v tomhle se Rhaegar spletl. :wink:
Kromě toho, jak by mohl být Rhaegar s Lyannou a jejím dítětem, když pravděpodobně zemřel ještě předtím než porodila? (předpokládejme, že opravdu porodila) Nevychází to ani časově, škoda. :roll:
Martin nikdy nevyvrátil spoustu věcí, to bych nebral jako moc silný argument. :) Ale jestli Aegon žije, začíná tu být tak trochu targaryenský přetlak - on, Jon, Dany... "Příliš mnoho draků je stejně nebezpečných jako příliš málo." - kdo to řekl? :P
Mno přirozeně proto, že by dle této hypotézy nebyl sysem Targaryena a Dornky, ale Targarayena a Lyanny:-) alespoň tak jsem to já myslel...
Já myslím, že časově by se to tam vešlo. Rhaegar zemřel 31.8. 283. O onom "znásilnění" se hovoří již v roce 282.
ale je to jedno, je to zbytečný...
Ó, jak rychle jsem ztratila niť v tapiserii intrik :wink: Já spojila dvě teorie. :roll:
Smrt nastala 31.8.283 v 13:49 odpoledne, v důsledku zasažení levého plicního vaku tupým předmětem. :roll:
Já jsem to myslel spíš tak, že kdyby se narodil Jon několik měsíců před tím, než Lyannu našel Ned, proč by potom krvácela? A není to jedno... i čistě hypotetické diskuse mají své kouzlo. :)
nu s tím odpolednem si nejsem jist, ale 31.8. je oficialni termin z Tower of the Hand...
jo takhle...no ale nikdo přeci nikdy neřekl, že Lyanna umřela po porodu...třeba již dávno porodila a Elia jen natáčela novej trhák Kill Lyanna:-)
Mě jenom pobavila ta přesnost. :) 31.8., to je datum, kdy jsem častokrát o skončení života přemýšlel... naštěstí s příchodem na VŠ tohle odpadlo. :wink:
Říkala to Týna...
Myslíš Elia, toho času již zavražděná a znásilněná serem Gregorem? Máš solidní smysl pro horovové zápletky, nechceš se ke mně přidat do autorského tandemu? :twisted:
když to říkala Týna, tak se ještě jednou zamyslím....???...blbost, přání otce (matky) myšlenky.
Elia "zemřela" dřív než Lyanna? dneska už mi to nemyslí - asi jsem podobně vyždímanej jako forum, který má tendence stávkovat:-)