Euron Crows Eye

upraveno 6. listopadu 2010 v Postavy a bytosti

nieco ste uz nacali a kedze som si pri druhom citani FfC nieco vsimol davam to do plena

Pocas svojej reci pri volby krala zeleznych ostrovov Euron povedal nieco v tomto zmysle. "Zapodozemi umira. Ak si zvolite mne budete do jejiho konce hodovat... " Ak k tomu pridam aj dalsie drobnosti ako dva roky stravene bohviekde, unikatne nacasovany navrat, ziarivo modre oko (druhe schovane), jeho nicive plany a pozoruhodne znalosti napada ma tato spekulacia

Nie je Euron nahodou "Velky Jiny"...alebo aspon s nimi spojeny???

2

Komentáře

• GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Bhaal napsal(a):

Omlouvám se za oživení několik let mrtvého tématu, ale jelikož si to už nevybavuji, tak se chci zeptat, jestli bylo v knihách zmíněno jak se dostal Euron z Ašaje zase zpět na Železné ostrovy? Napadá mě zkratka přes Stín v Ašaji :)

Nu, mal náskok asi tak 15 rokov :D
  • Mne sa táto téma pomerne zapáčila a preto prepáčte že to vyťahujem. Ale Bolo to tretie oko v podobe Eurona nakoniec nejako vyvrátené?
    Gardien napsal(a):

Mne sa táto téma pomerne zapáčila a preto prepáčte že to vyťahujem. Ale Bolo to tretie oko v podobe Eurona nakoniec nejako vyvrátené?

Čoto? Aké tretie oko?
  • @Branislav_Gepeto Euron je tretie oko trojokej vrany
    Mnahá. Ja by som to bral tak, že to tretie oko znamená nadhľad, skorovšadeprítomnosť, prevteľovanie do vrany ako do špeha, symbol. S Euronom by som to nemiešal. Ale ktovie.
  • Euron mozno skusal vidiet tretim okom, ale nevzlietol podobne ako Bran. kedze skusal aj vino carodejnikov ako Pyat Pree tka to by mi k nemu tiez sedelo...
  • Tretie oko nie je nejaká posadnutá osoba. Má to byť šiesta čakra, čosi ako duchovné oko, ktorým sa dajú pozorovať duchovné veci (jasnovidectvo, aura...). Umiestňuje sa niekde medzi oči nad nos alebo tak nejak. Takže Euron nebude tretie oko, on má totiž vlastné tretie oko, len ho nemá otvorené, ostatne ako väčšina obyvateľstva. Naproti tomu Brynden v strome ho otvorené má, Brann už tiež a Jojen (ktorý podľa mňa neskončil v kaši) možno čiastočne.
  • Inak, čo myslíte, čo to ten Euron skrýva pod páskou cez oko? Viaceré postavy sa o tom zmieňovali, tak na tom asi niečo bude.
  • A proč se mu vůbec říká Vraní oko? Vrány mají přece černé oči, a on je modrooký. :-s
    Když jsem nad tím hlasitě přemýšlela při čtení, ozvala se maminka s tím, že je to podle rostliny vraního oka. Ale v aj se jí tak neříká, nebo ne?
    @Aviv Hm, tak to si nevybavuju... :-k
  • AvivAviv
    upraveno 8. května 2014
    Dle wikipedie "Paris quadrifolia (Herb Paris, True Lover's Knot)" . Plod pripomína čučoriedku ale je veľmi jedovatý.
  • Mrkla som sa na Theonovu preloženú kapitolu...

Vránojed. Theon si vzpomněl. Starý muž, obrovský a silný, s brunátným obličejem a naježeným bílým vousem. Seděl na koni, oděný do kožešiny gigantického sněžného medvěda, kterého hlava mu sloužila jako kápě. Pod ní měl nasazenou špinavou bílou koženou pásku na oko, která Theonovi připomínala jeho strýce Eurona. Chtěl ji Umberovi servat z obličeje, aby se přesvědčil, že pod ní je jen prázdná oční jamka, a ne černé oko svítící zlobou. Místo toho zaskuhral přes své polámané zuby a dostal ze sebe: „Jsem…“
  • Mám dojem, že niekde v Hostine o tej páske cez oko uvažoval aj Victarion, ale na viac si nespomínam.
  • Aviv napsal(a):

...aby se přesvědčil, že pod ní je jen prázdná oční jamka, a ne černé oko svítící zlobou.

