Hra o trůny - obsazení

upraveno 5. listopadu 2012 v Seriál Hra o trůny
Aktualizované obsazení hereckého ansámblu Hry o trůny.
Číst celý článek zde
«13456769

Komentáře

• flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 25. srpna 2009
    Mistr Martin píše:
    She should probably tweak her name to make it more distinctive. Maybe Sophie R.R. Turner. Worked for me.

lol
  • upraveno 25. srpna 2009
    work for me to. end for mr. tolkien also :)
  • upraveno 26. srpna 2009
    arry vs sansa 2:0 imho

:)
    a to ještě nedošlo na scénu s pomerančem :-)
    Jsi pašák, Aleku. Velice user-friendly, jak se dneska říká ;-)
    upraveno 26. srpna 2009
    Sice nevim, jak sarven přiděluje body, ale aspoň z našeho spolku rytířů Sansy smyje nařčení z pedofilie :))
    Je to víceméně kopie http://winter-is-coming.blogspot.com/2001/01/cast-so-far.html, ale práci to dalo, to zas jo :-)
  • upraveno 27. srpna 2009
    Další fotomontáže

Jinak se zdá, že byl obsazen Ohař.

Jo, mimochodem 3:0 :-)

image
    Flanker.27 píše:
    Sice nevim, jak sarven přiděluje body, ale aspoň z našeho spolku rytířů Sansy smyje nařčení z pedofilie :))

tudy ne přátelé! zostaňme pokojne striktne v intenciách fanúšikovstva ságy!
    upraveno 27. srpna 2009
    Já nevím. Je to pořád taková sestra bez tváře.
    Tak Kit Harington (Jon) se nechal slyšet (při takové malé autogramiádě po skončení divadelní hry, ve které hraje), že za 20 dnů už odjíždí natáčet. Což je překvapivé, a jak autor článku píše, může to znamenat buď nějaký dlouhodobější proces co se týče kostýmů,make-upu či zkoušení nebo pravděpodobněji trénink boje s mečem apod. Sice by v Pilotu Jon bojovat neměl, ale to by v tom případě znamenalo další jiskřičku naděje co se týče dalších sérií.
    Zrovna jsem dokoukal 3. řadu Tudorovců. A musím říct, že v posledním díle Tamzin Merchant velmi věrohodně dokázala, že dokáže být prostopášná až do morku kostí, nestoudnice jedna. Začíná se mi jako Daenerys přeci jen zamlouvat :-)
  • upraveno 28. srpna 2009
    takže 3:1? :)

inak som zástanca optimistov, ktorí tvrdia, že by sa muselo udiať veľké ZLO, aby nebola prvá séria. to či bude druhá je samozrejme veľmi-veľmi otázne. a myslím, že piata séria je takmer nereálna. Ak by sa natočila Hostina, tak pôjde rating jo dole...
  • upraveno 28. srpna 2009
    sarven píše:
    inak som zástanca optimistov, ktorí tvrdia, že by sa muselo udiať veľké ZLO, aby nebola prvá séria. to či bude druhá je samozrejme veľmi-veľmi otázne. a myslím, že piata séria je takmer nereálna. Ak by sa natočila Hostina, tak pôjde rating jo dole...

Jestli se dostanou k natáčení Hostiny, snad už bude dopsaný i Tanec. A protože popisují stejné období, možná by je hbo v seriálu tak trochu promixovalo, než aby to natáčeli rozkouskované podle umístění na mapě. Takže uvidíme, co přinese Tanec...

Spíš se bojím, aby nechtěli natáčet takový Příslib jara (cca 2020) a kde nic tu nic:)
  • upraveno 30. srpna 2009
    Velice "horká" spekulace s reálným podkladem -

Rory McCann jako Sandor Clegane? Viz Martinův poslední post "eat your porage and you'll grow up big and strong" z hlediska předpokladu, že byla obsazena Ohařova role... :-)

Hustý, snad poprvé se ke mě informace podobného druhu dostala jako první z českého webu. Je to nezvyk, jen tak dál. :-)
    Co se týče Hostiny. Inu, GRRM se k tomu snad vyjádřil, že určo by byla série Hostiny pro vrány, žádný slučování do jedné s tancem. Ale řekl bych že je pravděpodobné nějaké mixování, vzhledem k časovému prolínání knih.

