Euron Crows Eye
nieco ste uz nacali a kedze som si pri druhom citani FfC nieco vsimol davam to do plena
Pocas svojej reci pri volby krala zeleznych ostrovov Euron povedal nieco v tomto zmysle. "Zapodozemi umira. Ak si zvolite mne budete do jejiho konce hodovat... " Ak k tomu pridam aj dalsie drobnosti ako dva roky stravene bohviekde, unikatne nacasovany navrat, ziarivo modre oko (druhe schovane), jeho nicive plany a pozoruhodne znalosti napada ma tato spekulacia
Nie je Euron nahodou "Velky Jiny"...alebo aspon s nimi spojeny???
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Může být, může být... Velký Jiný, jako protiklad k R´hllorovi... to asi přímo ne, ale klidně by to mohl být nějaký agent Moci, která se zvedá za Zdí... Ta si třeba uvědomuje nebezpečí, vyvstávající pro Ni z Daniných draků a tak vyšle svého služebníka, aby to nebezpečí odstranil... Pravděpodobnější ale stále je, že je Euron jen obzvláště vychytralý. krutý a mocechtivý nájezdník, který chce urvat z bezbraného Západozemí co nejvíc pro sebe a proto potřebuje draky...
Neřekla bych, že je to Velký Jiný, ale v Ašaji zaručeně čuchnul k magii. Bůh ví, co umí...
Nemyslim si, ze Euron je nejak spojen s jinymi, ale kazdopadne jsem za tuto postavu rad. Je to dalsi velky hrac. A ne ledajaky, trochu mi pripomina svyma schopnostma lorda Tywina. Mozna dokonce bude jeste chytrejsi a urcite hruzu vice budici:-))
No jisty podobnosti s Tywinem tam jsou, to je pravda. Nicmene to neznamena, ze i Eurona nesnasim. Neni mi zrovna sympaticky, ale myslim, ze ma co rict (cimz pro me Tywin proste jiz nedisponoval) a jeste s celou situaci hodne pohne. Ale hlavne budu drzet palce jeho rodinnym oponentum, aby se nakonec Euron opravdu nestal druhym Tywinem (zprznil by sve deti a naprosto tak rod Greyjoyu znicil, vsak vite jak to myslim:-)).
Jinak v jeho spojeni s Jinymi moc neverim, museli byste uvest nejaky silnejsi argumenty, abych nad tim zacal uvazovat:-)
Nevim proc porad vyciatete Tywinovi, ze zprznil sve deti? Charakter deti se vyviji v prvnich letech zivot a pak uz je vice mene nemenny. A na vychovu Cersei a Jaimeho snad byli dva?
Nicmene Euron je zajimavy, ale podobne jako jini doufam, ze ho sesadi nekdo z jeho pribuznych:-)
o Euronovi zatiaľ neviem čo si myslieť. Ne pôsobil na mňa tak démonicky, aby som bral jeho príbuznosť s Inými, ale ktovie...
inak s odstupom času musím povedať, že prvá časť hostiny je ďaleko najslabšia kniha ságy a veľmi pevne verím, že sa to druhou časťou zlepší...
nastal totiž tzv. jordanovský efekt. Mistr sa nám rozpísal, ale hutnosť textu sa zriedila... no snáď to je len výdych a nádych pred Ďaľšiou jazdou, skvelých tém je pripravených dosť a dosť...
Uznavam, uz se opakuju, ale ja si nemuzu pomoct:-) Mne je proste toho Tyriona a Jamieho lito, a potazmo i Cersei. To s tim vyvojem deti vidim uplne jinak, ale na obe veci jsou temata jinde, takze konec OT...ale aspon ze s tim Euronem to vidime podobne:-)
Sarven: Také souhlasím s tím, že první část Hostiny je zatím neslabší, ale třeba se to druhou části změní. Už aby byl pátek.
Euron by byl nepochybně ideální vladař.
Nevěříte?
1) Vzhledově něco mezi Russelem Crowem a Janem Žižkou z Trocnova.
2) Je nejželeznější ze všech Greyjoyů (kdo nevěří, ať tam běží)
3) Nepotřebuje vůbec pí ár agenturu, vystačí si sám (manipulace s davem, demagogie, populismus, vše zmáknuté do detailů)
4) Šňupe magii po bezpečných dávkách :wink:
5) S ženami a draky to rozhodně umí (na ty druhé má obrovské valyrijské rohy, na ty první foukací harmoniku :wink: )
6) A počkejte teprv až zavede vlastní měnu! :lol:
heavy_head: Ty jsi hrozný spamer.
