Hra o trůny - obsazení

upraveno 5. listopadu 2012 v Seriál Hra o trůny
Aktualizované obsazení hereckého ansámblu Hry o trůny.
Číst celý článek zde
1434446484969

Komentáře

• upraveno 21. března 2012
    ach, černé svědomí - to jsem sliboval přeložit, ale nestíhám. Kdyby někdo měl chvilku a chuť, překlad bych využil, až budu tvořit články k jednotlivým epizodám. Pomoc bych velice ocenil - nabízím krom slovního ocenění třeba jedno už dnes jisté místo na maratonu ;-)
  • upraveno 21. března 2012
    Alek: Potrebuješ len tie sumáre alebo celý článok?
  • upraveno 22. března 2012
    Stačí sumáře epizod ;-)
  • upraveno 22. března 2012
    Mala by som sa učiť, čo znamená, že by som sa do toho prekladu pustila :)
    Keby sa chcel niekto pridať, môžeme si to podeliť.
  • upraveno 23. března 2012
    Bude to velmi ceněno. Garantovaný vstup na maraton je stále ve hře ;-)
    Díky, Amanito. Tak mě napadlo, že Tyrion by udělal nejlíp, kdyby nedělal vůbec nic, jedinej rozdíl by byl v tom, že by místo před Cersei utek před Stannisem. Inu, v tej hře se až moc vyžíval...
    Úžasný, já už si to doupravím. Na alek/zav/icefire.cz mi kdyžtak pošli kontakt, abych tě moh zapsat na nějakou tu případnou listinu lidí pro maraton. Díky.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 23. března 2012
    Ošumělý Zimohrad? WTF? Co tím autoři chtějí říct? :(

(Pokud se toho nikdo neujme dřív, tak bych to během zítra doladila po stránce češtiny.)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 23. března 2012
    Pár drobných chybek by se našlo, ale je to mnohem lepší překlad do češtiny než od leckterého rodilého mluvčího :)
    ok, klidně dolaď, Nevado. Rád počkám :-)
    Nevada: No, to tiež neviem. Pasovalo by mi tam opuštěný/poloprázdný, ale nikde som taký význam slova threadbare nenašla.
    Alek: Ja sa na maratón nemôžem, žiaľ, dostaviť, takže to miesto na listine prepustím napr. korektorke. :)
    Amanita: V tomhle případě bych to přeložila spíš jako oslabený. Ale jinak skvělá práce.
    svoa00: To by šlo. Díky.
    Tak tu to je, ospravedlňujem sa za prípadné prznenie jazyka českého. Keby to po mne niekto ešte prečítal a opravil, budem mu vďačná.

UPOZORNĚNÍ - POZOR NA SPOILERY

Epizoda #11: „Sever nezapomíná”
    Robb Stark se svou armádou Seveřanů pokračuje ve válce proti Lannisterům a Tyrion přichází do Králova přístaviště, aby dělal mladému králi Joffreymu poradce a mírnil jeho výstřelky.
    Na Dračím kamenu zatím Stannis Baratheon spolu se svou spojenkyní, ohnivou Melisandrou, cizou kněžkou neznámého boha, plánují invazi ke získání trůnu po Stannisově zesnulém bratrovi. Na druhé straně moře Daenerys, její tři mladí draci a khalasar putují přes Rudou pustinu v naději, že najdou spojence nebo alespoň vodu. Na Severu vede Bran oslabený Zimohrad, zatímco Jon Sníh a Noční hlídka se musejí schovat u lstivého divokého.

Epizoda #12: „Noční země”
    Po krvavé čistce v hlavním městě Tyrion plísní Cersei za znepřátelení si králových poddaných. Severně odtud se Arya podělí o tajemství s odvedencem pro Noční hlídku Gendrym. Jeden z Danyiných průzkumníků se vrací se zprávami o jejich pozici, ale zásoby se jim ztenčují. Po devíti rocích strávených jako svěřenec Starků se Theon Greyjoy setkává se svým otcem Balonem, který chce obnovit staré Království Železných ostrovů. Davos přesvědčí piráta Salladhora Saana, aby spojil síly se Stannisem a Melisandrou během námořného vpádu do Králova přístaviště.