No už plácám, stejnak to píšu jen proto, abych napravil dočasný bug v diskuzích :-)
  • upraveno 1. září 2009
    to jsem zvedav, za jak dlouho prolomi dnesni sifru u Cersei
  • upraveno 2. září 2009
    Prolomeno :-)

Cersei bude hrát Lena Headey. Je známá hlavně ze seriálu Terminator: The Sarah Connor Chronicles a pak z 300, kde hrála královnu.

image

Takže zbývá vybrat tyto role: Bran, Jory, Hullen, Jeyne Poole, Septa Mordane, Luwin, Rodrik, Pycelle, Khal Drogo, Illyrio, Gared, Will, a Waymar Royce. Jo a pak taky zrzavou nevěstku a bezejmenného eunucha. :-)

Rickon, Tommen, Myrcella, a Beth nebudou mít žádné mluvené pasáže.

Varys, Malíček, Tywin, Barristan, Renly, Stannis, Melisandra a další nevystupují v pilotu, případně ani první sérii, takže ti jsou zatím mimo.
  • upraveno 2. září 2009
    Ten obrázek je z Kledby bratří Grimmů kde hrála Angeliku. Jako cersei bych ji netypoval ale rozhodně neurazí.
  • upraveno 2. září 2009
    Jsou obrázky, na kterých vypadá mnohem líp (i když žádný s blonďatou hřívou), ale tenhle mě zaujal hlavě tou žábou; má to takové kouzlo vzhledem k vývoji v Hostině pro vrány. :-)
  • upraveno 2. září 2009
    ok :). teraz som si uvedomil svoj omyl. myslel som ze rowan atkinson je navrhovaný na Varysa a prišlo mi to absurdné. avšak evidentne som si splietol mená. moja chyba :(
    upraveno 2. září 2009
    A jak se díváte na míru podobnosti se svým dvojčetem?
  • upraveno 2. září 2009
    No co se týče vizuálu, já osobně jsem bez mála nadšen... Dozlatova odbarvené lokny a zelené kontaktky a bude z ní Lvice jedna radost. Mlask.

Takže co se týká těch skutečně důležitých rolí, máme až na Brana (jehož představitele znát určitě nebudeme) jasno.

Sice jsem pořád ještě lehce pesimistický směrem k Tamzin Targaryen, ale jinak jsem s castingem velice spokojen, což jsem rozhodně kdysi dávno nemohl říct o obsazení LotRa...

Jinak tady je taková malá ochutnávka herecké spolupráce Catelyn a Cersei. Kuk.

A zde profilové video na podobný způsob "2 good 2 be true" jejího diegetického bráchy.

Varování: Doprovodný soundtrack je velice otravný, doporučuju ztišit v youtube okně a nahradit něčím vhodnějším z winampu ;-)
  • upraveno 2. září 2009
    Pěkná ukázka se zábavnou přidruženou diskuzí :-)

Co se týče kompaktnosti Cersei a Jaimeho, těžko soudit z obrázků, ale oni si maskéři jistě nějak poraděj.

Jo, v minulých dnech si u HBO prošel podobným procesem další seriál, Boardwalk Empire, ten má dnešním dnem už zelenou na první sérii. Ale u toho se to dalo čekat, vzhledem k tomu, že režii pilotu měl Scorsese. No snad ještě zbudou nějaký prachy na GoT.
  • upraveno 3. září 2009
  • upraveno 5. září 2009
    to bola moja malickost...
  • upraveno 5. září 2009
    Já na to Martinovi neskočil. Celý ten humbuk okolo HBO a natáčení seriálu je jen chabá zástěrka, která ma zakrýt a odvést pozornost od toho, že není schopný dopsat Tanec s draky. A když na to někdo z netrpělivých čtenářů (uctivě a upřímně) poukáže, GRRM okamžitě reaguje podrážděně až nepříčetně, mumlajíc si pod vousy jakousi písničku o děvkách. :-/

Všichni jsou nadšeni z představitele Tyriona. Úplná davová psychóza. Ačkoli jsem ho nikdy neviděl v akci, i já ním začínám být nadšen.