Se sarvenem souhlasim, ze Hostina pro vrány je zatim jednoznacnejse nejslabsi cast cele sagy. Neco jde na vrup katastrofickemu zkratu v prekladu, ale celkove ma kniha mnohem mensi spad nez predchozi. Navic, kdyz to clovek srovna s ultrarychlo jizdou v Bouri mecu:-)
Jinak nejak mi nesedi, ze by Euron byl jiny. Neumim si predstavit, ze by jini dokazali vyuzivat lidi jinak, nez tim, ze je zabijou a oni nasledne obzivnou. Euron je podle me clovek. Mimoradne az demonicky charismaticky, se spoustou tajemnych znalosti, ale porad clovek.
Myslim si ale, ze ho nekdo sesadi. Moc bych to pral Theonovi. Theon, pkud se dostane z podruci toho bastarda Ramsaye, by mohl prodelat podobnou vyvojovou zmenu v chovani jako Jaime. Theon totiz podle meho nazoru nema spatne jadro, jenom spatny obal. Ten by se mohl po traumatizujicim zazitku rozpustit a obnazit tak Theonovi dobre vlastnosti:-)
ad Chmur: No, ten Tywin se vecpe všude... :-) Co se týká Eurona, taky si nemyslím, že by byl přímo Jiný, ale je možné, že se s nimi na svých cestách po mořích světa (má ten Martinův vlastně nějaké jméno? :-) ) mohl setkat a v tom případě by nebylo úplně nemyslitelné, že se jim nějak upsal (ať už dobrovolně s vidinou moci, kterou by mu to přineslo, nebo vynuceně)... Je to samozřejmě jen dunyho tip, ale nemyslím si, že je o moc ztřeštěnější než některé jiné, které tady kolují (viz Sansa Baeliš, Tyrion Targaryen a spol.) Je fakt, že Jiní - jako zástupci klasické zlé strany - jsou zatím v příběhu až podezřele pasivní, zdánlivě nic nepodnikají... Ale nechme toho. Taky jsem dost zvědavý co se z tohohle černovlasého hejska vyklube... nemám pochyby o tom, že minimálně Dany ještě pořádně zatopí. Už se těším na druhou část Hostiny (kde doufám bude), souhlasím s tím, že první byla skutečně nejroztahanější díl s nejmenším spádem a tak bysme si teď zasloužili trochu dramatičnosti... Co se týká Theona, ten mi taky přišel jako v zásadě dobrý chlápek, jen možná přesmíru arogantní a zhrzený. No, uvidíme...
ad heavy head: Nevěříme... :-D
to Eddard: To je dobře, já taky ne :wink:
to Círdan: Tak nevím, jestli humoruješ nebo halucinuješ :D Anebo ti to poradil Elrond? ANO, TO MUSEL BÝT ELROND! :D
to Chmur: Ne, Theona ne, prosím..! :x
On je Euron taky zajímavej jako spouštěč ještě jedný věci: vzhledem k tomu, že si s sebou přivezl roh, který nejspíš dokáže zkrotit draky (a veřim tomu, že jo), tak buď s nim bude vládnout a komplikovat Dany život on a nebo ho někdo porazí, získá roh a může s nim dělat psí kusy místo Eurona... Takže Euron přinesl do děje zvláštní roh a ten by mohl být ještě hodně zajímavým faktorem... Mimochodem je zajímavý, jakou má v těch rozích Martin zálibu, ke zničení Zdi je taky potřeba roh:))))
Už řečtí sofisté říkávali: "Neztratil jsi rohy, máš tedy rohy." Já bych to nicméně nazval úplnou obsesí, takový Kennos z Jaimeho družiny nosí zase "Horn of Herrock" (nejsem si moc jistý překladem, je možné, že se objevuje až ve druhé Hostině) a při každé lepší příležitosti na něj zatroubí. Sice to nemá žádný nadpřirozený účinek, ale stejně. :wink:
Kdyby Theon nějakým nepochopitelným způsobem vystřídal Eurona v čele Krakatic, byla by to pro mě katastrofa. Theon je fuj. Moc fuj. Z mého pohledu možná nejvíc fuj postava z celé ságy. :) Zatímco, Euron je schopný a sebevědomý (a má v sobě díky své minulosti zajímavý potenciál), Theon je vcelku neschopný a snad ještě sebevědomější. A navíc vysmátý a neuctivý - jak může kopat do hlavy čerstvě popraveného člověka?! Nu, snad jsem to moc nevyhrotil a nevyrojí se na mě nějaká organizovaná skupinka naštvaných theonofilů. :P
Don´t be chicken, Summer! :D Klika Theonofobů je zde naštěstí v drtivé většině.
Pravidlo č. 1) Do Theona se nekope, ani když na zem spadne.
Pravidlo č. 2) Někdy... :twisted:
Myslíte si, mimochodem, že Ramsay jeho kůži vydělá a do stodoly pověsí, jak se o tom vedou zlé zvěsti?