Že by měl Euron pod páskou oko? A každé oko jiné barvy? Hm...
  • Jako Tyrion, jen ten tam má zelenou. A aké oči mala Shiera Seastar? Zelené a modré! Možno, že obaja majú v tom druhom oku veľmi tmavú fialovú... :-D
  • áno Euron vidí na obe oči, často v knihe spomínajú jeho "smejúce sa oko" takže možno má jedno oko zlé a to druhé ešte horšie :) a pásku si mení podľa nálady
  • Vietor skučí okolo kamenných stien hradu, ktorého základy sa otriasajú v nárazoch príboju. Vzduch je vlhký a slaný, studený ako pery utopeca. Do toho nečasu, tak typického pre Železné ostrovy, sa zobudí súčasný kráľ. Unavene si pretrie oči a zazíva, ale napokon sa odhodlane vykotúľa z postele a postaví. Rozhliada sa po izbe v snahe nájsť oblečenie. Včera sa ho zbavoval s asistenciou kohosi iného a obaja mali na práci zaujímavejšie veci, než presnú polohu ošatenia. Daná osoba ešte stále leží v posteli, spod prikrývky jej vykúka bledé chodidlo. Euron sa pousmeje pri spomienke na včerajší večer, ale z jeho úsmevu behá mráz, takže dokonca aj čajky poletujúce za oknom sú rady, keď sa prestane uškŕňať. Po dlhom a únavnom pátraní a obliekaní sa mu pod rukami ocitne jeho verná čierna spoločníčka.
    "Tak, na ktoré oko ťa dáme dnes?"
    Páska samozrejme mlčí, ale zrkadlo, doteraz starostlivo ukryté za nôžkou postele, je ihneď povolané k pomoci. Prezerá sa v ňom Euron, prezerá, starostlivo študuje obe oči aj svoju náladu zároveň. Dnes bude musieť riešiť sťažnosti toho mrzutého starca Aerona. Prikývne, zatínajúc zuby hnevom. Už vie, ktoré oko ukázať svetu dnes.
  • :applause: Jo, ta myšlenka se mi líbí.
  • A moja mini ff?
  • @Aviv ta taky, proto ten :applause: :)
  • Tisíceré díki drahý čtenáři!
  • Mimochodem, jedna z teorií proč piráti nosili ve většině fantazií pásku přes oko říká, že to je kvůli výraznému kontrastu jasu na palubě a v podpalubí - jasně, oko si přivykne a člověk pak vidí i poměrně v šeru, ale chvíli to trvá... no a "prý" je jedna z možností mít jedno oko přizpůsobené do šera a jedno na světlo a jen přehodit pásku... ale říkám, jen teorie.
  • Ale to je super teória.
    @Jay Je to len v rámci fantazií alebo existuje aspoň jediný pirát v histórií mierne spomenutý, ktorý by to tak nosil ? (len zo zaujímavosti)
  • Ta teorie s tou páskou je správná. Piráti to tak opravu měli, aby dokázali vidět lépe i v noci.
  • @Gepeto historický to podložené nie je, ja si to pamätám z Mythbusters :D
    @JoeGyry
    A má na toniekto autorské práva ako nápad alebo čo? :D To by sa dalo použiť...
  • @JoeGyry: Tenhle díl bořičů mýtů jsem neviděl, takže bys mohl prozradit k čemu tam dospěli (i když je pravda, že občas se i oni mýlí),... každopádně je to z té kategorie "slyšel jsem a při svém vědeckém založení nevím kam to zařadit - může být pravda a nemusí".
    Do stejné kategorie patří "mrkev dobrá na oči" - prý to vzniklo za 2.sv.v. když britové začali používat noční stíhače s radary, tak se kdosi ptal, jak to, že dosahují takových výsledků,... a někdo z vrchního vedení vtipně (ale s kamenou tváří) odpověděl, že dostávají zvýšený příděl mrkve, protože se prokázaly její účinky na zrak...
  • Pirates wore eyepatches to preserve night vision in one eye.

plausible

This myth works under the assumption that the eye covered with the eyepatch is already accustomed to low light conditions, while the other eye must take time to accustom. The Mythbusters were sent into a dark room with light-accustomed eyes and were told to complete certain objectives. Their movements were hampered by the darkness and it took them five minutes to finish. When they went into a rearranged but equally dark room with an eye that was covered for thirty minutes, the Mythbusters were able to complete the test in a fraction of the time. As a control test, the Mythbusters then went back into the same exact room with light-accustomed eyes and ran into the same difficulty as the first test. The myth was deemed plausible because there is no recorded historical precedent for this myth.

bolo to v Pirátskom špeciály. Toto jedno prešlo ako "možné" zvyšok bol busted :/. Dokonca ja ten cool trik kedy pri páde zabodnete dýku do plachty a ono vás to spomalí nie je pravda! :D
  • JoeGyry napsal(a):

Dokonca ja ten cool trik kedy pri páde zabodnete dýku do plachty a ono vás to spomalí nie je pravda! :D

That is pitty...

• @JoeGyry: Zajímavé...
    Jinak ta dýka v plachtě asi zpomalí,... otázka je, jestli je to měřitelné a evidentně ne dostatečné... orázka je, jakou plachtu a jakou dýku použili... ostatně, mýlíli se několikrát i oni sami ("např. střet s mraženým kuřetem..."),... takže věřit stále můžeš (ale raději nezkoušet... :o))
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.