Vůbec, Lannisterové se, zdá se, vyvedli. Oba, Jaime i Cersei, vypadají dostatečně krásně, divoce a krvesmilně. Na Jaimem/Nikolaji se mi nejvíc líbí jeho nos. Mít takový nos, sám bych se přihlásil do konkurzu. Lena Headey se mi líbila v 300. Bude to dobrá mrcha. Navíc má sympatické jméno. Headey. Opravdu moc pěkné jméno. :-)

Starci vypadají taky jedle, i když Beana mám z mých oblíbených filmů zafixovaného jako nevyrovnaného slabocha (Ronin, Pán prstenů), popřípadě jako lstivého divocha v sandálech (Trója), což mi s Eddardem moc nekonvenuje, ale je to dobrý herec, jestli zvládne zachmuřený pohled, bude to dobrý Eddard.

U Catelyn/Jennifer spousta lidí lamentuje, že mohla být hezčí, víc rusovlasejší, víc macechovitější... Nevím. Mateřsko-akční typ je celkem vzácný, nechám se překvapit.

Jon/Kit, to je ten hezounek, co vypadá, jako by vypadl z obálky časopisu pro náctileté Západozemšťanky. Ale prý má talent, dušoval se ten, kdo ho vybíral. Právě on by měl působit na feromony divaček. Doufám, že nebude moc sladký.

Sansa... no. Těžko říct, jestli jsem si ji představoval krásnější. Podle fotografií ještě nelze nic usuzovat. (To platí i pro Daenerys). Já na nich třeba vypadám hrozně, duchem nepřítomně, až duševně zaostale, přitom při osobním kontaktu jsem okouzlující. :-)

Důležité pro Sophii bude, jestli ve mně bude vzbuzovat ochranitelské pudy. Předpokládám, že na začátku bude mít nosánek trochu nahoru a že její postava nebude v divácích vzbuzovat přílišné sympatie; o to víc pak ocení její přerod ("...z krásného káčátka na oslnivou husu...", jako bych slyšel Aleka) v iluzí zbavenou, vzdělanou, okouzlující mladou ženu. :-)

Arya je přesná. Ano, tak nějak si představuji mladou delikventku. :-P

Zapomněl jsem na někoho? Určitě. Ale už jsem moc dlouhý, jdu z place zas do zákulisí. ;-)
  • upraveno 5. září 2009
    Pěkná to zástěrka, vskutku. Mimochodem, zrovna včera se na blogu děsil, že už je září... no letos to zas asi nebude :-( Pořád se nějak párá s Meereenem, teď se tuhle část snaží rozepsat ze dvou kapitol na čtyři. Čichám čichám, že Meereen možná trumfne i jeho (dle jeho vyjádření) dosud nesložitější část, tedy Krvavou svatbu.

Bean jako Boromir - nevyrovnaný slaboch? Uuuu! Nesmíš ho posuzovat jen podle chvil, kdy ho už ovládal Prsten.

heavy_head píše:
    U Catelyn/Jennifer spousta lidí lamentuje, že mohla být hezčí, víc rusovlasejší, víc macechovitější...

Kdo to řek?! Náhodou je správně...eh, rezatá a má tak trochu náběh na Lysu no :-)

heavy_head píše:
    při osobním kontaktu jsem okouzlující. :-)

To leccos vysvětluje. Musíme se sejít :-)
    upraveno 5. září 2009
    Hele, abyste při osobním setkání nedopadli jako lidi z The Guild.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.