Epizoda #13: „Co je mrtvé, nemůže nikdy zemřít”
    V Rudé baště Tyrion snuje tři spojenectví skrze příslib manželství. Catelyn přichází do Bouřlivých zemí, aby vytvořila svou vlastní alianci. Ale král Renly, jeho nová manželka Margaery a její bratr Loras mají jiné plány. Na Zimohradu se Mistr Luwin snaží rozluštit význam Branových snů.

Epizoda #14: „Zahrada kostí”
    Joffrey trestá Sansu za Robbova vítězství, zatímco Tyrion s Bronnem se náhlí zmírnit královu krutost. Catelyn naléhá na Stannise s Renlym, aby se vzdali svých ambicí a sjednotili se proti Lannisterům. Dany a její vysílený khalasar přivítají před silnými bránami bohatého města Qarthu jeho vládcové. Tyrion přinutí královnina muže, aby se stal jeho očima a ušima. Arya a Gendry jsou odvedeni na Harrenov, kde je jejich život v rukou „Hory“, Gregora Clegana. Davos ju nucen navrátit se ke starým způsobům a propašovat Melisandru do tajné zátoky.

Epizoda #15: „Duch Harrenova”
    Konec baratheonské rivality zažene Catelyn na útěk a Malíčka donutí konat. V Králově přístavišti upozorní Tyriona jeho zdroj na Joffreyho špatný plán obrany a záhadnou tajnou zbraň. Theon se plaví na Kamenité pobřeží dokázat, že je opravdovým železným mužem. Na Harrenově dostane Arya slib od Jaqena H’ghara, jednoho ze tří vězňů kterých zachránila před Zlatými plášti. Muži Noční Hlídky doufají, že zastaví postup armády divokých na starodávné pevnosti Pěsti Prvních lidí.
  • upraveno 25. března 2012
    Amanita + Nevada, díky. Nikdy mne nepřestane udivovat, jak je někdo ochoten udělat něco, co vlastně vůbec nemusí a nic za to nedostane. Kéž by takových lidí bylo co nejvíc. ;-)
  • upraveno 25. března 2012
    A to jsem nabízel ten lupen na maraton :-)

Jinak souhlas, díky za pomoc!
    upraveno 25. března 2012
    POZOR, OBSAHUJE SPOILERY ke druhé sérii:

Epizoda #11: „Sever nezapomíná”
    Robb Stark se svou armádou Seveřanů pokračuje ve válce proti Lannisterům a Tyrion přijíždí do Králova přístaviště, aby dělal mladému králi Joffreymu pobočníka a mírnil jeho výstřelky. Na Dračím kameni zatím Stannis Baratheon spolu se svou spojenkyní, ohnivou Melisandrou, cizí kněžkou neznámého boha, plánují invazi k získání trůnu po Stannisově zesnulém bratrovi. Na druhé straně moře putují Daenerys, její tři dračí mláďata a khalasar přes Rudou pustinu v naději, že najdou spojence nebo alespoň vodu. Na Severu vede Bran oslabený Zimohrad, zatímco Jon Sníh a Noční hlídka musejí přijmout přístřeší u lstivého divokého.

Epizoda #12: „Noční země”
    Tyrion plísní Cersei kvůli znepřátelení si králových poddaných po krvavé čistce v hlavním městě. Během cesty na sever se Arya podělí o své tajemství s odvedencem Noční hlídky Gendrym. Jeden z Danyiných průzkumníků se vrací se zprávami o jejich pozici, ale zásoby se jim ztenčují. Po devíti letech strávených jako svěřenec Starků, se Theon Greyjoy setkává se svým otcem Balonem, který chce obnovit staré království Železných ostrovů. Davos přesvědčí piráta Salladhora Saana, aby spojil síly se Stannisem a Melisandrou během námořního útoku na Královo přístaviště.