Jo, a Léto: jak to dopadne s Branem? :wink:
Tak do Theona se klidně kope, zvlášť ta jeho nafouklá hlava se dobře trefuje:))) Asi je to tu fakt ojedinělý, ale mně teda Theon taky nijak nesed...
Jo, a Léto: seš pěknej vořech:)))
Me Theon nevadi....spis mi ho je lito.....Ramsay je pekny hovado, spis doufam, ze nekdo stahne kuzi z nej:-)
Theon je vůbec celý takový nafouklý. Třeba Viserys měl omluvu v tom, že to byl svým způsobem blázen, ale Theon je prototyp mladíka, se kterými se občas v životě setkáváme, a to mi na něm vadí asi nejvíc. Promítám si do něj všechno to znechucení z jeho skutečných předobrazů. :roll:
Skoro se začínám bát, že se Ramsay dá s Theonem dohromady. Přeci jen přišel o svého Smraďocha, takže mu dozajista chybí partner (ve smyslu parťák :wink:), se kterým by mohl sdílet dobré i zlé. Navíc jsou si v některých věcech docela podobní a stockholmský syndrom určitě funguje i v Martině světě. A ještě jedna věc: kdyby ten bastard Theona zlikvidoval, tak by se nenaplnil můj velký sen, a sice setkání Theona s opravdu, ale opravdu naštvaným Jonem. :lol:
S Branem to dopadne tak, že zjistí, že Děti lesa jezdí na falešných sobech a zhrzen odejde do invalidního důchodu. Možná má GRRM jiné plány, ale do vydání Tance s vlky (vlastně s draky) je ještě času dost, takže zatím tady můžu bez obav mystifikovat. :twisted:
To setkání Theona s Jonem by mohlo být zajímavé.
Koukám, že reklamy na Vodafone s Čtvrtníčkem už lidem lezou na mozek. :lol:
to Léto: :lol: Jen houšť!
Zdá se, že jsem všechny vyděsil k smrti. Slibuju, že už to nikdy neudělám. :shock:
To víš, když řekneš Létovi "jen houšť a větší kapky", tak všichni, kdo se už v minulosti setkali se slintajícím zlovlkem, prchají rychlostí takřka sedmimílovou.
V jiném tématu ses ptal, jestli nelínám. Inu, nelínám. Rozhodně ne tolik, jako Chundeláč. Ale počkej na jaro, až se bude shazovat zimní srst. To se tady na fóru budete všichni brodit po kotníky ve zlovlčích chlupech. :lol:
V Hostině pro vrány říká Euron Viktarionovi: "Když jsem byl chlapec, zdál se mi sen, že mohu létat." Nepřipomíná vám to Brana? Není Vraní oko ve skutečnosti Vránino třetí oko? :P :idea:
Ten sen není nic neobvyklého. Já ve svých snech kupříkladu létám zcela běžně.
Když mě někdo honí, nohy jsou jaksepatří těžké, jak už to ve snech bývá, a vypadá to, že běžím na místě. A ve chvíli, kdy už mě nepřítel dohání a má mě na dosah, tak prostě uletím. 8)
Není zde nějaký kvalifikovaný vykladač snů? Nečeká mě výhra v Sazce nebo tak něco?
:wink:
Více v sekci Život, téma Sny. Práce moderátora nikdy nekončí. :P
Euron Greyjoy pobýval v mládí někde v Zelených zemích? Po probuzení z létacího snu mu totiž mistr říkal, že létat nelze. A mistrům myslím Greyjoyovci moc nefandí (i když se na Železných ostrovech taky nějací najdou, to zas ano). :?:
A víš, že mě nějaká souvislost v tomhle směru taky napadla...
Hm, zajímavé... Zní to docela nápaditě, ale když se nad tím zamyslíte, jaká souvislost může být mezi Branem a Euronem? A když vrána Branovi radila, ať otevře třetí oko, měl otevřít Eurona? :-)
Pamatujete si, jak jel ve Čtyřlístku Pinďa na dovolenou a na přívěšku měl malinkatou skrytou kameru od Myšpulína, aby všichni ostatní zvířecí kamarádi viděli to, co vidí on a mohli si zájezdu také užít? Nebo jak Morgoth Bauglir posadil Húrina na Thangorodrim a nechal ho "vidět svýma očima, slyšet svýma ušima", aby mohl sledovat utrpení svého rodu a podvolil se? Tak to je možná něco podobného! :)
Euron potkal v pralesích Ašaje potomky Prvních lidí. Jejich šaman, Dvouoká vrána, ho ovládl a vstoupil do něj. Díky tomu teď může vidět to, co vidí Euron, čímž sleduje politickou situaci v Západozemí a mapuje hrozbu Jiných. Až se Bran vyučí těmto tajemným kouzlům, možná i on někoho ovládne... v případě Hodora se mu to přeci skoro povedlo. :wink: