Naše liga - nové obzory
Před nějakým časem skončil první ligový cyklus naší nové ligy a z dostupných reakcí se zdá, že byl přijat celkem dobře a hráčům se líbil. Nic není ovšem tak dobré, aby se nemohlo vyvíjet dále. Mezi prvním ligovým cyklem a předpokládaným druhým uplynulo již mnoho času, mnohem více než se původně očekávalo. Tato skutečnost je poplatná tomu, že jsem se snažil ligu v pár věcech ozvláštnit. Ve stručnosti se jednalo o snahu pro ligu získat oficiální podporu,...
Číst celý článek zde
Číst celý článek zde
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Další - Turn of tides se bude vyhlašovat dopředu nebo jak bude fungovat tato mechanika? Bude to jen na týden, na celý cyklus. Bude přede ohlášeno jaké cykly je možno použít? Bude jich víc nebo jen jeden zaráz?
Turn of Tides se budou vyhlašovat dopředu - podobně jako Rivality a Favor (ačkoliv rozhodně bych uvítala více dopředu - přece jen postavit balík - zvláště s kartami, která třeba já v podstatě vůbec neznám, dá chvilku práce a při vyhlášení v pondělí leckdy není v mých silách mít v pátek hotový balík - takže jsem pro, aby Turn of Tides byly anoncovány již na počátku nového Cyklu - kterého se budou týkat týdne, byť samozřejmě k drobným úpravám v legalitě dojít může).
Stejně tak (jako u Rivality a Favor) bude platnost Turn of Tides týdenní.
A Tvé poslední otázce jsem neporozumněla - jak to myslíš - jaké cykly bude možno použít?
V případě, že by se našla "začínající parta" LCG nováčků s CoreSetem a dvěma CP, mohou hrát i pouze s tímto - odhlasovat si tedy ještě omezenější Cardpool (a co jsem se bavila s Andrem, tak snad by šlo udělat i výjimku co se velikosti decku týče?).
Ve Tvém konkrétním případě však... Máš v podstatě na výběr ze tří možností:
- doplnit stav LCG hráčů na čtyři - a hrát odděleně s nimi - CoreSet + minimálně 2CP (postav z toho, co máš a mít budeš, všechny čtyři decky, vezmi z Korunky jednou za čas tři nadšence a máš vystaráno ;-))
- zkusit to s námi s cardpoolem, který máš - což si myslím, že by po příštím týdnu už neměl být moc velký problém
- na Ligu si půjčovat CCG deck, máš-li obavy z nekonkurenceschopnosti LCG (nedokážu to zatím dost dobře posoudit, uvidíme po zítřku)
To, že bychom se zcela vzdali CCG po nás chtít nemůžeš, ale minimálně za sebe můžu říct, že si s Tebou i čisté LCG občas ráda zahraju :-)
Jo a pochopitelně - čtvrtou možností je všechny výše uvedené možnosti libovolně kombinovat :-)
Navíc - ještě jsem se nedostala k tomu Ti Ligu vysvětlit, článků o ní je tady více - možná pro začátek stačí stručná ligová pravidla - jestli se chceš Ligy účastnit, stačí Ti sehrát i jen jeden jediný zápas v týdnu - a to by mohl být zpočátku právě ten LCG zápas se mnou :-)
Právě ten kluk co bydlí na te chatě jednou měsíčně jede do Anglie do práce, tak má možnost sem tam něco dovézt, ale ceny máš skvělé tak příště dát vědět dopředu, že se něco děje.
To, že vy se scházíte ve čtvrtky a my a Brňáci v pátky... ok, ale volné hry mohou být kdykoliv... předpokládejme tedy, že na první týden nebudeš vyhlašovat žádné "mechaniky"... Pak by to bylo relavině v pohodě. Ale přesto... právě vzhledem k pochopení množství práce a zaneprázdněnosti bys mohl chápat, že by lidi možná rádi uzpůsobili svůj program tomu, jestli Liga bude či nikoliv a podle toho se domluvili na případném herním setkání...