Epizoda #13: „Co je mrtvé, nemůže nikdy zemřít”
    V Rudé baště Tyrion plánuje tři spojenectví skrze přísliby manželství. Catelyn přijíždí do Bouřlivých krajin, aby vytvořila svou vlastní alianci. Ale král Renly, jeho nová manželka Margaery a její bratr Loras, mají jiné plány. Na Zimohradu se mistr Luwin snaží rozluštit význam Branových snů.

Epizoda #14: „Zahrada kostí”
    Joffrey trestá Sansu za Robbova vítězství, ačkoliv se Tyrion s Bronnem snaží mírnit královu krutost. Catelyn naléhá na Stannise s Renlym, aby se vzdali svých ambicí a sjednotili se proti Lannisterům. Dany a její vysílený khalasar dorazí k branám bohatého města Qarthu, kde je přivítají jeho vládcové. Tyrion přinutí královnina muže, aby se stal jeho očima a ušima. Arya a Gendry jsou odvedeni na Harrenov, kde je jejich život v rukou „Hory“, Gregora Clegana. Davos je nucen navrátit se ke starým způsobům a propašovat Melisandru do tajné zátoky.

Epizoda #15: „Duch Harrenova”
    Vyústění rivality Baratheonů zažene Catelyn na útěk a Malíčka donutí jednat. V Králově přístavišti upozorní Tyriona jeho zdroj na Joffreyho špatný plán obrany a záhadnou tajnou zbraň. Theon se plaví na Kamenité pobřeží dokázat, že je opravdovým železným mužem. Na Harrenově dostane Arya slib od Jaqena H’ghara, jednoho ze tří vězňů, které zachránila před Zlatými plášti. Muži Noční hlídky doufají, že zastaví postup armády divokých na starodávné pevnosti Pěsti Prvních lidí.

pozn.:
    #12 tady bych „Jeden z Danyiných průzkumníků se vrací se zprávami o jejich pozici, ale zásoby se jim ztenčují.“ vyměnila za „Když jim docházejí zásoby, vrací se jeden z Danyiných průzkumníků se zprávami o jejich pozici.“, nebo tak něco.
    #14 „Joffrey trestá Sansu za Robbova vítězství, ačkoliv se Tyrion s Bronnem snaží mírnit královu krutost.“ Takhle mi to zní lépe, ale nejsem si jistá – zdá se mi, že trochu pozmění význam věty. Původně bylo: „Joffrey trestá Sansu za Robbova vítězství, zatímco Tyrion s Bronnem se náhlí zmírnit královu krutost.“

Když tak mě ještě opravte, připomínkujte, pohlavkujte za chyby.
  • upraveno 26. března 2012
    Nevada: Díky za korekcie. K #14: Tam bolo pre mňa zvláštne slovné spojenie, nie som si druhou polovicou tej vety istá. Takto to možno trochu mení poradie udalostí, ale to IMHO nevadí.
    Amanito, takze listek na maraton nechces? Ja jestli ho muzu dat nekomu jinemu...
    Jo, môžeš. Srdce mi krváca, že tam nemôžem, ale povinnosti nepustia.
  • upraveno 30. března 2012
    Pár obrázků seriálové Gilly (Fialky).
    gilly1gilly2
    Takhle jako bude vypadat v seriálu???
    upraveno 30. března 2012
    :)
    Asi jsem za vola :DDD ... celkem logický, že ne, když se podívám na Krasterovu "chajdu"
    Ale pobavil jsi :D
    upraveno 2. dubna 2012
    Ani trochu.

Počkat... tak to vlastně asi bude dobrá volba.
  • upraveno 2. dubna 2012
    Přesně tak, jako u Sansy :-D
  • upraveno 2. dubna 2012
    Tak aspoň se tomu původnímu trochu podobá, ne třeba jako Clarise z Mlčení jehňátek a z Hannibala.
  • upraveno 2. dubna 2012
    Uhm... Ehm... Ahm...
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.